Bridge: Baas Boppe Baas en Bob de Bouwer

BRIDGE ENTERTAINMENT GROUP presenteert

BAAS BOPPE BAAS – TV-serie
3 DVD Digipack – ± 9 uur

Met: Rense Westra – Holly Harms – Thijs Veenstra – Meriyem Manders – Thirza Koopmans – Wybe Bruinsma en Lianne Zandstra
Scenario: Karolien Bloemsaat naar een idee van Steven de Jong
Regie: Steven de Jong

Verkrijgbaar vanaf 14 februari 2006

Met het uitzenden van een eigen dramaserie in het Fries, zorgde de Friese omroep voor een primeur in de Nederlandse omroepgeschiedenis. Nog nooit eerder was een regionale omroep in staat tot het maken van zo’n grote productie. De serie werd in verschillende decors opgenomen in de studio’s van Omroep Friesland. De buitenopnamen vonden plaats in de directe omgeving van Leeuwarden. Het experiment BAAS BOPPE BAAS (Baas boven baas) groeide onmiddellijk uit tot een succes.
14 februari 2006 brengt Bridge Entertainment Group alle delen van deze prachtige TV-serie uit als 3 DVD Digipack, maar liefst 540 minuten!

De hoofdpersonen:
De familie Baas woont in een dorp ergens in de Friese Wouden. Hoofdpersoon is Beant Baas, gespeeld door Rense Westra. Beant is van het type mopperkont. Hij heeft overal een mening over en hij kan die mening kwijt in zijn column in het dorpsblad. Beant was drukker, maar hij zit nu thuis omdat hij afgekeurd is vanwege zijn rug.
Hij is getrouwd met Joukje, gespeeld door Holly Harms. Joukje komt uit een boerenfamilie. Zij is de neutraliserende persoon en weet heel lang de lieve vrede te bewaren, maar ze kan zo nu en dan verrassend ingrijpen en dan is het ook menens.
Beant en Joukje hebben een zoon Sjoerd (Thijs Feenstra), die veearts is. Toen Sjoerd ongeveer tien jaar geleden afstudeerde, kon hij de praktijk in het dorp overnemen. Hij was toen nog alleen. Daarom kwamen Beant en Joukje bij hem inwonen. Joukje deed het huishouden en een deel van de administratie van de praktijk.

Thema’s als asielzoekers, discriminatie, seksuele geaardheid en taal- en cultuurbotsingen komen in BAAS BOPPE BAAS aan de orde. Het komt erop neer dat aan het eind van elke
aflevering hoofdpersoon Beant Baas weer een lesje geleerd heeft.

Extra bonusmateriaal:
De Making of ...

Disc 1:
Afl . 1: De Projektûntikkeler (De projectontwikkelaar)
Afl . 2: Oars as oaren (Anders dan anderen)
Afl . 3: It Lot (Het Lot)
Afl . 4: Sike kij (Zieke koeien)
Afl . 5: Skytskjin (Smetvrees)
Afl . 6: Asylsikers (Asielzoekers)
Disc 2:
Afl . 7: Kening op Sokken (Koning op sokken)
Afl . 8: Motordúvels & Bromnozems (Bromnozems en Motorduivels)
Afl . 9: Spermadonor (Spermadonor)
Afl .10: Puikbêste jierappels (Puikbeste aardappelen)
Afl .11: Nei Aperij (Na-aperij)
Afl .12: Swarte Skoansoan (Zwarte Schoonzoon)
Disc 3:
Afl . 13: It Geheim - diel 1 (Het geheim deel 1)
Afl . 14: It Geheim - diel 2 (Het geheim deel 2)
Afl . 15: Moraalridders (Moraalridders)
Afl . 16: Heldere Geast (Heldere Geest)
Afl . 17: Rockfeest (Rockfeest)
Afl . 18: Strak Kontsje (Strak kontje)

Met: Rense Westra (Beant Baas) – Holly Harms (Joukje) – Thijs Veenstra (Sjoerd) – Meriyem Manders (Talieta) – Thirza Koopmans (Cynthia) – Wybe Bruinsma (Bennie) en Lianne Zandstra (Afke).
Scenario: Karolien Bloemsaat naar een idee van Steven de Jong – Regie: Steven de Jong.

