JG Entertainment: De Kraay is Los!

JG ENTERTAINMENT presenteert de DVD

De Kraay is Los! Johnny Kraaykamp op z’n best


Ode aan een groot acteur en komiek.
Met bijzondere pareltjes uit de carrière van Johnny Kraaykamp sr., opgedoken uit de archieven. U ziet nog één keer alle hoogtepunten uit de JOHNNY EN RIJK SHOW, live op het toneel en in kleur! De leukste fragmenten uit LAAT MAAR ZITTEN komen voorbij en de meest hilarische bloopers waarbij Johnny zelf zijn lachen nauwelijks weet in te houden. Als klap op de vuurpijl zien we Johnny compleet in zijn element, in een nooit eerder uitgezonden conference uit het privé-archief van regisseur John van de Rest.

De JOHNNY EN RIJK SHOW met o.a.:
John Kraaykamp, Rijk de Gooijer, Adèle Bloemendaal, Robert Long
LAAT MAAR ZITTEN met o.a.:
John Kraaykamp, Haye van der Heyden, Rudy Falkenhagen, Pieter Lutz, Piet Kamerman, Nelly Frijda, Bruni Heinke, Rita Corita, Niek Pancras, Maarten Spanjer, Will van Selst, Glenn Durforth, Klaas Hulst, Paul Röttger

Verkrijgbaar vanaf 11 mei 2007

Acteur en komiek Johnny Kraaykamp sr. behoeft nauwelijks introductie. Door zijn veelzijdigheid is hij inmiddels uitgegroeid tot één van de werkelijk groten van het Nederlandse cabaret en toneel. JG Entertainment presenteert dan ook met trots de DVD DE KRAAY IS LOS! JOHNNY KRAAYKAMP OP Z’N BEST. Een DVD vol bijzondere hoogtepunten.

Op de DVD:
1. De JOHNNY EN RIJK SHOW - Een Paar Apart nog één keer bij elkaar
2. Hoogtepunten uit LAAT MAAR ZITTEN
3. Bloopers
4. STRIPTEASE - Uit het privé-archief van regisseur John van de Rest


* De JOHNNY EN RIJK SHOW; Een Paar Apart nog één keer bij elkaar
De allerlaatste en leukste show van het legendarische duo Johnny Kraaykamp sr. en Rijk de Gooyer. Met de meest memorabele sketches en liedjes, zoals “Wij zijn twee eenzame cowboys”, “De ouwe sopraan”, “Mooie Nelly van der Heuvel”, “Er is een Amsterdammer doodgegaan”, “Oh, Waterlooplein”, “Wij dansen samen de bostella”, “Voetbal is oorlog” live op het toneel en in kleur. De komieken en hun gasten Adèle Bloemendaal en Robert Long worden begeleid door een groot orkest o.l.v. Tonny Eyk. Cabaret zoals het heden ten dage niet meer bestaat.
In de afgelopen vijftien jaren waren fragmenten van de, inmiddels beroemde hoogtepunten, in diverse tv-programma’s te zien. Eindelijk verschijnen deze fragmenten nu op dvd.
Met: John Kraaykamp, Rijk de Gooijer, Adèle Bloemendaal, Robert Long
Orkest: Tonny Eyk
Tekstbijdragen: Ger Apeldoorn, Harm Edens, Flip Broekman, Rijk de Gooijer, John Kraaykamp, Gerard van Lennep, Robert Long, e.a.
Regie: John van de Rest
Een coproductie van: John van de Rest Theaterprodukties en VARA.


* LAAT MAAR ZITTEN
Op de DVD staan ook memorabele hoogtepunten uit de succesvolle Vara comedyserie LAAT MAAR ZITTEN. De serie, die zich geheel afspeelt binnen de muren van een gevangenis, werd geschreven door Harm Edens. De serie, die een vertaling was van de Britse tv-serie Porridge, was met wekelijks meer dan 3 miljoen kijkers een enorme hit. De serie liep van 1988 tot 1990 en is naderhand nooit meer op televisie herhaald.

Met: John Kraaykamp, Haye van der Heyden, Rudy Falkenhagen, Pieter Lutz, Piet Kamerman, Nelly Frijda, Bruni Heinke, Rita Corita, Niek Pancras, Maarten Spanjer, Will van Selst, Glenn Durforth, Klaas Hulst, Paul Röttger
Door: Dick Clement, Ian la Frenais
Nederlandse bewerking: Ger Apeldoorn, Harm Edens
Regie: John van de Rest
Een productie van: John van de Rest Theaterprodukties


* Bloopers
Lachen om meesterlijke foutjes. Wanneer John eens de fout in gaat, is hij een meester in het verhullen ervan. Zijn tegenspelers schieten onherroepelijk in de lach om zijn creatieve improvisaties.


* STRIPTEASE: uit het privé-archief van regisseur John van de Rest
Uit het privé-archief van regisseur John van de Rest komt deze bijzondere conference van de grootmeester. Ter ere van de opening van de televisiestudio’s van John van de Rest Theaterprodukties op 26 juni 1990. Nooit uitgezonden! Jan Keja regisseerde deze privé-opname, waarin u John Kraaykamp op zijn best ziet. Met in het publiek o.a. Harm Edens, Ger Apeldoorn, Sylvia Millecam, Haye van der Heyden, Josine van Dalsum, Aram van de Rest, Frans Boelen, Bruni Heinke, May Lun Kraaykamp, Karel Prior, Pieter Lutz, Wim Meuldijk, Maarten Spanjer, Rudy Falkenhagen, Dag Nijssen en Paul Groot.


Carrière in vogelvlucht
Acteur en komiek Jan Hendrik (John) Kraaykamp werd op 19 april 1925 geboren in Amsterdam. Jarenlang vormt Kraaykamp sr. een legendarisch duo met Rijk de Gooyer. Hun theatershows zijn zeer succesvol. Het liedje ‘De Bostella’ bereikt in 1967 de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 (Goud). In de jaren zestig en zeventig zijn ze met hun JOHNNY EN RIJK SHOWS veelvuldig op televisie te zien, waarna ze hun eigen weg gaan.
Door zijn vele komische rollen, zoals in de tv-hit LAAT MAAR ZITTEN, is Johnny Kraaykamp sr. bij het televisiepubliek vooral bekend als komiek. Hij is een echte clown (uitspraak Mies Bouwman). Maar vooral in het theater toont hij zijn veelzijdigheid. Hij groeit uit tot een veelzijdig acteur met prachtig doorleefde rollen.
Ondanks zijn hoge leeftijd (82) schittert John Kraaykamp af en toe nog steeds in het theater, zoals in 2003 in Gouwe Handjes en in 2005 The Price. In januari 2007 speelt hij een gastrol in een aflevering van de comedyserie KINDEREN GEEN BEZWAAR.

DVD specificaties
Speelduur: 120 minuten – Genre: Comedy / Cabaret - Type: DVD 5 - Artikelnr.: JGE-DVD 0038 – Barcode: 8716863100383 – Nederlands gesproken - Consumentenadviesprijs: € 17,99

Recente artikelen

Laatste reacties

DVD Watcher  |  13-05-2007

Hmm als ze laat maar zitten nou gewoon als seizoensbox uitbrengen zou ik het kopen maar deze laat ik dus aan mij voorbij gaan De complete serie ''Laat maar zi...
Lees meer >

basbrem  |  18-04-2007

Hmm als ze laat maar zitten nou gewoon als seizoensbox uitbrengen zou ik het kopen maar deze laat ik dus aan mij voorbij gaan
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina