PDA

Bekijk de volledige versie : Welke film/serie heb je net gekeken en wat vond je er van? (12)



Pagina's : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Marcel v/d H.
01-03-2011, 09:08
Back to the Future (Robert Zemeckis, 1985)
Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik deze film nog nooit had gezien... Heb me er in elk geval prima mee vermaakt, maar het had voor mij dus niet iets nostalgisch wat het voor velen waarschijnlijk wel heeft. Veel verwijzingen in de film en leuke rollen van Michael J. Fox en Christopher Lloyd. Binnenkort ook maar de andere twee delen eens kijken. 7.6

Network (Sidney Lumet, 1976)
Prima film die zijn tijd aardig vooruit was. Bij vlagen wel wat langdradig, de relatie tussen Faye Dunaway en William Holden had wat mij betreft bijna geheel weggelaten kunnen worden. 7.8

Marc T.
01-03-2011, 12:04
Herafter (http://www.imdb.com/title/tt1212419/) (2010) regie: Clint Eastwood

De trailer sprak me in eerste instantie erg aan, maar toch waren mijn verwachtingen niet erg hoog van deze film. Het was blijkbaar al een tijdje geleden dat ik me enigszins had geïnformeerd over deze film want ik kwam er bij de aftiteling pas achter dat Clint aan het roer heeft gestaan van deze matige prent. Als je meerdere verhalen door elkaar heen wilt vertellen zoals in deze film moet je wel wat te vertellen hebben over de personages. Dat ontbreekt hier bij meerdere karakters. De diepgang en emotie die je nodig hebt om mee te leven met een persoon is totaal niet aanwezig en zorgt ervoor dat de film rammelt aan alle mogelijke kanten. Ik had mijn hoop totaal gevestigd op Matt Damon, die toch een beetje op de automatische piloot speelt. Jammer genoeg was zijn persoon niet interessant genoeg gemaakt zodat het hem ook onmogelijk werd gemaakt om van het scherm af te spatten. Het hele 'hereafter' of hiernamaals is nagenoeg onzichtbaar of beter gezegd boring as hell in beeld gebracht. Het heeft geen enkele inhoud en is daarom ook niet spannend of interessant. Het kon mij eerlijk gezegd niets schelen dat Damon een 'gift' had. Iets wat ik bijvoorbeeld wel had met dat jochie uit de Sixth Sense. Daar was het allemaal erg spannend en interessant. Dit is een wirwar van halve verhalen waarbij non-interessante personen te lang in beeld blijven schuifelen en waarbij de hoofdpersonen volgens mij een half script aangereikt hebben gekregen om mee te spelen. Neen, dit is geen hoogvlieger en zonder meer een van de minste films die Eastwood ooit heeft geregisseerd. Misschien hadden ze het budget niet, of werd er ingespeeld op sentimenten die er bij mij niet heersen. Dat zou kunnen. Ook was ik totaal niet onder de indruk van de belichting en het geluid. Helaas, maar probeer deze te film te vermijden.

5/10

Jordy van Buel
01-03-2011, 12:27
Het is Hereafter ;)

Marc T.
01-03-2011, 12:46
Het is Hereafter ;)

Klopt, in m'n stukje staat t wel goed.

TheGodfather
01-03-2011, 22:37
Alice in Wonderland (http://www.imdb.com/title/tt0043274/)
Dit jaar bestaat de Disney uitvoering van Lewis Carrol`s verhaal 60 jaar en om die reden is hij nu te verkijgen op blu-ray. En dus werd het tijd om `m, na `m járen lang niet meer gezien te hebben, nog eens aan een herkijkbeurt te onderwerpen.
Het resultaat is dat ik dit nog steeds de leukste en beste vertelling van het Alice in Wonderland verhaal vind. Op de blu-ray ziet het geheel er als nieuw uit en spatten de kleuren van je scherm: het beeld is ongekend scherp en maakt er een heel nieuwe ervaring van.
Zeker een must voor iedere Disney- en animatie fan, zowel de film als deze nieuwe uitgave.

8,0/10

Coen P.
02-03-2011, 13:07
Greenberg (Noah Baumbach, 2010) ***½
Het is aan regisseur Baumbach wel vertrouwd om mensen met een ***leven op film vast te leggen. Hij deed dit al eerder in Th Squid and the Whale en Margot at the Wedding en nu dus in Greenberg. Ben Stiller is deze Greenberg. Hij is van middelbare leeftijd en heeft eigenlijk weinig bereikt in zijn leven. Hij is net ontslagen uit een psychiatrische kliniek en logeert tijdelijk in het immense huis van zijn broer. Hij probeert zijn leven op te bouwen door eigenlijk niets te doen. Vooral op het sociaal vlak valt er flink wat te schaven. Entree zijn oude vrienden en de personal assistent van zijn broer.
Greenberg is geen film die je met al je vrienden kijkt, want er gebeurt plat gezegd geen zak. Toch is de film voor de wat meer doorgewinterde filmkijker aan te raden, omdat er een bepaalde tragiek en melancholiek in zit waar vreemd genoeg humor niet mag ontbreken. 'Hurt people hurt people' is niet voor niets het adagium van de film. Lof trouwens voor hoofdrolspeler Ben Stiller. In het schromelijk onderschatte The Royal Tenenbaums, de beste film ter wereld, was hij ook al op dreef in een serieuzere rol en hier doet hij dat nog eens dunnetjes over.

http://4.bp.blogspot.com/_yNhfnY7R0BY/TRYyA6BAonI/AAAAAAAAENA/Gi4c7gmFPhc/s1600/greenberg.jpg

----------------------------------------------------------

Salt (Phillip Noyce, 2010) ****
Als alle critici en filmkijkers over de wereld Matt Damon accepteren als mannelijke superagent dan is het toch ook logisch/mogelijk dat we Angelina Jolie geloven als schier onoverwinnelijke superspion?
Jolie speelt een CIA-agente. Een Russische overloper loopt binnen en geeft aan dat ene 'Evelyn Salt' een dubbelagent is en een aanslag op de Russische president voorbereid. Jolie is deze Evelyn Salt. Haar leidinggevende en homeland security zetten haar apart. De overloper weet echter te ontsnappen en in zijn kielzog volgt Salt die op spectaculaire wijze weet te ontkomen. De jacht is geopend, maar wie is nou wie?
Salt is een soort van vrouwelijk James Bond / Jason Bourne / Ethan Hunt vol spectaculaire actiescenes die veelal door Jolie zelf uitgevoerd hebben. Toegegeven, de actie is soms over-the-top en vergezocht maar ik ben nu eenmaal een fan van alles over de Koude Oorlog. Een thematiek die eigenlijk niet meer past in hedendaagse films (tegenwoordig zijn boze Moslims meestal de badguys), maar ik ben nu eenmaal nostalgisch ingesteld.
De director's cut is overigens een stuk gewelddadiger dan de bioscoopversie. In deze versie zie je de vriend van Salt sterven door middel van verdrinking en wordt de Amerikaanse president door zijn hoofd (!) doodgeschoten. Gezellig!

theregiment
02-03-2011, 20:12
RANGO 2011

Ben net terug en hij was tof, grappig en apart!
Wel een typische johnny Depp typetje maar hij is top.
Het is niet de beste animatie film ooit maar wel een met de mooiste sfeer en geanimeerde beelden.

Verder zat er geen hond in de bios :S dus ben benieuwd of deze film het goed gaat doen tijdens de boxoffice!

En gaan als je van animatie houd een gewoon een leuke film a +- 2uur wil zien! Ik heb me kostelijk vermaakt!

Een dikke 7,5 krijgt ie van mij http://www.filmtotaal.nl/images/smiley/grin.gif

Jordy van Buel
02-03-2011, 20:36
The Fighter David O'Russell (2010)

Wat is toch de kracht van boksfilms? De Rocky saga, Ali, Million Dollar Baby en nu The Fighter.. stuk voor stuk zijn het films die inspireren, boeien en een soort van adrenalineshot geven naarmate dat inmiddels cliché geworden laatste gevecht zich ontvouwt. Wat dat betreft is the Fighter misschien niet de meest originele film, maar waar het wel in uitblinkt is de mate waarin het achterliggende verhaal zo ontzettend goed is neergezet. Het plaatsje Lowell, net ten noorden van Boston, geeft die grimmige, armoedige sfeer waarin deze commune/familie leeft enorm veel realiteitsgevoel voor de kijker. De eer van de familie Ward staat in deze film op het spel en Wahlberg speelt daarin de beslissende schakel wanneer hij moet beslissen of hij voor zijn familie kiest, of toch zijn eigen weg in slaat. Prachtrollen van Christian Bale en Melissa Leo (beide een Oscar afgelopen zondag), maar ook Amy Adams vond ik bijzonder goed!

TheGodfather
02-03-2011, 23:07
Up (http://www.imdb.com/title/tt1049413/)
Up bevat één van de mooiste en meest aangrijpende sequenties uit de nog korte Pixar historie. Die zit meteen aan het begin, wanneer we de levensloop van onze hoofdpersoon Carl Fredricksen en zijn vrouw Ellie zien: we zien hoe ze elkaar ontmoeten en hoe ze, zonder dat in de rest van de scene ook maar één woord wordt gezegd en de beelden alles zeggen, het leven met elkaar doorbrengen.

Dit stuk is zo mooi en gevoelig dat het ook gelijk het grootste minpunt (wat nogal overdreven is aangezien de hele film eigenlijk geen minpunten kent) is: het hoogtepunt zit aan het begin van de film waardoor het ontzettend moeilijk is dit nog te evenaren.
Gelukkig is verder alles erg sterk: de karakters zijn leuk, lief en zorgen voor medeleven, de animaties zijn prachtig en de muzikale ondersteuning past er goed bij. Ook zit er meer dan genoeg humor in.

Het is misschien niet Pixar`s allerbeste maar hij hoort wat mij betreft zeker in het rijtje van Monsters Inc. en The Incredibles thuis.

9,0/10

kruspe
03-03-2011, 20:59
http://www.deweekkrant.nl/images/library/articles/3d%20artw%20sammy%20nl.jpg

om maar meteen met de deur in huis te vallen......vergeet avatar 3D maar snel, want deze film is HET referentie materiaal wat 3D films betreft!!!
Ik heb al veel 3D films gezien op mijn tv maar dit is echt het beste wat ik ooit heb gezien!

Gewoon kijken, dan weet je precies wat ik bedoel!

o ja, film op zich is wel aardig trouwens..

Don van Straalen
04-03-2011, 11:45
59. http://whatiwatch.net/images/internet.png The Walking Dead - Seizoen 1 (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=150726&s=1) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2010) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28447)

In mijn eerste recensie bestrafte ik de serie met een keiharde 4.0 (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=26722) en was ik eigenlijk alleen maar kritisch, teleurgesteld en verbaast dat ze het toch hadden kunnen verpesten. Met de release van de blu-ray vond ik het een mooi moment om de serie nogmaals te bekijken en een kans te geven, nu met mijn verwachtingen wat naar beneden bijgeschaafd want ik wil deze serie zo graag goed vinden. Ik zie dan ook nu wel dat de serie bij momenten goed in elkaar steekt, maar vergeleken met de comics is het nog steeds enorm matig en het schrijfwerk is simpelweg desastreus. Na de heerlijke eerste aflevering kent de serie dieptepunten in aflevering 4 en vooral de finale en ik ben wederom/nog steeds teleurgesteld. In oktober 2011 zullen we zien of ze iets geleerd hebben.

5.0 60. http://whatiwatch.net/images/internet.png Winter's Bone (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=148801) (2010) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28458)

Op de dag van de Acadamy Awards was dit de enige kanshebber voor Best Picture die ik nog niet gezien had, dus ik besloot deze voor de uitreikingen nog even te kijken. Ik had niet bijzonder hoge verwachtingen van Winter's Bone en hoewel de nominatie voor beste film meer herkenning is dan een serieuze kanshebber, is het zonder meer een steengoede film die na afloop nog wel even door je hoofd blijft rondspoken. De bleke, depressieve sfeer is een fantastische setting voor het verhaal en het acteerwerk van Jennifer Lawrence tilt dit alles naar een hoger niveau.

Ben ik trouwens de enige die vermomde noir elementen in de film herkende?

8.0 61. http://whatiwatch.net/images/internet.png Dalkomhan insaeng (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=21440) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2005) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28461)

Het verhaal is origineler als bij de meeste wraak-films, en is erg onderhoudend en prima uitgevoerd. Ook krijgt de kijker wat inzicht hoe het er bij de Koreaanse maffia aan toe gaat, waar eer bijvoorbeeld hoog in het vaandel staat. De film kent diverse locaties en actie-momenten, wat zorgt dat de film constant boeiend blijft. Zo zijn er bijvoorbeeld gevechten in bouwvallen met brandende stukken hout en intense vuurgevechten. De choreografie van de gevechten is zeker het noemen waard, ze voelen namelijk realistisch aan en zijn snel en snoeihard.

Byung-hun Lee als hoofdpersoon Sun-woo is overtuigend; hij weet de film makkelijk te dragen en speelt zijn rol erg nonchalant waardoor hij erg prettig is om naar te kijken. De rest van de cast weet ook grotendeels te overtuigen, al is het vooral Sun-Woo die de meeste schermtijd krijgt. A Bittersweet Life is ook een enorm stijlvolle film. Het heeft die Koreaanse-vibe waar ik het wel eens eerder over gehad hebt, wat dus eigenlijk betekend dat de productiewaarde gewoon enorm hoog ligt. De belichting is erg zacht en de film kent verrassende camerahoeken en fantastisch ondersteunende muziek. Er hangt een bepaalde rustige sfeer, maar de uitbarstingen zijn ontzettend gewelddadig. A Bittersweet Life is wederom een voorbeeld van de fantastische films die Korea heeft voortgebracht in de afgelopen jaren. Aanrader!

9.062. http://whatiwatch.net/images/internet.png The Lost Thing (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=154003) (2010) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28460)

De winnaar van de Acadamy Award voor Best Animated Short. Vrijwel de beste publiciteit en erkenning die je kan krijgen en persoonlijk reden genoeg voor mij om het filmpje even uit te checken. Het verhaal en uiteindelijke moraal is allemaal een beetje simpel, maar het steekt wel leuk in elkaar. Qua animatie vond ik de film kwalitatief niet altijd even sterk, want op sommige punten lijkt het wat simpel. Het zal best zijn dat dit met opzet gedaan is, maar hierdoor mist het filmpje wat frisheid. De vormgeving is wel erg sterk, al was ik ook op dit gebied niet overal fan van. Aardige short, leuk om eens te zien, maar zeker niet Oscar-waardig.

6.5

Franklin1975
04-03-2011, 17:26
The House Bunny 2008

Deze film was woensdag op tv en heb ik samen met mijn vrouw gekeken.
Anna Farris (ook alweer 34 jaar inmiddels) speelt een Playboy Bunny die Hugh Hefner's (de echte!) Playboy Mansion woont. Op haar 27e verjaardag krijgt ze een brief van Hef waaron staat dat ze het huis moet verlaten omdat ze te oud is geworden. Terwijl ze hoopte Miss November te worden.
Schoorvoetend verlaat ze de Mansion zonder afscheid te nemen en komt toevallig bij een studentenhuis terecht met allemaal nerdy studentes. Ze dreigen hun huis kwijt te raken als ze niet snel 30 nieuwe aanmeldingen krijgen. Maar iedereen is populair op de campus, behalve deze meiden.

Bijna in dezelfde stijl als alle Scary Movie/Disaster Movie films. Al is deze leuker en minder flauw. Een leuke slechte film met een verrassende Emma Stone.

Een 5je

RobinB
04-03-2011, 20:05
The Recruit

Verwarring, suspense, thriller met een klein mengel moesje van actie. Film die mij helemaal in de ban liet. Geen klassieker, maar wel een lekkere weg kijk filmpje. 6,5

KingMustafa
05-03-2011, 14:33
Gisteren Into the Wild gekeken. Prachtige film!

Gisteren heb ik mezelf geregistreerd bij WhatIWatch, misschien is het leuk om elkaar te volgen! *Klik* (http://whatiwatch.net/overview.php?ov=5258) (y)

Maart
Films
1. http://www.whatiwatch.net/images/bluray.png Into the Wild (http://www.imdb.com/title/tt0758758/) (Sean Penn (http://www.imdb.com/name/nm0000576/), 2007) :: 9.2 http://www.whatiwatch.net/images/recensie_ong.png (http://www.whatiwatch.net/reviews.php?rec=28517)

Best beoordeeld: Into the Wild (9.2, 1ste dit jaar).
Slechtst beoordeeld: Into the Wild (9.2).

vinnypassy
05-03-2011, 16:48
53. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png De grønne slagtere (http://www.imdb.com/title/tt0342492/) (Anders Thomas Jensen (http://www.imdb.com/name/nm0421314/), 2003) :: 7.3
Net als bij Blinkende Lygter weet ik niet precies wat ik met deze film aan moet. De zwarte humor is zwart, visueel is het enorm fijn (plaatje voor plaatje, hulde), de hoofdrollen worden fantastisch neergezet en hoewel het thema het deed vermoeden wordt het nergens vulgair. Aan de andere kant wordt er nogal overdreven in enkele situaties, wordt de dramatiek en de diepgang net iets teveel geforceerd en is niet iedere acteur even goed op dreef. Mixed feelings dus, maar wel overwegend positief.

54. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png Wo hu cang long (http://www.imdb.com/title/tt0190332/) (Ang Lee (http://www.imdb.com/name/nm0000487/), 2000) :: 7.8
De film moet het zonder meer hebben van de aankleding. Niet alleen van de kostumering overigens, maar ook de aankleding van de vechtscènes bijvoorbeeld. De uitstekende muziek ondersteunt de fantastische gechoreografeerde martial arts bijzonder goed en de acteurs zetten stuk voor stuk prima rollen neer. Helaas wordt er zo nu en dan wel overdreven met de martial arts, zoals het vliegen, waarmee de film enige geloofwaardigheid verliest.

55. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png Boksuneun naui geot (http://www.imdb.com/title/tt0310775/) (Chan-wook Park (http://www.imdb.com/name/nm0661791/), 2002) :: 8.0
Onderdeel van de bekende Vengeance-trilogie van regisseur Park Chan-wook. Oldboy, deel twee hiervan, heb ik al eens gezien en ik ontkom er niet aan hiermee enige vergelijking te trekken. Eigenlijk onterecht, want behalve het wraakthema gaat het hier om twee geheel verschillende films. Mr. Vengeance is erg ingetogen, waar Oldboy behoorlijk extravert is. Volstrekt logisch, gezien de doofstomme hoofdpersoon, krijgen we weinig dialoog en opvallend geluid voorgeschoteld. In combinatie met het rustieke camerawerk en de met name onderhuids borrelende verontrusting resulteert het in een rustige en knagende gewetenskwestie.

Nu twijfel ik alleen: eerst Oldboy herzien en dan Lady Vengeance (volgens de volgorde van de trilogie), eerst Lady Vengeance en dan Oldboy of alleen Lady Vengeance en blijven teren op die misselijkmakend goede herinnering die ik heb van Oldboy. Ik ben zo bang dat een tweede kijkbeurt de eerste ervaring minder maakt, omdat die zo fenomenaal was.

Franklin1975
05-03-2011, 17:47
Easy A 2010

Deze film kwam ik hier al eens tegen in iemands lijstje van 10 favoriete films van 2010. Nadat ik afgelopen week The House Bunny op tv zag, ben ik op IMDb gaan kijken in welke andere films Emma Stone heeft gespeeld, aangezien ik haar ergens van kende (blijkbaar Ghosts Of Girlfriends Past). Easy A viel mij dus op en die heb ik nu dus gezien. De tagline van de film zegt eigenlijk al genoeg waar de film over gaat: Let's NOT And Say We DID. Oftewel: een middelbare scholiere (Olive - Emma Stone) verspreidt (niet opzettelijk) het gerucht dat ze ontmaagd is en ontdekt dat dit ervoor gezorgd heeft dat iedereen haar nu kent. En dat bevalt haar zo goed, dat ze meer en meer geruchten van haar, of met haar in de omloop komen. En nu tegen betaling (via tegoedbonnen etc.). Allemaal erg luchtig verteld in een altijd zonnig Californië en de altijd aanwezige Jezus-fanatici die er hel en verdoemenis van vinden. Veel boeken en films worden aangehaald (w.o. The Breakfast Club - een must-see) door hoofdpersonage Olive en de film zorgt voor een eind goed al goed gevoel middels het thema-nummer van de Simple Minds uit eerder genoemde The Breakfast Club.

Leuke film voor een keer. Waarschijnlijk meer een vrouwen- en tienerfilm dan een mannenfilm.

Dan G.
06-03-2011, 01:33
http://i51.tinypic.com/24bjkg6.jpg

Normaal gesproken ben ik niet zo van de drama. Wel idolaat van WWII films. Ik hoopte er dus maar het beste van.

Wat een mooie film. Echt van genoten. Verveelt geen moment en huist twee zeer emotionele scenes, althans, naar mijn mening. Uitstekend acteerwerk. Aanrader!

8/10

Davidshadow13
06-03-2011, 13:30
The Eagle (Kevin MacDonald, 2011)

Voor iemand die MacDonald zijn films 'The Last King of Scotland' en 'State of Play' respectievelijk geweldig en goed vond en voor iemand die een voorliefde heeft voor het historisch epos was deze film natuurlijk een in koppertje. Hoewel The Eagle niet volledig aan de verwachtingen voldoet is MacDonald erin geslaagd een hele intieme film neer te zetten die heel dicht bij de characters staat en het daar een stuk meer van moet hebben dan van zijn ''epische'' veldslagen.

The Eagle is een ambitieus project omdat MacDonald met een bescheiden budget van 25 miljoen een grote historische film probeert neer te zetten en dit is zeker niet makkelijk. Mede door de budgettaire beperkingen zijn de hoofdrollen dan ook weggelegd voor opkomende acteurs zoals: Channing Tatum en Jamie Bell zij worden gelukkig wel ondersteund door enkele oude rotten onder aanvoering van Donald Sutherland. Zoals ik al zei The Eagle is een intieme historische film waarbij je echt meeleefd met de characters zonder dat ze echt veel zeggen. Er zit bijzonder weinig dialoog in de film. De nachtelijke vechtscené was misschien meteen de beste door het duistere en toch spannende ondertoon. Wie deze film gaat kijken ziet misschien meteen de gelijkenissen met het in 2010 door Neil Marshall gemaakte Centurion dat grootendeels in dezelfde regio en zelfs in hetzelfde fort afspeelt alleen dan een paar honderd jaar eerder. De muziek in The Eagle speelt enorm goed in op dat intieme gevoel toch kan The Eagle zijn verwachtingen niet waarmaken en komen de 'Avatar' achtige mannetjes van de rivaliserende stam niet echt geloofwaardig over. En stelt de ''epische clash'' op het einde niet zoveel voor en is het meer een mix tussen twee uiterste. De bejaarden vs. de avatars. Als het voorbij is denk je echt van: 'Is dit het nu?'. Het einde van de film laat echter een positieve nasmaak achter met een verschrikkelijk grote diss tegenover de romeinse elite en heeft het einde daarom ook een positieve ondertoon. Het einde is in ieder geval niet vervelend aanwezig.

Concluderend moet je geen grote veldslagen aka Robin Hood en Braveheart verwachten bij The Eagle maar een ambitieuze intieme film die dicht bij de characters probeert te staan maar toch mede door de iets te slappe acteerprestaties van Channing Tatum en Jamie Bell en de actiescenes die alles behalve epische overkomen toch niet boven het predikaat: redelijk goed uit kan komen. Mijn tip hou je van intiem en meelevend ga The Eagle kijken. Zie je liever veel bloed, gore en veldslagen dan past Centurion beter bij jouw.

Cijfer: 7.5/10

Franklin1975
06-03-2011, 16:59
Zodiac (Director's Cut) 2007

Ik had redelijk hoge verwachtingen voor deze film, deels door de hoge score op IMDb, deels door de geweldige cast. Deels gebaseerd op ware gebeurtenissen rond 1970 over een seriemoordenaar in de omgeving van San Fransisco, die kranten brieven en codes opstuurt over zijn begane misdaad. Maar mensen die bij de krant werken, zijn geen politieagent, maar toch begint cartoonist Jake Gyllenhaal zich te ontwikkelen als soort rechercheur. Als je schrijft voor een krant, ben je dit in feite óók.
Een 'samenwerking' met de politie is dus een logisch vervolg. Maar betekend dat ook dat de dader (of toch daders??) gepakt en berecht wordt?

Vooral het eerste uur van de film is het erg spannend. Ook het acteerwerk is erg goed en is er niet een echte hoofdrolspeler aan te wijzen, al zijn wel alle ogen op cartoonist Gyllenhaal gericht. Ook Robert Downey Jr zet een zeer goede rol neer , al hoeft hij niet te acteren voor zijn rol wanneer hij het op een zuipen zet en aan lager wal dreigt te geraken. Uiteindelijk maakt de film diverse sprongen naar de toekomst en neigt het naar een JFK-verhaal.

8,0/10

Chelsea
06-03-2011, 20:45
Black Swan,
Totaal niet wat ik verwacht had.
Lekker grimmig,mooie aanzwellende muziek..
Kreeg wel last van hoofdpijn door de bewegende camera beelden,maar toch een zeer goede film.
een 8.5

TheGodfather
06-03-2011, 21:57
Repulsion (http://www.imdb.com/title/tt0059646/)
Roman Polanski`s eerste Engelstalige film vertelt het verhaal van de Belgische Carole (Catherine Deneuve) die samen met haar zus in een appartement in Londen woont. Wanneer de zus op vakantie gaat met haar vriend en zij alleen achter blijft krijgt ze steeds meer last van psychoses en waanbeelden, resulterend in een reeks geweldadige acties.

Gedurende de film creëert Polanski een sfeer die er voor zorgt dat wij als kijker langzaam maar zeker steeds hetzelfde meemaken en gaan horen als het personage van Deneuve. De claustrofobische sfeer wordt zo treffend gevormd door de combinatie van het feit dat de film zich grotendeels afspeelt binnen de muren van het appartement, de beklemmende zwart-wit fotografie waarin allerhande soorten filmtechnieken worden gebruikt om de sfeer goed over te brengen, het geweldige acteerwerk van Catherine Deneuve en vooral door de creepy geluidsmontage waardoor het voor het publiek nog duidelijker wordt wat er in het hoofd van Carole omgaat.
Een meesterstuk dus op het gebied van sfeer creeeren wat dit maakt tot een ontzettend spannende en benauwende film.

8,0/10

Marcel v/d H.
07-03-2011, 08:41
Django (Sergio Corbucci, 1966)
Een spookstadje aan de Mexicaanse grens, waar alleen nog een de uitbater van de saloon met zijn meisjes is gebleven, wordt afwisselend bezocht door de Ku Klux Klan en Mexicaanse bandieten. Maar dan arriveert de vreemdeling Django in het stadje. Hij kiest geen partij voor één van de elkaar vijandiggezinde groepen, maar vecht zijn eigen strijd. Django is alleen, maar in de doodkist die hij bij zich heeft, heeft hij alle hulp die hij nodig heeft. Zeer vermakelijke spaghetti western, lekker geweldagig (Tarantino "leende" de scene met het oor in Reservoir Dogs uit deze film) en een fijne score. 7.6

East of Eden (Elia Kazan, 1955)
Begonnen aan mijn James Dean box en mijn eerste kennismaking met de legende was zeer positief. De man had iets speciaals, een uitstraling die je niet vaak ziet bij acteurs. Verhaal zelf (met behoorlijke bijbelse ondertoon) vond ik aardig, maar niet heel uitzonderlijk. 7.8

Rebel Without a Cause (Nicholas Ray, 1955)
Wederom een rebelse rol van James Dean en ook hier is het weer voornamelijk de coole Dean zelf die de show weet te stelen. Tevens een pluim voor het camerawerk. Het plot is in mijn ogen ook hier niet heel sterk, het weet te onderhouden, maar een echt meesterwerk zie ik er niet in. Binnenkort zijn laatste en derde film "Giant" ook nog even kijken. 7.5

Me and Orson Welles (Richard Linklater, 2008)
Richard Linklater levert wederom een fijne film af, ditmaal over een jongen die bij toeval Orson Welles ontmoet en een rol krijgt aangeboden in een van zijn theater producties. Christian McKay is briljant als Welles en de bijrollen zijn ook prima (van o.a. Claire Danes). Disney ster Zac Efron in de hoofdrol vond ik wel wat minder, maar het was geen echt storende factor in het geheel. Leuk filmpje! 8.0

Marc T.
07-03-2011, 11:05
Jurassic Park (1993) Regie: Steven Spielberg (http://www.imdb.com/title/tt0107290/)

Ik kan me nog goed herinneren dat ik in november '93 als negenjarig ventje de bioscoopzaal in liep en helemaal wild was van dinosauriërs. De trailer van dit enorme kassucces had maandenlang mijn fantasie geprikkeld en ik kon niet wachten om eindelijk Jurassic Park te betreden. Gisteren bekeek ik een van mijn favoriete films aller tijden voor de (ik schat) 40e keer. Ondanks de soms wat gedateerde cgi is de film wat mij betreft een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Alles ademt themepark en hollywood en de achtbaan ratelt een dikke 2 uur door op het scherm. De T-Rex is nog steeds geloofwaardig, de soundtrack is uitmuntend en ik vind het nog steeds spannend. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat de film in september 2011 op blu ray zou uitkomen dus dan kunnen we het hele verhaal gelukkig in betere kwaliteit zien. Ik vind de 'collector's edition' niet zo heel erg speciaal. Kan niet wachten op de bd.


Jurassic Park: 10/10

Jordy van Buel
07-03-2011, 11:29
Ik vind de CGI eigenlijk helemaal niet gedateerd, sterker nog.. het is nog steeds beter dan menig huidig CGI-blockbuster.

Marc T.
07-03-2011, 12:39
Ik vind de CGI eigenlijk helemaal niet gedateerd, sterker nog.. het is nog steeds beter dan menig huidig CGI-blockbuster.

Die eerste brachiosaurus die in beeld komt is niet al te best meer ;)

Wieba
07-03-2011, 12:50
Die eerste brachiosaurus die in beeld komt is niet al te best meer ;)

Niet al te best is een groot woord. De brachiosaurus ziet er wat shakey en nep uit, ook een kleuren en huid zijn wat gedateerd. De T-rex is nog steeds een fraai staaltje CGI en robotwerk, die ziet er nog steeds fantantische uit!

Jurassic park zal altijd een van mijn favorieten films blijven, ook mede door de waanzinnige bioscoop ervaring als 8 jarige.

Coen P.
07-03-2011, 13:39
Gister een George Clooney zondag gehouden.

The American; überstylistische 'thriller' die door het timmermansoog van fotograaf Anton Corbijn op het visuele vlak imponeert. Plottechnisch is het allemaal simpeltjes, maar gelukkig is een film meer dan alleen het verhaal zelf. De film straalt een meditatieve rust uit met een bewust traag gehouden tempo zodat de rustiek en sfeer optimaal genoten kan worden. Leuk om onze Thekla Reuten te zien, maar het is George die de show steelt. Aanrader. Lees overigens even de recensies op www.whatiwatch.net (http://www.whatiwatch.net) en zie hoe vele de plank volledig mis slaan! (y)

Michael Clayton; wow! Zeer intense juridische thriller over een 'fixer' van een groot advocatenkantoor wiens goede vriend tijdens een belangrijke rechtszaak de beerput open trekt. Top notch acteerwerk van Clooney, bitch Tilda Swinton en met name Tom Wilkinson. Het karakter Clayton weet hij voor oplossingen moet zorgen, maar is geen übermensch zoals bijvoorbeeld een Jason Bourne maar een kwetsbare eenzame man met gebreken. De eindscene, die me erg aan The Long Good Friday deed denken is niets minder dan magistraal.Michael, moe en aangedaan door alle gebeurtenissen en neemt een taxi. "Give me $50 worth. Just drive", zegt hij tegen de chauffeur waarna de aftiteling begint en de camera 5 minuten lang het vermoeide gezicht van een bijna gebroken man
registeert. Briljant in zijn eenvoud en impact.
Een imposant debuut van Tony Gilroy. Typisch een film die een grotere aandacht verdient.

Wieba
07-03-2011, 14:16
Gister een George Clooney zondag gehouden.

The American; überstylistische 'thriller' die door het timmermansoog van fotograaf Anton Corbijn op het visuele vlak imponeert. Plottechnisch is het allemaal simpeltjes, maar gelukkig is een film meer dan alleen het verhaal zelf. De film straalt een meditatieve rust uit met een bewust traag gehouden tempo zodat de rustiek en sfeer optimaal genoten kan worden. Leuk om onze Thekla Reuten te zien, maar het is George die de show steelt. Aanrader. Lees overigens even de recensies op www.whatiwatch.net (http://www.whatiwatch.net) en zie hoe vele de plank volledig mis slaan! (y)



The American is eigenlijk gewoon een western ;). Plottechnisch valt is de film wat te simpel, maar de film zit boordevol met subtiele hits die vele mensen gewoon weg niet snappen. Trouwens nog een vraagje waarom denk je dat Jack steeds gaat bellen bij dezelfde payphone?

Marcel v/d H.
07-03-2011, 14:19
Gister bij enkele FR's op bezoek geweest om de blu-ray combi te kopen voor 10€, maar was overal uitverkocht. Vandaag nog maar even een poging doen en dan vanavond direct The American maar even kijken. Vond trouwens persoonlijk Michael Clayton ook een prima film!

peptalk
07-03-2011, 15:27
Leuk, meerdere die The American èn Michael Clayton ook heel goed vinden(y)(y)

Coen P.
07-03-2011, 15:28
The American is eigenlijk gewoon een western ;). Plottechnisch valt is de film wat te simpel, maar de film zit boordevol met subtiele hits die vele mensen gewoon weg niet snappen. Trouwens nog een vraagje waarom denk je dat Jack steeds gaat bellen bij dezelfde payphone?

Corbijn gaf inderdaad zelf aan dat het een western is. Hij laat niet voor niets Once Upon a Time in the West op tv zien en een stukje van die soundtrack horen. Het einde (een heuse shoot-out is ook redelijk des westerns ;))

Mij deed de film echter meer denken aan de coole/koele misdaadfilms van Jean-Pierre Melville. Zijn hoofdrolspeler uit Le Samoeraï (Alain Delon) is even afstandelijk als 'The American' uit de filmtitel...

Zelfde payphone? Geen idee...

Coen P.
07-03-2011, 15:31
Leuk, meerdere die The American èn Michael Clayton ook heel goed vinden(y)(y)

Niet iedereen is positief. Een grappige titel van een review:
"You've heard about Jason Bourne? Here's Jason Boring..." :mrgreen:

peptalk
07-03-2011, 15:42
Niet iedereen is positief. Een grappige titel van een review:
"You've heard about Jason Bourne? Here's Jason Boring..." :mrgreen:

Daarom vind ik het leuk dat meerdere het hier beiden wel goede films vinden, hoe vaak ik hier in de videotheek wel niet hoor dat het saaie films zijn, pfuuuuh. Neem dan lekker Steven Seagal mee, dan weet je wat je krijgt, iets waar ik geen zin in heb.
Ik moet wel zeggen dat de trailer van The American er te vlot uit ziet.

Wieba
07-03-2011, 15:45
Corbijn gaf inderdaad zelf aan dat het een western is. Hij laat niet voor niets Once Upon a Time in the West op tv zien en een stukje van die soundtrack horen. Het einde (een heuse shoot-out is ook redelijk des westerns ;))

Mij deed de film echter meer denken aan de coole/koele misdaadfilms van Jean-Pierre Melville. Zijn hoofdrolspeler uit Le Samoeraï (Alain Delon) is even afstandelijk als 'The American' uit de filmtitel...

Zelfde payphone? Geen idee...

Le Samoeraï niet gezien, zal hem even op de whislist zetten. Die payphone is volgens mij zo gedaan omdat Jack doorheeft dat zijn werkgever hem dood wil hebben. Om hem niet te laten merken dat jack hem doorheeft belt hij vanaf een andere lokatie met een payphone, voor het geval dat ze hem gesprek tracen.

Coen P.
07-03-2011, 15:56
Le Samoeraï niet gezien, zal hem even op de whislist zetten. Die payphone is volgens mij zo gedaan omdat Jack doorheeft dat zijn werkgever hem dood wil hebben. Om hem niet te laten merken dat jack hem doorheeft belt hij vanaf een andere lokatie met een payphone, voor het geval dat ze hem gesprek tracen.

Ah, dat had ik natuurlijk wel door. Hij wisselt niet zonder meer van dorpje en hij gooit bovendien zijn gekregen mobiele telefoon in het water. Ik dacht dat er een signifantie achter juist die payphone zat, maar dat bedoelde je dus niet!

Wieba
07-03-2011, 16:07
Ah, dat had ik natuurlijk wel door. Hij wisselt niet zonder meer van dorpje en hij gooit bovendien zijn gekregen mobiele telefoon in het water. Ik dacht dat er een signifantie achter juist die payphone zat, maar dat bedoelde je dus niet!


Wisselen van het dorpje en het weggooien van de mobiele telefoon doet jack juist op aanraden van de werkgever. Das toch wel wat anders.

Coen P.
07-03-2011, 16:13
Wisselen van het dorpje en het weggooien van de mobiele telefoon doet jack juist op aanraden van de werkgever. Das toch wel wat anders.

Nee hoor. Hij krijgt van Pavel een plastic zakje met een mobiele telefoon, een auto en een kaart. Eenmaal aangekomen in Castelvecchio twijfelt hij echter en wijkt hij uit naar Castel del Monte. Als hij over de brug rijdt gooit hij zijn telefoon in de rivier. Waarom hij zijn auto houdt (die ook traceerbaar is) weet ik dan weer niet. Uiteindelijk komt Pavel hem op het spoor doordat Mathilde (Thekla Reuten) óók voor hem werkt.

Franklin1975
07-03-2011, 17:16
Gisteren The Other End Of The Line uit 2008 gezien.
Een film over een helpdesk van een creditcard maatschappij, waarbij de medewerkers zich voordoen alsof ze ook gewoon Amerikaan zijn en daarvandaan bellen. Maar in feite zit deze helpdesk in Mumbai, Indië. En een van deze medewerksters (de mooie Shriya Saran) wordt verliefd op een klant (Jesse Metcalfe) aan de andere kant van de lijn. Ondanks dat ze uitgehuwelijkt is, besluit ze spontaan naar San Fransisco te gaan waar ze met hem afspreekt om zaken (zijn credit card-nummer is mogelijk frauduleus gebruikt) af te handelen. Ze ontmoet hem, maar als zichzelf, niet als haar alter-ego, en gaan samen dingen ondernemen. Dit is dan nog het leuke, zoetsappige gedeelte van de film.

Het minder leuke gedeelte (zeg maar gerust vervelend en vermoeiende gedeelte) is wanneer de ouders van Priya Sethi haar achterna reizen (en in heel slecht Engels communiceren en heel druk doen) en haar gaan zoeken en mee naar huis willen sleuren. Bla bla bla bla.
En ook de cameravoering en editing laten geregeld steken vallen, helaas. Want er had veel meer in gezeten als de makers hadden ingezet op romcom en de ouders van Priya zo min mogelijk in beeld waren geweest.

Wieba
07-03-2011, 17:27
Nee hoor. Hij krijgt van Pavel een plastic zakje met een mobiele telefoon, een auto en een kaart. Eenmaal aangekomen in Castelvecchio twijfelt hij echter en wijkt hij uit naar Castel del Monte. Als hij over de brug rijdt gooit hij zijn telefoon in de rivier. Waarom hij zijn auto houdt (die ook traceerbaar is) weet ik dan weer niet. Uiteindelijk komt Pavel hem op het spoor doordat Mathilde (Thekla Reuten) óók voor hem werkt.

Dan heb je gelijk. Heb de film ook niet meer zo goed in mijn geheugen zitten.Al iets te lang geleden gezien.

Marcel v/d H.
07-03-2011, 18:41
Gister bij enkele FR's op bezoek geweest om de blu-ray combi te kopen voor 10€, maar was overal uitverkocht. Vandaag nog maar even een poging doen en dan vanavond direct The American maar even kijken. Vond trouwens persoonlijk Michael Clayton ook een prima film!

Hij was er weer! Vanavond direct The American even kijken.

Patrick van den Hul
07-03-2011, 20:35
Die eerste brachiosaurus die in beeld komt is niet al te best meer ;)

Dat komt - zoals je waarschijnlijk zult weten - omdat dat een van de weinige shots is die 100% uit de PC komt. Het leeuwendeel van T-Rex en Rapor beelden zijn animatronics, dat verklaart waarom het zo goed stand heeft gehouden.

TheGodfather
07-03-2011, 23:41
Rango (http://www.imdb.com/title/tt1192628/)
De eerste volledige animatie film van ILM mag dan misschien qua verloop van verhaal en karakters niet helemaal origineel zijn, het is wel een erg vermakelijke film geworden. Ik vond dat er veel humor in zat en dat de personages leuk waren. Ook waren de verwijzingen naar andere films leuk gedaan.
Als je een emotioneel diegaande films met uitgediepte karakters wilt zien kun je beter een Pixar op zetten, want dat krijg je hier niet voorgeschoteld. Wat je wel krijgt is een leuke avondvullende animatie film, die trouwens niet echt geschikt is voor de kleinste film fans.

7,3/10

Coen P.
10-03-2011, 16:30
White Material (Claire Denis, 2009) ****
In haar werk is duidelijk terug te zijn dat Francaise Denis haar jeugd in Africa doorbracht. Net als Chocolat en Beau Travail speelt White Material zich in Afrika af. Isabelle Huppert is Marie, een vrouw die in een voormalige Franse kolonie een koffieplantage beheert. Een burgeroorlog breekt uit, maar ondanks alle spanningen blijft ze op haar plaats. Zelfs een noodoproep van het terugtrekkende Franse leger slaat ze in de wind...
White Material kent een prettig tempo, een stemmige cinematografie waarbij veel op lokatie is geschoten. Bovendien biedt het een goede filmische aanklacht tegen (de gevolgen van) kolonialisme. Aanrader voor de fans van (kritisch) wereld cinema dus.
De Engelse Artificial Eye blu ray is overigens prima, dus je hoeft niet te wachten op de uitgave van de Criterion Collection.

Oudlid_X5
10-03-2011, 18:23
Welke films van Claire Denis heb je nog meer gezien, Coen?

RobinB
10-03-2011, 19:54
The American

Gaap! Alleen het einde was wel spannend! Mooie beelden, maar het verhaal stelt niet zoveel voor. Vind George niet bij zulke films passen. 6

1101
10-03-2011, 23:55
Leuk, meerdere die The American èn Michael Clayton ook heel goed vinden(y)(y)

I second that. Ligt grotendeels toch ook aan Clooney denk ik (in mijn geval). Hij doet het gewoon goed, imho. Heerlijke films om 's nachts of laat op de avond langs te laten glijden, hoewel niet echt simpel. Geschikt om de hele week elke avond te kijken en uiteindelijk te begrijpen. Heerlijk! Wat valt er nog meer in dit rijtje te noemen? Voor toekomstige screenings...

peptalk
11-03-2011, 01:32
Wat valt er nog meer in dit rijtje te noemen? Voor toekomstige screenings...
Ga ik voor je uitzoeken, moet ik eerst ff heel veel titels langs;-)
Ik weet er iig 1, maar die moet ik er op mijn werk even bij zoeken, kan zo niet op de titel komen.

Coen P.
11-03-2011, 10:21
Welke films van Claire Denis heb je nog meer gezien, Coen?

Niks. Nakkes. Nada. Heb echter wel één en ander over haar (werk) gelezen.

35 shots of rum wil ik erg graag zien.

Coen P.
11-03-2011, 10:23
Tron Legacy (Joseph Kosinski, 2010) ***½
22 redenen om deze film te gaan zien:
1. "Overture" 2:28
2. "The Grid" 1:37
3. "The Son of Flynn" 1:35
4. "Recognizer" 2:38
5. "Armory" 2:03
6. "Arena" 1:33
7. "Rinzler" 2:18
8. "The Game Has Changed" 3:25
9. "Outlands" 2:42
10. "Adagio for Tron" 4:11
11. "Nocturne" 1:42
12. "End of Line" 2:36
13. "Derezzed" 1:44
14. "Fall" 1:23
15. "Solar Sailer" 2:42
16. "Rectifier" 2:14
17. "Disc Wars" 4:11
18. "C.L.U." 4:39
19. "Arrival" 2:00
20. "Flynn Lives" 3:22
21. "Tron Legacy (End Titles)" 3:18
22. "Finale"

Nou vooruit. Naast de weergeloze soundtrack van Daft Punk is Jeff Bridges altijd ok en zijn de visuals overdonderend. Voor de rest is het één groot rommeltje (slechte hoofdrolspeler, dramatische dialogen, inhoudsloos plot)

Daarnaast blijft die hele 3D hype me irriteren. Het draagt totaal niet bij aan mijn filmervaring. Sterker nog; mijn ogen gaan scheel staan en die zware bril drukt tot op het irritante toe op mijn neus. Oprotten met dat hele 3D. Als je persé diepte wilt zorg maar voor goed deep focus camerawerk.

Franklin1975
11-03-2011, 10:33
And Soon The Darkness 2010

Gebaseerd op de film met dezelfde titel uit 1970, maar dit keer gesitueerd in Argentinië (mooie beelden) en niet in Frankrijk.
Twee vriendinnen (Amber Heard en Odette Annable) houden een fietsvakantie in Argentinië. Tijdens een siesta in de open lucht krijgen de twee onenigheid en Stephanie (Amber Heard) fietst weer terug naar hun uitvalsbasis. Ze hoopt dat haar vriendin Ellie van gedachten is veranderd en haar achterna is gekomen. Ze belt haar op haar mobiel, maar die wordt niet opgenomen. Ze gaat terug naar de plek waar ze lagen te zonnen, maar geen Ellie te vinden...

Aardige film die naar het einde toe een beetje spannend wordt, maar ook erg voor de hand liggend qua afloop. Een typische film om te huren bij de videotheek.

Maihk
11-03-2011, 13:35
The Green Hornet

Echt een vette film! het verhaal is wel leuk, de actie is heerlijk en het wordt ook nog eens leuk gespeeld. Een echte popcorn flick.

Franklin1975
11-03-2011, 20:42
Lucía Y El Sexo 2001

http://www.moviemeter.nl/images/covers/2000/2669.jpg

Verrassend welke film je wel eens tegen komt als je op IMDb op de hoofdpagina naar een trailer van een nieuwe film kijkt (Cat Run) en dan de filmlijst van de hoofdpersonen uitpluist. Spaanse actrice Paz Vega speelt in die film de hoofdrol en een van haar eerdere films is deze Lucía Y El Sexo, met onder meer ook Elena Anaya (een van de vampierbruiden uit Van Helsing) die net als Javier Cámara in Hable Con Ella speelde.

Deze film van regisseur Julio Medem is een verrassende parel uit Spanje. Een zonnige, romantische, erotische en dramatische film waarin verleden, heden én het boek dat schrijver Lorenzo aan het schrijven is afwisselend van elkaar verteld wordt. We zien Lorenzo samen met zijn liefdes (Lucía, Belén...) geluk, sex en dramatiek ervaren op een lustiek eilandje in de Middellandse Zee, waarbij het verhaal naar het einde toe bij elkaar komt.

De verschillende cameravoeringen houden de verhalen enigszins van elkaar gescheiden, maar alles meteen snappen doe je niet. Dat zal bij de volgende kijkbeurten (die er zeker gaan komen) zeker wel het geval zijn. Zo niet, dan kijk ik gewoon nog een keer naar deze hele mooie film. Een film om verliefd op te worden...

9/10

Patrick van den Hul
14-03-2011, 09:25
Gisteren Airplane gezien naar aanleiding van van een fragment eruit "Don't call me Shirley" dat onlangs voorbij kwam in de Groningse USVA Filmquiz. Wat een hilarische film! Ontzettend flauw, maar juist daarom weer leuk. Door de enorm hoge grapdichtheid zijn er geheid 2 per minuut die doel treffen. Met 80 minuten is de lengte ook precies goed en blijft het tempo er lekker in.

Waarom de schrijvers een beeldje verdienen:

Roger Murdock (http://www.imdb.com/name/nm0000717/): Flight 2-0-9'er, you are cleared for take-off.
Captain Oveur (http://www.imdb.com/name/nm0336335/): Roger!
Roger Murdock (http://www.imdb.com/name/nm0000717/): Huh?
Tower voice: L.A. departure frequency, 123 point 9'er.
Captain Oveur (http://www.imdb.com/name/nm0336335/): Roger!
Roger Murdock (http://www.imdb.com/name/nm0000717/): Huh?
Victor Basta (http://www.imdb.com/name/nm0039149/): Request vector, over.
Captain Oveur (http://www.imdb.com/name/nm0336335/): What?
Tower voice: Flight 2-0-9'er cleared for vector 324.
Roger Murdock (http://www.imdb.com/name/nm0000717/): We have clearance, Clarence.
Captain Oveur (http://www.imdb.com/name/nm0336335/): Roger, Roger. What's our vector, Victor?
Tower voice: Tower's radio clearance, over!
Captain Oveur (http://www.imdb.com/name/nm0336335/): That's Clarence Oveur. Over.
Tower voice: Over.
Captain Oveur (http://www.imdb.com/name/nm0336335/): Roger.
Roger Murdock (http://www.imdb.com/name/nm0000717/): Huh?
Tower voice: Roger, over!
Roger Murdock (http://www.imdb.com/name/nm0000717/): What?
Captain Oveur (http://www.imdb.com/name/nm0336335/): Huh?
Victor Basta (http://www.imdb.com/name/nm0039149/): Who?

Franklin1975
14-03-2011, 17:01
Alleen al datgene lezen zorgt ervoor dat je dubbel ligt, omdat je dan ook de namen van de personen erbij ziet staan. Heb de film heel vroeger al eens op tv gezien geloof ik.

Gisteren Transporter 2 gezien als tussendoortje.
Leuk, aardig, soms over the top. Luc Besson, dus ja... ;-)

Jordy van Buel
14-03-2011, 20:32
Team America: World Police - Trey Parker (2004)

Absurd is misschien nog wel een understatement. De brute humor van de makers van South Park wordt in deze Thunderbirds spin-off tot in het kleinste detail uitgemeten. Deze film is in staat je 90 minuten lang aan het lachen te houden door de ontzettend flauwe, maar af en toe zo herkenbare humor van Parker en Stone. De kritische blik op alles wat Amerika uit wil dragen naar de wereld is geweldig gedaan en de keuze van de makers om Kim Jong-Il als main villain te nemen is perfect! Erg leuke film, met erg veel leuke liedjes :lol:

Toy Story 3 Lee Unkrich (2010)

Wow! Een 10! Ik had niet verwacht dat de makers met dit derde deel in de reeks de lat zo hoog zouden kunnen leggen, maar het is ze gelukt. De Blu-ray is niet alleen visueel een parel, het verhaal zelf staat weer garant voor de geweldige Toy Story humor én een emotionele noot die tegen het einde van het verhaal toch wel voor een prachtig slot zorgt. Must-see, uiteraard.

Patrick van den Hul
15-03-2011, 09:43
Team America: World Police - Trey Parker (2004)
Absurd is misschien nog wel een understatement. De brute humor van de makers van South Park wordt in deze Thunderbirds spin-off tot in het kleinste detail uitgemeten. Deze film is in staat je 90 minuten lang aan het lachen te houden door de ontzettend flauwe, maar af en toe zo herkenbare humor van Parker en Stone. De kritische blik op alles wat Amerika uit wil dragen naar de wereld is geweldig gedaan en de keuze van de makers om Kim Jong-Il als main villain te nemen is perfect! Erg leuke film, met erg veel leuke liedjes :lol:


I'm so Ronery (http://www.youtube.com/watch?v=xh_9QhRzJEs&feature=related) :lol:

Marc T.
15-03-2011, 11:47
http://2.bp.blogspot.com/_GIchwvJ-aNk/TCkLHcvF8bI/AAAAAAAASfU/U_SwvIf8UaM/s800/jurassic+park+poster.jpg


Jurassic Park (1993) Regie: Steven Spielberg (http://www.imdb.com/title/tt0107290/)

Ik kan me nog goed herinneren dat ik in november '93 als negenjarig ventje de bioscoopzaal in liep en helemaal wild was van dinosauriërs. De trailer van dit enorme kassucces had maandenlang mijn fantasie geprikkeld en ik kon niet wachten om eindelijk Jurassic Park te betreden. Gisteren bekeek ik een van mijn favoriete films aller tijden voor de (ik schat) 40e keer. Ondanks de soms wat gedateerde cgi is de film wat mij betreft een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Alles ademt themepark en hollywood en de achtbaan ratelt een dikke 2 uur door op het scherm. De T-Rex is nog steeds geloofwaardig, de soundtrack is uitmuntend en ik vind het nog steeds spannend. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat de film in september 2011 op blu ray zou uitkomen dus dan kunnen we het hele verhaal gelukkig in betere kwaliteit zien. Ik vind de 'collector's edition' niet zo heel erg speciaal. Kan niet wachten op de bd.

http://spielbergplaza.net/comingmovies/pictures/jp/I10-57-JurassicPark.jpg

Jurassic Park: 10/10

Afgelopen week heb ik voor de zoveelste keer de Jurassic Park trilogy bekeken. Ik schat zelf in dat ik de eerste uit de serie een keer of 40/50 heb gezien, The Lost World een keer of 15/20 en deeltje III misschien 8/9 keer.

In die volgorde zullen mijn cijfers ook ongeveer lopen voor wat betreft 1 van mijn favoriete filmseries.

The Lost World: Jurassic Park (1997, Spielberg) (http://www.imdb.com/title/tt0119567/)

Jurassic Park is een van mijn favoriete films aller tijden. The Lost World heb ik destijds meerdere malen in de bioscoop gezien en de film kon en kan me nog steeds erg bekoren. De film haalt echter bij lange na niet het niveau van de eerste film (dat lukt overigens zelden, maar toch). De dinos in The Lost World zijn overtuigend, het verhaal is vermakelijk alleen het voelt een beetje verplicht aan allemaal. Ian Malcolm is de enige persoon die ons nog doet denken aan de originele film in de serie. De rest van de acteurs hangen er een beetje onhandig omheen (vooral die irritante dochter van Malcolm, die voor het gemak maar even zwart is gemaakt zodat Vaugn er in de film een grapje over kan maken). Het eiland in The Lost World is het zogenaamde 'Site B' en dus kennen we dit eiland nog niet. Dit is waar de dino's worden grootgebracht voordat ze verscheept worden naar het echte Jurassic Park. Deze film laat meer dan eens zien dat meer actie, dubbel zoveel dino's en meer characters niet zorgt voor een betere film. Het is namelijk minder spannend, interessant en 'jaw-dropping' dan de eerste film. Ik zou willen dat er een speciale cut zou komen van de film waarin het einde in San Diego niet voor zou komen. Dit is (afgezien van deel III in de serie) misschien wel 1 van de slechtste, meest afgezaagde en ongeïnspireerde eindes wat je aan een verhaal als deze kunt breien. Nou moet je je voorstellen he. Dan zitten die Spielberg en consorten daar rond de tafel en dan zegt er 1, 'goh, laten we die T-Rex eens naar het vaste land verschepen en kijken wat er dan gebeurt!' en vervolgens wordt dit ridicule idee aangevuld met het idee om het enorme dier in een zwembad te laten drinken zonder dat ook maar IEMAND het dier achterna is gegaan om alarm te slaan. De T-Rex loopt immers vrij en vrolijk van de haven, huppa, naar de tuin in de suburbs van San Diego en eet vrolijk een hondje op die als ENIGE in heel de stad alarm heeft geslagen. Wat een deceptie, wat een nonsense. Was op het eiland gebleven Spielberg, finish the job there. Tot aan het geleuter in San Diego is The Lost World een erg vermakelijke popcorn flick met veel actie en geloofwaardige dino's. Het is echter jammer dat de magie van deel 1 in geen enkele scene wordt gehaald. Misschien is de beste scene uit de film nog wel het moment waarop de T-Rex de tent 'insluipt' en de hele groep mensen achtervolgt tot aan de waterval. Erg vermakelijk.

7,5 / 10



Jurassic Park III (http://www.imdb.com/title/tt0163025/)

Ik kan me weinig herinneren van de marketing van deze derde installatie van de Jurassic Park serie en eerlijk gezegd kan ik me ook niet heugen dat er een flinke 'buzz' was toen deze film uit zou komen en daadwerkelijk uitkwam. Het is nu alweer 10 jaar geleden dat deze derde film in de bioscoop draaide en de tijd heeft deze film vind ik wel goed gedaan. Ik als JP fan vond de film de eerste 2/3 keer dat ik hem zag niet heel erg interessant/spannend of bijzonder. Gisteravond heb ik hem nogmaals bekeken en dan blijkt dat er ondanks het slappe verhaal en het plotselinge bizarre einde toch nog aardig wat leuke scenes in de film voorkomen. Dit zijn dan vooral scenes met de spinosaurus. Het is mij echter een compleet raadsel waarom Spielberg en Johnston (als die laatste al wat te zeggen had) de T-Rex binnen 20 minuten van AL zijn kracht en magie ontdaan hebben door hem te laten mollen door een grotere dinosaurus. Alle moeite voor niks. Waarom had Hammond in Jurassic Park geen Spinosaurus? De T-Rex is blijkbaar geen knip voor de neus waard zo lijkt het. Nu worden onze hoofdrolspelers al schreeuwend, de irritatiegrens bereikend (Leoni), achtervolgd door een uit de kluiten gegroeide eend met een vin op zijn rug die T-Rexen molt voor het ontbijt. Het jochie blijkt ineens een premature Indiana Jones te zijn die overal kan overleven en Grant en Billy lijken totale desinteresse uit te stralen voor wat betreft hun liefde voor dinosaurussen.
Een gemiste kans in de series, laten we hopen dat er ooit nog een keer een deel IV gaat komen. En ga me niet vertellen dat dat niet mogelijk is omdat Stan Winston en Chrichton overleden zijn want daar kan de serie best zonder.

6,5 / 10

Franklin1975
15-03-2011, 17:28
Habitacíon En Roma Julio Medem 2010

Tim Burton staat erom bekend dat hij heel vaak Johnny Depp en vrouwlief Helena Bonham-Carter in zijn producties laat opdraven. De Spaanse regisseur draait er ook zijn hand niet voor om, om sommige acteurs/actrices in verschillende films mee te laten spelen. In Habitacíon En Roma/Room In Rome (de film is in het Engels opgenomen en in het Spaans ge-overdubd voor de Spaanstalige markt) zien we Elena Anaya weer opdraven (net als in het geniale Lucía Y El Sexo), dit keer als Albo, die in Rome de Russische Natasha leert kennen en daar in haar sensuele hotelkamer de nacht met haar doorbrengt. Bijna de gehele film zijn de dames ongegeneerd naakt en vertellen elkaar verhalen over waar ze vandaan komen, dan weer vrijend en komen we via verschillende onwaarheden erachter wie ze echt zijn. Ook zien we in een homevideo op een gsm Najwa Nimri die ook al in Julio Medem's Lucía Y El Sexo én Los amantes del Círculo Polar een grotere rol vertolkte.

Deze erotische/lesbische film ziet er schitterend uit en is niet alleen een genot voor je ogen, maar ook voor je ogen. Schitterende muziek en songs, vooral het breekbare, aan Jewel en Heather Nova gelinkte "Loving Strangers" van Russian Red.
Dat de film zelf niet hoog scoort qua ratings, komt omdat er verhaaltechnisch niet veel gebeurd in de film. Julio Medem heeft ons in deze film wel het hoogste aantal minuten vrouwelijk bloot voorgeschoteld, maar lijkt meer op een tussendoortje. Maar wel een mooie.

Op naar een volgende film van deze Spaanse regisseur (Tierra, Los amantes del Círculo Polar, Caótica Ana).

Coen P.
15-03-2011, 19:43
Scott Pilgrim vs. the World (Edgar Wright, 2010) *****
De verfilming van de diverse gelijknamige graphic novells had me bij het begin al direct te pakken. Het logo van Universal verschijnt in een resolutatie van zo'n 2 pixels en op de achtergrond schalt het bekende muziekje in een 8-bit versie door de speakers. Gaaf! De camera daalt vervolgens naar beneden met op de achtergrond het bekende thema van Zelda. We zij hemelsbreed 30 seconden bezig en ik ben al om! Wat volgt is een bizar liefdesverhaal over Scott die de 7 exen van zijn nieuwbakken vriendinnetje moet verslaan. De fans van comics en de computergames van weleer zullen hun lol op kunnen met alle kninkslagen en verwijzingen. Scott Pilgrim vs. the World is een bizarre, haast surrealistische maar hoogst originele actie-comedy die met weinig andere films te vergelijken is. Laat je overrompelen door de oogstrelende visuals en roep alsjeblieft niet teveel over het (te) simpele plot. Geniet gewoon.

----------------------------------------------

Dead Calm (Philip Noyce, 1989) ****
Deze Australische productie is een perfect voorbeeld hoe je in een film spanning moet opbouwen. Een stel (Sam Neill & Nicole Kidman, beide met hun authentieke down under accent) verliest een kind. Om hun verlies te verwerken gaan ze per boot een wereldreis maken. Twee weken op zee zien ze een gestrand schip. Een eenzame man roeit naar hun schip toe en springt aan boord. Zijn companen zijn aan voedselvergiftiging overleden en het schip maakt water. Nu is hij gered en hij valt moe maar voldaan in slaap. Manlief vertrouwt zijn verhaal echter niet en bezoekt het schip. Wat hij aantreft had hij zelfs in een nachtmerrie niet durven te dromen...
De film kent eigenlijk maar drie acteurs die verdeelt over twee locaties (de 2 schepen) het verhaal maken. Behalve Polanski's Knife in the Water en Peter Weir's Master and Commander ken ik eigenlijk weinig films die zich voortdurend op een schip afspelen. De eenzame locatie zorgt in ieder geval voor een claustrofobische vibe die bijdraagt aan de spanning. Het is overigens fijn om Nicole Kidman in haar jongere jaren te zien. In deze prebotox fase is ze nog prima in staat emoties over te brengen. Sam Neill is degelijk, maar het is Billy Zane die als duistere drenkeling de show steelt. Apart dat hij eigenlijk maar in weinig films speelt, want hij heeft zeker talent!

Coen P.
16-03-2011, 14:52
Unstoppable (Tony Scott, 2010) ****
Soms hoef je als filmmaker niet ver te zoeken voor een goed verhaal, want in bepaalde gevallen schrijft een script zichzelf bijna. Dit geldt ook voor Unstoppable. Een bijzonder energieke en uiterst effectieve actiefilm van ADHD regisseur Tony Scott. De film is gebaseerd is op het CSX 8888 incident. Een onbemande goederentrein die ruim 100km over de rails denderde en met kunst en vliegwerk gestopt kon worden.
De film volgt de gebeurtenissen redelijk getrouw al worden de persoonlijke achtergronden van de hoofdpersonen (vertolkt door good old Denzel Washington en de knappe Chris Pine) wat overdreven geaccentueerd. De grote kracht van de film is het feit dat er weinig CGI is toegepast. Er wordt gebruik gemaakt van een echte trein. Een beest dat over de rails jaagt en angst inboezemt. Een geladen raket met de afmetingen van het 'Chrysler Building'. Zie zo'n mechanisch monster maar eens te stoppen.

Oudlid_X5
16-03-2011, 15:56
T. Scott is één van de weinig nog levende regisseurs die weet hoe die een actiefilm moet maken. 8-)

Coen P.
16-03-2011, 16:04
Klopt. Broerlief Ridley weet ook wel van wanten. En vlak Michael Bay ook niet uit ;)

J.J. Abrams heeft mij overigens ook weten te imponeren.

Franklin1975
17-03-2011, 17:59
Gisteravond After The Sunset gezien op tv. Een erg leuke en zonnige heist-film met weinig actie, maar met veel mooie beelden (Salma Hayek, Salma Hayek en Salma Hayek!).

FBI-agent Woody Harrelson probeert ex-diamantdief Pierce 007 Brosnan te pakken op een tropisch eiland (Bonaire dacht ik even op een zeilschip te zien staan), waar een cruise-schip aangemeerd ligt en de 3e diamant van Napoleon een week lang tentoon wordt gesteld. Maar Brosnan en zijn bijna-vrouw Hayek zijn "out of the business" en lekker aan het rentenieren op deze bananeneiland.

Een luchtige en zonnige film met de nodige humor, maar ook het nodige standaard werk. Een heerlijke (en peperdure) tussendoorfilm.

7/10

FROST
17-03-2011, 18:18
Die film heb ik dus gisteren ook gezien en ik blijf hem erg leuk vinden.(heb hem al jaren op dvd trouwens maar die vriendin van mij had hem nog nooit gezien dus bleven we kijken) Met die beelden wil je gewoon lekker zelf op vakantie naar een zonnig paradijs, een eigen strandhut bouwen, lekker chillen aan het strand en zwemmen in de zee tussen honderden prachtige vissen! Verhaal stelt inderdaad niet heel veel voor maar de grappen zijn wel vermakelijk(stukje met die haai: schitterend!). Er zit ook een erotisch tintje aan waarbij vrouwen en mannen goed aan hun trekken komen ;)

8/10

Franklin1975
17-03-2011, 20:27
Ik vind de bedscene en de 'omkopen' met een erotische massage scene misschien wel de leukste van de film. Kort, simple maar doeltreffend.

DarkKnight
18-03-2011, 12:00
Amsterdamned

Deze film net voor het eerst gezien, maar wat een film zeg! Ondanks op en top Nederlands acteerwerk (niet echt best dus..), blijft deze film interessant door mooie beelden van Amsterdam, spectaculaire achtervolgingen en spannende momenten. Leuk om veel bekenden van Nederlandse bodem in deze film terug te zien (hilarisch om slonzige Sjakie (Lou Landré) uit Flodder hier terug te zien als kaalgeschoren politiecommissaris!). Heb met plezier zitten kijken naar de boot-chase door de grachten die ik toch echt niet onder vond doen voor diverse Hollywood producties. Leuke film!

7.5/10

Daarnaast moet ik toch nog even vermelden, heb deze film laatst bij de Blokker gekocht in die Nederlandse film collectie, maar oh, oh, DFW zou zich toch dood moeten schamen voor dit soort uitgaves. Man, man wat een belabberde kwaliteit transfer. Het mag dan misschien een Nederlandse film zijn, maar in de tijd van Blu-rays en HD kwaliteit vind ik dat je toch wel iets meer mag verwachten van DVD's. Anno 2011 een dvd op de markt brengen in 4:3 met daarin een soort van breedbeeld, op een DVD5 vind ik toch echt niet kunnen en neemt helaas veel weg van het kijkplezier van de film. Normaal ben ik echt geen zeur wat betreft beeldverhoudingen etc, maar deze film verdient echt beter!
Dan gelijk een off-topic vraag, zijn er betere uitgaves van deze film te krijgen?

Coen P.
18-03-2011, 16:57
Whip It (Drew Barrymore, 2009)

Bah. De film is niet sportief genoeg voor een sportman. De film mist de mafheid van een quirky indie film. Te weinig grappen voor een komedie. Een gebrek aan levenswijsheden voor een coming-of-age film en niet genoeg liefde/romantiek voor een romantische flick. Overal slaat het de plank mis. Als actrice heb ik al niets met Drew Barrymore en als regisseur denk ik dat ze me ook gestolen kan worden.

Iemand behoefte om mijn blu ray te kopen? Beeld/geluid waren wel goed :mrgreen:

Franklin1975
19-03-2011, 14:32
Donnie Darko dvd (2001)

Een van hedendaagse filmklassiekers uit Hollywood met een nog erg jonge Jake Gyllenhaal als Donnie Darko, een jonge scholier met een verleden. Om die reden moet hij medicijnen slikken, maar als "bijwerking" krijgt hij vizioenen/droombeelden van Frank, een jonge man in een konijnenpak, die hem vertellen wat hij moet doen. Zo ontloopt hij in eerste instantie de dood wanneer een vliegtuigmotor zijn ouderlijk huis doorboort, precies door zijn slaapkamer heen. Hierna krijgt hij ook van Frank te horen wanneer de wereld vergaat.

Voor diegenen die de film nog niet gezien hebben (ik kan mij dat moelijk voorstellen op dit forum), zijn er nog meer dingen aan de hand in deze ingenieuze film, waar destijds na afloop veel over gediscussieerd werd over hoe het nu allemaal in elkaar zit. Door de jaren heen na menig kijkbeurt is het allemaal een stuk duidelijker, maar niettemin nog net zo boeiend. Het acteerwerk, de beelden, de sfeer, de geweldige muziek: subliem. Het lijkt wel of de waas in het beeld de film nóg boeiender maakt.
Ik ben benieuwd hoe de film (nu gekeken met het DTS5.1-audiospoor) er op dvd uitziet en klinkt.

8.5/10

Davidshadow13
19-03-2011, 19:03
45. http://www.whatiwatch.net/images/bios.png Rango (http://www.imdb.com/title/tt1192628/) (Gore Verbinski (http://www.imdb.com/name/nm0893659/), 2011) :: 8.8

Rango is de nieuwste creatie van POTC regisseur Gore Verbinski die na bovengenoemd succes graag eens een animatie film zou maken. Verder is dit een animatiefilm van een kleinere studio: ILM vooral bekend vanwege hun Special en Visual Effects.

Rango is een originele animatiefilm die zich qua animatieniveau kan meten met de beste studios nl. DreamWorks en PIXAR. De textures van de dieren zien er onvoorstelbaar echt uit en ook de omgevingen zijn goed in detail uitgewerkt. Rango is echt typisch een Johhny Depp character en het is dus niet alleen zijn stem die je terug ziet maar ook zijn persoonlijkheid, iets wat ze leuk hebben uitgespeeld. Verder is Rango heel fris en nieuw. Het western genre is na True Grit weer actueel en Rango geeft daarop een hele leuke kijk. De liedjes zijn heel leuk en er is voldoende te lachen. Toch is Rango niet per definitie een kinderfilm en zitten genoeg actiescenes en zelfs explosies in om echt een serieuze film te worden. Ook zit er meer dan voldoende diepgang in en genoeg spanning. De prachtige animatie gecombineerd met de muziek, de stem van Johnny Depp en het volwassen verhaal maken van Rango een van de leukste originele animatiefilms. Zeker het bekijken waard en dan vooral de OV versie natuurlijk.

Jeroen D
20-03-2011, 12:23
The Three Next Days
Zeer spannende film met zeer goed acteerwerk van Crowe en Banks.
8/10

Tangled
Ik heb het geprobeerd maar toen ik binnen een kwartier 2 verschrikkelijke liedjes te horen kreeg ben ik gestopt. Brrrr...........
Niks voor mij dit.

Don van Straalen
20-03-2011, 14:27
Het was alweer 2 weken terug sinds mijn laatste post, een flinke update:

Nog steeds bezig met de Bond-serie en ik kan nu toch wel concluderen dat a) dit echt niks voor mij is b) alles achter elkaar kijken een slecht idee was. De algemene kwaliteit van de films ligt al niet zo hoog en het spreekt me allemaal niet echt aan, vooral de Roger Moore films zijn zo campy en fout dat ik me er met moeite doorheen gesleept heb.
63. http://whatiwatch.net/images/internet.png Moonraker (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=51723) (1979) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28570) 5.0
66. http://whatiwatch.net/images/internet.png For Your Eyes Only (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=40688) (1981) 6.0
67. http://whatiwatch.net/images/internet.png Octopussy (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=9061) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (1983) 5.0
68. http://whatiwatch.net/images/internet.png A View to a Kill (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=7195) (1985) 4.5
69. http://whatiwatch.net/images/internet.png The Living Daylights (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=61352) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (1987) 6.5

64. http://whatiwatch.net/images/internet.png Parks and Recreation - Seizoen 1 (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=139654&s=1) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2009) 8.5
76. http://whatiwatch.net/images/internet.png Parks and Recreation - Seizoen 2 (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=139654&s=2) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2009) 9.5
Naar mijn mening de leukste comedy serie momenteel op TV. Mensen die The Office US leuk vinden moeten deze show eigenlijk ook maar eens een kans geven.
65. http://whatiwatch.net/images/tv.png Jarhead (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=200) (2005) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28505)
Als kijker voelde ik me persoonlijk niet altijd even betrokken bij de gebeurtenissen in de film en had de film niet echt de emotionele impact waar deze uiteindelijk voor leek te gaan, maar behalve dat vond ik Jarhead een verrassend sterke anti-oorlogsfilm. Aanvankelijk leek het allemaal een beetje op Full Metal Jacket en naarmate de film vordert zitten er een aantal filmische referenties in naar klassiekers als Apocalypse Now, maar gelukkig weet de film een eigen gezicht te creëren. Het algemene acteerwerk was erg solide, vooral Gyllenhaal en Foxx waren erg overtuigend en wisten de verveling en het balanceren op het randje van doorslaan goed over te brengen. Wellicht wist de film me nog het meest te overtuigen op het visuele vlak, want naast een aantal verrassende camerahoeken zitten er wat prachtige shots in, waarbij vooral de nachtelijke scenes die enkel belicht werden door de vuur-fonteinen er uit sprongen.

7.570. http://whatiwatch.net/images/internet.png Brazil (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=12055) (1985) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28588)
Brazil - The Director's Cut (Terry Gilliam, 1985)

Wow, dit had ik niet verwacht. In de eerste uren na het kijken van Gilliam's Brazil bleef de film in m'n hoofd rondspoken en was ik vrijwel sprakeloos. Wat een geweldig stuk cinema. Het slim geschreven script waarin kritiek wordt geuit op de bureaucratie en de administratieve rompslomp is een fantastische ondergrond voor de film. De flow waarmee het verhaal zich voortbeweegt is uitstekend en het voelt gewoon goed. Ik heb een aantal keer flink gelachen om de absurde, bizarre situaties en de donkere humor kon ik zeker waarderen. Naast een verrassend grappige bijrol van DeNiro was het acteerwerk alom sterk, met wellicht als enig minpuntje Kim Greist als droomvrouw Jill die niet altijd weet te overtuigen. Visueel gezien is Brazil helemaal overdonderend met een vrijwel perfecte art direction, indrukwekkende sets, absurde droomwerelden en een stijlvolle visie op de toekomst. Brazil komt direct binnen in m'n lijstje met favorieten en ik ga binnenkort de rest van Gilliam's werk maar eens (her)ontdekken.

9.5
71. http://whatiwatch.net/images/internet.png Sweet Smell of Success (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=28641) (1957) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28694)
Naar aanleiding van de recente Criterion release en de bijkomstige lovende recensies besloten Sweet Smell of Success toch maar te kijken, ondanks dat deze me aanvankelijk niet echt aan sprak. Toch was de film verrassend goed, vooral vanwege het sterke acteerwerk van het duo Burt Lancaster en Tony Curtis en hun scherpe dialogen welke gehuld waren in vele lagen cynisme. De plot steekt goed in elkaar, maar is verder niet bijzonder diepgaand al vond ik het toch persoonlijk even opletten geblazen om de relaties tussen alle personages volledig te begrijpen. De prachtige contrastrijke zwart-wit beelden van New York en de jazzy score zorgen voor een hele aangename noir feel die uitstekend bij de film past. Aanrader!

8.572. http://whatiwatch.net/images/internet.png The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=11636) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2005) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28646)
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, en dit is helaas op een nadelige manier te merken. Zo is het duidelijk dat het bronmateriaal erg leuk en uitgebreid is maar worden er teveel losstaande elementen in 'slechts' een kleine twee uur gestoken, waardoor het overkomt als een onsamenhangend zooitje. Toch vond ik de film best grappig, vanwege de vreemde personages en bizarre situaties die ze tegen komen. Jammer genoeg merk je als kijker dus wel dat er teveel dingen worden weggelaten, iets wat schijnbaar in de gelijknamige serie een stuk minder is. Ook het einde voelt totaal willekeurig en komt uit het niets zetten. Toch is de cast leuk en indrukwekkend qua namen, de humor spreekt me wel aan en kijkt de film erg makkelijk weg.

7.073. http://whatiwatch.net/images/internet.png Three Kings (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=85885) (1999) 6.5
74. http://whatiwatch.net/images/internet.png The Next Three Days (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=150962) (2010) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28647)
Een zesje voor de moeite en de entertainment waarde. Het is allemaal wel aardig, maar er was geen enkel element wat mij volledig wist te overtuigen. John Brennan's (Crowe) vrouw wordt gearresteerd vanwege een moord waarvan ze zegt dat ze onschuldig is. Toch lijkt het bewijs anders te zeggen en zit Lara na enkele jaren nog steeds vast. Als alle hoop weg lijkt besluit John om zijn vrouw te bevrijden en het stelt een uitgebreid vluchtplan samen. Terwijl John bezig is met alles voorbereiden voelt dit aan als allemaal losse stukken uit andere films, het hak op de tak gespring voelt namelijk een beetje amateuristisch. Ook het tempo van The Next Three Days is niet gebalanceerd en de film beweegt zich daardoor met horten en stoten voort. De ervaren Crowe wist mij ook niet te overtuigen, hij speelt namelijk nogal futloos. En dan niet futloos als in 'mijn-vrouw-zit-al-jaren-vast-futloos', maar meer 'het-is-maar-goed-dat-ik-een-dikke-paycheck-krijg-futloos'. Nee ik heb verder weinig echt positiefs over deze film te melden, jammer genoeg.

Als je je trouwens afvraagt waar de slimste agent ooit werkt, is dat bij de Pittsburgh PD. De manier hoe hij met minimale informatie constant Brennan weer op het spoor komt is simpelweg miraculeus.

6.075. http://whatiwatch.net/images/internet.png Sen to Chihiro no kamikakushi (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=5482) aka Spirited Away (2001) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28695)
Anime spreekt me persoonlijk totaal niet aan, en op een handjevol films kijk ik er dan ook vrijwel nooit naar. Maar na het zien van Spirited Away ben ik toch wel nieuwsgierig om de rest van Studio Ghibli's oeuvre eens te bekijken. Het verhaal van Spirited Away is helaas te simpel, maar de visuele stijl des te sterker. De algemene vormgeving van de personages, wezens en gebouwen was erg tof en zorgde voor wat bizarre situaties, grappige segmenten en prachtige animatie. Ik kon bij vlagen wel lachen om de aparte humor, maar had er graag wat meer van gezien. Jammer genoeg had ik niet echt een connectie met de personages en was het einde onnodig uitgerekt. Alsnog was Spirited Away niet echt aan mij besteed, maar ik zie de kracht van de film wel in.

7.577. http://whatiwatch.net/images/internet.png Forgetting Sarah Marshall (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=133179) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2008) 8.0
78. http://whatiwatch.net/images/internet.png To kako (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=154467) (2005) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28708)
To kako aka Evil (Yorgos Noussias, 2005)

Griekse low budget zombiehorror die mede door zijn goedkope feel lijkt op een Dawn of the Dead ode. In het simpele verhaal gaan drie mannen een grot in en veranderen even later in zombies waarna heel Athene overlopen wordt en een handjevol mensen proberen te overleven. To kako is onbedoeld grappig, maar niet grappig als deze het probeert te zijn. De film kent kent wat lekkere gore, is super campy en wordt ondersteund door foute maar toffe muziek die de jaren '70 die doet denken aan Dawn of the Dead. Het acteerwerk is grotendeels matig en het komt vaker dan eens voor dat je de acteurs bijna in lachen ziet uitbreken en dat kan eigenlijk echt niet tijdens een film die toch redelijk serieus probeert te zijn. Ook filmtechnisch steekt de film niet heel goed in elkaar, de soundmixing en editing zijn gewoon echt slecht en al had hier wat meer tijd en talent in gestoken had de film al een stuk beter geweest.

4.0
79. http://whatiwatch.net/images/internet.png Knocked Up (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=128717) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2007) 7.5

Franklin1975
21-03-2011, 10:25
Zaterdag John Carpenter's The Thing op blu-ray zitten kijken.
Het beeld en geluid is een 100% verbetering t.o.v. de dvd.
Als 10-jarige de film al eens op tv gezien en vanwege de hoge waarderingen en lofuitingen die deze film krijgt, pas geleden de blu-ray hier op dit forum geruild.
Maar zo boeiend of spannend of eng als 25 jaar geleden is de film nu niet meer. Eerder een aflevering van The X-Files (ingevroren alienruimteschip op Antarctica), maar dan zonder Mulder en Scully.

Nee, een flinke misser voor mij.


Batman Forever (1995) blu-ray

De eerste 2 moderne Batman-films werden geregisseerd door Tim Burton en voor deze film nam Joel Schumacher het stokje over, maar werd Burton producer van de film. En dat is duidelijk te zien aan het Arkham Assylum. Zó Burton!

De film zelf ziet er top uit op blu-ray, net als het geluid overigens! Het eerste half uur is niet het allerbeste aan de film, maar daarna krijg je alsnog 1,5 uur topamusement voor je kiezen. Een mengeling tussen de serieuze Batman (vooral Batman Begins) en de tv-serie Batman met veel humor en over the top geluiden (je ziet nog net geen Pow! of Aaah! in beeld ;-) ). Jim Carrey steelt in zijn scenes duidelijk de show en sneeuwt daarmee Tommie Lee Jones onder als Harvey Two-Face.
Ook zien we hier het ontstaan van Robin als Batman's sidekick, wat een vervolg kreeg in het slappe "Batman & Robin" van 2 jaar later (ondanks een hele goede sterrencast en dito soundtrack cd!).

De €6,49 zijn heel erg goed uitgegeven voor deze top blu-ray.

7,8/10

Coen P.
21-03-2011, 10:54
Madeo (Joon-ho Bong, 2009) ****½
Hoe ver gaat een moeder om haar zoon te helpen? Heel ver. De naamloze moeder van een geestelijk gehandicapte zoon gaat om zoek naar de waarheid achter de moord op een jong meisje. Haar zoon is schuldig bevonden, maar moeder kan én wil dit niet geloven en start haar eigen onderzoek naar de waarheid.
Het Koreaanse woord 'madeo' staat voor moeder, maar als je het iets anders uitspreekt zou je ook moord kunnen bedoelen. Deze nuance slaat in de film de spijker precies op de kop. De film, die een typische Hitchcock-vibe kent, heeft dan ook wat weg van Joon-ho Bong's eerdere 'Memories of Murder'. Ook hier staat een onderzoek naar een moordenaar centraal, maar ditmaal vanuit het oogpunt van een direct betrokkene (de moeder dus). Kyung-pyo Hong, die ook het camerawerk van het briljante Taegukgi op zijn naam heeft staan, is verantwoordelijk voor de cinematografie. Moord op het platteland heeft er nog nooit zo mooi uitgezien...
http://www.fearnet.com/eol_images/Entire_Site/201013/mother_small.jpg
Moeder & zoon.

Oudlid_X5
21-03-2011, 13:46
Heeft de zoon het nou wel of niet gedaan, Coen? ;)

Franklin1975
21-03-2011, 17:52
Caótica Ana 2007

Dit is de derde Julio Medem-film die ik heb gezien in korte tijd.
Na het geweldige Lucía Y El Sexo en de zwoele Room In Rome (Habitación En Roma), nu dus deze film.

Deze film zuigt je snel de film in, net als bij Lucia en laat je een onderdeel zijn van de film, daar waar je bij Room In Rome vooral de luisteraar (of voyeur!) bent.
De film telt af van 10 naar 0, net als bij de hypnose-sessies die Lucia gaandeweg de film ondergaat, en elke keer duren de scenes tussen het aftellen langer dan die ervoor.
Na afloop van de film blijft deze nog in je hoofd, in je ziel, hangen met vragen die nog onbeantwoord zijn...

Een film met schitterende beelden (niet alleen van de erg mooie Manuela Velles) en dito muziek.

8,3/10

TheGodfather
21-03-2011, 22:24
Dazed and Confused (http://www.imdb.com/title/tt0106677/)
Het is weer 21 maart, het begin van de lente en dus weer tijd voor mijn eigen traditie: Dazed and Confused kijken.
Nog steeds (één van) m`n favoriete coming-of-age film(s), die tegelijkertijd een uniek tijdsdocument (met name door de geweldige bijpassende soundtrack) is maar vooral zo ontzettend tijdloos is. Het ouder worden en hopen dat je in je nieuwe omgeving wordt gerespecteerd, er alles aan doen om dat te bewerkstelligen en (voor de ouderen) vooral vooruit kijken naar de toekomst is voor iedereen wel herkenbaar.
Bij iedere kijkbeurt wordt ie beter. Een heerlijk begin van de lente (en zomer), die hopelijk net zo fijn wordt voor mij als die is voor de personages in Linklater`s meesterwerk.
That`s what I`m talking about,man!

9,5/10

Making "Dazed" (http://www.imdb.com/title/tt0847883/)
Een 50 minuten durende making off van Dazed and Confused met interviews op de set en terugblikken van de betrokkenen. Een leuke, luchtige en niet al te diepgravende docu die lekker wegkijkt en leuke anecdotes en achtter-de-schermen beelden bevat.

7,5/10

Coen P.
22-03-2011, 10:15
Let op je spoilers! ;)



Heeft de zoon het nou wel of niet gedaan, Coen? ;)

Ja. Dat kan niet anders Immanuel. Er worden 4 mogelijke daders genoemd.
1. De vriend van de hoofdpersoon. Het 'bloed' op de gestolen golfclub blijkt echter lipstick te zijn omdat zijn vriendin de club als microfoon gebruikte tijdens een karaoke sessie in de woonkamer. Hij is het dus niet;
2. De ijzerboer. Hij komt voor in de telefoon van het vermoorde meisje. Hij had dus sex met haar (foto --> pervertphone). De nacht van de moord zie je hem in het verlaten huisje een matje uitspreiden en rijst afwegen. Het meisje was zo arm dat ze zelfs voor rijst sex had, dus wat daar zou gaan gebeuren spreekt voor zich. Het kan dat hij liegt, maar zijn verhaal (zie onder 4) is in mijn ogen té sluitend;
3. Crazy JP. Een jongen met downsyndroom. Het vriendje van het meisje. Hij had een t-shirt van haar met bloedvlekken. Eerder in de film, in de fotozaak, zie je dat het meisje vaker uit het niets een bloedneus kreeg, dus zijn verhaal (bloedneus) zou zeker waar kunnen zijn. Waarschijnlijk gaat hij onterecht de bak in;
4. De zoon. Het verhaal van ijzerboer is plausibel. Het meisje schold hem uit (retard) en in de film bleek eerder dat hij dan altijd doordraait. Daarnaast beschrijft de oude man het 'mediteren' van de knul (het masseren van zijn hoofd om zo helderder te kunnen denken). Moeder schrikt en weet dat hij gelijk heeft. (Over)beschermend als ze is vermoord ze hem.

Nu mijn vraag aan jou? De relatie tussen moeder en zoon is op zijn zachtst gezegd atypisch. De film impliceert incest. Ik denk dat daar sprake van is. Wat jij?

Nog een vraag. Toen zoonlief 5 was heeft moeder geprobeerd hem (en haarzelf) om het leven te laten brengen door gootsteenontstopper te drinken. Hier werden ze erg ziek van, maar misschien heeft zoonlief hier wel zijn (geestelijke) beperking opgelopen!

Oudlid_X5
22-03-2011, 11:38
Let op je spoilers! ;)

Nu mijn vraag aan jou? De relatie tussen moeder en zoon is op zijn zachtst gezegd atypisch. De film impliceert incest. Ik denk dat daar sprake van is. Wat jij?

Nog een vraag. Toen zoonlief 5 was heeft moeder geprobeerd hem (en haarzelf) om het leven te laten brengen door gootsteenontstopper te drinken. Hier werden ze erg ziek van, maar misschien heeft zoonlief hier wel zijn (geestelijke) beperking opgelopen!

1. In welke scene(s) wordt dat dan geïmpliceerd?

2. Kan dat dan? Ik heb er nog nooit eerder van gehoord.

Coen P.
22-03-2011, 14:15
1. In welke scene(s) wordt dat dan geïmpliceerd?

2. Kan dat dan? Ik heb er nog nooit eerder van gehoord.



ad 1. Ze slapen in 1 bed, moeder 'helpt' hem tijdens het plassen, zoon schept op dat hij wel degelijk met een vrouw geslapen (sex) heeft (namelijk met moeder) en de hele vibe tussen beide deugt simpelweg niet.

ad 2. Een fles gootsteenontstopper wegslikken zal het lichaam niet goed doen. Het viel mij op en ik zag dat ik diverse fora er menigeen hetzelfde over denkt.

Lex v/d Moolen
22-03-2011, 20:16
Amsterdamned

Deze film net voor het eerst gezien, maar wat een film zeg! Ondanks op en top Nederlands acteerwerk (niet echt best dus..), blijft deze film interessant door mooie beelden van Amsterdam, spectaculaire achtervolgingen en spannende momenten. Leuk om veel bekenden van Nederlandse bodem in deze film terug te zien (hilarisch om slonzige Sjakie (Lou Landré) uit Flodder hier terug te zien als kaalgeschoren politiecommissaris!). Heb met plezier zitten kijken naar de boot-chase door de grachten die ik toch echt niet onder vond doen voor diverse Hollywood producties. Leuke film!

7.5/10

Daarnaast moet ik toch nog even vermelden, heb deze film laatst bij de Blokker gekocht in die Nederlandse film collectie, maar oh, oh, DFW zou zich toch dood moeten schamen voor dit soort uitgaves. Man, man wat een belabberde kwaliteit transfer. Het mag dan misschien een Nederlandse film zijn, maar in de tijd van Blu-rays en HD kwaliteit vind ik dat je toch wel iets meer mag verwachten van DVD's. Anno 2011 een dvd op de markt brengen in 4:3 met daarin een soort van breedbeeld, op een DVD5 vind ik toch echt niet kunnen en neemt helaas veel weg van het kijkplezier van de film. Normaal ben ik echt geen zeur wat betreft beeldverhoudingen etc, maar deze film verdient echt beter!
Dan gelijk een off-topic vraag, zijn er betere uitgaves van deze film te krijgen?
Ik heb een eerde uitgave die denk ik wel beter is, maar heb ze niet kunnen vergelijken. http://www.dvd.nl/reviews.php?reviewid=90

1101
22-03-2011, 22:32
The Next Three Days
Een zesje voor de moeite en de entertainment waarde. Het is allemaal wel aardig, maar er was geen enkel element wat mij volledig wist te overtuigen.


Maar geef dan toe dat Brian Dennehy briljant was als zwijgzame pa! (Vergeet daarbij de geforceerd-problematische vader-zoon-relatie.)

Coen P.
24-03-2011, 14:15
127 Hours (Danny Boyle, 2010) ****
Het verhaal moge bekend zijn. De fanatieke sporter Aron Ralston (gespeeld door James Franco) komt tijdens het bergbeklimmen klem te zitten en is genoodzaakt met een bot (!) zakmes zijn arm te amputeren.
Dat de film zich hoofdzakelijk op één lokatie afspeelt is logisch, want de beste man zit immers muurvast. Regisseur Boyle weet echter afstand te scheppen door te spelen met herinneringen en hallicunaties (door het gebrek aan eten en drinken). In deze scenes wordt er flink gespeeld met het camerawerk (split screens), (felle) kleuren en geluid(seffecten). James Franco is nagenoeg elke scene in beeld en draagt de film. Hij weet met zijn mimiek en oogopslag de (geestelijke en fysieke) aftakeling van de hoofdrolspeler perfect weer te geven.

Marc T.
25-03-2011, 10:35
Madeo (Joon-ho Bong, 2009) ****½
Hoe ver gaat een moeder om haar zoon te helpen? Heel ver. De naamloze moeder van een geestelijk gehandicapte zoon gaat om zoek naar de waarheid achter de moord op een jong meisje. Haar zoon is schuldig bevonden, maar moeder kan én wil dit niet geloven en start haar eigen onderzoek naar de waarheid.
Het Koreaanse woord 'madeo' staat voor moeder, maar als je het iets anders uitspreekt zou je ook moord kunnen bedoelen. Deze nuance slaat in de film de spijker precies op de kop. De film, die een typische Hitchcock-vibe kent, heeft dan ook wat weg van Joon-ho Bong's eerdere 'Memories of Murder'. Ook hier staat een onderzoek naar een moordenaar centraal, maar ditmaal vanuit het oogpunt van een direct betrokkene (de moeder dus). Kyung-pyo Hong, die ook het camerawerk van het briljante Taegukgi op zijn naam heeft staan, is verantwoordelijk voor de cinematografie. Moord op het platteland heeft er nog nooit zo mooi uitgezien...
http://www.fearnet.com/eol_images/Entire_Site/201013/mother_small.jpg
Moeder & zoon.

Heb deze gisteravond ook gezien. Was niet echt onder de indruk. De links die ik op meerdere websites en tevens in jouw stukje lees over Hitchcock zijn mijn dan ook een raadsel. Ik vond het nagenoeg niet spannend en het plot zit dermate oninteressant in elkaar dat het voor mij een matig zesje is geworden.

Coen P.
25-03-2011, 11:01
Heb deze gisteravond ook gezien. Was niet echt onder de indruk. De links die ik op meerdere websites en tevens in jouw stukje lees over Hitchcock zijn mijn dan ook een raadsel. Ik vond het nagenoeg niet spannend en het plot zit dermate oninteressant in elkaar dat het voor mij een matig zesje is geworden.

Tsja, de psychologische thriller ademt vakwerk en roept bij mij wel de associatie met Hitckcock op. De film is in de lijn zoals de master of suspence ze ook regelmatig maakte.

Ook al vond je het plot niet interessant, ik neem aan dat je wel genoten hebt van het intense acteerwerk en de cinematografie?

Zijn er overigens films die je wél kan waarderen, want ik zie zelden een reactie van je langskomen waarin je lyrisch over een film bent...?

Albert Kostwinder
25-03-2011, 11:04
The man from nowhere... (http://www.imdb.com/title/tt1527788/)

Schitterende film. De sfeer, de muziek, de actie. Gewoon zien. PUNT.

9 / 10

Skyline (http://www.imdb.com/title/tt1564585/)

Ok, het is niet de beste sf die ik gezien heb. Sommige effecten had men moeten laten en ook het einde is net ff 3 minuten te lang. Maar om deze nu zo af te kraken zoals op imdb ontgaat mij. Veel is namelijk wel leuk en goed gedaan. Moet je dan altijd de gehele film neersabelen als 10% tegenvalt. Ik vind van niet. Btw: De dts hd ma track is echt VET!. Als je buikspieren wil kweken is dit weer zo'n titel.

7 / 10

Marc T.
25-03-2011, 12:12
Tsja, de psychologische thriller ademt vakwerk en roept bij mij wel de associatie met Hitckcock op. De film is in de lijn zoals de master of suspence ze ook regelmatig maakte.

Ook al vond je het plot niet interessant, ik neem aan dat je wel genoten hebt van het intense acteerwerk en de cinematografie?

Zijn er overigens films die je wél kan waarderen, want ik zie zelden een reactie van je langskomen waarin je lyrisch over een film bent...?

Ik gaf 2 weken terug nog een 10 voor een film ;)



Maar deze film bracht weinig nieuws en was wat mij betreft. Om op je vraag te reageren. Ik ben hier vaak genoeg lyrisch geweest over films, maar dat is inderdaad alweer een tijdje terug. Zo kan ik heel enthousiast worden over 2001: a space odyssey, Eyes wide shut, the shining, Jurassic Park, Titanic, the Aviator, Lord of the Rings , Scarface etc (allemaal 9,5 of hoger wat mij betreft ;) )

Ik ben na zoveel films gewoon vrij kritisch geworden denk ik. Misschien komt het ook omdat ik niet zo snel meer schrik, of onder de indruk ben van bepaalde scenario's of plotwendingen.

Coen P.
25-03-2011, 12:19
Ik snap op zich je opmerking wel, maar ik denk dat je de film té plotgericht benaderd. Een film is meer dan een verhaal alleen. Ik betrap mij er zelf ook op dat ik een eerste keer veel naar het verhaal kijk en andere key-elementen (cameravoering/muziek/acteerwerk) iets onderbelicht.

Los van deze algemene opmerking vond ik het juist wél een intrigerend plot. Hoe ver reikt de liefde van een moeder? Dit in combinatie met een 'whodunnit' element waarin een moordenaar wordt gezocht...

Oudlid_X5
25-03-2011, 15:43
Sucker Punch (2011)
Kort maar krachtig is Sucker Punch te omschrijven als pornografisch geweldsverheerlijking. Tegelijkertijd niet alleen pretentieus, maar ook aanstootgevend en nihilistisch. Zack Snyder blijft een dubieus figuur. **

Don van Straalen
26-03-2011, 13:30
The man from nowhere... (http://www.imdb.com/title/tt1527788/)
Schitterende film. De sfeer, de muziek, de actie. Gewoon zien. PUNT.
9 / 10Deze moet ik toch ook binnenkort maar eens aanzetten, ik lees overal goede dingen en het klinkt ook wel als mijn type film.

80. http://whatiwatch.net/images/internet.png Janghwa, Hongryeon (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=17157) (2003) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28784)

Janghwa, Hongryeon AKA A Tale of Two Sisters (Jee-woon Kim, 2003)

Slimme psychologische horrorthriller uit Korea die aanvankelijk wellicht wat ingewikkeld lijkt, maar na verloop van tijd vallen alle stukjes op hun plaats en is de 'twist' eigenlijk best makkelijk om te doorzien. Toch boet de film hierdoor niks aan kracht in vanwege een solide vertelstructuur en omdat de film gewoon erg goed gemaakt is. De regie is erg sterk, de verwarrende vertelstructuur past uitstekend bij de nare sfeer van de film en het acteerwerk is ook erg goed. De creepy soundtrack en mooie cinematografie maken het plaatje compleet. Zeker een film die nog een extra kijkbeurt verdient omdat ik verwacht dat deze dan een stuk duidelijker is.

A Tale of Two Sisters had ik al een lange tijd klaarstaan om te kijken, maar het was pas nadat ik leerde dat de film van regisseur Jee-woon Kim afkomstig was dat ik besloot deze direct te kijken. Ik kwam er namelijk achter dat ik het werk van deze Koreaanse regisseur erg kan waarderen, zo vond ik A Bittersweet Life (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28461) erg sterk en was I Saw The Devil (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=26784) voor mij de verrassing van 2010. Ook A Tale of Two Sisters bleek een steengoede film en zorgt ervoor dat Jee-woon Kim toch wel tot één van mijn favoriete werkende regisseurs behoort. Up next: The Good, The Bad & The Weird.

8.0
81. http://whatiwatch.net/images/internet.png Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=16737) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2004)
Voor mij nog steeds één van de leukste comedies ooit. 8.5
82. http://whatiwatch.net/images/internet.png Seppuku (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=98581) (1962) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28776)

Seppuku AKA Harakiri (Masaki Kobayashi, 1962)

Een fantastisch inzicht in de erecode van de samoerai en de politiek van Japan in de 17e eeuw. Aangezien Japan in een staat van vrede verkeert is er geen plaats voor de samoerai welke daardoor als Ronin (samoerai zonder meester) rondzwerven op zoek naar geld en voedsel. Voor sommigen zit er niks anders op dan het plegen van harakiri (rituele zelfmoord) en Seppuku vertelt het verhaal van zo'n samoerai. Als je van Seppuku flitsende actie verwacht kom je, behalve de finale, bedrogen uit, maar de film heeft zoveel meer te bieden. Het sterk geschreven script met inzichtgevende flashbacks drijven de plot voort naar een verrassend sterke climax. De prachtige zwart wit beelden en sterke statische cinematografie waarbij de personages en hun acties perfect worden vastgelegd in slimme composities zorgen dat Seppuku ook erg aangenaam is om naar te kijken. Aanrader.

9.5
83. http://whatiwatch.net/images/internet.png Ferris Bueller's Day Off (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=35064) (1986) 7.0

vinnypassy
26-03-2011, 18:55
58. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png Grizzly Man (http://www.imdb.com/title/tt0427312/) (Werner Herzog (http://www.imdb.com/name/nm0001348/), 2005) :: 7.6

Na het lezen van de achterkant van de dvd vrees je dat het belangrijkste van deze docu al is verklapt, maar dit is zeker niet het geval. De documentaire levert namelijk een interessant verhaal op over de strijd van een man die worstelde met zichzelf en als gevolg hiervan een leven ging leiden tussen grizzlyberen, en anderzijds over het vraagstuk man vs. natuur.

Hierbij word je als kijker heen en weer geslingerd over het te nemen standpunt. Het ene moment voel je een zwak voor Threadwell en zijn de beelden oprecht mooi, het andere moment verbaas je je over de persoonlijkheid en hoe hij zo’n afkeer tegen de maatschappij heeft kunnen krijgen.

Dit wordt ondersteund door de geïnterviewden en de filmmaker: de vrienden van Threadwell zagen hem als een soort halfgod, waar hij voor de buitenwereld en experts iemand was die zijn boekje te buiten ging en tartte met de wetten van de natuur. Herzogs eigen mening sijpelt pas later in de film echt door, zonder een zwaar stempel te drukken en de uiteindelijke mening aan de kijker zelf over te laten.

Een aantal aparte figuren komt voorbij in deze film, waarbij je jezelf soms afvraagt (met name bij de lijkschouwer) of het niet geënsceneerd is. Dit is het echter niet en dat maakt het geheel zo boeiend. Veel verder dan interessant en boeiend gaat de documentaire echter niet. Het liet mij in ieder geval de conclusie trekken dat Threadwell een vreemde eend in de bijt was.

Brakhage
26-03-2011, 19:27
Ik ben na zoveel films gewoon vrij kritisch geworden denk ik. Misschien komt het ook omdat ik niet zo snel meer schrik, of onder de indruk ben van bepaalde scenario's of plotwendingen.
Opmerkelijke opmerking. Ik merk juist dat ik steeds meer van film ga genieten naarmate ik meer films zie (en ik denk dat ik inmiddels toch redelijk wat films gezien heb). Ik zie zo gemiddeld 100 films per maand en kan zelfs nog door de meest kleine films of details verrast worden. Ik zie het vaker dat mensen claimen dat ze kritischer worden als ze meer films gezien hebben, maar volgens mij gaan dat soort mensen zichzelf enkel te serieus nemen en vinden dat ze ontzettend kritisch naar film moeten kijken, waardoor het algemene plezier in film steeds meer verdwijnt. Dat is toch jammer.

Heb zojuist overigens 'Thelma & Louise' op blu-ray gezien en was weer net zo onder de indruk als toen ik hem voor het eerst op TV zag, alweer jaren geleden. Herinner me de film ook absoluut niet zo glossy en mooi geschoten als nu, maar met Ridley Scott is dat vrijwel altijd het geval natuurlijk.

Marc T.
26-03-2011, 19:40
Opmerkelijke opmerking. Ik merk juist dat ik steeds meer van film ga genieten naarmate ik meer films zie (en ik denk dat ik inmiddels toch redelijk wat films gezien heb). Ik zie zo gemiddeld 100 films per maand en kan zelfs nog door de meest kleine films of details verrast worden. Ik zie het vaker dat mensen claimen dat ze kritischer worden als ze meer films gezien hebben, maar volgens mij gaan dat soort mensen zichzelf enkel te serieus nemen en vinden dat ze ontzettend kritisch naar film moeten kijken, waardoor het algemene plezier in film steeds meer verdwijnt. Dat is toch jammer.

Heb zojuist overigens 'Thelma & Louise' op blu-ray gezien en was weer net zo onder de indruk als toen ik hem voor het eerst op TV zag, alweer jaren geleden. Herinner me de film ook absoluut niet zo glossy en mooi geschoten als nu, maar met Ridley Scott is dat vrijwel altijd het geval natuurlijk.

Heb gisteravond Thelma and Louise ook weer eens (na 10 jaar ofzo denk ik) bekeken. Blijft een geweldige film. Ik heb veel plezier in het kijken naar films, maar ik ben over weinig films lyrisch. Dat is niet omdat ik mezelf te serieus zou nemen, maar omdat er gewoon zoveel matige films worden gemaakt haha :lol:

Maarre, jij kijkt 100 films per maand? Waar haal je die tijd vandaan als ik vragen mag? Of werk je misschien in een bioscoop of videotheek? :-P

Brakhage
26-03-2011, 20:50
Heb gisteravond Thelma and Louise ook weer eens (na 10 jaar ofzo denk ik) bekeken. Blijft een geweldige film. Ik heb veel plezier in het kijken naar films, maar ik ben over weinig films lyrisch. Dat is niet omdat ik mezelf te serieus zou nemen, maar omdat er gewoon zoveel matige films worden gemaakt haha :lol:
Dat laatste is ook zo en daarom moet je dus gewoon betere films kijken. Er zijn meer goede films gemaakt dan je beseft waarschijnlijk, maar dan moet je wel enigszins van de gebaande paden afwijken ;)


Maarre, jij kijkt 100 films per maand? Waar haal je die tijd vandaan als ik vragen mag? Of werk je misschien in een bioscoop of videotheek? :-PNee hoor, maar 100 films is echt niet zoveel als veel mensen lijken te denken. Ik heb sowieso geen TV, dus daar gaat al geen tijd aan verloren. Daarnaast beginnen we meestal iedere doordeweekse avond rond 19.00 uur met film kijken en dan zien we dus 2-3 films, afhankelijk van de lengte (of als we in een goede bui zijn 4) en in de weekenden zie ik dan 4-5 films per dag. En dan kom je al heel snel richting de 100 per maand, zeker als je ook nog wat korte films erbij kijkt.

1101
27-03-2011, 12:11
58. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png Grizzly Man (http://www.imdb.com/title/tt0427312/) (Werner Herzog (http://www.imdb.com/name/nm0001348/), 2005) :: 7.6

Vooral beklijvend vond ik de scène waarin Herzog luistert naar de laatste opname van Treadwell. We zien zijn reactie (zijn blik), maar niet het materiaal zelf. Hij raadt de eigenaar van het materiaal vervolgens aan de tape te vernietigen...

@Brakhage: dan ben je ondertussen al wat beter thuis in Michael Haneke dan in maart 2006 (http://www.dvd.nl/forum/showpost.php?p=885171&postcount=182). Wellicht ook in Gaspar Noé. Recentelijk iets van hen voorbij laten komen en care to share wat je ervan vond?

Brakhage
27-03-2011, 12:52
@Brakhage: dan ben je ondertussen al wat beter thuis in Michael Haneke dan in maart 2006 (http://www.dvd.nl/forum/showpost.php?p=885171&postcount=182). Wellicht ook in Gaspar Noé. Recentelijk iets van hen voorbij laten komen en care to share wat je ervan vond?
Dat valt wel mee, ik geloof dat ik sinds 2006 geen film meer heb gezien van zowel Haneke als Noe.

Ik wil nog iets toevoegen aan de discussie, waar ik gisteren geen tijd meer voor had. Je ziet namelijk vrijwel constant dat mensen de woorden 'kritisch' of 'kritiek' enkel negatief opvatten, maar dat is natuurlijk onzin. Kritiek hoeft lang niet altijd negatief te zijn, integendeel. De taak van kritiek is eigenlijk niets meer of minder dan zowel de min- als de pluspunten van (in dit geval) film naast elkaar te zetten om daarmee tot meer kennis en dus meer begrip van die film te komen. Als mensen dus kritisch naar film gaan kijken, betekent dat enkel een verschil in houding ten opzichte van de meeste mensen: waar het overgrote deel van de bevolking een film vrij passief ondergaat, daar impliceert een kritische houding een analytische kijk, waarbij een film niet enkel passief beleefd wordt, maar er actief gekeken wordt hoe zaken als thematiek, acteerwerk, mise-en-scene, structuur en compositie samenwerken en bijdragen aan de betekenis van de film. Als je een kritische houding aanneemt, betekent het inderdaad dat er aan de onderkant films zullen wegvallen, omdat ze niet meer door de kwaliteitsselectie komen, maar het betekent net zo goed dat er aan de bovenkant minstens zo veel films bijkomen die extra waarde en betekenis krijgen door de kritische houding. Immers, als een kritische kijk op film enkel tot gevolg heeft dat je steeds minder en minder films leuk gaat vinden of van steeds minder films onder de indruk bent, dan zit zo'n kritische houding toch enkel in de weg en heeft het toch juist het omgekeerde effect? Dan lijkt het me dat je zo'n houding beter kunt afleren, want wat voor functie heeft het dan nog? In plaats van dat een kritische houding je juist traint en verscherpt om films tot je te nemen, raken veel mensen naar eigen zeggen emotiononeel en zintuiglijk juist afgestompt na het zien van veel films. Dat lijkt me hetzelfde als dat je tennis steeds minder leuk gaat vinden, naarmate je meer traint en meer wedstrijden gespeeld hebt in plaats dat je het steeds leuker gaat vinden omdat je er steeds beter in wordt en de finesses van het spel steeds beter in je vingers krijgt. Dan is er iets verkeerd. Ik zie namelijk iedere maand vele films die me tot in het diepst van mijn ziel raken en me compleet van mijn stoel afblazen, juist omdat ik zoveel films gezien heb, niet andersom.

1101
27-03-2011, 13:48
Ik ben het eens met de definitie van kritiek, maar ik kan me ook wel voorstellen dat er afstomping optreedt bij overmatige blootstelling aan om het even welk fenomeen. Als een drug: hoe meer je gebruikt, hoe excessiever je behoefte om nog aan een gelijke rush of kick te komen. Ik vind het uitzonderlijk hoe jij reageert op zo'n massa aan bewegend beeld. Ik denk dat je tot een gelukkige minderheid behoort. Het gebeurt soms dat ik me weer kan vergapen aan een film alsof ik voor het eerst zoiets zie, maar bij een paar op een rij moet het toch wel erg spannend/boeiend/fascinerend zijn wil het mijn aandacht vasthouden. Liefst hou ik de exposure dan ook wat lager omdat ik weet dat bij mij bij overdaad aan het genot afdoet.

Brakhage
27-03-2011, 14:53
Ik ben het eens met de definitie van kritiek, maar ik kan me ook wel voorstellen dat er afstomping optreedt bij overmatige blootstelling aan om het even welk fenomeen. Als een drug: hoe meer je gebruikt, hoe excessiever je behoefte om nog aan een gelijke rush of kick te komen. Ik vind het uitzonderlijk hoe jij reageert op zo'n massa aan bewegend beeld. Ik denk dat je tot een gelukkige minderheid behoort. Het gebeurt soms dat ik me weer kan vergapen aan een film alsof ik voor het eerst zoiets zie, maar bij een paar op een rij moet het toch wel erg spannend/boeiend/fascinerend zijn wil het mijn aandacht vasthouden. Liefst hou ik de exposure dan ook wat lager omdat ik weet dat bij mij bij overdaad aan het genot afdoet.
Iedereen reageert natuurlijk anders op grote hoeveelheden achter elkaar, maar dat is in principe ook niet het punt hier. Ik bedoel, sommige mensen vinden een keer tennis per week voldoende, anderen moeten 7 keer per week tennissen om aan hun behoefte te voldoen. Maar het gaat hier niet om de hoeveelheid per week of per maand, maar om de houding die ontstaat na een lange periode. En als mensen dan echt steeds minder films leuk gaan vinden, dan kijken ze ofwel gewoon de verkeerde films, ofwel ze doen zelf iets verkeerd.

TheGodfather
27-03-2011, 21:15
Gisteren en vandaag (af)gekeken:

Berlin Alexanderplatz (http://www.imdb.com/title/tt0080196/)
Fassbinder`s meer dan 15 uur durende epos over Franz Biberkopf`s poging op het rechte pad te blijven nadat hij vier jaar in de cel heeft gezeten is kortweg prachtig te noemen. Je moet je er wel aan over geven en je de tijd gunnen om er in te komen maar het resultaat is iets van een ongekende omvang en schoonheid waarin Günter Lamprecht van Biberkopf een personage maakt waar je op het zelfde moment medelijden mee en afschuw voor hebt.
Een ding vraag ik me wel af: what the hell was de bedoeling van die epiloog? die had er wat mij betreft niet in gehoeven. Dat was me toch net wat te vaag allemaal en deed afbreuk aan de kracht van de voorgaande 13 afleveringen.

8,0/10

Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (http://www.imdb.com/title/tt1095217/)
Zo, de stelling dat Nicolas Cage niet kan acteren kunnen we dan eindelijk in de prullenbak gooien. In Herzog`s 2 uur durende trip laat hij zien dat wel degelijk te kunnen en geeft hier de best performance van z`n carriere. Z`n creatie van het excentrieke personage Terence McDonagh past perfect in de geflipte wereld die Herzog hier neer zet. Dat samen maakt dit tot een hele fijne film met de nodige zwarte humor.

8,3/10

Fish Tank (http://www.imdb.com/title/tt1232776/)
Wordt Andrea Arnold de Mike Leigh of Ken Loach van deze generatie? In haar meest recente film Fish Tank volgen we Mia (debutante Katie Jarvis), een 15 jarige opstandige meid die met haar (stief?)zusje en moeder samen leeft in een arme,grauwe,achtergestelde buurt. Wanneer haar moeder een nieuwe vriend (Michael Fassbender) krijgt verandert er langzaam maar zeker iets bij haar.
Arnold schiet het geheel op een grauw realistische manier die past bij de treurigheid van het verhaal. Jarvis blijft makkelijk overeind als de onhandelbare tiener die door `t personage van de opnieuw geweldige Fassbender steeds wat meer zelfvertrouwen krijgt.
Het is niet de meest vrolijke film maar Arnold laat wel zien dat we in de toekomst rekening moeten houden haar.
Zeker een kijkbeurt waard.

8,0/10

Franklin1975
28-03-2011, 18:10
Intolerable Cruelty Coen Brothers

Langzaamaan voor een paar euro de dvd's van de Coen Brothers op de kop aan het tikken. En afgelopen week deze Romkom Coen Bros-style gezien met een George Clooney in een semi-absurde rol als echtscheidingsadvocaat die verliefd wordt op een meer dan bloedmooie Catherine Zeta-Jones, die net zo snel van man als van kleding verwisseld.
Van te voren weet je eigenlijk wat er allemaal gaat gebeuren, alleen niet hóe!
Leuk, fris en soms licht-absurd, maar nooit over-the-top.

7,7/10

Vantage Point 2008

Afgelopen week was deze actiefilm op tv en gisteravond zitten kijken.
Een moordaanslag op de Amerikaanse president in het Spaanse Salamanca wordt verteld vanuit het oogpunt van verschillende mensen. Al is het op een gegeven moment irritant dat je de laatste scene snel terug gespoeld ziet naar een bepaald punt en dat je het vanaf daar door iemand anders zijn ogen nóg een keer ziet. Het haalt de vaart er even uit. Maar een erg spannende film vol vaart is het wel.

Zo zien we bijv. Dennis Quaid en Matthew 'Lost' Fox als beveiligingsmensen om potentieel gevaar op te sporen tijdens de toespraak van de president. Maar we zien ook Forest Whitaker als toerist aanwezig zijn met een fotocamera alles te filmen. Of de mooie Veronica (gespeeld door de Israëlische actrice Ayelet Zurer, Vittoria Vetra uit de Dan Brown-verfilming van Angels & Demons) die ook niet helemaal te vertrouwen is...

Zouden de 'rewind' beelden uit de film geknipt worden, dan heb je echt een superspannende actiefilm van hoog niveau. Dat is hij nog steeds, alleen met een wat lagere waardering. Eentje om vaker te zien, dat wel.

8/10

DanielC.
28-03-2011, 21:03
Ik ben na zoveel films gewoon vrij kritisch geworden denk ik. Misschien komt het ook omdat ik niet zo snel meer schrik, of onder de indruk ben van bepaalde scenario's of plotwendingen.

Gewoon op zoek gaan naar iets om te lachen. Als je lacht heb je plezier, en als je plezier hebt is het goed. (y)Het is allemaal zo simpel.

Brakhage
28-03-2011, 23:51
Gewoon op zoek gaan naar iets om te lachen. Als je lacht heb je plezier, en als je plezier hebt is het goed. (y)Het is allemaal zo simpel.
Kun je niet gewoon de politiek in gaan, Daan? Want als iedereen in gaat zien dat het leven inderdaad allemaal zo simpel is, dan zouden we in een betere wereld leven :grin:

Marc T.
30-03-2011, 09:43
Season of the Witch (http://www.imdb.com/title/tt0479997/)

De vrouw des huizes wilde deze film graag zien en aangezien je niet 100 keer achter elkaar je zin krijgt had ik maar besloten om Season of the Witch te gaan kijken.
Op zich is de film best vermakelijk, ware het niet dat het een vrij zielloos en leeg verhaal is. Perlman en Cage zijn onbedoeld grappig in de meeste scenes volgens mij zodat het allemaal een beetje kinderlijk aanvoelt. Desondanks vond ik het niet saai en was de reis van A naar B in de prent best 1,5 uur vol te houden. Vanavond maar weer een topper kijken om het evenwicht te bewaren ;)

5,5 / 10

Albert Kostwinder
30-03-2011, 10:54
Season of the Witch (http://www.imdb.com/title/tt0479997/)

De vrouw des huizes wilde deze film graag zien en aangezien je niet 100 keer achter elkaar je zin krijgt had ik maar besloten om Season of the Witch te gaan kijken.
Op zich is de film best vermakelijk, ware het niet dat het een vrij zielloos en leeg verhaal is. Perlman en Cage zijn onbedoeld grappig in de meeste scenes volgens mij zodat het allemaal een beetje kinderlijk aanvoelt. Desondanks vond ik het niet saai en was de reis van A naar B in de prent best 1,5 uur vol te houden. Vanavond maar weer een topper kijken om het evenwicht te bewaren ;)

5,5 / 10

Ook gezien onlangs en ben het volledig met je eens. Gewoon jammer dat het einde een anti climax was. Men had veel meer kunnen halen uit het gegeven of ze nu wel een heks was of niet. Die spaarzame momenten bloeide de film op. Gemiste kans vind ik. Meer dan een zes zou ik ook niet geven...:)

Dan G.
31-03-2011, 13:28
Jackass 3D

Wel gewoon in 2D gekeken.

Deze titel zorgt gewoon voor een onafgebroken lachsalvo van 90 min. Er zit letterlijk geen enkel saai of flauw segment in. Ze gaan weer helemaal los, misschien wel risicovoller dan ooit tevoren.

Ik heb hem op Blu Ray gekocht en qua prijs was aan de flinke kant (27,99 bij de FRS) maar die was het me wel dubbel en dwars waard. Bovendien is dit een titel die ik, in tegenstelling tot een film gewoon dagelijks kan kijken zonder dat het gaat vervelen dus betaald het kijkplezier zich dubbel en dwars uit.

Omdat, naar mijn mening in alle vorige delen wel saaie of flauwe segmenten aanwezig waren vind ik dit het beste deel van de Jackass serie ooit. Hou je ervan dan moet je deze titel zeker aanschaffen!

Franklin1975
31-03-2011, 19:40
The Gathering 2003

Een kleine en niet zo bekende film van Britse regisseur Brian Gilbert met Christina Ricci als Cassie Grant in de hoofdrol en Kerry Fox en Ioan Gruffudd in een bijrol danwel kleinere hoofdrol.


Een bizar ongeluk in Glastonbury leidt tot de opgraving van een eeuwenoude muurschildering. Hierop staat de kruisiging op een hele bijzondere manier weergegeven: in plaats van een afbeelding van Christus, zijn de sinistere gezichten van de toekijkers te zien. Diezelfde figuren schijnen bij veel ongelukken en rampen te zijn verschenen over de afgelopen 2000 jaar. Nu worden deze gezichten in het dorp gesignaleerd, maar alleen door Cassie, een Amerikaanse toeriste die herstellende is van een aanrijding. Hallucineert ze? Of zijn deze sinistere vreemdelingen de voorbodes voor een volgende ramp?
De eerste keer dat ik de film zag, vond ik hem al erg goed, maar nu op een geweldige 5.1-set komt het volle geluid nóg beter over en zit je gewoon helemaal in de film.
Veel van dit soort kleinere films die nooit de bioscoop halen maken alleen gebruik van de voorste speakers en af en toe een achtergrond-geluidje, maar niet bij deze film. Wat hem voor mij een hogere waardering doet krijgen.

7,5/10

DanielC.
31-03-2011, 19:42
Kun je niet gewoon de politiek in gaan, Daan? Want als iedereen in gaat zien dat het leven inderdaad allemaal zo simpel is, dan zouden we in een betere wereld leven :grin:

Ik heb wel eens een poging gedaan, maar werd nooit serieus genomen. :-P

Davidshadow13
01-04-2011, 14:20
49. http://www.whatiwatch.net/images/bios.png Sucker Punch (http://www.imdb.com/title/tt0978764/) (Zack Snyder (http://www.imdb.com/name/nm0811583/), 2011) :: 7.8

Sucker Punch werd vorig jaar door veel mensen gezien als een project om naar uit te kijken. Er was veel te doen om de film en in het begin was er niets dan lof over de film. Uiteindelijk blijkt het allemaal wat tegentevallen. De critici zijn niet zo lovend en het is nog maar de vraag of Warner Bros. het prodcutiebudget van $82 miljoen terug gaat verdienen. Sucker Punch is in ieder geval knap bedacht.

Het idee van Sucker Punch is komt volledig uit het hoofd van Zack Snyder die de film geregisseerd heeft en het scenario geschreven. Het gaat over een groep jonge vrouwen die in een zogenaamd gekkenhuis zitten genaamd: Lennox House. Het is eigenlijk een cover-up voor een criminele organisatie geleid door Blue Jones (Oscar Isaac). De meisjes moeten vijf dingen verzamelen om vrij te zijn en hier draait de film eigenlijk om.

Sucker Punch is eigenlijk een film in een film. Je hebt de normale film van de meisjes in het gekkenhuis deze is eigenlijk heel slecht met een tenenkrommend scenario en het is gewoon saai. De film in de film zijn de actiefilms die in gedachten afspelen. Deze zijn bijna comic-achtig gefilmd met echt heel veel geweld en actie. Het is jammer dat Warner Bros. er niet voor gekozen heeft om de film R rated te laten zijn. De actie doet nu een beetje 'A-Team' achtig aan. Drie magazijnen leegschieten en nog niks raken zeg maar. De actiescenes die afspelen is een futuristische stad, een middeleeuws kasteel en nazi-duitsland. Zijn uitermate indrukwekkend en enorm knap bedacht en gewoon zo bad-ass dat het de film nog enigszins weet te redden. Ook de hard-rock muziek weet de film nog goed te ondersteunen. In veel opzichten is het een typische Snyder film zoals Watchmen en 300 zeker ook waren. Veel grafische en veel comic achtige CGI. Veel close shots weinig wide shots. Toch is de basis film van Sucker Punch zo ver gezocht en is het script zo matig dat Sucker Punch toch tegenvalt. Ze hadden in mijn ogen de actiescenes langer en R rated mogen maken en dan de rest weglaten. Dan was het in ieder geval nog een vette film geworden. Nu is het half om half maar alsnog goed genoeg voor een ruime voldoende. Want echt slecht kan Snyder dit ook niet maken. Want 5 vrouwen bijna zonder kleren met geweren:-P Dat is altijd goed;)

Cijfer: 7.8/10

Marc T.
01-04-2011, 15:13
Dat laatste is ook zo en daarom moet je dus gewoon betere films kijken. Er zijn meer goede films gemaakt dan je beseft waarschijnlijk, maar dan moet je wel enigszins van de gebaande paden afwijken ;)

Nee hoor, maar 100 films is echt niet zoveel als veel mensen lijken te denken. Ik heb sowieso geen TV, dus daar gaat al geen tijd aan verloren. Daarnaast beginnen we meestal iedere doordeweekse avond rond 19.00 uur met film kijken en dan zien we dus 2-3 films, afhankelijk van de lengte (of als we in een goede bui zijn 4) en in de weekenden zie ik dan 4-5 films per dag. En dan kom je al heel snel richting de 100 per maand, zeker als je ook nog wat korte films erbij kijkt.

Als je een relatie, baan en sport hebt is het nagenoeg onmogelijk om zoveel films te kijken. Ik ga daar dus nooit aan komen. Ik zou ook niet eens zoveel films willen kijken. Als ik per dag 2/3 films zou kijken kom ik het huis nooit meer uit.

Brakhage
01-04-2011, 16:33
Als je een relatie, baan en sport hebt is het nagenoeg onmogelijk om zoveel films te kijken. Ik ga daar dus nooit aan komen. Ik zou ook niet eens zoveel films willen kijken. Als ik per dag 2/3 films zou kijken kom ik het huis nooit meer uit.
Ik heb ook een relatie en een baan, enkel geen sport, dus zoveel verschil is er niet. Maar wat is nu precies het probleem? Ik heb nooit gezegd dat jij of iemand anders zoveel films als ik moet kijken. Ik kijk zoveel films omdat ik het leuk vind en als anderen dat te veel vinden, wat dan nog? Dan kijken zij minder films dan ik, iedereen blij toch?

Het lijkt me veelzeggend dat je mijn hele argument over je zogenaamde 'kritische' houding volledig negeert en in plaats daarvan van zo'n totaal onbelangrijk iets een punt maakt.

wolverine
01-04-2011, 19:42
Dat valt wel mee, ik geloof dat ik sinds 2006 geen film meer heb gezien van zowel Haneke als Noe.

Ik wil nog iets toevoegen aan de discussie, waar ik gisteren geen tijd meer voor had. Je ziet namelijk vrijwel constant dat mensen de woorden 'kritisch' of 'kritiek' enkel negatief opvatten, maar dat is natuurlijk onzin. Kritiek hoeft lang niet altijd negatief te zijn, integendeel. De taak van kritiek is eigenlijk niets meer of minder dan zowel de min- als de pluspunten van (in dit geval) film naast elkaar te zetten om daarmee tot meer kennis en dus meer begrip van die film te komen. Als mensen dus kritisch naar film gaan kijken, betekent dat enkel een verschil in houding ten opzichte van de meeste mensen: waar het overgrote deel van de bevolking een film vrij passief ondergaat, daar impliceert een kritische houding een analytische kijk, waarbij een film niet enkel passief beleefd wordt, maar er actief gekeken wordt hoe zaken als thematiek, acteerwerk, mise-en-scene, structuur en compositie samenwerken en bijdragen aan de betekenis van de film. Als je een kritische houding aanneemt, betekent het inderdaad dat er aan de onderkant films zullen wegvallen, omdat ze niet meer door de kwaliteitsselectie komen, maar het betekent net zo goed dat er aan de bovenkant minstens zo veel films bijkomen die extra waarde en betekenis krijgen door de kritische houding. Immers, als een kritische kijk op film enkel tot gevolg heeft dat je steeds minder en minder films leuk gaat vinden of van steeds minder films onder de indruk bent, dan zit zo'n kritische houding toch enkel in de weg en heeft het toch juist het omgekeerde effect? Dan lijkt het me dat je zo'n houding beter kunt afleren, want wat voor functie heeft het dan nog? In plaats van dat een kritische houding je juist traint en verscherpt om films tot je te nemen, raken veel mensen naar eigen zeggen emotiononeel en zintuiglijk juist afgestompt na het zien van veel films. Dat lijkt me hetzelfde als dat je tennis steeds minder leuk gaat vinden, naarmate je meer traint en meer wedstrijden gespeeld hebt in plaats dat je het steeds leuker gaat vinden omdat je er steeds beter in wordt en de finesses van het spel steeds beter in je vingers krijgt. Dan is er iets verkeerd. Ik zie namelijk iedere maand vele films die me tot in het diepst van mijn ziel raken en me compleet van mijn stoel afblazen, juist omdat ik zoveel films gezien heb, niet andersom.


Hmmmm, grappig.....maar kritiek is volgens betekenis (lees: woordenboek) toch echt:

1. bepaald slecht;
2. ongunstige beoordeling, afkeuring: kritiek op iemand leveren;
Met als voetnoot dat kritiek als positief betiteld kan worden als men dit benadrukt als "positieve kritiek" of "feedback".

Dus in deze context is het dus niet de plus- en minpunten naast elkaar leggen.

Maareuh, terug ontopic.

Dirty Harry 1971 (8,5)

Magnum Force 1973 (7,9)

The Enforcer 1976 (7,0)

Sudden Impact (7,2)

Clint Eastwood. Macho acteur van de 20ste eeuw. Nuff said.

mark t
01-04-2011, 19:51
Hmmmm, grappig.....maar kritiek is volgens betekenis (lees: woordenboek) toch echt:

1. bepaald slecht;
2. ongunstige beoordeling, afkeuring: kritiek op iemand leveren;
Met als voetnoot dat kritiek als positief betiteld kan worden als men dit benadrukt als "positieve kritiek" of "feedback".

De gerenomeerde Van Dale:
1. kri·tiek bn hachelijk, gevaarlijk: een ~e toestand
2. kri·tiek de; v -en 1 aanmerking op iems optreden of daden 2 beoordeling, m.n. van kunstwerken

Brakhage
01-04-2011, 20:25
Hmmmm, grappig.....maar kritiek is volgens betekenis (lees: woordenboek) toch echt:

1. bepaald slecht;
2. ongunstige beoordeling, afkeuring: kritiek op iemand leveren;
Met als voetnoot dat kritiek als positief betiteld kan worden als men dit benadrukt als "positieve kritiek" of "feedback".

Dus in deze context is het dus niet de plus- en minpunten naast elkaar leggen.
Ik zal niet ontkennen dat dit de betekenis van het woord 'kritiek' is zoals die doorgaans gehanteerd wordt, maar dat wil niet zeggen dat dit de enige juiste betekenis is. Sterker nog, zoals wel vaker is de algemene betekenis steeds verder afgedreven van de oorspronkelijke bron, namelijk het Griekse woord 'kritikos', wat in feite niets meer betekent dan iemand die in een jury zit en een oordeel geeft - een oordeel wat zowel negatief als positief kan zijn. Zie verder Noel Carroll's On Criticism (http://www.amazon.com/Criticism-Thinking-Action-Noel-Carroll/dp/0415396212/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1301682155&sr=1-1), daar zul je wijzer van worden dan een woordenboek.

theregiment
01-04-2011, 20:56
En nu weer ontopic ;)

TheGodfather
01-04-2011, 21:42
Afgelopen maandag mee begonnen, gisteren afgekeken:

Mad Men - Season 4 (http://www.imdb.com/title/tt0804503/episodes#season-4)
Het jaar dat tussen de dvd releases van seizoen 3 en seizoen 4 lag duurde wel ontzettend lang. Maar gelukkig is het wachten over en is de vierde reeks nu uit.
En na afloop kan ik de conclusie die ik vorig jaar al trok enkel nog eens bevestigen: Mad Men is de beste serie aller tijden.
De personages worden nog verder uitgediept en zijn échte karakters (waarbij ik het geweldig vond dat de kleine Sally Draper ook een eigen verhaal lijn krijgt) en de cast zet die geweldig neer.
De serie is weer prachtig gestyleerd, met mooie kostuums en ademt een heerlijke sfeer uit.
Alles is dus aanwezig voor opnieuw een briljant en extreem verslavend seizoen.
Dat ze snel met de opnamen voor seizoen vijf mogen beginnen!
BEST...SERIE...EVER!

10/10

Coen P.
02-04-2011, 14:08
Seven Samurai. Op blu ray (Criterion) nog wel! Om van te huilen zo mooi...

Franklin1975
02-04-2011, 16:40
Gisteren Machete gezien.
Een soort van Planet Terror dus. Leuk, over-the-top, redelijk veel blote tieten en mooie 'zusters'.
En 1x gigantisch gelachen nadat een arts in het ziekenhuis vertelde dat elke mens 18 meter aan darmen heeft, waarna niet veel later Machete dat gegeven gebruikt om te ontsnappen naar een lagere verdieping. Hoogtepunt van de film!!

Of ik de film in de toekomst net zo top ga vinden als Planet Terror moet nog blijken.
Voor nu 7/10

vinnypassy
02-04-2011, 17:40
61. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png Taxi Driver (http://www.imdb.com/title/tt0075314/) (Martin Scorsese (http://www.imdb.com/name/nm0000217/), 1976) http://www.whatiwatch.net/images/eye.gif :: 9.2

Toen ik deze film een jaar of 10 geleden voor het eerst zag, was de impact vrijwel volledig anders dan na deze herkijk. Ik verwachtte een gangsterfilm, maar ik kreeg een rustige en enigszins gewelddadige film. Ondanks de kracht ervan, had ik er meer van verwacht. Nu, met een geheel andere (en betere) kijk op films, is de impact immens. De film gaat met stip stijgen richting mijn persoonlijke favorieten.

Taxi Driver biedt namelijk zo verschrikkelijk veel, dat het teveel lijkt om in je op te nemen. De manier waar Scorsese en De Niro echter samenwerken, hebben mij ertoe gezet te vinden dat dit Scorseses beste film ooit is en De Niros beste acteerklus. Inderdaad, beter dan respectievelijk Goodfellas en Raging Bull.

Scorsese weet namelijk een groteske film neer te zetten, die gelijktijdig ook verschrikkelijk intiem is. De grauwe sfeer van de donkere straten die voornamelijk verlicht zijn met neonlichten zet een toon op de film die kracht wordt bijgezet door de gelaagdheid van de film. Het idealisme en de haat van Bickle, het vernietigen van jezelf en anderen, het aanhalen van de criminaliteit en de vunzigheid op de straten. Het is teveel om op te noemen.

Toch wordt het nooit teveel. Scorsese weet alles namelijk precies lang genoeg aan te stippen, weet zijn hoofdpersoon Travis Bickle precies de juiste dingen op de juiste momenten te laten zeggen. Met dank aan De Niro, die naar mijn mening net een klasse beter speelt dan in Raging Bull. Waar hij in Raging Bull meer los kan gaan, speelt hij hier zon rustig, donker en twisted personage waar je net zo vaak een zwak als afkeer tegen hebt. En juist dat geeft de acteerprestatie net iets meer cachet.

De Niro draagt de film dan ook, maar hij doet het zeker niet alleen. Naast de hoofdrolspeler en de regisseur is het namelijk ook het camerawerk dat alle lof verdient. Neem bijvoorbeeld de scène tegen het einde van de film waarbij de camera al het achtergelaten drama vertoont. Met gesproken woorden had dit veel minder impact gehad, maar met de steun van de muziek en het subtiele camerawerk laat ook dit weer een enorme impact achter.

Naar mijn mening maakt dit dan ook de beste samenwerking tussen De Niro en Scorsese en gelijkertijd ook hun beste film ooit (op De Niros Godfather II na dan). De groteske intimiteit, de rauwe en harde scènes die afgewisseld worden door oprechte en lieve scènes. Vol met tegenstrijdigheden die elkaar echter wel aanvullen. Ja, dit is een meesterwerk waarvan ik blij ben dat ik hem na een jaar of tien wel weet te begrijpen.

http://img827.imageshack.us/img827/131/taxidriver2.jpg

62. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png Adams æbler (http://www.imdb.com/title/tt0418455/) (Anders Thomas Jensen (http://www.imdb.com/name/nm0421314/), 2005) :: 7.8

De voorspelbaarheid en ongeloofwaardigheden voor lief nemend, is dit een film die vooral rustiek en overweging uitademt. En daarmee scoort het punten. Nimmer ligt de thematiek er te dik bovenop of wordt de voorspelbaarheid vervelend. Daarbij heeft de film een uitstraling waar je verliefd op kunt worden, door het fijne kleurgebruik en de prima rollen van de acteurs. Nergens is het grensverleggend, maar deze film is toch op zijn minst een lekker tussendoortje.

Dan G.
03-04-2011, 01:04
Machete net gezien.

Tja...wat kan ik erover zeggen. Leuk dat ze Trejo een keer zijn leading role gunden maar die wordt volledig ondergesneeuwd door de vele kanonnen die er om hem heen gezet zijn. En dat is ook wel te merken. Hoewel ik Trejo een leuke acteur vind kan hij het toch beter bij de bijrollen houden. Dat komt zijn persoon veel meer ten goede. Het kwam namelijk niet aan bij me. Zijn one-liners bijvoorbeeld zouden zijn character krachtiger neer moeten zetten maar daar merkte ik jammergenoeg niks van.

Voor het eerst sinds tijden dat ik Segal weer eens goed vond in zijn rol. Maar de show wordt naar mijn mening door Rodrigues gestolen. Maar dat kan ook komen omdat ik haar altijd goed vind, wat ze ook doet.

Het had een succes kunnen worden voor Trejo wanneer er wat minder grote namen naast hem zouden acteren. Dat vind ik dan ook een grote inschattingsfout van de regisseur.

Leuk voor een keertje maar dat was het dan ook wel.

Franklin1975
03-04-2011, 09:12
Eden Log 2007

http://www.moviemeter.nl/images/covers/45000/45023.jpg

Een Franse sf/mystery-film over een man die ontwaakt in een grot en (onder de modder zittend en de hele film ook dienst doet als haargel...) lijdt aan geheugenverlies. Geen idee meer wie hij is, wáár hij is en hoe hij hieruit kan komen (het lijkt Cube wel!). Lange tijd zegt hij geen woord, maar horen we wel een aangename vrouwenstem ons informatie geven over waar we ons bevinden via videoschermen.
Het is dus niet een en al grot, maar er is hier een ondergrondse faciliteit gebouwd van hekken en semi-doorzichtige boxen.

Dan komt onze naamloze metgezel een man tegen die half hangend tegen een rots door een grote plant geconsumeerd wordt (de ontwerper van dit alles?) en hem verteld dat hij moet proberen te ontsnappen. Er huizen namelijk ook vervaarlijk grommende op gemuteerde mensen lijkende 'beesten' in de grotten.
Gaandeweg komen we steeds meer te weten over project 'Eden Log' en bij de aftiteling aangekomen kan je eigenlijk maar 1 ding concluderen: Wat heb ik in hemelsnaam zitten kijken?! Is dit nu een hele goede film, of alleen maar een film met hele goede bedoelingen die totaal de mist in is gegaan?

Nu ik er een nachtje over geslapen heb, weet ik het nogsteeds niet. En dat kan ik niet uitstaan!

RobinB
03-04-2011, 13:32
Gisteren Machete gezien.
Een soort van Planet Terror dus. Leuk, over-the-top, redelijk veel blote tieten en mooie 'zusters'.
En 1x gigantisch gelachen http://www.dvd.nl/forum/../images/spoiler.gif nadat een arts in het ziekenhuis vertelde dat elke mens 18 meter aan darmen heeft, waarna niet veel later Machete dat gegeven gebruikt om te ontsnappen naar een lagere verdieping http://www.dvd.nl/forum/../images/spoiler.gif. Hoogtepunt van de film!!

Of ik de film in de toekomst net zo top ga vinden als Planet Terror moet nog blijken.

Je bedoeld een 2e deel? Die komt er ing wel aan!



Tja...wat kan ik erover zeggen. Leuk dat ze Trejo een keer zijn leading role gunden maar die wordt volledig ondergesneeuwd door de vele kanonnen die er om hem heen gezet zijn. En dat is ook wel te merken. Hoewel ik Trejo een leuke acteur vind kan hij het toch beter bij de bijrollen houden. Dat komt zijn persoon veel meer ten goede. Het kwam namelijk niet aan bij me. Zijn one-liners bijvoorbeeld zouden zijn character krachtiger neer moeten zetten maar daar merkte ik jammergenoeg niks van.

Voor het eerst sinds tijden dat ik Segal weer eens goed vond in zijn rol. Maar de show wordt naar mijn mening door Rodrigues gestolen. Maar dat kan ook komen omdat ik haar altijd goed vind, wat ze ook doet.

Het had een succes kunnen worden voor Trejo wanneer er wat minder grote namen naast hem zouden acteren. Dat vind ik dan ook een grote inschattingsfout van de regisseur.

Leuk voor een keertje maar dat was het dan ook wel.

Trejo spreekt nauwelijks 1 woord als bijrol in alle films van Rodriques. Sterren als Alba, Lohan stelen ind de show. Had meer van Deniro verwacht. De Cast is subliem, naar mijn mening had er meer een grindhouse touch bij gemogen. Ik ben een enorme fan van Rodriques, en vind bijna al zijn films machtig, kijk daarom ook nog met smart uit naar Sin City 2, Machete 2 en 3.

RobinB
03-04-2011, 13:39
Taxi Driver biedt namelijk zo verschrikkelijk veel, dat het teveel lijkt om in je op te nemen. De manier waar Scorsese en De Niro echter samenwerken, hebben mij ertoe gezet te vinden dat dit Scorseses beste film ooit is en De Niros beste acteerklus. Inderdaad, beter dan respectievelijk Goodfellas en Raging Bull.

Ben het eens met je, behale de dik gedrukte zin! Voor mij is Goodfellas Scorcseses beste film ooit. De gedaante wisseling in deze film is echt subliem, een film die het kijken waard is!

vinnypassy
03-04-2011, 19:48
Ben het eens met je, behale de dik gedrukte zin! Voor mij is Goodfellas Scorcseses beste film ooit. De gedaante wisseling in deze film is echt subliem, een film die het kijken waard is!
Ik moet ook eerlijk zeggen dat hoe langer ik erover nadenk, ik meer aan mijn eigen opmerking over Goodfellas vs. Taxi Driver begin te twijfelen. :p Goodfellas heb ik echter pas nog gezien en die gaf ik een 8.8, Taxi Driver dus een 9.2. Twee behoorlijk verschillende films die absoluut tot de top van de cinema behoren, waarbij ik vooral de laatste tijd toch meer liefhebber ben van het type film dat Taxi Driver is. Al met al blijf ik voorlopig dus nog wel achter mijn opmerking staan. :)

Brakhage
03-04-2011, 19:59
Ik moet ook eerlijk zeggen dat hoe langer ik erover nadenk, ik meer aan mijn eigen opmerking over Goodfellas vs. Taxi Driver begin te twijfelen. :p Goodfellas heb ik echter pas nog gezien en die gaf ik een 8.8, Taxi Driver dus een 9.2. Twee behoorlijk verschillende films die absoluut tot de top van de cinema behoren, waarbij ik vooral de laatste tijd toch meer liefhebber ben van het type film dat Taxi Driver is. Al met al blijf ik voorlopig dus nog wel achter mijn opmerking staan. :)
Ik snap alle lof voor 'Goodfellas' nooit zo eigenlijk. Het is zeker een goede film, maar toch duidelijk in de subtop voor Scorsese, terwijl 'Taxi Driver' na 'The King of Comedy' voor mij waarschijnlijk de beste Scorsese is. Wat betreft gangsterfilms is 'Casino' extreem veel beter dan 'Goodfellas'. Bij 'Goodfellas' heb ik altijd het gevoel dat die te veel op routine gemaakt is.

TheGodfather
03-04-2011, 21:13
Vanmiddag weer eens m`n favoriete film aller tijden gekeken, voor de eerste keer op blu-ray:

The Godfather (http://www.imdb.com/title/tt0068646/)
Coppola`s mafia epos wordt, nog steeds, met iedere kijkbeurt beter. Keer op keer wordt `t duidelijker hoe geniaal de samenkomst van ingredienten hier is. Het acteerwerk is geniaal, de cinematografie van legende Gordon Willis is om van te smullen en de muzikale begeleiding van Nino Rota klassiek en niet weg te denken uit het geheel. Dat alles onder regie van Coppola die alles samen smeedt tot deze film aller films.
De film restauratie op de blu-ray is om van te watertanden. Nog nooit heeft The Godfather er zo helder en scherp uitgezien. Willis`integere werk komt zo nog beter tot z`n recht.
Zo kan de (naar mijn mening) beste film aller tijden nog jaren en jaren mee en kan ook een nieuwe generatie cinefielen er nog lang van genieten.

10/10

RobinB
03-04-2011, 21:16
Ik moet ook eerlijk zeggen dat hoe langer ik erover nadenk, ik meer aan mijn eigen opmerking over Goodfellas vs. Taxi Driver begin te twijfelen. :-P Goodfellas heb ik echter pas nog gezien en die gaf ik een 8.8, Taxi Driver dus een 9.2. Twee behoorlijk verschillende films die absoluut tot de top van de cinema behoren, waarbij ik vooral de laatste tijd toch meer liefhebber ben van het type film dat Taxi Driver is. Al met al blijf ik voorlopig dus nog wel achter mijn opmerking staan.

Ik snap alle lof voor 'Goodfellas' nooit zo eigenlijk. Het is zeker een goede film, maar toch duidelijk in de subtop voor Scorsese, terwijl 'Taxi Driver' na 'The King of Comedy' voor mij waarschijnlijk de beste Scorsese is. Wat betreft gangsterfilms is 'Casino' extreem veel beter dan 'Goodfellas'. Bij 'Goodfellas' heb ik altijd het gevoel dat die te veel op routine gemaakt is.Ik ben een enorme scorcessse fan. Ik vind al zijn film klassiekers, het is danook moelijk om een onderscheidt te maken welke mijn favoriete is. De manier hoe hij mafia films maakt, is fantastisch. Ik kan ook moeilijk zeggen welke film zijn slechte is. Casino is ook een hele goeie film, daaar ben ik het volledig mee eens. In mijn mafia top, staat deze garan ttussen The Godfather, Carlito's way and so on. Goodfellas is een jeugdsentiment, is altijd bijgebleven, de karakters, Joe Pesci, het verhaal, de muziek maken het voor mij 1 smul festijn. Echt een persoonlijke smaak, een film die ik herhaaldelijk kan kijken, maar dat kan met bijna alle films van Scorcese. Ik kijk dan ook nog met smart uit naar een nieuw project Deniro & Scorcese en Pesci waar zoveel al over geroddeld is " Frankies Killer machine"; als ik de titel goed onthouden heb..

TheGodfather
03-04-2011, 21:44
61. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png Taxi Driver (http://www.imdb.com/title/tt0075314/) (Martin Scorsese (http://www.imdb.com/name/nm0000217/), 1976) http://www.whatiwatch.net/images/eye.gif :: 9.2

Toen ik deze film een jaar of 10 geleden voor het eerst zag, was de impact vrijwel volledig anders dan na deze herkijk. Ik verwachtte een gangsterfilm, maar ik kreeg een rustige en enigszins gewelddadige film. Ondanks de kracht ervan, had ik er meer van verwacht. Nu, met een geheel andere (en betere) kijk op films, is de impact immens.
Ben benieuwd hoe mijn kijk hier op gaat zijn. Heb Taxi Driver tot nu toe 1 keer gezien (een jaar of 6-7 geleden, toen ik de dvd kocht) maar deed me,als ik `t goed herinner, niet heel veel. Benieuwd of dat anders is wanneer ik binnenkort de blu-ray binnen krijg :D

vinnypassy
03-04-2011, 23:17
Voor zover het je nog niet opgevallen was, de herkijk heeft mij enorm lyrisch gemaakt, wat mede komt door een radicaal veranderde kijk op films in de genoemde 10 jaren. Ik moet dan ook wel zeggen dat ik tegenwoordig heel erg houd van redelijk intieme films met een lekkere gelaagdheid, die zorgen voor een knagend gevoel in je onderbuik, precies waar deze film zo verschrikkelijk goed in is.

TheGodfather
04-04-2011, 09:03
Tuurlijk was me dat wel opgevallen ;) juist daarom ben ik benieuwd of ik er net zo over zal gaan denken :D

Pieter R.
04-04-2011, 10:46
Employee of the Month. Ik verwachtte de comedy met Jessica Simpson, maar het bleek een andere te zijn: een dramafilm met matt Dillon.
Toch maar uitgekeken. Kwam door de aparte filmstijl. Aan het einde lijkt alles afgelopen tot ik de tijd op de dvdspeler zag en tot de conclusie kwam dat er nog 20 minuten over waren. Vanaf toen een zeer onverwacht einde dat toch zeer voorspelbaar is. Het zit hem er alleen in dat je pas vlak voor tijd weet wat voor soort film het nu uiteindelijk is. Als je dat weet (en daarom noem ik het maar niet) dan weet je ook hoe de film ongeveer eindigt.
Een mager zesje vanwege het slechte acteren en het magere verhaal. Wordt nog gered door de aparte manier van filmen waardoor je toch nieuwsgierig blijft.

Coen P.
04-04-2011, 11:26
Ik snap alle lof voor 'Goodfellas' nooit zo eigenlijk. Het is zeker een goede film, maar toch duidelijk in de subtop voor Scorsese, terwijl 'Taxi Driver' na 'The King of Comedy' voor mij waarschijnlijk de beste Scorsese is. Wat betreft gangsterfilms is 'Casino' extreem veel beter dan 'Goodfellas'. Bij 'Goodfellas' heb ik altijd het gevoel dat die te veel op routine gemaakt is.

Voor zover Goodfellas een 'overbelichte' Scorsese is dan is zijn Gangs of New York een 'onderbelichte'. Een modern meesterwerk! Martin heeft sowieso een goede moderne periode (The Aviator / The Departed / Shutter Island).

theregiment
04-04-2011, 11:34
^^ als ik in dit topic kijk wil ik graag de mening van iemand over een film die hij heeft gezien! Geen slap gelul of een film/regisseur nu goed is of niet(zo even kort door de bocht gezegd.) Hier zijn andere plaatsen voor om hier over in discussie te gaan.

Sucker Punch
Verhaal niet super maar zeker nier saai zoals andere in reviews hebben gezegd! Maar visueel prachtig zelfs de vriendin vond het een toffe film terwijl ze hier niet echt affectie mee heeft! De droomwereld scenes spoken nog door mijn hoofd in positieve zin :) Als je van visueel geweld houd met een vleugje Game style erin zit je bij sucker punch goed.


7,5/10

Jeroen D
04-04-2011, 11:44
http://cdn.fenopy.com/photos/posters/160/12039.jpg

Heerlijk naargeestig werkje (y)

Jordy van Buel
04-04-2011, 11:49
^^ als ik in dit topic kijk wil ik graag de mening van iemand over een film die hij heeft gezien! Geen slap gelul of een film/regisseur nu goed is of niet(zo even kort door de bocht gezegd.) Hier zijn andere plaatsen voor om hier over in discussie te gaan.


Discussie over een regisseur is hier (zolang het geen paginalange discussie wordt) prima op zijn plaats hoor :)

Coen P.
04-04-2011, 12:01
^^ als ik in dit topic kijk wil ik graag de mening van iemand over een film die hij heeft gezien! Geen slap gelul of een film/regisseur nu goed is of niet(zo even kort door de bocht gezegd.) Hier zijn andere plaatsen voor om hier over in discussie te gaan.



Pff,

verkeerde been uit bed gestapt? Volgens mij zijn het allemaal zinvolle opmerkingen. Ik zou zeggen lees ze, misschien leer je nog wat...

Een bonte verzameling met alleen maar stukjes over de films die gezien zijn is ook maar zo saai. Discussie maakt het juist spannend en leervol!

Marc T.
04-04-2011, 12:03
Voor zover Goodfellas een 'overbelichte' Scorsese is dan is zijn Gangs of New York een 'onderbelichte'. Een modern meesterwerk! Martin heeft sowieso een goede moderne periode (The Aviator / The Departed / Shutter Island).

Helemaal mee eens. Alle film die je hierboven noemt zijn klasse!

BigLebowski
04-04-2011, 17:45
Ik snap alle lof voor 'Goodfellas' nooit zo eigenlijk. Het is zeker een goede film, maar toch duidelijk in de subtop voor Scorsese, terwijl 'Taxi Driver' na 'The King of Comedy' voor mij waarschijnlijk de beste Scorsese is. Wat betreft gangsterfilms is 'Casino' extreem veel beter dan 'Goodfellas'. Bij 'Goodfellas' heb ik altijd het gevoel dat die te veel op routine gemaakt is.

The King of Comedy moet ik dan toch maar eens een kans gunnen klaarblijkelijk. De film heeft me nooit zo erg aangetrokken om eerlijk te zijn. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat ik DeNiro als komedie-acteur stukken minder vind (denk aan Analyze This, Meet the Fockers, Meet the Parents etc.) en ik deze film daarmee associeer, terecht of onterecht.

Wat betreft Goodfellas denk ik er exact hetzelfde over. Taxi Driver en Casino zijn in mijn ogen absoluut de betere films.

Wieba
04-04-2011, 17:58
The King of Comedy moet ik dan toch maar eens een kans gunnen klaarblijkelijk. De film heeft me nooit zo erg aangetrokken om eerlijk te zijn. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat ik DeNiro als komedie-acteur stukken minder vind (denk aan Analyze This, Meet the Fockers, Meet the Parents etc.) en ik deze film daarmee associeer, terecht of onterecht.

Wat betreft Goodfellas denk ik er exact hetzelfde over. Taxi Driver en Casino zijn in mijn ogen absoluut de betere films.

King of Comedy moet je echt een kans geven! echt een geweldige film met een geweldige Robert de Niro. De Niro heeft wel degelijke een groot komisch talent, maar dat blijkt niet uit zijn latere so called komedie films. Eigenlijk is alles wat de Niro heeft gedaan na Heat stukken minder. Ga zien die film!

Brakhage
04-04-2011, 18:04
The King of Comedy moet ik dan toch maar eens een kans gunnen klaarblijkelijk. De film heeft me nooit zo erg aangetrokken om eerlijk te zijn. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat ik DeNiro als komedie-acteur stukken minder vind (denk aan Analyze This, Meet the Fockers, Meet the Parents etc.) en ik deze film daarmee associeer, terecht of onterecht.
Het punt is dat 'The King of Comedy' geen komedie is. Hij is bespottelijk grappig van voor tot achter, maar altijd op een uiterst tragische wijze en uiteindelijk is het vooral een drama/parodie. Het is voor mij veruit DeNiro's beste rol en het heeft niets te maken met zijn latere komedie werk, dus dat zou je zeker niet moeten afschrikken. Ik zou er nog meer over kunnen zeggen, maar in deze recensie (http://www.whatiwatch.net/reviews.php?rec=22120) heb ik dat al veel uitgebreider gedaan - en anders gaat theregiment weer piepen en dat moeten we niet willen natuurlijk. De recensie bevat wel spoilers dus als je de film nog niet gezien hebt kun je dat beter eerst doen vermoedelijk.

Wieba
04-04-2011, 18:36
Klasse review Brakhage! Krijg direct weer zin om de film te kijken. Weet jij al iets over een mogelijke blu-ray release van The King of the Comedy?

Brakhage
04-04-2011, 18:51
Klasse review Brakhage! Krijg direct weer zin om de film te kijken. Weet jij al iets over een mogelijke blu-ray release van The King of the Comedy?
Dank je!

Nee, van een blu-ray heb ik nog helemaal niets gehoord helaas, dus wie weet moeten we nog een hele poos wachten. Dat gezegd, tegenwoordig zit er vaak nog geen 1,5 maand tussen het aankondigen van een titel en de daadwerkelijke release, dus hij zou ook zomaar ineens kunnen opduiken. In juli komt Fox wel met 'New York New York' op blu, dus daar ben ik al erg blij mee. Ik heb die film maar een keer gezien en toen was ik er niet direct ondersteboven van, maar volgens mij is ie nog veel leuker dan ik destijds dacht - ik bedoel Scorsese die een hommage brengt aan de musicals van Vincente Minnelli (inclusief dochter Liza!) dat moet eigenlijk wel een soort verkapt meesterwerk zijn, zou je haast zeggen. Hoe dan ook, toen ik hem laatst nog eens wilde kijken, kwam ik er achter dat mijn DVD vrolijk niet anamorf was en dus vrijwel enkel bruikbaar als onderzetter, dus de blu-ray komt als geroepen! En daarmee is 'The King of Comedy' vrijwel de laatste major Scorsese uit zijn vroege periode die nog niet op blu-ray verschenen is (naast 'Alice Doesn't Live Here Anymore'), dus dan zou je welhaast verwachten dat die niet al te lang op zich kan laten wachten.

TheGodfather
05-04-2011, 00:37
Heb je trouwens de Franse blu-ray van Mean Streets al in bezit? zo ja, hoe is de kwaliteit daarvan?

peptalk
05-04-2011, 01:39
Heb je trouwens de Franse blu-ray van Mean Streets al in bezit? zo ja, hoe is de kwaliteit daarvan?

Release is 6 april, het zou dus kunnen, maar de kans is klein.

Marc T.
05-04-2011, 09:55
http://www.solarnavigator.net/films_movies_actors/film_images/Casablanca_movie_poster_humphrey_bogart_ingrid_ber gman.jpg

Een schitterende film. Ik had hem al eens eerder gezien, maar toen was het een hele matige download bij een vriend van me op een kleine televisie. Dit maal op blu-ray op een 94 cm lcd. Dat scheelt toch wel weer. De film is op vele vlakken iconisch, verveelt zelden en laat door de relatieve rust in het spel ware kunst zien. Wel is het zo dat de eerste pak em beet 40 minuten constante hoogtepunten bevat, waarna er vervolgens een kwartiertje komt waardoor de film een klein beetje inkakt. Vanaf het moment dat er in Rick's gezongen wordt door zowel de Duitsers als de Fransen is het een heerlijke zit naar het einde met de ene na de andere klassieke zin.

'We'll always have Paris.' 8.3

Albert Kostwinder
05-04-2011, 10:24
Ben benieuwd hoe mijn kijk hier op gaat zijn. Heb Taxi Driver tot nu toe 1 keer gezien (een jaar of 6-7 geleden, toen ik de dvd kocht) maar deed me,als ik `t goed herinner, niet heel veel. Benieuwd of dat anders is wanneer ik binnenkort de blu-ray binnen krijg :D

Onlangs Taxi driver weer eens gezien na vele, vele jaren. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het nu maar een matige film vond, tegen het saaie aan...meer dan een zes geef ik hem niet meer. Maar goed, dit is persoonlijk natuurlijk. Als mensen de film adoreren en een 10 geven. Be my guest, maar ik hoef hem nooit meer te zien..

Don van Straalen
05-04-2011, 12:27
84. http://whatiwatch.net/images/internet.png Kumonosu jô (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=14841) (1957) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28873)

Kumonosu jô AKA Throne of Blood (Akira Kurosawa, 1957)

Het enige wat je eigenlijk hoeft te weten over Throne of Blood zijn de volgende drie dingen. De film is geregisseerd door Akira Kurosawa. Toshiro Mifune speelt de hoofdrol. Het verhaal is gebaseerd op Shakespeare's MacBeth. Uit deze informatie kan je namelijk al opmaken dat Throne of Blood een steengoede film is. Kurosawa's visie van het bekende verhaal is geweldig en de manier hoe hij de beeldtaal weet over te brengen op de kijker en hoe makkelijk de setting verplaatst is naar het oude Japan is geweldig. Ook Mifune is, eigenlijk zoals altijd, weer een genot om naar te kijken terwijl hij ondersteund wordt fantastische bijrollen. Ik weet wel dat ik Throne of Blood binnenkort nog eens aanzet, zodat ik alle onderliggende thema's volledig kan begrijpen en doorzien, want volgens mij lukte dat deze eerste keer nog niet helemaal.

9.0
85. http://whatiwatch.net/images/tv.png Platoon (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=31399) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (1986) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28816)

Een niet hele subtiele anti-oorlogsfilm van Stone over een jongeman (Sheen) die zich vrijwillig opgeeft voor het leger, maar er al snel achter komt dat het niet alleen een oorlog met de vietcong, maar ook met de elementen en zichzelf is. Regisseur Stone heeft zelf in Vietnam gediend en Platoon kent hierdoor veel kleine details in de algemene productie waardoor de film bij vlagen behoorlijk realistisch is, de constante angst, de stress van de broeierige jungle en de zowel fysieke als mentale uitputtingsslag van de soldaten op de kijker wordt overgebracht. Jammer genoeg wordt dit realisme naar mijn mening niet doorgetrokken in het plot en personages, welke allemaal veel te extreem zijn. Het platoon is gevuld met stereotypen en de strijd tussen de twee sergeanten leunt iets te hard op het goed tegen kwaad principe. Charlie Sheen (wiens voice-overs wel erg echoën naar de rol van zijn vader in het superieure Apocalypse Now) is als de aanvankelijk naïeve Chris die niet kan kiezen tussen beiden kampen erg goed, maar ook de rest van de cast weet te overtuigen, waarbij vooral Berenger en Dafoe opvallen. Net als iedereen vind ik Samuel Barber's Adagio For Strings een prachtig stuk muziek, maar het wordt in Platoon te pas en te onpas gebruikt, waardoor deze, bijvoorbeeld bij de iconische scene waarbij Dafoe op zijn knieën valt en overhoop wordt geschoten, toch wel een beetje zijn kracht en impact verliest. Platoon is een prima Vietnam gerelateerde film en toont zonder enige subtiliteit hoe het er aan toe ging in de dichtbegroeide jungles.

7.0 86. http://whatiwatch.net/images/internet.png Jôi-uchi: Hairyô tsuma shimatsu (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=11760) (1967) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28836)

Jôi-uchi: Hairyô tsuma shimatsu AKA Samurai Rebellion (Masaki Kobayashi, 1967)

Met het mindblowing goede Seppuku (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28776) nog vers in mijn geheugen besloot ik me te wagen aan een volgende film van regisseur Kobayashi. Zijn specifieke stijl in combinatie met meester Toshiro Mifune zou zonder twijfel een winnende combinatie moeten zijn, en niets bleek minder waar. De film toont meerdere overeenkomsten met Seppuku, zowel op de manier hoe er kritisch wordt gekeken naar de Japanse politiek en hoe eer zorgt voor de vreemdste beslissingen om geen gezichtsverlies te willen lijden evenals de langzame opbouw van de film welke vervolgens afsluit met een explosieve finale. De stijl van Kobayashi leent zich uitstekend voor de vertelstijl van de film, de opbouw van het verhaal verloopt, na een tergend langzaam eerste halfuur, vrijwel perfect, de cinematografie en het gebruik van zwart-wit is fantastisch en het acteerwerk is subliem. Jammer genoeg lijkt de film op veel fronten te veel op Seppuku, waardoor de vergelijking snel gemaakt is en je kan concluderen dat Seppuku op vrijwel ieder vlak beter is dan Samurai Rebellion. Desalniettemin is Samurai Rebellion een heerlijke en ijzersterke samurai-film die langzaam maar zeker opbouwt naar een spectaculaire finale en laat zien dat ook een iets oudere Toshiro Mifune nog steeds kont kan schoppen als de beste.

8.0
87. http://whatiwatch.net/images/internet.png Be Kind Rewind (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=132545) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2008) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28874)

Als Jerry (Jack Black) gemagnetiseerd wordt wist hij per ongeluk alle videobanden uit de videotheek waar zijn vriend Mike (Mos Def) werkt. Om de zaak toch draaiende te houden besluiten ze om met huis- tuin en keukenapparatuur de films zelf na te maken, waarna deze 'Sweded' films een enorm succes blijkente zijn. De vraag is nog maar of ze voldoende geld kunnen verdienen voordat de verouderde winkel gesloten wordt.

De eerste keer dat ik Be Kind Rewind zag was ik niet echt onder de indruk, maar zo in de herkijk beviel deze een stuk beter en vond ik de film eigenlijk best wel goed. Be Kind Rewind betuigd namelijk van Gondry's liefde voor cinema, wat door middel van het vermakelijke verhaal op een mooie manier duidelijk wordt gemaakt. Je merkt dat de film het hart op de juiste plaats heeft en deze met passie gemaakt is, zo zijn bijvoorbeeld de referenties naar tientallen films erg leuk om te zien. De twee protagonisten evenals de meeste bijrollen zijn allemaal prima, al ben ik nog steeds geen fan van de altijd overdreven acterende Jack Black. De moraal van de film wordt uiteindelijk wellicht wat geforceerd, maar de boodschap van deze feelgood film wordt er niet minder op.

7.5 88. http://whatiwatch.net/images/internet.png Ghost Dog: The Way of the Samurai (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=11759) (1999) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28947)

De film Ghost Dog: The Way of the Samurai is vooral heel erg cool en dit komt door de relaxte manier waarop het verhaal verteld wordt, de laid back aanpak van situaties en de stijlvolle manier hoe alles gebracht wordt aan de kijker. Whitaker is extreem cool als moderne samoerai, en zijn samenwerking met Jarmusch blijkt een goede combinatie. Ook Whitakers interacties met zijn niet Engels-sprekende beste vriend zorgen wat wat grappige dialogen waar de vrienden langs elkaar heen praten maar elkaar wel begrijpen. De maffia die het gemunt heeft op Ghost Dog zijn ook erg grappig aangezien het allemaal karikaturen zijn, al snijdt dit mes wel aan twee kanten aangezien de dreiging vanaf hun kant niet altijd even sterk over komt. Een van de sterkste punten van de film was wellicht nog wel de fantastische hiphop soundtrack van RZA die verbazingwekkend goed bij de film past. Uiteindelijk is Ghost Dog een geslaagde offbeat hommage aan niet alleen de samoerai code, maar ook aan de oude samourai films.

7.5 89. http://whatiwatch.net/images/internet.png Man on the Moon (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=55068) (1999) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28950)

Het valt niet te ontkennen dat Jim Carrey simpelweg fantastisch is in Man on the Moon aangezien hij zo'n beetje transformeert in Andy Kaufman. De manier hoe hij de rol speelt van de 'onbegrepen' komiek is zo goed dat het eng is, maar behalve de glansrol van Carrey vond ik de film verder niet bijster goed in elkaar steken. Alle clichés van een biografie verfilming komen aan bod en daardoor voelen bepaalde ups en downs een beetje verplicht aan. Zeker als de film aan het einde wat emotionele scènes teweeg probeerde te brengen had dit totaal geen impact op mij. Waarschijnlijk mede doordat Kaufman zelf niet aan mij besteed is aangezien ik hem bij vlagen maar vervelend vond om naar te kijken, waardoor de gehele film (die tenslotte over Kaufman gaat) wat onprettig was om naar te kijken. Natuurlijk zaten er ook wat geslaagde segmenten in en heb ik wel kunnen lachen over een aantal kleine dingen of grappen van de komiek, maar uiteindelijk was Man on the Moon toch niet echt aan mij besteed.

6.5 90. http://whatiwatch.net/images/internet.png Battle: Los Angeles (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=154340) (2011) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28896)

Persoonlijk vind ik films waarbij de aarde binnengevallen wordt door buitenaardse wezens altijd wel cool, tel daar bij op dat de film vanuit het standpunt van een groep mariniers wordt verteld en in theorie zou het dan een film moeten kunnen zijn die mij persoonlijk erg zou aanspreken. Maar helaas, Battle:LA blijkt niks meer dan een aaneenschakeling van slechte momenten en oorlogsfilmclichés welke samen met het matige plot dat door tempo-problemen een enorm saaie tweede helft kent een enorme tegenvaller te zijn. Sommige elementen, zoals bijvoorbeeld de stereotype soldaten, doen de film bij vlagen aanvoelen als een parodie of karikatuur. Eckhart is de enige acteur binnen de film die zich weet te onderscheiden door een enkele aardige scene, maar is over het algemeen als protagonist niet bijzonder overtuigend als doorgewinterde marinier. Het ontwerp van de aliens is ook niet heel erg bijzonder, maar de algemene special effects zijn wel cool en ondanks de, vervelend overdreven, aanwezige shaky cam steken sommige actiescènes goed in elkaar en zorgen deze voor enerverende momenten. Toch lijken de actiesegmenten totaal los van elkaar te staan en is het niet altijd even duidelijk wat nou precies het doel is. Uiteindelijk is Battle: Los Angeles een redelijke sci-fi oorlogsfilms die qua plot niet weet te overtuigen, maar als je met lage verwachtingen de film bekijkt is deze wel vermakelijk.

5.5

Don van Straalen
05-04-2011, 12:33
Iets offtopic, ik zat te denken: Waarom is er geen eigenlijk geen 'Film Club' op het dvd.nl forum?

Marc T.
05-04-2011, 12:49
Iets offtopic, ik zat te denken: Waarom is er geen eigenlijk geen 'Film Club' op het dvd.nl forum?

Ik begrijp niet wat je hiermee bedoelt Don. Heb je het nu over de film Fight Club of is het een inside joke die ik niet mee heb gekregen? ;)

1101
05-04-2011, 13:55
Ik denk dat hij bedoelt dat we samen kunnen komen om films te kijken (of afzonderlijk films kijken) en erover in discussie gaan. Alleen denk ik dat als je dat op een forum doet het talloze hele lange reviews worden of dat het zoiets wordt als hier dat iedereen door elkaar gaat praten. Dat moet je echt in een groepje doen, bij iemand thuis. Wie biedt zich aan?

Don van Straalen
05-04-2011, 14:27
Ja, zoiets bedoelde ik inderdaad, maar dan wel op het forum. Iemand kiest een film, die staat dan een paar weken in de spotlight als het ware en dan kunnen mensen deze bespreken.
Alleen denk ik dat als je dat op een forum doet het talloze hele lange reviews wordenDat kan inderdaad gebeuren, maar er kunnen ook gerichte discussies ontstaan. Wellicht dat degene die de film kiest (dat kunnen actieve leden dan om en om doen) wat interessante discussiepunten kan aankaarten.
of dat het zoiets wordt als hier dat iedereen door elkaar gaat praten.Maar als hier een discussie wordt gehouden over een film kunnen andere mensen natuurlijk 'tussendoor' over andere films posten, dat zou dan in het zgn. filmclub topic niet kunnen en gaat het alleen over de gekozen film.
Dat moet je echt in een groepje doen, bij iemand thuis. Wie biedt zich aan?Ja dat kan natuurlijk ook, maar dat was niet waar ik op doelde in dit geval ;)

RobinB
05-04-2011, 14:43
Lijkt mij een leuk idee..:)

Marc T.
05-04-2011, 14:46
Ik denk dat hij bedoelt dat we samen kunnen komen om films te kijken (of afzonderlijk films kijken) en erover in discussie gaan. Alleen denk ik dat als je dat op een forum doet het talloze hele lange reviews worden of dat het zoiets wordt als hier dat iedereen door elkaar gaat praten. Dat moet je echt in een groepje doen, bij iemand thuis. Wie biedt zich aan?

Zit ik gewoon de hele tijd te denken dat er "FIGHT CLUB" staat....


Geen wonder dat ik het niet begreep :lol:

Brakhage
05-04-2011, 15:43
Heb je trouwens de Franse blu-ray van Mean Streets al in bezit? zo ja, hoe is de kwaliteit daarvan?
Nee, nog niet en ik heb hem zelfs niet eens besteld tot op heden. Het is nogal een dure maand en die Franse blu-rays zijn altijd afschuwelijk duur om een of andere reden, dus ik kijk nog even de kat uit de boom of geld op mijn rekening. Maar de caps op DVDBeaver (http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare5/meanstreets.htm) zien er behoorlijk goed uit, dus als er niet binnen afzienbare tijd een Engelse of Amerikaanse versie komt, zal ik toch maar voor de Franse gaan.

Coen P.
05-04-2011, 15:52
Iets offtopic, ik zat te denken: Waarom is er geen eigenlijk geen 'Film Club' op het dvd.nl forum?

Een soort 'Oprah's book of the month' club?

Je kan dit per week doen.

Film Club week 1 topic: Pietje kiest 'Blade Runner'.
Wie wil kijkt hem en reageert. Een onwillekeurig persoon kiest dan de film voor week 2. Nieuw topic openen. Enz enz enz.

Of het wat bijdraagt aan het forum weet ik niet, want veel films zullen al een eigen topic hebben of langskomen in het 'welke gekeken topic'. Je voorkomt echter wel een vervuiling dan wel kruisbestuiving van deze topics...

Misschien komen de wat minder bekende werkjes zo eens in de schijnwerpers te staan...

Coen P.
05-04-2011, 16:24
Pohwasogeuro (a.k.a. 71 Into the Fire) (Lee Jae-han, 2010) ***½
Halverwege 1950 valt Noord-Korea zijn zuiderbuur binnen. Binnen enkele dagen hebben zij grote delen van het land in handen. Het kleine Zuid-Koreaanse leger wordt aangevuld met studenten. Hun rol staat in deze film centraal. De '71' uit de Engelse titel slaat op de 71 studenten die het Noord-Koreaanse leger enkele dagen tegen wist te houden. Hun bemoeienis wordt echter wel overtrokken en geromantiseerd, maar de film is er overigens niet minder grafisch om. Qua bloed en geweld doet de film erg denken aan genrebroeders Saving Private Ryan, We Were Soldier en Taegukgi: Brotherhood of War. De vergelijking met die laatste film is natuurlijk gauw gemaakt, omdat de Koreaanse oorlog in beide centraal staat. Taegukgi richt zich echter meer op de gevolgen van de oorlog op het land en schetst de oorlog als geheel, terwijl Pohwasogeuro enkel de rol van de studentsoldaten belicht. De oorlogscenes en de bijbehorende special effects zijn angstig realistisch en maken hierdoor indruk. Fans van oorlogsfilms zullen dan ook zeker aan hun trekken komen. Het bij vlagen clichématige verhaal doet hier niets aan af.

http://4.bp.blogspot.com/_PM1ZKIZPNOM/TFC-b-DKXUI/AAAAAAAACyI/bXZAipuuEs0/s1600/71-into-the-fire-4-web.jpg

Franklin1975
05-04-2011, 19:18
Zondag Life As We Know It gezien, een soort romkom van vorige jaar, met in de hoofdrollen Josh Duhamel (Las Vegas, Transformers) en Katherine Heigl (Roswell, Knocked Up).

Op zich wel een leuke film over 2 vrijgezellen Duhamel (Eric) en Heigl (Holly) die door vrienden gekoppeld worden voor een date, die niet goed uitpakt. Als hun bevriend echtpaar door een ongeluk overleiden, moeten Eric en Holly ineens voor hun pasgeboren baby gaan zorgen én samenwonen in hun huis!! Zo ben je nog vrijgezel, en zo moet je ineens sámen voor een kind zorgen!
En dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje...

6,2/10

Days Of Thunder 1990

Ik heb de film al jaren op dvd, samen met favoriet Top Gun in een hoesje. Eigenlijk maar goed dat ik de film na al die jaren (titelsong Show Me Heaven was 20 jaar geleden een dikke hit, dus ik ken de film al uit de videoclip) nooit eerder heb gezien, want daarom heb ik nu heerlijk van die film kunnen genieten in geweldige surroundsound. Een echte toegevoegde waarde voor een film als deze.
Typische een jaren 80 sound (1990, dus mag nog net) met zonnige pompeuze popmuziek als score, zonnige beelden en een feelgood-vibe. Spectaculaire beelden van stock car races en een dun romantisch verhaal tussen Tom Cruise en Nicole Kidman (die dankzij deze film verliefd werden en later trouwden en in een nog een paar films samen speelden).

7,7/10

Jordy van Buel
05-04-2011, 19:27
Een soort 'Oprah's book of the month' club?

Je kan dit per week doen.

Film Club week 1 topic: Pietje kiest 'Blade Runner'.
Wie wil kijkt hem en reageert. Een onwillekeurig persoon kiest dan de film voor week 2. Nieuw topic openen. Enz enz enz.

Of het wat bijdraagt aan het forum weet ik niet, want veel films zullen al een eigen topic hebben of langskomen in het 'welke gekeken topic'. Je voorkomt echter wel een vervuiling dan wel kruisbestuiving van deze topics...

Misschien komen de wat minder bekende werkjes zo eens in de schijnwerpers te staan...

Lijkt me een leuk idee, maar dan moet er ook wel een volwassen discussie op gang kunnen komen en daar moet iedereen dan ook open voor staan. Dus geen persoonlijke aanvallen vanwege een bepaalde geventileerde mening over een bepaalde film.

RobinB
05-04-2011, 20:33
Iets offtopic, ik zat te denken: Waarom is er geen eigenlijk geen 'Film Club' op het dvd.nl forum?

Wie begint er?


Misschien komen de wat minder bekende werkjes zo eens in de schijnwerpers te staan...

Lijkt mij intressant, misschien dat er nog een klassieker voorbij komt die nog niet tussen alle topics staan die het wel waard is. Desondanks om over welke film dan ook te discuseren lijkt mij leuk, andere meningen en feiten te lezen.

TheGodfather
05-04-2011, 22:29
Nee, nog niet en ik heb hem zelfs niet eens besteld tot op heden. Het is nogal een dure maand en die Franse blu-rays zijn altijd afschuwelijk duur om een of andere reden, dus ik kijk nog even de kat uit de boom of geld op mijn rekening. Maar de caps op DVDBeaver (http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare5/meanstreets.htm) zien er behoorlijk goed uit, dus als er niet binnen afzienbare tijd een Engelse of Amerikaanse versie komt, zal ik toch maar voor de Franse gaan.
Ok. Hij komt er vast wel een keertje in maar het is idd. jammer dat die zo duur zijn. Hopen op een US/ UK versie (y)

Coen P.
06-04-2011, 09:36
Wie begint er?


Als er genoeg animo voor is dan doe ik wel mee. Wie nog meer?

Albert Kostwinder
06-04-2011, 10:34
Tron legacy (http://www.imdb.com/title/tt1104001/)

I am a user........

Prachtig vervolg op Tron . Dit vervolg is sensationeel visueel en qua geluid zelfs in 2d. Wordt een absolute must have op blu ray!! (y)

9 / 10


The green hornet 2010 (http://www.imdb.com/title/tt0990407/)

Viel mij nogal tegen. Visueel best aardig maar ondanks alle actie komt de film nogal tam, flauw en zo not funny over bij mij. Jammer.

6 / 10

Marc T.
06-04-2011, 11:27
http://www.screentrek.com/images/once-upon-a-time-in-the-west1.jpg

Once upon a time in the west (http://www.imdb.com/title/tt0064116/)

Ik heb gisteravond Once upon a time in the west gezien. Nu gebiedt de eerlijkheid mij te vermelden dat ik niet meer weet of ik de film al eens in zijn totaliteit had gezien. Ja, flarden en scènes die ik wel eens op televisie heb meegepikt waren blijven hangen, maar dit was volgens mij de allereerste keer dat ik de film zag. Cinematografisch is de film weergaloos goed. Zelden is de cameravoering zo goed geweest. Ook heb ik zelden een film gezien waarbij de soundtrack zo bij de sfeer van de film hoorde. De muziek is op een manier gebruikt dat het past bij de gebeurtenissen op het scherm. Een schitterende combinatie. De film zou 'traag' en 'sloom' zijn las ik op diverse fora en in andere reviews. Ikzelf heb hier geen 'last' van gehad. De snelheid van de film past namelijk bij het genre western. De lange close-ups, de traagheid van de bewegingen en het ontbreken van ellenlange stukken gesproken tekst. Het is veelal een schilderij in beweging en daar moet je het mee doen. Bevalt het niet, dan is dit type kunst niet aan je besteed. Zelf heb ik wel een liefde voor het western genre. Ik keek als kind iedere western die op televisie kwam met mijn vader. Good times. Beide grote fans van het werk van Eastwood en consorten.

‘Once upon…’ is een steengoede film. Echter weet ik van mezelf dat ik de film beter ga vinden naarmate de tijd vordert. Hiermee bedoel ik dat ik bij een tweede kijkbeurt de film misschien wel een punt hoger kan geven als cijfer. Voor wat betreft de andere reviews begrijp ik niet waarom sommige mensen zeggen dat dit de ‘grandfather of all westerns’ is of het een soortgelijke titel geven. De Dollar-Trilogy die voor ‘Once upon’ is gemaakt is wat mij betreft beter. Ik wil eindigen door te zeggen dat ik de score, het camerawerk, het acteerwerk en de schitterende scenery allemaal enorm waardeer, maar dat er een minpuntje aan het geheel kleeft waardoor ik (nog) niet zo lyrisch ben over deze film als sommige andere mensen hier op het forum. Ik vond het verhaal namelijk niet zo interessant. Natuurlijk, het is geen saai verhaal. Het zit goed in elkaar en het is vaak spannend en intens. Het deed mij echter niet veel meer dan dat. Daarom weet ik dat ik de film misschien dit jaar nog wel een keer moet bekijken en anders staat hij zeker op het programma voor volgend jaar. Vaak moeten films groeien en vind je ze bij de tweede of derde of misschien vierde kijkbeurt wel geniaal. Zo heb ik A Clockwork Orange jarenlang vreselijk gevonden, totdat ik de film voor een tweede maal ging bekijken. En een derde, en een vierde maal. Clockwork is een meesterwerk van de bovenste plank. Ik denk dat ‘Once upon a time in the West’ daar ook nog wel bij komt in de tijd die komen gaat.

NB: Er schieten mij nog twee dingen te binnen:

Is de tekst van die dame in de film gedubbed? Haar mond bewoog, maar de woorden die ik hoorde waren anders. Is dit een soortgelijke actie als die bad-guy in Goldfinger, die eigenlijk geen woord Engels sprak?

Het tweede puntje is het harmonica werk van Bronson. Iemand hier iets meer info over? Hij houdt de harmonica in zijn handen voor zijn mond en ik hoor muziek, het is echter alsof hij niets doet want zo speel je geen harmonica. Niet dat hij het ‘moet’ kunnen in het echt, het leek elke keer alleen alsof hij totaal niet speelde.

Coen P.
06-04-2011, 11:30
The Last Airbender (M. Night Shyamalan, 2010) **
Wat is er in hemelsnaam gebeurd met M. Night Shyamalan. Eens (The Sixth Sense) een wonderkind en tegenwoordig (Lady in the Water, The Happening, The Last Airbender) verschoppeling. Ikzelf kon Lady in the Water en The Happening op zich nog wel waarderen, maar met The Last Airbender kan ik niets anders dan bij de kritiek aansluiten. De film is namelijk een enorme puinzooi. Het is een verfilming van de gelijknamige anime en draait om een fantasiewereld waarin verschillende elemente (water, lucht, aarde, vuur) verdeeld zijn over verschillende volken. Tussen hen heerst oorlog. De strijd kan echter beslecht worden door de allesbeheersende avatar. Of zoiets.
De film tikt net de 100 minuten aan en vertelt hier een heel seizoen (20 afleveringen) van de anime. Het plot is derhalve verschrikkelijk fragmentarisch waar geen enkele rust gegund wordt om dingen duidelijk te maken. Karakterontwikkeling is zodoende onmogelijk. Het geheel is ook nog eens ronduit saai en het helpt ook niet dat de hoofdrolspelers (veelal kinderen) stuk voor stuk enorme drollen zien die het charisma van een nieuwslezer en het talent van een GTST soapie hebben. Hoewel de film zo'n 150 miljoen dollar kostte zijn de special effects ronduit plat en lelijk.
Deze film is pas deel 1 en het financiële succes zorgen er ongetwijfeld voor dat er nog meerdere delen gaan volgen. Ik sla echter een rondje over.

Coen P.
06-04-2011, 11:34
Is de tekst van die dame in de film gedubbed? Haar mond bewoog, maar de woorden die ik hoorde waren anders. Is dit een soortgelijke actie als die bad-guy in Goldfinger, die eigenlijk geen woord Engels sprak?


In de (Italiaanse) films van weleer was het gebruikelijk om de film zonder geluid op te nemen en de teksten en geluiden in post-productie te dubben. Niets nieuws dus!

Don van Straalen
06-04-2011, 11:43
Als er genoeg animo voor is dan doe ik wel mee. Wie nog meer?Het lijkt me dat iedereen mee mag doen! Ik wil anders wel als eerste een topic starten, en dan zien we wel wat er gebeurt.

Zal ik anders, zoals jij als voorbeeld al noemde, Blade Runner kiezen? Een toffe film die vrijwel iedereen toch wel gezien heeft en met een toegankelijke eerste keuze zijn er hopelijk genoeg mensen die meedoen in de discussie of hun mening achterlaten.

Coen P.
06-04-2011, 11:50
Prima Don!

Mag/moet je uit je geheugen/ervaring putten of is het dan ook de bedoeling om gedurende de week de film te zien? Ik neem aan dat laatste anders draagt een topic weinig bij aan de bestaande film- en 'wat heb je gezien' topics...

Jordy van Buel
06-04-2011, 11:59
Inderdaad, wel even een aantal 'regels' opstellen zodat het topic ook daadwerkelijk nut heeft :)

Don van Straalen
06-04-2011, 13:02
Het topic (http://www.dvd.nl/forum/showthread.php?t=80639) is aangemaakt, suggesties zijn van harte welkom.

Marc T.
06-04-2011, 13:44
In de (Italiaanse) films van weleer was het gebruikelijk om de film zonder geluid op te nemen en de teksten en geluiden in post-productie te dubben. Niets nieuws dus!

Dank Coen!
(y)

Coen P.
06-04-2011, 14:31
Dank Coen!
(y)

Nog uitgebreider; de redenen waarom ze dubben:

The famous Italian director of comedies, Mario Monicelli, explained to a Canadian reporter why Italian films are mostly dubbed.

He said the first reason was because most Italian films are made on location rather than on soundstages. The microphones pick up too much of the chaotic Italian street noises to use live sound recording on location.

The second reason he gave had to do with the many regional accents and dialects in Italy. A director has to cast for the right look, and the right accent. Because he rarely finds an actor who is right on both counts, he chooses to cast for look, and dub the actor with the right accent later.

Another reason is the common casting of European stars in Italian films who don't always speak Italian very well. They don't want to sound anything but perfect, so they get dubbed by someone who sounds just like them if they could actually speak Italian well.

This last reason is actually the philosophy that was used in the past to dub Hollywood films. I'll never forget the first time I saw a John Wayne film dubbed into Italian. I was sure John Wayne was speaking Italian! I really had to pinch myself to come to my senses and realize that it was an Italian actor impersonating John Wayne's style of speech, cadence and all, while speaking perfect Italian! "Andiamo al 'corrallo', ragazzi!", he said as he sauntered off into the sunset, with me watching with my mouth open in amazement.

skank
06-04-2011, 15:13
Ontopic: The Bladerunner

Nu schieten jullie mij vast af:

6.5/10
Het toont heel mooi, de sfeer druipt er vanaf maar toch kon het mij niet boeien.
Ik had totaal geen voeling met de film.
Hoewel hij er voor zo'n oude film er prachtig uitziet op blu-ray viel ik bijna in slaap op de bank http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_sad.gif
Lag het niet aan de prachtige opsmukgedoe, dan kreeg hij zelfs een 5
Ik snap daarom ook totaal niet de vele hoge cijfers bij deze film...

Thomas Gabriel
06-04-2011, 15:17
Even muggenziften: het is 'Bladerunner', zonder de 'The' ;)

Kan je er ineens over discussiëren in het FilmClub topic!

Coen P.
06-04-2011, 15:24
Even muggenziften: het is 'Bladerunner', zonder de 'The' ;)

Kan je er ineens over discussiëren in het FilmClub topic!

Even muggenziften: het is Blade Runner, inclusief spatie ;)

skank
06-04-2011, 15:31
Even muggenziften: het is Blade Runner, inclusief spatie ;)

Muggenzifters! :)

Marc T.
07-04-2011, 22:50
http://www.moviemachine.nl/images/movies/12%20angry%20men%20poster.jpg

12 Angry Men (1957)
(http://www.imdb.com/title/tt0050083/)

Zojuist 12 Angry Men uit 1957 gezien.

Meesterwerk, schitterend geacteerd, boeiend verhaal plus een sfeer die steeds beklemmender werd naarmate de film vorderde.
Ondanks het feit dat de film zich (afgezien van de eerste paar minuten) in een ruimte afspeelt verveelt het geen seconde. Het blijft boeiend tot het laatste moment. In weze kun je als oplettende kijker als wel gokken waar het verhaal en dus de conclusie naartoe gaat, maar ondanks dat is het geen film die je afzet. De karakters in de film zijn volgens mij voor velen aansprekende personen. Een ieder op dit forum zal op z'n minst een handvol van de hoofdrolspelers herkennen. Het acteerwerk is uitmuntend en de mannen lijken het allemaal zo natuurlijk te spelen dat het voor mij als kijker voelde alsof ik bij hen in de ruimte aanwezig was. Zelf ken ik de discussie en vergadercultuur vrij goed (studie+werk etc.) en daarom herkende ik ook veel manieren die de mannen probeerden om elkaar te overtuigen en/of te beïnvloeden. Het werkt allemaal en is allemaal geloofwaardig. Misschien had de film iets langer kunnen en mogen duren, maar ondanks dat blijft het een briljante film waarvan ik blij ben dat ik hem heb gezien.

9/10

Coen P.
08-04-2011, 11:20
Deja Vu (Tony Scott, 2006) ****
Volgens mij heb ik deze film al eens gezien...

StefaanD
08-04-2011, 15:10
Deja Vu (Tony Scott, 2006) ****
Volgens mij heb ik deze film al eens gezien...

Had net zo smile op mijn gezicht zoals jij op je avatar toen 'k je review las :lol:

Franklin1975
08-04-2011, 17:57
The Incredibles DVD

Nu deze moderne klassieker op bluray is verschenen, leek het mij de hoogste tijd de dvd weer eens uit de kast te trekken en te beoordelen. Vergelijk je de animatie met bijv. Monsters Inc. of Monsters Vs Aliens, dan valt op dat deze bij The Incredibles lang niet zo gedetaillerd zijn. Het haar van de personen is net een Playmobil-kapsel. En ook de achtergronden zijn zeer simplistisch. Iets waar je alleen in het begin even op let, want wat volgt is gewoon een erg leuke film van 110 minuten die eigenlijk nooit verveelt.
Je ziet wel ineens stukken Cloudy With A Chance... en Despicable Me voorbij komen.

Het beeld en geluid is ook erg prima op moderne HD TV's, dus ik zal niet overstappen op bluray. Misschien dat het beeld nog wat beter eruit ziet, maar ik bel in ieder geval meer dan tevreden met de beeldkwaliteit van de dvd.

7,5/10

Don van Straalen
08-04-2011, 18:34
91. http://whatiwatch.net/images/internet.png Archer - Seizoen 1 (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=147650&s=1) (2009) 8.5
92. http://whatiwatch.net/images/internet.png Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=120606) (2010) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28966)
Om het kort samen te vatten: Te lang, te saai en te donker. Ten eerste vind ik het erg triest van de filmmaatschappij om het laatste boek over twee films te verdelen simpelweg omdat ze de Harry Potter franchise willen uitmelken en meer geld willen verdienen, ondanks dat dit niet eens het langste boek was. Het schijnt, ik heb het boek niet gelezen, dat alle grote gebeurtenissen richting het einde gebeuren, waardoor Deathly Hallow Pt. 1 simpelweg te saai is omdat er te weinig gebeurt in de speelduur van 2,5 uur. Hierdoor wordt er de tijd genomen voor bepaalde scenes die uiteindelijk niet gerelateerd zijn aan het verloop van de film en wordt het tempo zowat de nek om gedraaid. Ook de zogenaamde driehoeksverhouding tussen Harry, Hermione en Ron voelt bij vlagen geforceerd en zorgt voor wat tenenkrommende momenten. Verder vond ik ook doordat een groot deel van de scenes zich in de avond of nacht afspeelt de film simpelweg te donker is en daardoor soms zelfs saai wordt om naar te kijken omdat de kijker visueel gezien niet geprikkeld wordt. Ik ben uiteraard niet alleen maar negatief, want natuurlijk zitten er wat geslaagde momenten in. Natuurlijk is een enkele actiescène overtuigend. Natuurlijk zijn de special effects mooi. Maar bovenal, natuurlijk is het slechts een opzetje voor de laatste, en waarschijnlijk meest epische, film uit de Harry Potter reeks.

6.593. http://whatiwatch.net/images/internet.png Pleasantville (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=93483) (1998) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28967)
Twee tieners uit de jaren '90 worden door middel van een vreemde afstandsbediening de tv in gezogen en komen terecht in een Amerikaanse sitcom uit de jaren '50, waar ze met hun nieuwe ideeën deze perfecte setting flink in de war schoppen.

Aardige, originele film die eigenlijk constant blijft vermaken en leuk is om naar te kijken. De cast overtuigd, de personages zijn leuk, de satire op de perfecte gezinnen zoals je die altijd ziet in oude, Amerikaanse reclames is geslaagd en een deel van de grappen zijn leuk. Er is dan ook weinig echt mis met de film, het enige is wellicht dat het wel duidelijk is waar deze naar verloop van tijd naartoe gaat en daardoor wat voorspelbaar is. Het script neemt richting het einde dan ook geen risico's en speelt het veilig, maar dat valt eigenlijk niet negatief op te vatten. Er zit wat onderliggende kritiek op de Amerikaanse samenleving in, maar al met al blijft het allemaal erg plezierig. Visueel gezien is de film geslaagd, als de tieners namelijk in de jaren '50 terecht komen wordt de film zwart wit, maar door hun vernieuwende invloed krijgen steeds meer objecten hun originele kleur terug. Een prima visueel gegeven dat méér dan een gimmick is en als hulpmiddel voor de voortgang voor het verhaal wordt gebruikt.

7.094. http://whatiwatch.net/images/tv.png Twelve Monkeys (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=44304) (1995) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28969)
Nadat Gilliam's Brazil (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28588) helemaal mijn ding bleek te zijn, stonden andere films van hem op mijn lijstje om te kijken, zo ook Twelve Monkeys van welke ik, onder andere vanwege het feit dat er door de tijd wordt gereisd, hoge verwachtingen had. Jammer genoeg bleek deze film niet zo goed te zijn als Brazil, maar alsnog heb ik ervan genoten. De plot is wellicht af en toe wat troebel, maar als richting het einde de plottwist zich ontvouwd is alles vergeten en vergeven en wordt de ironie van Willis' zoektocht naar het virus pas echt duidelijk. Zowel Willis, Stowe en vooral Pitt weten volledig te overtuigen en geven hun personages behoorlijk wat diepgang en persoonlijkheid mee. Overigens extra kudo's voor de manier hoe het redelijk ingewikkelde verhaal met weinig moeite op de kijker wordt over gebracht en hoe er met de kijker gespeeld wordt door deze meer dan eens op verkeerde been te zetten.

8.595. http://whatiwatch.net/images/internet.png Hobo With a Shotgun (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=154439) (2011) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28979)
Nee, deze film deed het niet voor mij. Ik snap het principe en het idee erachter wel, maar de uitwerking is dermate tegenvallend dat ik er niet van heb kunnen genieten. De cinematografie, funky kleuren en toffe belichting vond ik wel cool en zorgden ervoor dat de film visueel overdonderend was. Ook de actie en de gore wordt lekker in beeld gebracht en zorgen voor wat momenten die zowel de maag deden omkeren als de lachspieren kietelden wat een uitstekende combinatie blijkt. Jammer genoeg zijn het verhaal en de personages ver onder de maat en hoewel de film naar een goede climax lijkt toe te werken is het optreden van 'The Plague' is te kort gezien de potentie die deze had en is deze daardoor extra tegenvallend.

5.096. http://whatiwatch.net/images/internet.png A Scanner Darkly (http://whatiwatch.net/movie.php?fid=64199) http://whatiwatch.net/images/eye.gif (2006) http://whatiwatch.net/images/recensie.png (http://whatiwatch.net/reviews.php?rec=28987)
Wederom een succesvolle verfilming van een verhaal van sci-fi schrijver Philip K. Dick na onder andere Blade Runner, Minority Report en Totall Recall. Deze kijkbeurt kon ik de film een stuk beter waarderen als de eerste keer dat ik deze zag iets meer dan een jaar terug, maar waar dit nu precies aan ligt kan ik niet plaatsen. Wellicht had ik, omdat ik de film tenslotte al eens eerder gezien had en het verhaal dus al kende, meer oog voor de onderliggende thema's, zoals de hints die gegeven worden richting de uiteindelijke briljante plottwist. Het verhaal steekt dan ook nog steeds erg goed in elkaar en ik kan ondertussen wel stellen dat ik fan ben van de Philip K. Dick verhalen. De manier hoe de kijker meerdere malen op het verkeerde been wordt gezet en hoe de verslaving en alle effecten daarvan worden getoond zijn uitstekend. Ook de cast is prima; Reeves en Ryder zijn beiden goed, Harrelson is erg grappig maar het is vooral Downey Jr. die de show steelt met zijn excentrieke personage, al lijkt het tussen hem en Harrelson af en toe wel een spelletje 'wie-kan-er-gekker-doen'. Het meest memorabele aan deze film is uiteraard de geweldige visuele stijl van de rotoscopie die toegepast is op de film, het is een onvergetelijke visuele pracht en praal die wellicht als enig minpuntje heeft dat getoonde emoties op gezichten niet altijd even sterk overkomen. Dit gebeurt echter slechts een enkele keer en over het algemeen is het een hele interessante keuze geweest.

8.0

1101
08-04-2011, 22:05
Aanloopje voor Imagine?

wolverine
09-04-2011, 08:34
New Kids Turbo - 2010 (5,5)

Toegegeven het beeld en geluid zijn zeer fraai. Maar nu de film.

Pluspunten:
- Steffen en Flip hebben geschreven, geregiseerd en ge-edit. Knap staaltje werk.
- Leuke cameos
- De jongens spelen hun rollen met veel lol
- Het thema "recessie" loopt leuk door de film

Minpunten:
- Het is allemaal grappig, maar niet leuk genoeg. Daardoor is het voor de speelduur van 80 minuten zelfs af en toe een lange film

Al met al een leuke poging, alleen hoop ik de volgende keer op wat meer vuurwerk (en dan niet in de vorm van explosies). Maar wel petje af voor de 5 heren. Ze hebben werkelijk echt hun best gedaan en beleven zichtbaar veel lol aan het op de hak zetten van "hun Maaskantje" en gabbers.

Don van Straalen
09-04-2011, 10:16
Aanloopje voor Imagine?
Hoe bedoel je? Het antwoord is nee, maar ik snap de link niet helemaal! Er draait verder niet echt iets wat ik graag zou willen zien of nog niet gezien heb.

vinnypassy
09-04-2011, 13:54
64. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png La meglio gioventù (http://www.imdb.com/title/tt0346336/) (Marco Tullio Giordana (http://www.imdb.com/name/nm0320285/), 2003) :: 9.0

Een film die je vanwege de lovende kritieken enorm graag wilt zien, maar die steeds toch niet aan bod komt vanwege de lange speelduur. Eenmaal begonnen aan de film, is er maar één conclusie te trekken: dat uitstellen is nergens voor nodig en eigenlijk een kleine schande.

Vrijwel alle kritieken neigen naar hetzelfde verhaal. Ik kan hier nu wel proberen e.e.a. mooi vorm te geven, maar het is allemaal eigenlijk niet zo moeilijk. La Meglio Gioventù leunt op de karakters en de lengte, die ervoor zorgen dat je over een tijdspanne van 40 jaar intensief meeleeft met de karakters uit de film. Veel franje komt er niet bij kijken, maar dat is ook totaal overbodig. Door het zo laagdrempelig te houden worden namelijk vrijwel alle situaties voelbaar voor de kijker. En dit zijn er nogal wat, want dankzij de speelduur kunnen veel issues de revue passeren die bij iedereen wel eens zijn voorgevallen, waarbij de historie van Italië prachtig en subtiel verwerkt is in het verhaal.

Dit resulteert in een film die bijna alle emotionele facetten weet te bieden. De film is groots, maar net zo intiem. Episch, maar nooit too much. Uitgebreid, maar nooit langdradig. Natuurlijk hadden enkele scènes wat korter gekund, maar het geeft de film uiteindelijk net iets extra’s mee door nog meer inlevingsvermogen te verkrijgen bij de karakters en daardoor is het allemaal gemakkelijk door de vingers te zien. Want het is een fantastische, warme film die iedere filmliefhebber toch gezien moet hebben. Maar daarnaast ook ieder mens, want iedereen zal hier toch op zijn minst enige raakvlakken tegenkomen.

Davidshadow13
09-04-2011, 19:00
50. http://www.whatiwatch.net/images/bluray.png London Boulevard (http://www.imdb.com/title/tt1213648/) (William Monahan (http://www.imdb.com/name/nm1184258/), 2010) :: 5.0
51. http://www.whatiwatch.net/images/bluray.png L'instinct de mort (http://www.imdb.com/title/tt1259014/) (Jean-François Richet (http://www.imdb.com/name/nm0724938/), 2008) http://www.whatiwatch.net/images/eye.gif :: 8.2

Een van de betere zo niet beste franse film van het afgelopen decennium die eigenlijk samen met het tweede deel één film vormt. De film is grof en bij vlagen bijzonder aanstootgevend. Het goede gebruik van splitscreens en het goede script zorgt gewoon voor een hele authentieke gangster film. Die geen enkel moment on echt of raar aanvoelt. Echt een prestatie van formaat voor een Europese film.
52. http://www.whatiwatch.net/images/bios.png Paul (http://www.imdb.com/title/tt1092026/) (Greg Mottola (http://www.imdb.com/name/nm0609549/), 2011) :: 8.5

Na Hot Fuzz en Shaun of the Dead was ik vol verwachting over de nieuwe Pegg/Frost combinatie. Wederom uit de studio van Edgar Wright maar de regie is deze keer uitbesteed aan Greg Mottola die o.a. Superbad en Adventureland heeft gedaan. Al met al wordt er met Paul flink uitgepakt. De cast met o.a. Seth Rogan, Jason Bateman en Sigourney Weaver zorgt voor een typische sci-fi tintje.

Paul is eigenlijk een typische Pegg/Frost film waarbij de chemie tussen de personages heel belangrijk is. Deze keer spelen ze twee 'nerds' die de Comic-Con en UFO spots in de VS gaan bezoeken. Als ze uiteindelijk echt een alien tegenkomen worden ze helemaal gek en proberen ze er alles aan te doen om hem veilig thuis te brengen. Paul word vertolkt door Seth Rogen met daarover heen een CGI geprogrammeerde texture van een Alien. Dit is heel goed gedaan en ziet er ook bijzonder echt uit. Voor een Pegg/Frost film is vooral de combinatie tussen humor en actie weer heel goed gedaan. Paul zorgt voor veel rare en humoristische gebeurtenissen en ook de aanwezigheid van veel kleurrijke bij-characters zoals de Secret Service agenten en Ruth Buggs zorgen ervoor dat er altijd wat gebeurd. Het script dat ook door Simon Pegg en Nick Frost is geschereven is misschien niet zo sterk als dat van Hot Fuzz maar de combinatie tussen actie en humor is wederom steengoed en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de derde film van Edgar Wright met Pegg en Frost uit de zogenaamde Cornetto-trilogie. Kortom vond je Shaun of the Dead geweldig en ben je verliefd op Hot Fuzz dan moet je deze film zeker zien want dat vind je hem ongetwijfeld leuk.

1101
10-04-2011, 11:58
@Don v S: Ik bedoel Hobo with a Shotgun. Wist niet dat die al verkrijgbaar was. En de rest is ook Imaginewaardig materiaal. Dus ik zie niet waarom je de link niet zou kunnen zien.

Don van Straalen
10-04-2011, 13:09
@Don v S: Ik bedoel Hobo with a Shotgun. Wist niet dat die al verkrijgbaar was. En de rest is ook Imaginewaardig materiaal. Dus ik zie niet waarom je de link niet zou kunnen zien.Ik wist verder niks van Imagine en snapte dus niet dat die selectie films 'imaginewaardig' waren, dus dat zal de reden zijn geweest dat ik de link niet legde :D

vinnypassy
10-04-2011, 18:07
65. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png Adaptation. (http://www.imdb.com/title/tt0268126/) (Spike Jonze (http://www.imdb.com/name/nm0005069/), 2002) :: 8.5

Wat een enorm gelaagde film. Het bekritiseren van clichés in films, maar ze zelf er net zo gemakkelijk (doch niet typisch clichématig) instoppen. De droge liefde, het afwisselen van realiteit met fictie, de verschillende filmstijlen/-elementen die de film biedt, de diepere emotionele wijsheid… De film biedt uiteindelijk zoveel, terwijl het vanaf het begin toch vrij rustig op gang moest komen. Geheel parallel aan het boek waarover het script geschreven moet worden in de film, waar één van de grootste krachten van de film ligt, want het zijn zelfs drie verhaallijnen die parallel lopen aan elkaar. Of door elkaar.

Eén van de beste hedendaagse scripts (al is het al bijna van 10 jaar geleden) naar mijn mening, uitgewerkt tot een pareltje van een film.

Jeroen D
11-04-2011, 08:21
The Way Back (Peter Weir)
Geslaagde film over een barre tocht door allerlei omgevingen. De film blijft boeien alleen denk ik dat de film sterker was geweest als ze er een half uur uit hadden geknipt. Saoirse Ronan valt positief op, erg goede actrice.
7/10

Silent Hill (Gans)
Ik blijf dit een erg goede gameverfilming vinden. Wel heel veel beelden afkomstig van de computer maar storen doet dat niet. Ze zijn nu met een vervolg bezig......ben benieuwd.
8/10

rene81
11-04-2011, 11:43
Destijds niet in de bios gezien, maar op zich was dat niet zo erg.
Goede film, maar zorgt er wel voor dat je erg benieuwd bent naar het tweede en laatste deel.
Vond het; in tegenstelling tot andere reviews wel goed; lekker duister (dat worden ze gelukkig steeds meer :)
(en gelukkig verschillen smaken)

7,5/10

TheGodfather
11-04-2011, 22:48
Taxi Driver (http://www.imdb.com/title/tt0075314/)
De eerste keer dat ik deze zag was een jaar of 6,7 geleden toen ik de dvd kocht. Nadat ik toen alle lovende recensies had gelezen en van de "klassieker status" afwist, viel hij uiteindelijk toch wat tegen. Er was iets waardoor het met niet echt wat deed.
Nu,zoveel jaren later, ben ik de nodige film ervaring rijker en was het met de release van US blu-ray tijd voor een herkijk.

Toen dit keer de credits over het scherm rolden snapte ik eindelijk wél waar die status en lovende recensies vandaan komen.
Scorsese maakt een indringend portret over God`s Lonely Man in de meest donkere kant die we ooit van de Big Apple zullen zien. De "filth and scum of the earth" dat `t nachtelijke New York bevolkt zien we door de ogen van De Niro`s anti-helden personage Travis Bickle, de slapeloze taxi chauffeur uit de titel. Als kijker wordt je door Scorsese meegesleurd in de donkere wereld waar Bickle zo`n moeite mee heeft en langzaam maar zeker verder in terecht komt.

De jazzy score en de voice-over zorgen voor film noir invloeden en ook een portie donkere humor kan Schrader`s fantastische script (die uit eigen belevenissen putte) niet ontzegt worden.
Samen met Scorsese`s geweldige regie, de quotbare monologen en dus De Niro`s acteerwerk zorgt dat ervoor dat ik `t niet kan ontkennen en me eigenlijk afvraag waarom ik het niet eerder heb ingezien: Taxi Driver is een meestwerk van de bovenste plank en (misschien) Scorsese`s beste werk.

10/10

Albert Kostwinder
12-04-2011, 10:20
The Incredibles DVD

Nu deze moderne klassieker op bluray is verschenen, leek het mij de hoogste tijd de dvd weer eens uit de kast te trekken en te beoordelen. Vergelijk je de animatie met bijv. Monsters Inc. of Monsters Vs Aliens, dan valt op dat deze bij The Incredibles lang niet zo gedetaillerd zijn. Het haar van de personen is net een Playmobil-kapsel. En ook de achtergronden zijn zeer simplistisch. Iets waar je alleen in het begin even op let, want wat volgt is gewoon een erg leuke film van 110 minuten die eigenlijk nooit verveelt.
Je ziet wel ineens stukken Cloudy With A Chance... en Despicable Me voorbij komen.

Het beeld en geluid is ook erg prima op moderne HD TV's, dus ik zal niet overstappen op bluray. Misschien dat het beeld nog wat beter eruit ziet, maar ik bel in ieder geval meer dan tevreden met de beeldkwaliteit van de dvd.

7,5/10

Wat kost een bluray speler nu nog joh? Je doet je gewoon te kort hoor met zo'n leuke tv...:)

Marc T.
12-04-2011, 10:43
North by Northwest

North by Northwest is een tongue in cheek thriller van Hitchcock uit 1959. Over het algemeen wordt deze film als een van de betere Hitchcock films beschouwd, maar daar ben ik het niet mee eens.

Laat ik beginnen door te zeggen dat er nog geen film van ‘the master of suspense’ is geweest die mij tegen is gevallen. Als we het nu hebben over ‘Rope’, ‘Vertigo’, ‘Psycho’, of het briljante ‘Rear Window’, stuk voor stuk zijn het schitterende films. North by Northwest is echter een film die niet in dat rijtje thuishoort wat mij betreft. Cary Grant wordt door zijn overdreven hang naar comedy overschaduwt door de schurk die wordt gespeeld door James Mason. De film weet aan het begin een bepaalde spanning op te bouwen die helaas niet vast wordt gehouden tot het einde van de prent. Grant speelt een reclameman die per ongeluk voor een geheim agent wordt aangezien. Wat volgt is een ontvoering, een spannende treinreis en een aanval door een vliegtuig die Grant nog maar net overleefd. In de achtervolgingen die de gehele film duren wordt Grant bijgestaan door een mooie blonde dame die (zoals gewoonlijk) een dubbele agenda heeft. Het is echter jammer dat het plot dat al verraadt voordat de hoofdpersoon dat zelf door heeft.

North by Northwest is een redelijke prent van Hitchcock die zeker de moeite waard is om te kijken, maar gezien de overdreven flauwe momenten en de matige acteerprestaties van Grant is het helaas geen hoogvlieger. Hiermee zal ik veel mensen tegen het zere been trappen, al was het alleen omdat deze prent bij velen hoog staat aangeschreven. Wanneer je Vertigo, Psycho of Rear Window naast deze film zet dan is het duidelijk welke de mindere van de vier is.

* * * ½

peptalk
12-04-2011, 12:48
Wat kost een bluray speler nu nog joh? Je doet je gewoon te kort hoor met zo'n leuke tv...:)

Hij bedoelt dat hij zijn DVD niet vervangt door een BD, Franklin1975 is nog niet bevangen met het vervang DVD door BD virus, ik heb zo'n opmerking al vaker van hem gelezen. Maar ik snap er helemaal NIETS van, BD is zoveel mooier en al helemaal met animatie...

Wieba
12-04-2011, 13:18
Hij bedoelt dat hij zijn DVD niet vervangt door een BD, Franklin1975 is nog niet bevangen met het vervang DVD door BD virus, ik heb zo'n opmerking al vaker van hem gelezen. Maar ik snap er helemaal NIETS van, BD is zoveel mooier en al helemaal met animatie...

Waarom niet? niet iedereen heeft nog een keer geld over voor dezelfde film. Het mag dan wel mooier zijn , maar de film blijft natuurlijk hetzelfde. Zou jij alles dubbel dippen wat je op DVD hebt?

peptalk
12-04-2011, 13:24
Waarom niet? niet iedereen heeft nog een keer geld over voor dezelfde film. Het mag dan wel mooier zijn , maar de film blijft natuurlijk hetzelfde. Zou jij alles dubbel dippen wat je op DVD hebt?

Misschien moet ik wat duidelijker zijn en snap ik zijn keuzes wat betreft films die hij niet dubbel dipt niet. Ik dubbel dip ook niet al mijn DVD's, maar die DVD's belanden waarschijnlijk nooit meer in een speler en hij geeft vaak bij die films aan dat hij ze heel goed vindt.

Franklin1975
12-04-2011, 17:58
Zo is het maar net ;-)
Voor ik een BD aanschaf, kijk ik eerst of de dvd op onze set kijkwaardig is en lees ik ook wat recenties over de BD-versie. Worden ondertitels heel erg blokkerig uitgerekt van de dvd (LOTR trilogie!), dan zal ik deze tegen een nette prijs op BD aanschaffen. Of als de DVD 4:3-formaat was en op BD ca. 16:9.

Films als The Exorcist en Close Encounters (deze vooral) waren op dvd niet meer te bekijken en heb ik voor ca. 12 euro per stuk op BD in huis gehaald (incl. resp. 2 en 3 versies van de film).
Maar bij veel recente titels is het niet nodig ze te vervangen voor BD, ook de Disney/Pixar titels niet.

Maar ik ga dit jaar nog best dubbel dippen hoor (JP-trilogie, Apocalypse Now...).

Oudlid_X5
12-04-2011, 18:09
Weemoed & Wildernis (2010) (Digna Sinke)

http://www.moviemeter.nl/images/covers/65000/65820.jpg


Weemoed & Wildernis kan je op verschillende manieren bekijken/lezen/interpreteren. Op politiek niveau, op persoonlijk vlak, met een filosofische inslag en tegelijkertijd is het ook een analyse van het maakproces van de film zelf. Het gaat over de verstrijkende tijd, het gaat over de dood en tegelijkertijd over de maakbaarheid van je eigen leven. Zeer persoonlijk en tegelijkertijd ook iets heel universeels. Het greep me naar de strot en liet niet meer los... ****½


Little Baby Jesus of Flandr (2010) (Gust Van den Berghe)

http://www.moviemeter.nl/images/covers/65000/65486.jpg

Eén van de meest radicale, compromisloze films van het festival. Het is de eindexamenfilm van de Belg Gust Van den Berghe die geselecteerd werd voor het Internationaal Filmfestival van Cannes in de sectie Quinzaine des Réalisateurs. Maar zal helaas nooit aangekocht worden want daarvoor is de film toch echt te excentriek. Op twee acteurs na komt namelijk de hele cast van Theater Stap: het zijn allemaal acteurs met het syndroom van Down.

De bewust houterige tekstbehandeling die door de (verstandelijk) gehandicapten worden opgelepeld zijn in combinatie met de wonderlijk mooie beeldcompositie een onwereldse, kinderlijk naïeve sfeer die doet denken aan Béla Tarr en de vroege films van Pasolini ('Trilogie van het Leven'). Little Baby Jesus of Flandr is uiteindelijk een bizarre film die multi-interpreteerbaar is. Zo worden ze nog maar zelden gemaakt. ****


Neds (2010) (Peter Mullan)

http://www.moviemeter.nl/images/covers/65000/65176.jpg

Neds vond ik een ijzersterke karakterstudie waar Peter Mullan ons laat zien dat het niet altijd onwil of een gebrek aan onderwijs is waardoor een jongere ontspoort en zich aansluit tot een straatbende. De buitenwereld met zijn vooroordelen en de stigmatiserende klassenmaatschappij hebben daar een groot aandeel in. Past perfect in het (uitzichtloze) straatje van Andrea Arnold (Fish Tank) en Shane Meadows (Dead Man's Shoes en This Is England). ****½


The Autobiography of Nicolae Ceausescu (2010) (Andrei Ujica)


http://www.moviemeter.nl/images/covers/69000/69530.jpg

De sleutel tot het begrip van het meesterwerk The Autobiography of Nicolae Ceausescu is het woord ‘autobiografie’ in de titel. Op geslepen wijze knipt en plakt Ujica officiële staatsreportages over de Roemeense dictator Ceausescu aan elkaar tot een vernietigende kritiek op de passieve Roemeense samenleving en op de internationale gemeenschap die de andere kant op keek terwijl Ceausescu het ooit zo cosmopolitische Roemenië te gronde richtte.

De sleutelscène tot deze conclusie krijg je na meer dan een uur te zien. Het zijn de eerste kleurenbeelden. Ceausescu doet 'gezellig' mee aan een volleybalwedstrijd. Hij staat dicht aan het net en trekt telkens met de ene hand het net een stukje naar beneden terwijl hij met zijn andere hand de bal er overheen probeert te werken. Niemand durft er wat van te zeggen. “Wir haben es nicht gewußt?” ****½

vinnypassy
12-04-2011, 20:18
Taxi Driver (http://www.imdb.com/title/tt0075314/)
De eerste keer dat ik deze zag was een jaar of 6,7 geleden toen ik de dvd kocht. Nadat ik toen alle lovende recensies had gelezen en van de "klassieker status" afwist, viel hij uiteindelijk toch wat tegen. Er was iets waardoor het met niet echt wat deed.
Nu,zoveel jaren later, ben ik de nodige film ervaring rijker en was het met de release van US blu-ray tijd voor een herkijk.

Toen dit keer de credits over het scherm rolden snapte ik eindelijk wél waar die status en lovende recensies vandaan komen.
Scorsese maakt een indringend portret over God`s Lonely Man in de meest donkere kant die we ooit van de Big Apple zullen zien. De "filth and scum of the earth" dat `t nachtelijke New York bevolkt zien we door de ogen van De Niro`s anti-helden personage Travis Bickle, de slapeloze taxi chauffeur uit de titel. Als kijker wordt je door Scorsese meegesleurd in de donkere wereld waar Bickle zo`n moeite mee heeft en langzaam maar zeker verder in terecht komt.

De jazzy score en de voice-over zorgen voor film noir invloeden en ook een portie donkere humor kan Schrader`s fantastische script (die uit eigen belevenissen putte) niet ontzegt worden.
Samen met Scorsese`s geweldige regie, de quotbare monologen en dus De Niro`s acteerwerk zorgt dat ervoor dat ik `t niet kan ontkennen en me eigenlijk afvraag waarom ik het niet eerder heb ingezien: Taxi Driver is een meestwerk van de bovenste plank en (misschien) Scorsese`s beste werk.

10/10
Ik had onlangs precies, maar dan ook echt precíes hetzelfde. :) Hoe de film van gewaardeerde klassieker zo snel kan stijgen naar personal favorite. Briljant.

TheGodfather
12-04-2011, 22:19
From Paris With Love (http://www.imdb.com/title/tt1179034/)
Als je in het film woordenboek "over the top actie film" op zoekt dan zul je daar waarschijnlijk de synopsis van From Paris With Love aantreffen.
Een dun plot waarbij je het verstand lekker op nul kunt zetten, niet te veel hoeft na te denken en je kunt overgeven aan de dikke actie die regisseur Morel voor je in petto heeft.
Een speciale vermelding dient uit te gaan naar John Travolta, die hier z`n tofste rol sinds Vince Vega neer zet (inclusief z`n Royale with cheese).

6,5/10

Coen P.
13-04-2011, 13:12
Days of Thunder (Tony Scott, 1990) ***
Top Gun on wheels! De vergelijking met Top Gun, de actieprent van producer Jerry Bruckheimer, regisseur Tony Scott en acteur Tom Cruise is snel gemaakt. De drie heren slaan wederom de handen ineen en ruilen de stoere vliegerswereld in voor de even zo stoere racewereld. Net als in Top Gun slaat rivaliteit om in vriendschap. Cruise speelt Cole Trickle. Een wilde, maar getalenteerde coureur die de hegenomie van de arrogante Rowdy Burns doorbreekt. Een ernstig ongeluk brengt de kemphanen echter dicht tot elkaar. Burns moet stoppen en Trickle is na de crash niet meer de coureur die hij vroeger was. Kan hij met hulp van zijn monteur (Robert Duvall) en vriendin (Nicole Kidman) het tij keren? Uiteraard...
Het is erg moeilijk om een pure racefilm te maken. Net als in Grand Prix wordt de fout gemaakt om té veel soapelementen in het verhaal te vlechten. In tegenstelling tot het genoemde Grand Prix en bijvoorbeeld Le Mans zijn de racescenes soms erg onrealistisch. De NASCAR wagens zijn regelrechte botsauto's en vlak voor het inhalen wordt nog even 'naar de zesde versnelling doorgeschakeld' terwijl de voorganger vol gas rijdt. Logisch! Toch zijn de sfeerbeelden rondom de races wel om van te smullen. De ambiance weet de film wél goed weer te geven. Onderga deze machotrip en kijk of de testosteronopkloppende prent iets voor je is. Slechter ga je er niet van worden...

TheGodfather
13-04-2011, 22:29
Chung Hing Sam Lam (Chungking Express) (http://www.imdb.com/title/tt0109424/)
De grote doorbraak film van Wong Kar-Wai is een zeldzaam succes van style over substance waarin we worden overspoeld met een mix van montage stijlen en verschillende manieren van filmen (waarin kleur gebruik, verschillende filters en lenzen en muziek een belangrijke rol spelen) en twee aparte verhalen die eigenlijk niet heel veel met elkaar van doen hebben. Het gaat dan ook niet écht om de verhalen,die trouwens (vooral het tweede) wel leuk en aandoenlijk zijn, maar om de vrije manier van film maken.
En daarin slaag hij zonder twijfel. Een pracht film, waarbij trouwens wel misschien pas na een paar kijkbeurten het kwartje echt valt.

8,5/10

Marc T.
15-04-2011, 11:05
The Abyss (1989)

The Abyss is een Amerikaanse science fiction film uit 1989 geregisseerd door James Cameron (Terminator 2, Titanic, Aliens etc.). Dit was een film die al een hele poos op mijn kijklijstje stond. Iedere keer als ik een special over James Cameron of een filmpje zie over special effects dan lijkt het wel alsof ik een cgi momentje uit The Abyss tegenkom. Zojuist was het dan eindelijk zover, ik had de special edition klaarliggen die bijna 3 uur duurt. Het beloofde wat te worden…

Voor de lol zou je als lezer zijnde even naar de spannende en intrigerende poster hierboven moeten kijken en dan de onderste drie ‘taglines’ lezen die destijds voor The Abyss zijn gemaakt om de film te promoten:

There’s everything you’ve ever known about adventure, and then there’s The Abyss.

A place on earth more awesome than anywhere in space.

Deep below the blue surface, there lies a place no one has ever dreamed of…..

Ik was in ieder geval enthousiast geworden. Het bleek tevergeefs. Ondanks de laaiende reviews die ik online heb gelezen en de hoge cijfers die de film krijgt is de film een grote teleurstelling. Alle taglines verkondigen ons leugens en dat is niet zo netjes van de filmmakers. Maar de kassa moet rinkelen en dus zijn ze goed in lokkertjes maken. ‘A place on earth more awesome etc.’. Wees gerust, we gaan maar 1 keer in bijna drie slepende uren een interessant moment tegemoet in de film en dat is wanneer we dan eindelijk na 2,5 uur de onderwater ‘wereld’ zien waar deze film altijd mee loopt te leuren. Blijkbaar vonden Cameron en consorten hun eigen creatie onwaardig voor het bioscoopdoek en dus worden we als kijkers verplicht om urenlang naar een mix van Close Encounters of the Third Kind en Armageddon te kijken. Armageddon was nog een zeer geslaagde popcornflick maar dat kwam vooral door de geslaagde casting en de over the top actiescènes. Close Encounters is misschien wel de saaiste film die ik ooit heb moeten aanzien. The Abyss heeft de Oscar voor beste effects destijds in de wacht gesleept, al lijkt me dat ook niet echt moeilijk als je 99% van de film geen effects gebruikt en met de overgebleven ene procent de boer op gaat.

James Cameron is een regisseur die volgens mij maar twee standen heeft; of hij verprutst het hele project tot een wanstaltig laag en leeg niveau als Avatar of hij maakt meesterwerken als Titanic en Terminator 2: judgment day. Het is jammer dat een ogenschijnlijk spannend lijkend verhaal tot zo’n middelmatig eindresultaat heeft geleid. Het feit dat ik als kijker ook nog eens een morele boodschap mee krijg net voordat de eindcredits over het scherm rollen is me ook een beetje in het verkeerde keelgat geschoten. Het deed me een beetje denken aan het tenenkrommende einde van de apocalyptische ‘comedy’ ‘2012’ van een paar jaar geleden. Die film eindigde na miljoenen doden, explosies en tsunami’s met een mooie dialoog van het irritante dochtertje van Cusack over het wel of niet meer dragen van luiers. Zo zie je maar weer, er is altijd een mindere film te vinden in het middelmatige spectrum. Jammer, maar als je van sci-fi houdt kun je deze film wel overslaan.

* *

1101
15-04-2011, 11:25
Ik vind je oordelen altijd erg interessant omdat je zo wars bent van de grote lijnen die hier en in het algemeen lijken te heersen als het gaat om filmwaardering. Ik denk echter ook dat je je teveel laat leiden door PR en niet onbevangen bent bij het kijken. Nu zit je de hele tijd te wachten op de belofte in de taglines en dat is mijns inziens nooit een goed uitgangspunt. En als je dit de saaiste ooit vindt dan moet je eens wat Wong Kar Wai kijken :D. Ik ben ook niet objectief en onbevangen want ik heb de film gezien toen ik nog een klein 1101'tje was en toen maakte het indruk. Alleen heb ik die Mary Elizabeth Masturbatonio nooit gemogen. Beetje het lelijke zusje van Julia Roberts en die is al lelijk. Ed Harris vind ik wel leuk, een echte 80/90's filmicoon mijns inziens. En voor de effecten kijk ik al helemaal niet. De muziek vind ik dan wel weer goed.

Maar ja, uiteindelijk vind ik het leuk om te zien en jij niet.

Marc T.
15-04-2011, 11:32
Ik vind je oordelen altijd erg interessant omdat je zo wars bent van de grote lijnen die hier en in het algemeen lijken te heersen als het gaat om filmwaardering. Ik denk echter ook dat je je teveel laat leiden door PR en niet onbevangen bent bij het kijken. Nu zit je de hele tijd te wachten op de belofte in de taglines en dat is mijns inziens nooit een goed uitgangspunt. En als je dit de saaiste ooit vindt dan moet je eens wat Wong Kar Wai kijken :D. Ik ben ook niet objectief en onbevangen want ik heb de film gezien toen ik nog een klein 1101'tje was en toen maakte het indruk. Alleen heb ik die Mary Elizabeth Masturbatonio nooit gemogen. Beetje het lelijke zusje van Julia Roberts en die is al lelijk. Ed Harris vind ik wel leuk, een echte 80/90's filmicoon mijns inziens. En voor de effecten kijk ik al helemaal niet. De muziek vind ik dan wel weer goed.

Maar ja, uiteindelijk vind ik het leuk om te zien en jij niet.

Oh maar ik vond het gebruik van de taglines gewoon erg handig in mijn stukje tekst hoor, verder niet te diep over nadenken. Zoals ik in het begin schreef was mijn verwachting van de film veel hoger dan het uiteindelijke product bleek te zijn. Ik had eerlijk gezegd een intelligente onderwater thriller verwacht. Nu blijkt het een geforceerd moralistisch einde te bevatten waar niemand op zit te wachten volgens mij. Ik zat maar te wachten en te wachten, en eigenlijk zien we heel weinig 'abyss' in de hele film.

Bedankt trouwens, dat je de stukjes interessant vindt ;)

Wat voor cijfer zou jij The Abyss geven?

Marc T.
15-04-2011, 11:39
Naast mijn bovenstaande betoog over the Abyss heb ik deze week Taxi Driver en No Country For Old Men ook nog gezien en dat zijn beide films die een cijfer boven de 9 verdienen. Wat een weelde.

Coen P.
15-04-2011, 11:40
Ik kan jouw dwarse reacties ook wel waarderen. Volgens mij heb jij ook twee standen: meesterwerk of abominale rommel ;)

En Julia Roberts is idd een intens lelijke graftak 1101

Marc T.
15-04-2011, 11:43
Ik kan jouw dwarse reacties ook wel waarderen. Volgens mij heb jij ook twee standen: meesterwerk of abominale rommel ;)

En Julia Roberts is idd een intens lelijke graftak 1101

Haha mooie (y)

Ah nee, maar even serieus. Als je de ene dag Taxi Driver kijkt, de dag erna the Abyss en dan No Country for Old Men, dan is the Abyss gewoon een lelijk eendje ;)

En ik had het nog niet over de dames gehad, maar die Roberts en die dame uit Scarface en Prince of Thieves is alles behalve aantrekkelijk :twisted:

1101
15-04-2011, 12:29
Ik denk dat The Abyss toch een 8 krijgt van mij, maar ik zou hem misschien nu nog even moeten kijken om daarvan zeker te zijn. Het blijft natuurlijk lastig omdat het visuele discours continu blijft veranderen en wat eens hip was later ineens vreselijk fout kan zijn. Zo als daar zijn het dragen van de jeans op onderkant-bilnaad-hoogte en grote dikke brilmonturen zonder glazen. In hashtags: #WAAROM!? Goed, The Abyss heeft zich in mijn brein genesteld als spektakel, terwijl dat tegenover recentere werken sober aandoet. Of het een intelligente onderwaterthriller is/moet zijn laat ik even in het midden. Beoordelingen staan, zoals je zelf zegt, altijd in relatief verband met ander werk, en hoe meer beter werk je ziet, hoe meer je gaat zeiken, wat je al eerder aangaf (en waar niet iedereen het mee eens was, maar laten we daar niet weer over beginnen).

Albert Kostwinder
15-04-2011, 13:10
Waarom niet? niet iedereen heeft nog een keer geld over voor dezelfde film. Het mag dan wel mooier zijn , maar de film blijft natuurlijk hetzelfde. Zou jij alles dubbel dippen wat je op DVD hebt?

JA!!! :mrgreen:

Albert Kostwinder
15-04-2011, 13:11
Nu het geld nog....:veryfunny:

Marc T.
15-04-2011, 13:50
Waarom niet? niet iedereen heeft nog een keer geld over voor dezelfde film. Het mag dan wel mooier zijn , maar de film blijft natuurlijk hetzelfde. Zou jij alles dubbel dippen wat je op DVD hebt?

De films die ik op blu ray heb gezien lieten mij dingen zien die ik voorheen op dvd nooit had gezien. Ga '2001: a space odyssey' maar eens op dvd kijken en dan op blu ray. Wereld van verschil.


Ik heb zelf nog niet het genoegen gehad om de blu rays te zien van The Lord of the Rings, maar ik durf te wedden dat een ieder die ze hier wel heeft gezien nooit meer de dvd's zal gaan kijken. De verschillen die ik heb gezien van de LOTR blu rays zijn zo enorm groot dat het wel een compleet andere ervaring moet zijn.

Wieba
15-04-2011, 14:14
De films die ik op blu ray heb gezien lieten mij dingen zien die ik voorheen op dvd nooit had gezien. Ga '2001: a space odyssey' maar eens op dvd kijken en dan op blu ray. Wereld van verschil.


Ik heb zelf nog niet het genoegen gehad om de blu rays te zien van The Lord of the Rings, maar ik durf te wedden dat een ieder die ze hier wel heeft gezien nooit meer de dvd's zal gaan kijken. De verschillen die ik heb gezien van de LOTR blu rays zijn zo enorm groot dat het wel een compleet andere ervaring moet zijn.

Bij deze discussie ging het er om wat iemand (peptalk) er niets van snapte waarom iemand zijn DVDs ging niet ging dubbeldippen. Vandaar mijn opmerking. Je moet er elke keer toch wel weer het geld voor over hebben.

Ik denk niet dat vele nu dvd/blu-ray kopers alles weer zullen aanschaffen met de opkomst van 3D of de opvolger van blu-ray. zelf zou ik dit niet snel meer doen, ook al heb ik al redelijk wat dvd gedubbeldipt.

Dat blu-ray mits goed uitgevoerd een verbetering is t.o.v van DVD is duidelijk.

TheGodfather
15-04-2011, 20:20
Toy Story 3 (http://www.imdb.com/title/tt0435761/)
Het afsluitende deel in wat één van de beste trilogieën is geworden, vond ik bij deze tweede kijkbeurt nóg iets beter dan tijdens de eerste.
Prachtige animaties (die er op de blu-ray retestrak uitzien!), opnieuw een sterk verhaal en een einde waarvan je gegarandeerd minimaal een traantje moet wegpinken.
Misshien wel de beste van de drie, met name door dat einde.

9,7/10

Joris Springer
16-04-2011, 17:04
Zojuist The Experiment zitten kijken, vond het een erg toffe film, schrikbarend hoe mensen in beesten kunnen veranderen als ze er de mogelijkheid toe krijgen.
Was er na afloop erg stil van. Zeker een die ik vaker zal gaan bekijken.

vinnypassy
16-04-2011, 18:59
67. http://www.whatiwatch.net/images/bluray.png The New World (http://www.imdb.com/title/tt0402399/) (Terrence Malick (http://www.imdb.com/name/nm0000517/), 2005) :: 8.5

Director’s Cut (172 min.)

Een prachtige verfilming van het aloude verhaal van Pocahontas. Met name op het visuele gebied weet Malick hier te overtuigen, want de prachtige landschapsbeelden met de mooie voice-over leveren plaatjes van filmmomenten op. Dit gaat over het algemeen gepaard met de schitterende muziek van James Horner en dit resulteert in een schitterende uiting van liefde. Liefde voor het vak, die bij tijd en wijle van deze film afdruipt.

Daarnaast zetten de acteurs ook stuk voor stuk prima rollen neer. De film neigt er dankzij de trage voortgang naar om uitbundige en overdreven dramatische rollen te zien te krijgen, maar iedereen weet met een overtuigende ingetogenheid precies de emoties te raken die nodig zijn. De grootste loftuitingen mogen hierbij uitgaan naar de destijds slechts 14-jarige (!) Q’orianka Kilcher, want ze presteert alsof ze dit al langer doet dan ze leeft.

De film heeft ondanks de vele schoonheden ook enkele minpuntjes. Zo nu en dan wordt de film net iets té poëtisch gemaakt en zijn m.n. de voice-overs iets te mooi om het mooi zijn. Na een kleine twee uur lijkt de samenhang in het verhaal ook enigszins te verdwijnen en miste ik persoonlijk wat meer uitleg omtrent het handelen van enkele personages. Nu zijn ze weliswaar duidelijk, maar een overtuigende verklaring ervoor lijkt toch te ontbreken.

Een enkeling zou de film wellicht ook kunnen zien als langdradig of pretentieus. Voor mij is dit echter nimmer het geval geweest, want de rust en elegantie waarmee het verhaal wordt verteld is helemaal mijn ding. Malick is een filmmaker waarvan je houdt of niet en bij deze film lijkt er weinig ruimte voor de gulden middenweg. Vooral als je net als ik de director’s cut bekijkt die ruim een half uur langer duurt dan de normale versie.

Mijn persoonlijke kritiekpuntjes worden echter vakkundig gecorrigeerd door de schitterende slotbeelden. The New World wordt namelijk met veel liefde gebracht en kan leunen op dromerige beelden, prachtige muziek en ingetogen goed acteerwerk. Daarnaast brengt de film toch wat meer diepgang dan het oorspronkelijke verhaal van Pocahontas bij mij bekend was, wat ervoor zorgt dat de film de minpuntjes toch redelijk eenvoudig laat overheersen door datgene waar de film goed in is.

Coen P.
16-04-2011, 19:25
Zojuist The Experiment zitten kijken, vond het een erg toffe film, schrikbarend hoe mensen in beesten kunnen veranderen als ze er de mogelijkheid toe krijgen.
Was er na afloop erg stil van. Zeker een die ik vaker zal gaan bekijken.

Dit is een remake van het Duitse 'Das Experiment' van Oliver Hirschbiegel. Misschien leuk om die ook eens mee te pakken (y)

Marc T.
16-04-2011, 19:54
Zojuist The Experiment zitten kijken, vond het een erg toffe film, schrikbarend hoe mensen in beesten kunnen veranderen als ze er de mogelijkheid toe krijgen.
Was er na afloop erg stil van. Zeker een die ik vaker zal gaan bekijken.

Thanks voor de tip. Heb hem op m'n kijklijstje gezet.

Symphony X
16-04-2011, 23:26
Thanks voor de tip. Heb hem op m'n kijklijstje gezet.

Schrap 'm er maar gelijk van en zet er ''Das' Experiment op.

Franklin1975
17-04-2011, 15:23
Ik heb The Experiment nooit gezien, maar Das Experiment vond ik iig hel erg sterk (ondanks dat ik Duits geen toffe taal vind om te horen).

Gisteravond na vele jaren Harry Potter And The Philosopher's Stone weer eens gezien. Ditmaal op bluray.

Een aardig begin van de film-serie waarin duidelijk op de jonge lezers gemikt wordt. Voor basisscholieren is dit vast een spannende film, maar voor een volwassene natuurlijk verre van.
Visueel ziet de film er op bluray er zeer strak uit, beter dan destijds op dvd waar de sfx er nep uit zagen. Alleen in het begin zag ik vegen in beeld tijdens de donkere scenes. En zag zwerkbal er erg 2D uit, terwijl de grote scenes in de eetzaal er weer erg ruimtelijk en 3D uitzagen. Erg mooi! En ook het partijtje toverschaken was erg mooi. En ook het geluid klonk prima.

Op naar de volgende films voor de afsluitende film in de bios verschijnt (hopelijk ook als doublebill met deel 7a).

6,5/10

Jethro
17-04-2011, 19:00
Showgirls van Paul Verhoeven. 7

Een enigszins overdreven film over strippers, dansers die tot het uiterste gaan om de top te bereiken in nachtclubs in Vegas. Met wanneer je er van houdt veel en overtuigende dansact' s. Met Lizzy Berkley, Nomi Malone in de hoofdrol die heel goed kan dansen, maar hier soms [bewust] irritant wordt neergezet in een wereld vol haat en nijd?
De film komt voor mij pas op het laatste half uur op gang na een brute verkrachting van Molly, huisgenoot van Nomi die haar bij aankomst in Vegas in ontredderde toestand onder haar vleugels neemt.
Verder een film met veel vrouwelijk schoon waarbij niets aan de verbeelding wordt overgelaten. Op zich best een aardige film met een leuke rol weggelegd voor Kyle MacLachlan die een behoorlijke gladjanus neerzet. (y)

TheGodfather
17-04-2011, 21:38
Vanmiddag weer eens herkeken, nu op Criterion blu-ray:

Pierrot Le Fou (http://www.imdb.com/title/tt0059592/)
Het verhaal rond "cinema`s last romantic couple", zoals Godard Belmondo en Karina`s personages noemde, wordt door Godard vooral gebruikt als kapstok om zijn (of Belmondo`s Ferdinand`s) kijk op film, literatuur en vooral kunst met ons te delen. Tussendoor volgen we ook het koppel dat op de vlucht is voor een aantal misdrijven, waaronder moord. Qua structuur zien we hier al de eerste tekenen van Godard`s latere, vaak minder toegankelijke werk.
Voor mensen die niet heel bekend zijn met het werk van Godard zal `t misschien als verwarrend of fragmentarisch aandoen. Maar als je wel er mee bekend bent en/of je er wat verder in verdiept (en de film vaker kijkt) dan zie je een prachtig werk dat goed in elkaar zit en helemaal niet zo verwarrend en fragmentarisch is als dat `t op `t eerste gezicht lijkt.

9,0/10

Michael Hamers
17-04-2011, 22:56
New Kids: Turbo

Tja, wel geinig, maar om deze film nu te bekronen met een Rembrandt??? Dan neem je jezelf toch niet serieus. Ach ja, het gemiddelde Nederlandse filmpubliek... En Paul Elstak een Rembrandt voor beste filmmuziek? Mijn God... Ik heb me prima vermaakt hoor, ruim een uur lang, maar dan nog. Gelukkig zijn de Rembrandts publieksprijzen...pffff

5/10

Marc T.
18-04-2011, 11:42
The Terminator (1984)

The Terminator is een Amerikaanse actiefilm uit 1984 geregisseerd door James Cameron, met in de hoofdrollen Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton. The Terminator is het geniale begin van de duistere Terminator saga. Ondertussen zijn er talloze sequels, games en series gebaseerd op deze franchise maar het begon allemaal in 1984, toen Sarah Connor op een dag de televisie aanzette op het werk en haar eigen naam hoorde.

De Terminator is een cyborg uit de toekomst, die alle Sarah Connor’s in het telefoonboek bij langs gaat om hen te vermoorden. Waarom? Omdat Sarah’s ongeboren zoon, John, de leider van het verzet wordt in de toekomstige oorlog tegen de machines, waar deze cyborg er een van is. Om de oorlog dus wat makkelijker te maken proberen ze te voorkomen dat de grote verzetsleider ook maar geboren wordt, maar daar wordt een shotgun voor gestoken. Meerdere shotguns zelfs. Michael Biehn speelt Kyle Reese, die tevens uit de toekomst komt. Hij is teruggekeerd om Sarah Connor ten koste van alles te beschermen. Het is alleen een kwestie wie haar het eerst kan vinden; de cyborg of Reese.

Eigenlijk behoeft deze film geen plot analyse of introductie meer. Iedere zichzelf respecterende filmliefhebber zou deze film minstens een keer moeten hebben gezien. De film moet echter wel in het juiste perspectief geplaatst worden. Dit is een film die eigenlijk 100+ minuten lang een achtervolging laat zien en daar moet je van houden. Het is echter wel een noodzakelijke kijkbeurt wil je het briljante Judgment Day volledig waarderen. De cgi aan het einde van de film, waarin de cyborg zijn menselijke vorm achter heeft gelaten in een uitgebrande truck is niet meer van deze tijd, maar als je daar doorheen kunt kijken dan heb je een fantastische kijkervaring.

Ik heb de film nu misschien tien of vijftien keer gezien sinds het begin van de jaren ’90 en iedere keer blijft het spannend. Arnold’s transformatie van ogenschijnlijk ‘normale’ man naar cyborg is nog steeds geloofwaardig en hij ziet er nog steeds creepy uit. Kortom; veel explosies, achtervolgingen en de kogels die door je huiskamer heen vliegen omdat het geluid uitermate goed te noemen is.

* * * *

Franklin1975
18-04-2011, 20:06
New Kids: Turbo

Tja, wel geinig, maar om deze film nu te bekronen met een Rembrandt??? Dan neem je jezelf toch niet serieus. Ach ja, het gemiddelde Nederlandse filmpubliek... En Paul Elstak een Rembrandt voor beste filmmuziek? Mijn God... Ik heb me prima vermaakt hoor, ruim een uur lang, maar dan nog. Gelukkig zijn de Rembrandts publieksprijzen...pffff

5/10
De film is zelfs in Duitsland een groot succes! Zelfs zo groot, dat de übertechno-gasten van Scooter (jaja, wie kent ze niet?) de titelsong van de Duitse nasynchronisatie van deze film samen met de New Kids hebben opgenomen (Friends Turbo)!

En ja, DJ Paul Elstak maakte 20 jaar geleden veeeel betere muziek dan nu.

Marc T.
18-04-2011, 20:25
De film is zelfs in Duitsland een groot succes! Zelfs zo groot, dat de übertechno-gasten van Scooter (jaja, wie kent ze niet?) de titelsong van de Duitse nasynchronisatie van deze film samen met de New Kids hebben opgenomen (Friends Turbo)!

En ja, DJ Paul Elstak maakte 20 jaar geleden veeeel betere muziek dan nu.

Haha hilarisch :grin:

SCOOOOTTTERRRRRR

TheGodfather
18-04-2011, 22:15
The Jungle Book (http://www.imdb.com/title/tt0061852/)
Altijd een goede keuze wanneer je eens lekker opgevrolijkt wilt worden, deze laatste film waar Walt Disney zich mee heeft bemoeit.
Zelfs voor een Disney film is ie uitermate vrolijk, wat alleen nog maar wordt versterkt door de tal van liedjes die de film rijk is.
En puur uit nostalgisch oogpunt heb ik `m nog eens gekeken in de Nederlandse versie.
Wat een heerlijke Disney klassieker blijft dit.

8,0/10

TheGodfather
18-04-2011, 23:08
Haha hilarisch :grin:

SCOOOOTTTERRRRRR
How Much is The Fish?? :D :D
http://www.ftb.pl/_files/obrazy/_artysci/scooter.jpg

Coen P.
19-04-2011, 09:06
haha, Scooter, wat een koning van de oneliner is dat!

Michael Hamers
19-04-2011, 10:47
En ja, DJ Paul Elstak maakte 20 jaar geleden veeeel betere muziek dan nu. Ach, muziek.... ik kan het geen muziek noemen. Heb er wel veel naar geluisterd destijds, maar goed. Dat is allemaal weer een heel andere discussie...

jerox
19-04-2011, 10:59
Tja,met z'n TR909 monotone sound.

Jordy van Buel
19-04-2011, 11:03
Ontopic weer graag :)!

theregiment
19-04-2011, 12:06
Repomen gezien! Mevrouw van houten houd een keer haar kleren aan in deze film op zich al een hele kunst :P

Verder is hij wel vermakelijk voor een keer maar verder niet veel bijzonders.
Idee is leuk verzonnen maar het werd beetje saai op een gegeven moment. Het eind van de film doet me erg denken aan de resident evil reeks qua film.

6/10

TheGodfather
19-04-2011, 23:18
Gilda (http://www.imdb.com/title/tt0038559/)
Dit film noir drama draait eigenlijk volledig om de knallende chemie tussen de hoofdrolspelers Glenn Ford en Rita Hayworth. Telkens wanneer zij samen in beeld zijn vergeet je eigenlijk waar het verhaal om draait (een verhaal dat trouwens wel goed in elkaar zit maar eigenlijk niet heel bijzonder is) en wordt je het scherm ingezogen. Hun chemie is ontzettend sterk. Vooral Hayworth is geniaal in deze rol en een plaatje om naar te kijken. Dat alleen is al reden genoeg om twee uur van je leven hieraan te besteden.

7,5/10

1101
20-04-2011, 17:27
Never Let Me Go

Het interessantste stuk loopt tot en met de bekendmaking van het vege lot van de kostschoolkinderen op Hailsham. Erna wordt het gezapig. Ik ken regisseur Mark Romanek van One Hour Photo, en die was best lekker om naar te kijken. Deze film is overweldigend in zijn saaie, grauwe fotografie. Misschien een achievement, maar mijns inziens veel te Ken Loach of Peter Mullan en daarmee in zekere zin politiek pretentieus. Een aantal dingen blijven ook vrij schimmig en zorgen voor plotgaten, in zekere zin.

• Waarom rennen de donors niet gewoon weg? Zou het nog iets interessanter maken om naar te kijken. Nu zijn het lethargische sneuaards die weinig tot de verbeelding spreken. Daarbij is het geheel niet werkelijk apocalyptisch genoeg om echt verscheurend te zijn, zoals de Preview schreef, las ik later. Het zijn schijnbaar klonen, maar staan ze ergens geregistreerd? Waarom zijn er geen geweldige protesten tegen de praktijken van de NDP?
• The Gallery moet bewijzen dat de donors geen ziel hebben? Wat een dikke kul. Alleen al de enorme stap over het zielevraagstuk heen is bijna ridicuul. De lelijke grauwe kop van Charlotte Ramping die dit doodleuk doorgeeft aan de twee ultranaïevelingen in love maakt het niet veel geloofwaardiger, laat staan de reactie van het liefdespaar erop.

En zo is er natuurlijk meer aan te merken op de hypothetische verleden werkelijkheid in de film. Waarom moet het een alternatief verleden zijn? Deed sterk denken aan The Island, alleen een stuk minder spannend.

Tot de helft vond ik het leuk, maar na de film besefte ik wat een dikke lading stierenpoep de film is.

Davidshadow13
20-04-2011, 18:00
@1101 Never Let Me Go is inderdaad een beetje een trage film, die soms ook te traag is. Ik vind dat de film goed het tijdsbeeld uitdraagt maar niet goed laat zien hoe verschrikkelijk en gruwelijk het is wat er gedaan word in Hailsham

53. http://www.whatiwatch.net/images/bluray.png Sanctum (http://www.imdb.com/title/tt0881320/) (Alister Grierson (http://www.imdb.com/name/nm0340958/), 2011) :: 7.0

Een film die opgebouwd is op stereotypen maar die door leuke locaties toch blijft boeien. De onderwaterwereld is goed opgebouwd en de nogal claustrofobische sfeer toch nog leuk word. Vooral de relatie tussen vader en zoon word toch nog leuk gedaan, dit zijn ook de enige twee die goed acteren. Het einde is te bot en heel erg cliché. Het is een soort afvalrace van 'wie is de volgende die dood gaat' dat vind ik jammer. Verder wel mee vermaakt.
54. http://www.whatiwatch.net/images/dvd.png 90210 - Seizoen 1 (http://www.imdb.com/title/tt1225901/) (Jeff Judah (http://www.imdb.com/name/nm0431817/), Gabe Sachs (http://www.imdb.com/name/nm0007091/), Rob Thomas (http://www.imdb.com/name/nm0859432/), 2008) :: 7.8

Toch wel een guilty pleasure van mij. De serie is lekker vrolijk met de muziek enzo en ook lekker veel ruzies en pit. Ik vind het gewoon lekker wegkijken en het is leuk om te zien hoe alles gedaan word. Hoe typisch amerikaans ook.

TheGodfather
20-04-2011, 22:19
The Naked Kiss (http://www.imdb.com/title/tt0058390/)
Het verhaal van een ex-prostituee die haar leven op de rails probeert te krijgen maar dat niet zonder slag of stoot kan bewerkstelligen.
Sam Fuller zet de prostituee Kelly neer als een personage waar we mee meeleven en als een sympathieke maar een beetje labiele vrouw.
Constance Towers is ontzettend sterk (net als in Shock Corridor) en Fuller`s beeldtaal is prachtig. Ook de muziek, die een zeer belangrijke rol speelt in het geheel, is mooi. Vooral het liedje dat Kelly zingt met de kinderen is om kippenvel van te krijgen...
Het geheel vond ik niet zo goed als `t eerder genoemde Shock Corridor maar het is wel degelijk een ontzettend mooie en meeslepende film.

8,0/10

Coen P.
21-04-2011, 15:48
How to Train Your Dragon (Chris Sanders & Dean DeBlois, 2010) ****
Het zou qua woordspeling leuk zijn om dit een 'draak van een film' te kunnen noemen, maar dan zou ik de film groot onrecht aan doen. How to Train Your Dragon is namelijk een meer dan verdienstelijke animatiefilm met een bijzonder volwassen thematiek. Een jonge viking woont in een dorp dat geteistert wordt door draken. Zoals alle jongeren moet hij het op den duur opnemen tegen draken. Het lot koppelt hem echter aan een gewonde draak. In plaats van hem te doden sluit hij vriendschap als hij ziet hoe draken in het echt eigenlijk zijn...
Ik heb oprecht genoten van deze slimme komedie vol spitsvondige dialogen. Als dierenliefhebber beviel het element van vriendschap tussen mens en dier (de draak gedraagt zich erg als een kat) mij ook. Een goed gekozen stemmencast maken het geheel helemaal af. Aanrader.

Marc T.
21-04-2011, 20:12
The Book of Eli (2010)

IMDB plot:

“A post-apocalyptic tale, in which a lone man fights his way across America in order to protect a sacred book that holds the secrets to saving humankind.”

The Book of Eli is een actie / drama film uit 2010 met in de hoofdrol Denzel Washington. De film stond al een poosje op mijn ‘to watch’ lijst maar afgezien van dat feit had ik weinig verwachtingen van het geheel. Denzel is zoals gewoonlijk een solide acteur die overtuigend zijn kunstje weet te vertonen. De bijrollen van Oldman en Kunis zijn prima en eigenlijk vervelen geen van deze drie personages mij tijdens het kijken. Echter zijn de overige gecaste mensen vreselijk dom en dat is een beetje een aanfluiting gezien het budget van bijna 80 miljoen dollar.
De film neemt ons mee naar een dystopische wereld waarin mensen proberen te overleven zonder al te veel poespas. We kijken door een grijze / sepia tint naar Denzel die Eli speelt wiens doel is om naar het westen te reizen om daar een belangrijk boek af te leveren. Natuurlijk wil een ‘bad-guy’ zijn boek afpakken en doet er alles aan om het Eli zo moeilijk mogelijk te maken. Al met al is het een aardige prent en zien we schitterende beelden, maar het verhaal rammelt aan bijna alle kanten. Zo is het belangrijke boek voor niet-gelovigen helemaal niet zo belangrijk. Het is namelijk, hoe cliché ook, de King James versie van de Bijbel.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik dit euvel na een kwartier al vreesde, dus wat dat betreft had ik mezelf al op een morele teleurstelling voorbereid.

Al met al is the Book of Eli een schitterende film om te zien. Om een kader aan te geven moet je je indenken dat het decor een mengeling is van Terminator: Salvation en Children of Men. De shots zijn af en toe van hoge kwaliteit en het geluid is tevens van demo-kwaliteit. De problemen zitten echter in het script. Wat voor videogames geldt is ook op films van toepassing. Je kan een prachtig decor maken en al het geld van de wereld in een game pompen, maar als het verhaal wat je wilt vertellen aan alle kanten rammelt, dan gaat bijna niemand je werk waarderen.

The Book of Eli is een film die mij met zijn morele boodschap tegen de borst stuit en alleen daarom al kan ik niet heel erg lovend zijn over het eindproduct. Echter moet ik toegeven dat het beeld an sich en het geluid van erg goede kwaliteit zijn. De twee regisseurs van deze prent zijn geen talenten en gezien hun staat van dienst had ik ook niet veel kunnen verwachten, maar al met al was het een killer-choice om Washington voor de hoofdrol te nemen.

* * *

TheGodfather
21-04-2011, 22:31
Vanavond weer een paar films gekeken van Criterion`s blu-ray uitgave By Brakhage, An Anthology:

Eye Myth (http://www.imdb.com/title/tt0068560/) ,The Wold-Shadow (http://www.imdb.com/title/tt0069507/) en I... Dreaming (http://www.imdb.com/title/tt0180752/)
Drie korte films, variërend in lengte van 9 seconde tot 6,5 minuut. Alle drie zijn verschillend waarbij het ultra korte Eye Myth misschien wel het interessantst is (in een hele korte tijd zie je zeer veel verschillende beelden voorbij flitsen) maar I... Dreaming vond ik het mooist: een geslaagde mix van muziek,woord en beeld.

Eye Myth: 7,0/10
The Wold-Shadow: 6,0/10
I... Dreaming: 7,3/10

Marc T.
21-04-2011, 22:54
Vanavond weer een paar films gekeken van Criterion`s blu-ray uitgave By Brakhage, An Anthology:

Eye Myth (http://www.imdb.com/title/tt0068560/) ,The Wold-Shadow (http://www.imdb.com/title/tt0069507/) en I... Dreaming (http://www.imdb.com/title/tt0180752/)
Drie korte films, variërend in lengte van 9 seconde tot 6,5 minuut. Alle drie zijn verschillend waarbij het ultra korte Eye Myth misschien wel het interessantst is (in een hele korte tijd zie je zeer veel verschillende beelden voorbij flitsen) maar I... Dreaming vond ik het mooist: een geslaagde mix van muziek,woord en beeld.

Eye Myth: 7,0/10
The Wold-Shadow: 6,0/10
I... Dreaming: 7,3/10

Ik heb het filmpje van 9 seconden even opgezocht, maar volgens mij deed die man man maar wat.
http://www.youtube.com/watch?v=_DB6j1PurMA

Brakhage
21-04-2011, 23:04
Ik heb het filmpje van 9 seconden even opgezocht, maar volgens mij deed die man man maar wat.
http://www.youtube.com/watch?v=_DB6j1PurMA
Geldt dat niet voor iedereen?

Marc T.
21-04-2011, 23:22
Geldt dat niet voor iedereen?

Nope. ;)

TheGodfather
21-04-2011, 23:25
Verklaar je nader...

Coen P.
22-04-2011, 09:43
The Book of Eli (2010)

IMDB plot:

“A post-apocalyptic tale, in which a lone man fights his way across America in order to protect a sacred book that holds the secrets to saving humankind.”

The Book of Eli is een actie / drama film uit 2010 met in de hoofdrol Denzel Washington. De film stond al een poosje op mijn ‘to watch’ lijst maar afgezien van dat feit had ik weinig verwachtingen van het geheel. Denzel is zoals gewoonlijk een solide acteur die overtuigend zijn kunstje weet te vertonen. De bijrollen van Oldman en Kunis zijn prima en eigenlijk vervelen geen van deze drie personages mij tijdens het kijken. Echter zijn de overige gecaste mensen vreselijk dom en dat is een beetje een aanfluiting gezien het budget van bijna 80 miljoen dollar.
De film neemt ons mee naar een dystopische wereld waarin mensen proberen te overleven zonder al te veel poespas. We kijken door een grijze / sepia tint naar Denzel die Eli speelt wiens doel is om naar het westen te reizen om daar een belangrijk boek af te leveren. Natuurlijk wil een ‘bad-guy’ zijn boek afpakken en doet er alles aan om het Eli zo moeilijk mogelijk te maken. Al met al is het een aardige prent en zien we schitterende beelden, maar het verhaal rammelt aan bijna alle kanten. Zo is het belangrijke boek voor niet-gelovigen helemaal niet zo belangrijk. Het is namelijk, hoe cliché ook, de King James versie van de Bijbel.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik dit euvel na een kwartier al vreesde, dus wat dat betreft had ik mezelf al op een morele teleurstelling voorbereid.

Al met al is the Book of Eli een schitterende film om te zien. Om een kader aan te geven moet je je indenken dat het decor een mengeling is van Terminator: Salvation en Children of Men. De shots zijn af en toe van hoge kwaliteit en het geluid is tevens van demo-kwaliteit. De problemen zitten echter in het script. Wat voor videogames geldt is ook op films van toepassing. Je kan een prachtig decor maken en al het geld van de wereld in een game pompen, maar als het verhaal wat je wilt vertellen aan alle kanten rammelt, dan gaat bijna niemand je werk waarderen.

The Book of Eli is een film die mij met zijn morele boodschap tegen de borst stuit en alleen daarom al kan ik niet heel erg lovend zijn over het eindproduct. Echter moet ik toegeven dat het beeld an sich en het geluid van erg goede kwaliteit zijn. De twee regisseurs van deze prent zijn geen talenten en gezien hun staat van dienst had ik ook niet veel kunnen verwachten, maar al met al was het een killer-choice om Washington voor de hoofdrol te nemen.

* * *

Is Eli gedurende de hele film blind denk je?

Marc T.
22-04-2011, 10:45
Is Eli gedurende de hele film blind denk je?

Elke keer als ik een film heb gezien ga ik op internet surfen om wat achtergrondinformatie te lezen. Dat heb ik bij The Book of Eli ook gedaan. Ik las een aantal redeneringen:

1. Hij is de hele film blind, dus zowel voor als na de 'apocalypse'.
2. Hij was blind voor de 'apocalypse' en kreeg daarna/daardoor zijn zicht terug.
3. Hij was gedeeltelijk blind en kon door zijn slechtziendheid braille lezen.
4. Hij werd geleidelijk aan blind, maar was aan het begin van de film al slechtziend.
5. Hij kon voor de apocalpyse zien, maar verloor zijn zicht tijdens die ramp.

Zelf neig ik het meest naar de laatste optie. Ik denk, en ik acht het ook het meest plausibel, dat hij in zijn jeugd een normaal zicht heeft gehad maar het verloor na de events van de apocalpyse.

Wat denk jij Coen?

Coen P.
22-04-2011, 10:47
Ik ga voor deur nummer 4 of 5, maar ik begreep dat de heersende opinie (ook die van de makers) naar deur nummer 1 neigen...

Oudlid_X5
22-04-2011, 13:36
Vanavond weer een paar films gekeken van Criterion`s blu-ray uitgave By Brakhage, An Anthology:

Eye Myth (http://www.imdb.com/title/tt0068560/) ,The Wold-Shadow (http://www.imdb.com/title/tt0069507/) en I... Dreaming (http://www.imdb.com/title/tt0180752/)
Drie korte films, variërend in lengte van 9 seconde tot 6,5 minuut. Alle drie zijn verschillend waarbij het ultra korte Eye Myth misschien wel het interessantst is (in een hele korte tijd zie je zeer veel verschillende beelden voorbij flitsen) maar I... Dreaming vond ik het mooist: een geslaagde mix van muziek,woord en beeld.

Eye Myth: 7,0/10
The Wold-Shadow: 6,0/10
I... Dreaming: 7,3/10

[mod edit: wat geeft jou het recht om dat zo te zeggen, iedereen mag zijn of haar recensie hier plaatsen en dat hoeft niet naar jouw maatstaven te zijn]. Ik ben zelf vorig maand begonnen en probeer eens in de week een aantal shorts te (be)kijken. Alvorens ik begin lees ik in het boekje dat bij de Criterion uitgave is geleverd het stukje tekst en daarna de audio remarks. Misschien een handige tip?

Franklin1975
22-04-2011, 17:47
Devil 2010 M. Night Syamalan

De man die ons "I see dead people" schonk in het geweldige The Sixth Sense, maar het daarna alweer kwijt was. Signs was nog wel te pruimen, maar als je in de bioscoop 2x een stukje van de microfoon in beeld ziet in 2 achtereenvolgende scenes (wat bij NL programma's schering en inslag is :S) dan is de film meteen mislukt.

Toch lijkt elke keer zijn nieuwste film een toffe film te zijn afgaand op de trailers die je in de media ziet. Zo ook bij Devil. Maar al redelijk snel krijg je in de gaten dat je naar een zeer matige film zit te kijken, die gelukkig nog wel één groot pluspunt kent, nl. zijn korte speelduur!

Mijn vrouw zou dit een erg enge film hebben gevonden (we hebben afgelopen weekend het geweldige Knowing maar afgezet toen die té spannend voor haar werd), maar ik lig hier niet wakker van.
Voor een rental zou het nog wel een aardige film kunnen zijn (als je er niet meer dan 3 euro voor zou moeten betalen), maar verder is het een film die je links moet laten liggen.

4/10

Brakhage
22-04-2011, 17:58
Signs was nog wel te pruimen, maar als je in de bioscoop 2x een stukje van de microfoon in beeld ziet in 2 achtereenvolgende scenes (wat bij NL programma's schering en inslag is :S) dan is de film meteen mislukt.
Negen van de tien keer ligt dit aan de projectionist en niet aan de film zelf, dus om een film daar op af te rekenen is ook zo iets ;)

Thomas Gabriel
22-04-2011, 18:28
Devil 2010 M. Night Syamalan

De man die ons "I see dead people" schonk in het geweldige The Sixth Sense, maar het daarna alweer kwijt was. Signs was nog wel te pruimen, maar als je in de bioscoop 2x een stukje van de microfoon in beeld ziet in 2 achtereenvolgende scenes (wat bij NL programma's schering en inslag is :S) dan is de film meteen mislukt.

Toch lijkt elke keer zijn nieuwste film een toffe film te zijn afgaand op de trailers die je in de media ziet. Zo ook bij Devil. Maar al redelijk snel krijg je in de gaten dat je naar een zeer matige film zit te kijken, die gelukkig nog wel één groot pluspunt kent, nl. zijn korte speelduur!

Mijn vrouw zou dit een erg enge film hebben gevonden (we hebben afgelopen weekend het geweldige Knowing maar afgezet toen die té spannend voor haar werd), maar ik lig hier niet wakker van.
Voor een rental zou het nog wel een aardige film kunnen zijn (als je er niet meer dan 3 euro voor zou moeten betalen), maar verder is het een film die je links moet laten liggen.

4/10
Syamalan heeft enkel meegeschreven. De film wordt gepromoot met zijn naam maar hij is geregisseerd door John Dowdle;)

Franklin1975
22-04-2011, 20:02
Maar zou hij er zelf een betere film van hebben gemaakt?

En zoals ik al zei over Signs: best nog te pruimen die film, al heb ik er wel een wrange nasmaak door gekregen bij het zien van die microfoons in beeld in de bioscoop. Weet niet of het op dvd is verholpen?