Technische gegevens
Speelduur: ± 540 min – Taal: Fries – Ondertiteling: Nederlands – Beeldformaat: 4:3 – Regio code: 2 (pal) – Audio: Dolby Digital 2.0
Consumentenadviesprijs: € 19,99


BOB DE BOUWER – WERK IN UITVOERING: BOB & ROBERT
Nog steeds razend populair

Verkrijgbaar op DVD vanaf 14 februari 2006

14 februari 2006 brengt Bridge Entertainment Group op DVD weer zo’n fantastisch leuk avontuur uit van de ongekend populaire BOB DE BOUWER.

In het gloednieuwe avontuur BOB DE BOUWER – WERK IN UITVOERING: BOB & ROBERT werken Bob en zijn team in de Zonnebloemvallei verder aan zijn eco-stad. Maar hij mist al snel Wendy en de andere machines, die in het dorp zijn achtergebleven.
Na BOB DE BOUWER – WERK IN UITVOERING: BOB’S GROTE PLAN is dit het tweede deel van deze serie. De avontuurtjes staan los van elkaar, maar er loopt wel een mooie rode draad doorheen.

Korte inhoud
Bob bouwt in de Zonnebloemvallei verder aan zijn eco-stad terwijl Wendy en een paar machines in de oude werkplaats zijn achtergebleven voor de klusjes uit het dorp. Bob en zijn team missen Wendy en de andere machines wel erg. Ze willen graag dat ze bij hen in de Zonnebloemvallei komen wonen. Maar wie neemt dan de oude werkplaats over?
Als Scoop op zoek gaat naar een bouwer die de oude werkplaats wil overnemen, helpt Spud hem eraan herinneren dat Bobs vader, Robert, vroeger ook bouwer is geweest. Als ze hem opbellen om te vragen of hij misschien nog iemand kent, zegt hij dat hij het zelf wel wil doen! Bobs vader en moeder zouden graag terug willen verhuizen naar het oude dorp van Bob en Robert kan niet wachten om opnieuw bouwer te zijn... Hoe het gaat met de verhuizing en hoe het team verder bouwt aan de stad in de Zonnebloemvallei, kun je zien in deze afleveringen:
* Scoops nieuwe bouwer
* Waar is Robert
* Wendy’s welkom
* Rollie’s nieuwe vriend
* Twee Scoops

Extra bonusmateriaal
* Fotogalerij

Technische gegevens
Speelduur: ± 50 min – Taal: Nederlands – Beeldformaat: 16:9 – Regio code: 2 (pal) – Audio: Dolby Digital 2.0 - Consumentenadviesprijs: € 9,99


Extra lang avontuur van BOB DE BOUWER – INGESNEEUWD
Nog nooit op TV geweest! – Met extra’s

Buiten is het koud en schraal weer, de eerste sneeuw is gevallen, ’s middags is het alweer vroeg donker. Binnen is het gezellig. De kachel brandt, het is lekker warm. De thee staat op tafel. Geniet in BOB DE BOUWER – INGESNEEUWD van het splinternieuwe, extra lange avontuur waarin Bob en zijn team naar de Winterspelen in het winterse dorpje Bobbelsberg reizen. Ook zijn een aantal leuke extra’s toegevoegd.

Nu verkrijgbaar op DVD

Extra lang avontuur van BOB DE BOUWER – INGESNEEUWD
Nog nooit op TV geweest! – Met extra’s
In deze splinternieuwe, extra lange winterspecial reizen Bob en zijn team naar de Winterspelen in het winterse dorpje Bobbelsberg. Ze gaan daar heen om een blokhut te bouwen voor de Burgemeester uit het dorp van Bob, maar dan zorgt een grote sneeuwstorm ervoor dat de machines die de Winterspelen zouden bouwen, niet op tijd kunnen zijn. Gelukkig kunnen Bob en zijn team alles maken, en ze nemen graag de uitdaging aan om Bobbelsberg klaar te maken voor de Winterspelen. Of het ze gaat lukken, ga je zien in dit speciale, winterse avontuur!

Extra’s
• Interactieve menu’s
• Bloopers
• Bob’s foto gallerij

Technische gegevens
Speelduur: ± 55 min. - Taal: Nederlands - Beeldformaat: 16:9 - Regio code: 2 (pal) –
Audio: Dolby Digital 2.0 – Consumentenadviesprijs: € 9,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Boersmaster  |  09-12-2005

Baas Boppe Baas vond ik erg leuk om te volgen. De eerste echte regiosoap/serie volgens mij. Nu is er op TV Oost ook een andere serie die ze ook op dvd uitgebrac...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina