NVPI: 2007 recordjaar voor DVD

Gemiddelde Nederlandse huishouden kocht vier dvd’s

2007 RECORDJAAR VOOR DVD

Een gemiddeld Nederlands huishouden kocht in 2007 vier nieuwe dvd’s. Het totaal aantal verkochte dvd’s in 2007 komt daarmee uit op 31 miljoen stuks, goed voor een omzet van 339 miljoen euro. Daarmee is 2007 een nieuw recordjaar voor de videobranche. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van branchevereniging NVPI en marktonderzoeksbureau GfK Benelux Marketing Services.

Met dit nieuwe record dendert het succes van dvd voort. Ondanks de zeer sterke filmtitels die in 2006 werden uitgebracht, hebben de ‘blockbusters’ van 2007 de verkopen van 2006 zelfs nog weten te overtreffen. Toptitels als Casino Royale, Happy Feet, Zwartboek, Garfield 2, Shrek 3, Spider-man 3, Jungle Book, Ratatouille, Harry Potter 5, Transformers, Ocean’s 13 en Pirates of the Carribean 3 bereikten stuk voor stuk minimaal de platinastatus (honderdduizend verkochte exemplaren).

Televisieseries deden het eveneens onverminderd goed. Onder meer door de verkooptoppers Grey’s Anatomy, House MD, Prison Break, Lost 3, Bands of Brothers, 24, Friends en Charmed, wist dit segment een groei van bijna 17% te bereiken. Net iets minder dan de groei van 20% in het animatiegenre.

De cijfers over 2007 tonen opnieuw aan dat de groei nog lang niet uit dvd-markt is. Sterker nog, de komst van nieuwe formaten (HD DVD en Blu-Ray), de gestaag groeiende stroom van blockbusters en de populaire televisieseries, en het nog altijd groeiende aantal huishoudens dat meerdere afspeelapparaten in huis heeft, zal er alleen nog maar voor zorgen dat de vraag naar het product verder toeneemt.

Dit bericht is gebaseerd op voorlopige cijfers. De definitieve jaarcijfers worden in het eerste kwartaal van 2008 gepubliceerd.

Recente artikelen

Laatste reacties

Olivier vd D.  |  11-01-2008

Als het gemiddelde 4 per huishouden is dan zit ik ongeveer 10000% boven het gemiddelde. 8) Gestoordelingen zijn overal. (6)
Lees meer >

Richard B.  |  07-01-2008

Dit jaar gemiddeld 4 per huishouden..? Oja.. wij krikken met die import het gemiddelde natuurlijk niet omhoog (6) Als het gemiddelde 4 per huishouden i...
Lees meer >

Charles Szerkowski  |  04-01-2008

Dat was een grapje...;) Ik had wel goed gelezen... En ik gaf aan maar iets boven dat gemiddelde te zitten...:roll: Charles
Lees meer >

Olivier vd D.  |  04-01-2008

Ik snap de houding niet dat eerst bluray of hddvd de oorlog gewonnen moet hebben voordat men overstapt op HD. Er zijn reeds betaalbare hybride-modellen op de ma...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina