Disney's 2e Classic PINOCCHIO - 4 maart 2009 op Platinum Blu-ray Disc en DVD

 

Vier de 70e verjaardag van Walt Disney’s Pinocchio!
Disney’s met twee Oscars bekroonde 2e Classic Pinocchio na jaren eindelijk weer verkrijgbaar.
Voor het allereerst als 3 Disc Blu-ray Deluxe Platinum Edition (2 disc Blu-ray disc + 1 Single Disc DVD) en 2 Disc DVD Deluxe Platinum Edition

Walt Disney’s Originele Klassieker Die De Wereld Leerde Om In Dromen Te Geloven op spectaculaire wijze met magische ultramoderne technologie gerestaureerd. Briljanter dan ooit - Met supergeluid (DEHT 5.1 Dolby Digital). Bovendien met veel gloednieuw, verbluffend bonusmateriaal.



Verkrijgbaar vanaf 4 maart 2009

Vier de 70e verjaardag van Walt Disney’s Pinocchio! Het legendarische met 2 Oscars bekroonde meesterwerk, dat miljoenen mensen heeft geïnspireerd om in hun dromen te geloven, wordt opnieuw tot leven gewekt. Voor de allereerste keer komt de gedetailleerde animatie, de onvergetelijke muziek (When You Wish Upon A Star) en het hartverwarmende en avontuurlijke verhaal tot leven zoals nooit tevoren. Met gloednieuw, verbluffend bonusmateriaal dat je naar Pinokkio’s fantastische wereld vervoert! En door de digitale restauratie schitterender dan ooit.
Ga mee met Geppetto’s geliefde marionet, met Japie Krekel als zijn gids, in een spannende zoektocht waarbij Pinokkio’s moed, loyaliteit en eerlijkheid op de proef worden gesteld, eigenschappen die hij moet leren om een echte jongen te worden. De enige echte Pinokkio zal voor altijd verder leven in het hart van iedereen die in dromen gelooft. Vanaf 4 maart, vlak voor de 70ste verjaardag van dit overweldigende avontuur, is Pinocchio voor beperkte periode weer verkrijgbaar. Voor het allereerst als 2 Disc Deluxe Platinum Edition op zowel Blu-ray als DVD.

Met de Pinocchio Blu-ray is iets heel bijzonders aan de hand. Bij de 2 Disc Blu-ray Deluxe Platinum Edition is voor de prijs van de Blu-ray 2 Disc ook de DVD-versie toegevoegd. De Blu-ray versie verschijnt dus als 3-Disc Deluxe Edition. Dit is een wereldwijd nieuw Disney-beleid en zal worden ingezet bij alle grote Disney familie releases. Heel plezierig voor diegenen die nog geen Blu-ray speler hebben, maar wel van plan zijn er een aan te schaffen. Tot die tijd kunnen ze al genieten van de film op DVD. Andersom kunnen de consumenten die wel een Blu-ray speler bezitten de film ook op andere dragers afspelen zoals voor de kinderen op de DVD-speler in de auto. Zo kan men op alle dragers genieten van het meesterwerk Pinocchio.

Het maken van Pinocchio – 2 Oscars
Het verhaal van de film is gebaseerd op het gelijknamige, wereldberoemde boek van de Italiaan Carlo Lorenzini Collodi. Toen de film in 1940 in Amerika in de bioscoop uitkwam was iedereen diep onder de indruk van de prachtige, vloeiende animatie, de schitterende kleuren, de artistieke inbreng en het betoverende script. De details zijn indrukwekkend, de speciale effecten talrijk en de muziek, bekroond met maar liefst 2 Oscars voor het Beste Lied When You Wish Upon A Star (Als er eens een ster verschiet) en Best Original Score, is fenomenaal. Meer dan 750 kunstenaars werkten intensief samen. Bijna 1 miljoen tekeningen werden vervaardigd waarvoor 1500 verschillende kleuren gebruikt werden, en 80 muzikanten werden in stelling gebracht voor de muziek. In tegenstelling tot de 1e Classic Sneewwitje en de Zeven Dwergen was het voor Walt Disney een veel grotere opgave het geïnvesteerde geld snel terug te verdienen. De film heeft uiteindelijk meer dan 2.6 miljoen dollar gekost en mede door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog moest een fors bedrag worden afgeschreven. Gelukkig beïnvloedde dat niet de kwaliteit van latere animatiefilms en inmiddels blijkt Pinocchio een van de indrukwekkendste Disney films aller tijden.
Aan de totstandkoming van Pinocchio werkten beroemde animators mee als Franklin Thomas, Milt Kahl, Ward Kimball, Eric Larson, Fred Moore en Woolie Reitherman. De film is geregisseerd door Hamilton Luske en Ben Sharpsteen.

Het verhaal
Terwijl de vriendelijke houtsnijder Geppetto slaapt, komt in een magische nacht vol sterren een prachtige Blauwe Fee binnen. Zij brengt Geppetto’s laatste werkstuk, de houten marionet Pinokkio, tot leven. Dit was wat Geppetto diep in zijn hart altijd vurig had gewenst en waarvan hij vaak had gedroomd. De fee stelt de pientere Japie Krekel aan tot vriend en geweten van de kleine jongen. Hij is dolgelukkig. Pinokkio begint samen met Japie Krekel aan een avontuurlijke tocht waarbij telkens moed, trouw en eerlijkheid op de proef worden gesteld. Vooral dat laatste is niet eenvoudig, want een leugentje wordt direct afgestraft met een neus die maar langer en langer wordt. Alleen als Pinokkio erin slaagt de reis op die manier tot een goed einde te brengen, zal hij een échte jongen mogen blijven.

Voor het eerst op Blu-ray – 3 Disc Deluxe Edition als 2 Disc Deluxe Blu-ray Platinum Edition + Single DVD
Voor de allereerste keer onthult de magie van de Blu-ray™ High-definition technologie de volledige omvang en het verbluffende oog voor detail in Walt Disney’s baanbrekende originele klassieker Pinocchio. Deze spectaculaire Blu-ray editie is een sensationele viering van het bijna zeventigjarige bestaan van de film, met meer filmfragmenten dan je ooit hebt gezien! Deze nieuwe digitale restauratie in Disney Enhanced High-definition Sound zal iedereen meeslepen in deze fantastische wereld.

Bonusmateriaal
• Audiocommentaar
• Muziekvideo
• Disney Liedjesselectie
• Pinocchio’s Pientere Pop-Ups
• Slimme Disney Spellen: Pinocchio weet-het-trivia-spel
• Pinocchio-puzzels
• De touwtjes in handen: Pinocchio de making-of
• Niet gebruikte scènes
• Het zweethokje – Walt Disney’s artistieke proces
• Geppetto’s toen en nu
• Het meesterwerk Pinocchio
• Niet-gebruikt liedje: Honest John
• Plus al het DVD bonus materiaal, dat nog niet genoemd is, en nog veel meer...

Technische specificaties
Feature
VIDEO: 1080p High-Definition / 1.33:1 / 16x9
AUDIO: DTS HD 7.1: Engels - DTS 5.1: Nederlands
ONDERTITELING: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
SPEELDUUR: 84 minuten (exclusief bonusmateriaal) - KIJKWIJZER: 6 jaar, angst
Bonus
VIDEO: 1080p High-Definition /16x9
AUDIO: Dolby Digital 2.0: Nederlands / Engels
ONDERTITELING: Nederlands / Engels
DVD
VIDEO: 1.33:1 /16x9
AUDIO: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels
ONDERTITELING: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden

2 Disc Deluxe DVD Platinum Edition
Naast de Disney Classic Pinocchio is extra veel bonusmateriaal vol magie toegevoegd.

Bonusmateriaal
• Pinocchio’s Pientere Pop-ups
• Pinocchio-puzzels
• Disney Enhanced Home Theater Mix
• Gerestaureerde oorspronkelijke soundtrack
• Muziekvideo – When You Wish Upon A Star
• Nooit eerder vertoonde beelden en alternatief einde
• Audiocommentaar met Leonard Maltin, Eric Goldberg en J.B. Kaufman
• De making-of Pinocchio
• Het zweethokje – Walt Disney’s artistieke proces

Technische specificaties
INTERACTIEVE MENU’S – DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE: Dolby Digital 5.1: Nederlands/Engels
ONDERTITELING: Nederlands/Engels/Engels voor doven en slechthorenden
BEELDFORMAAT: 4x3 – 1.33:1
GELUID: Disney Enhanced Home Theatre mix (DEHT) 5.1
FAST PLAY - SPEELDUUR: 84 minuten (exclusief bonusmateriaal) - KIJKWIJZER: 6 jaar, angst

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  02-03-2009

Vandaag bij zowel de Media Markt als Bijenkorf de dvd en blu-ray zien liggen. Ik heb de blu-ray aangeschaft. Deze zit in een dikke keepcase, omdat er ook een dv...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  02-03-2009

Ik had ze afgelopen Zaterdag al bij een Musicstore zien liggen! Ook andere titels die deze week uitkwamen. Alle Blu-ray
Lees meer >

Filmfan Leroy  |  02-03-2009

Nog 2 daagjes kan niet wachten (6)
Lees meer >

Filmfan Leroy  |  13-02-2009

Oké! Bedankt :)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina