Just Entertainment: Zwarte Sneeuw en Maigret op DVD

Zwarte Sneeuw en Mairgret op DVD Just Entertainment


Nederlandse topserie Zwarte Sneeuw op DVD

De veelgeroemde Nederlandse dramaserie Zwarte Sneeuw (1996) wordt in april 2007 uitgebracht op DVD door Just Entertainment in samenwerking met de NCRV. Deze release ligt in het verlengde van de herhalingen van de serie die de NCRV sinds 19 januari jongstleden op veler verzoek uitzendt.

Zwarte Sneeuw is kwaliteitsdrama in de traditie van bejubelde Nederlandse series als Oud Geld en Pleidooi. Naast een mysterieuze thriller is het ook een psychologisch portret van een jonge vrouw die zich plotseling in een nachtmerrie-achtige situatie bevindt. Ze gaat op zoek naar waarheden die ze eigenlijk niet hoopt te vinden. Naast een ijzersterke verhaallijn vol verrassende ontdekkingen bevat Zwarte Sneeuw prachtige, bijna surrealistische scènes over de zoektocht in het onderbewuste van de hoofdpersoon. De titel van de serie is ook niet toevallig gekozen: in de wielersport staat de term ‘zwarte sneeuw’ voor de roes die ontstaat wanneer een renner helemaal uitgeput is.

Voor Tamar van den Dop (regisseuse van de sprookjesachtige bioscoopfilm Blind, met onder andere Halina Reijn) betekende Zwarte Sneeuw de grote doorbraak als actrice. Zij speelt de 21-jarige Eva Bender, die als au pair in Frankrijk werkt. Op een dag komen haar ouders langs met de mededeling dat ze uit elkaar gaan. De volgende ochtend krijgt Eva bericht dat ze op weg naar huis een ongeluk hebben gehad. Haar moeder is overleden, haar vader is zwaargewond en ligt in coma. In Nederland ontdekt Eva dat haar vader een tweede huis in Amsterdam had en bovendien een geheimzinnig dubbelleven leidde. Stap voor stap ontrafelt ze zijn mysterie. De zoektocht leidt Eva terug naar Frankrijk, waar ze de dag reconstrueert waarmee de serie begint. En dan wordt de samenhang tussen alle gebeurtenissen duidelijk.

Zwarte Sneeuw werd eerder uitgezonden in najaar van 1996. Naast Tamar van den Dop als Eva zien we in de belangrijkste rollen Tom Jansen als Eva’s vader, Truus te Selle als haar moeder, Ariane Schluter als de toevallige passante met wie Eva vriendschap sluit en Josse de Pauw als de geheimzinnige Ludo, die meer weet over het dubbelleven van Eva’s vader. Het scenario werd geschreven door Willem Capteyn en Carel Donck, de regie was in handen van Maarten Treurniet. De dvd wordt uitgebracht met ondertiteling voor doven en slechthorenden.


Geliefde Franse detectiveserie Maigret op DVD

In februari 2007 brengt Just Entertainment een DVD-box uit met zes Franse moordmysteries rond de beroemde speurder commissaris Maigret. Het gaat om afleveringen uit de tv-serie Maigret, die in Frankrijk tot 2006 werd gemaakt en uitgezonden. In Nederland werd de serie op de buis gebracht door de KRO, tot genoegen van vele fans.

In december 1991 werd op de Franse televisie de eerste aflevering uitgezonden van een geheel nieuwe serie rond de avonturen van de beroemde commissaris Maigret. De hoofdrol werd vertolkt door Bruno Cremer, die daarmee het stokje overnam van de acteur die Maigret 23 jaar lang speelde in een eerdere serie van 88 afleveringen: Jean Richard. De nieuwe serie speelt zich af in de jaren ’50 en geeft een sfeervol en overtuigend beeld van het Frankrijk van kort na de Tweede Wereldoorlog. Mede door het uitstekende acteerwerk van Cremer zindert elke aflevering van de psychologische spanning. In 2006 kwam, na 54 afleveringen, een einde aan deze zeer geslaagde reeks.

De norse commissaris Maigret is een creatie van de van oorsprong Belgische auteur Georges Simenon (1903 - 1989). Naast een eeuwig slecht humeur heeft Maigret nog enkele handelsmerken. Zoals de pijpen die hij onophoudelijk rookt en de drankjes die hij graag nuttigt in morsige cafeetjes. En niet te vergeten: de onorthodoxe manier waarop hij ingewikkelde moorden en andere misdrijven oplost. Tussen 1931 en 1972 schreef Simenon niet minder dan 75 romans en 28 korte verhalen waarin Maigret de hoofdrol speelt.

Recente artikelen

Laatste reacties

Edgar Smit  |  08-03-2007

Fraai verzorgde Maigret Box, alleen volgende keer graag verpakken in 'slimline' doosjes want dat scheelt de helft aan ruimte. En die niet te skippen zelfde rec...
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  08-03-2007

Fraai verzorgde Maigret Box, alleen volgende ...................verzameling TV Detectives. Je kan 'm gewoon skippen hoor door NEXT in te drukken... Dank...
Lees meer >

foost  |  07-03-2007

Fraai verzorgde Maigret Box, alleen volgende keer graag verpakken in 'slimline' doosjes want dat scheelt de helft aan ruimte. En die niet te skippen zelfde rec...
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  04-03-2007

@Herman Linden: Dan moet je als de dvd begint 1 x op stop drukken en vervolgens "menu" kiezen: Ga je direct naar het menu zonder de reclames te zien. die...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina