De resultaten 1 tot 4 van 4 worden weergegeven.

Discussie: De Kris Pusaka

  1. #1

    Standaard De Kris Pusaka

    Op de site van dvd-home.nl (http://www.dvd-home.nl/pers/just.htm#10) kwam ik het volgende berichtje tegen dat Just Entertainment - De Kris Pusaka met Willem Nijholt gaat uitgeven.

    Het complete bericht is als volgt:
    De Kris Pusaka met Willem Nijholt
    DVD-presentatie De Kris Pusaka met Willem Nijholt
    De Kris Pusaka, de spannende Nederlandse jeugdserie die oorspronkelijk in 1977/1978 door de KRO op de buis werd gebracht, wordt dit voorjaar op DVD uitgebracht door Just Entertainment in samenwerking met de KRO. Het eerste exemplaar van deze bijzondere release wordt op zaterdag 19 mei aanstaande overhandigd aan een van de topacteurs die er destijds toe bijdroegen dat de serie zo’n ongekend succes werd: Willem Nijholt. Plaats van handeling is de 49e Pasar Malam Besar op het Malieveld in Den Haag.
    In De Kris Pusaka draait alles om een Indonesische kris die op raadselachtige wijze in Nederland is terechtgekomen. Na een hele reeks mysterieuze gebeurtenissen verdwijnt de kris uiteindelijk net zo onverwacht als hij was opgedoken. De Kris Pusaka heeft een heerlijk beklemmende sfeer, vergelijkbaar met die van de eveneens ‘Indische’ serie De Stille Kracht (1974). Naast bekende Nederlandse acteurs als Erik van ’t Wout (die ook al een van de hoofdrollen speelde in Q & Q), Willem Nijholt, Dore Smit, Peter Tuinman en Siem Vroom zien we een keur aan Indonesische acteurs. De opnames werden gemaakt in Nederland en op locatie in Jakarta, Bogor, Yogyakarta en Sukabumi.
    De Pasar Malam Besar wordt in 2007 voor de 49e keer georganiseerd, van 17 mei t/m 28 mei. Deze Grand Old Lady van de multiculturele festivals introduceerde in 1959 de drie-eenheid van een beurs, eetfestijn en cultureel festival in één. Het culturele programma wordt aangeboden onder de naam Tong Tong Festival, het podium voor de beste mix van Oost en West, op het gebied van podiumkunsten en gesproken woord. Doelstelling van organisator Stichting Tong Tong is het stimuleren van de Indische cultuur, en het bevorderen van de kennis over Indische mensen en hun (cultuur-)geschiedenis. Nadere informatie vindt u in de bijlage.
    De Kris Pusaka werd geproduceerd door Carl Tewes. De regie was in handen van Bram van Erkel, Joop Stokkermans tekende voor de soundtrack. Anton Quintana baseerde zijn sterke scenario op authentieke gegevens. Een kris is in de Javaanse traditie namelijk inderdaad een heilig mes dat bescherming biedt bij ziekte en onheil. Het bespotten of verwaarlozen ervan kan rampzalige gevolgen hebben. Krissen worden van vader op zoon doorgegeven; ‘pusaka’ betekent zoiets als ‘erfstuk’. Het kronkelende lemmet verwijst naar de vorm van de mythische slang Naga.

    Releasedatum: 19 mei 2007

  2. #2

    Standaard

    Hierbij een afbeelding van de DVD welke ik vond op http://www.kindertv.net/index.php?op...730&Itemid=194
    Bijgesloten plaatje(s) Bijgesloten plaatje(s)

  3. #3

    Standaard

    Overigens is de dvd de eerste maand exclusief te koop via de KRO en bij Blokker, pas vanaf 16 juni is hij 'overal' verkrijgbaar.
    "Het is allemaal anders gelopen. Alles loopt voortdurend anders"

    NeerlandsFilmdoek.nl - dé website over Nederlandse film en tv-series

  4. #4

    Standaard DVD-box De Kris Pusaka uitgereikt aan Willem Nijholt

    www.presslink.nl/willemnijholt

    De dvd-box van De Kris Pusaka is vanaf nu verkrijgbaar via de KRO webwinkel:

    http://www.webwinkel.kro.nl/kro/prod...a%20(3-dvd-box)

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •