De plannen om de Jack Ryan-franchise weer op gang te krijgen worden uitgebreider; De nieuwe Jack Ryan-film staat al in de steigers, terwijl de plannen voor een spin-off-film rondom John Clark met de werktitel Without Remorse ook al jaren circuleren.

Voor de laatste film is Christopher McQuarrie ingehuurd als schrijver en regisseur. McQuarrie heeft eerder als schrijver gewerkt aan onder andere The Usual Suspects, Valkyrie en de aanstaande Wolverine-film. Als regisseur zou dit z'n derde klusje worden, na Way of the Gun en de aanstaande Jack Reacher-film.



De Amazon-pagina voor het boek bevat een aantal samenvattingen van het verhaal. Uiteraard is het nog niet duidelijk in hoeverre de film dit specifieke verhaal gaat aanhouden.

Without Remorse wordt nu nog een stukje concreter, getuige twee ontwikkelingen; Om te beginnen heeft Kevin Costner het aanbod geaccepteerd om zowel in de nieuwe Jack Ryan-film als in Without Remorse een mentor-achtige rol te spelen.

Daarnaast hebben de ontwikkelaars van de film nu een hoofdrolspeler op het oog: Tom Hardy.

In hoeverre de film het boek gaat volgen is nog niet bekend.


Overigens behelst de overeenkomst met Costner ook een optie voor een ander project waarin diens personage de hoofdrol speelt. Het lijkt erop dat er een Marvel-achtige constructie wordt opgezet waarin verschillende films zich in hetzelfde wereldje afspelen.