TV Serie Het Wassende Water vanaf 11 november op DVD

Het Wassende Water

De TV-serie Het Wassende Water, die in 1986 alle kijkcijferrecords verbrak, verschijnt 11 november voor het eerst op DVD als 3 DVD Digipack. De fenomenale hoofdrollen worden vertolkt door Thom Hoffman, Kitty Courbois en Sjoerd Pleijsier. Daarnaast zijn in belangrijke bijrollen Joost Prinsen, Ferd Hugas, Will van Kralingen en Hans Dagelet te zien. De regie was in handen van Bram van Erkel (Zomer van ’45, Duel in de Diepte, Q&Q).


De NCRV produceerde de serie, gebaseerd op het beroemde boek van Herman de Man, destijds voor het ongekend hoge bedrag van 2,5 miljoen gulden. Naar de 8 afleveringen van een uur keken tussen de 5 en 6 miljoen mensen. De slotaflevering trok maar liefst 6,1 miljoen kijkers, wat neerkwam op een kijkdichtheid van 45%.

Bonusmateriaal – Documentaire Herman de Man
Aan de 3 DVD Box is een uitgebreide documentaire van 45 minuten toegevoegd over het leven van Herman de Man, de schrijver van het boek. Hij had een zeer tragisch leven. Hij verloor zijn vrouw en vier van zijn kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Zelf overleed hij niet lang daarna tijdens de Dakota-crash op Schiphol in november ’46.

Korte inhoud
De serie speelt zich af in de Lopikerwaard anno 1900, waar de welgestelde boerenfamilie Beijen de hoeve “Watersnoodt” beheert. Het leven is vol regelmaat, maar op de achtergrond is er altijd het grote gevaar van overstromingen. Daarbij zijn de angst voor het onbekende en de dreigende toorn van God voortdurend voelbaar. De dominee kan het niet voldoende benadrukken: “De straf zal komen en de dijken zullen breken.” Gieljan Beijen (Thom Hoffman) is een stuurse, zwijgzame jongeman, die in opstand komt tegen zijn protestantse opvoeding. Eerst gehoorzaamt hij nog aan de strenge stem van zijn moeder, boerin Thera (Kitty Courbois). Hij laat zijn grote liefde Nelia in de steek en trouwt met de stille, rijke boerendochter Aaigie, terwijl hij niet van haar houdt. Als Aaigie sterft in haar eerste kraambed, verkoopt hij uit onvrede en verdriet al zijn bezit. Gieljan vertrekt, maar keert terug op het moment dat een watersnood dreigt.

Cast
Thom Hoffman (Dogville / De Avonden / Zwartboek)
Kitty Courbois (Zomer van ’45 / Op Hoop van Zegen / Spijkerhoek)
Sjoerd Pleijsier (In de Schaduw van de Overwinning / Willem v Oranje / Toen Was Geluk Heel Gewoon)
Joost Prinsen, Ferd Hugas, Will van Kralingen, Hans Dagelet, Lia Bolte, Pieter Lutz, Guusje Westerman, Hilde van Mieghem, Joost Prinsen, Lou Landré, Frits Lambrechts, Manouk van der Meulen, Ellen Vogel, John Leddy, Bart Römer, Eric van der Donk en vele anderen.
Scenario Peter van Gestel - Muziek Joop Stokkermans
Regie Bram van Erkel (Zomer van ’45 / Duel in de Diepte / Q&Q)

Technische gegevens
Taal: Nederlands – Beeldformaat: 4:3
Audio: Dolby Digital 2.0 – Verpakking: 3 DVD Digipack in Slipcase – Kijkwijzer: 6 jaar, geweld, grof taalgebruik - Genre: Nederlands Drama – Speelduur: ca. 480 minuten / 8 uur (exclusief het bonusmateriaal) - Consumentenadviesprijs: € 19,95
Extra Documentaire Herman de Man – ca 45 minuten

Recente artikelen

Laatste reacties

Quido  |  24-09-2008

Positief dat ze nu ook aan extra's beginnen te denken.
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  24-09-2008

Zeer interessante release. Als de (beeld-)kwaliteit net zo goed is als 'de Zomer van 45' wordt dat een mooie aanwinst.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina