Paramount: TV miniserie JULIANA op dvd

Succesvolle tv-serie Juliana op DVD
- Juliana Prinses van Oranje-

Paramount Home Entertainment Benelux brengt 19 april 2007 de complete TV miniserie JULIANA op DVD uit. Deze succesvolle vierdelige mini serie werd wekelijks op Nederland 1 bij de EO uitgezonden en en trok meer dan een miljoen kijkers per aflevering. Deze serie, alhoewel gedramatiseerd, blijft een uniek document dat zowel een tijdsbeeld alsmede de uitdagingen van een jonge koningin goed weerspiegelt.

Synopsis:
Juliana vertelt het verhaal van de jonge jaren van het leven van Prinses Juliana. We zien hoe ze ervoor vecht om te mogen studeren. We zien hoe ze tijdens haar studie probeert zo gewoon mogelijk te blijven. Maar we zien ook hoe ze daar in faalt, want een kroonprinses is nou eenmaal niet “gewoon”. Juliana worstelt met haar komaf en met haar bestemming en heeft moeite te aanvaarden dat ze koningin zal worden. We zien hoe zwaar ze het heeft met de dood van haar grootmoeder en vader, hoe ze haar plicht voor het vaderland zelf probeert in te vullen en hoe ze verliefd wordt op een Duitse prins. We zien hoe een onzekere prinses uitgroeit tot een ware vorstin.

Acteurs:
Prinses Juliana Marieke de Kleine (Lotte)
Bernard Hylke van Sprundel (Grijpstra & de Gier)
Koningin Wilhelmina Ria Eimers (Luifel & Luifel)
Kamerheer Baron Baum René van Zinnicq Bergman
Prins Hendrik Wim Van Der Grijn
Emma Annet Nieuwenhuyzen
Clara de Brauw Emmelie Zipson (Het Glazenhuis)
Jet Quint Lonneke Dapiran (Gijpstra & de Gier)

Adviesprijs DVD: €24,99
Leeftijd: AL

NB: artwork is nog onder voorbehoud.

Recente artikelen

Laatste reacties

steven van dijk  |  08-02-2007

Yes! Hier heb ik een dagje in meegedaan en ik wás te zien, dus ik ga 'm zeker kopen. Maar dan wacht ik wel tot ie tot 10 euro gezakt is. Krijg je geen dvd vo...
Lees meer >

deweb  |  07-02-2007

Ik vond het hoge niveau van Wilhelmina anders zeer ver te zoeken. Nee, dit vond ik eigenlijk maar niets. Maar misschien waren de verwachtingen verkeerd.
Lees meer >

sg_sg1  |  06-02-2007

Werkelijk waar een schitterende serie. Net als 'Wilhelmina' komt deze mijn collectie in.
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  06-02-2007

Yes! Hier heb ik een dagje in meegedaan en ik wás te zien, dus ik ga 'm zeker kopen. Maar dan wacht ik wel tot ie tot 10 euro gezakt is.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina