Black Swan - vanaf 29 juni verkrijgbaar te koop op Blu-ray Disc en DVD

20th Century Fox

VOORTREFFELIJKE PSYCHOLOGISCHE THRILLER VAN DARREN ARONOFSKY MET EEN SCHITTERENDE NATALIE PORTMAN IN DE HOOFDROL.

 

BLACK SWAN

VANAF 29 JUNI TE KOOP OP BLU-RAY DISC EN VANAF 6 JULI OP DVD!


Het verhaal
coversNina (Natalie Portman) is een ingetogen maar schitterende danseres die streeft naar perfectie. Ze sleept de hoofdrol van het “Zwanenmeer” in de wacht, onder begeleiding van de mysterieuze Thomas (Vincent Cassel). Tegenover haar rivale Lily (Mila Kunis) probeert Nina het beste uit zichzelf te halen om de dualiteit van haar personage uit te beelden. De huiveringwekkende dans is een aanzet tot perfectionering en zelfs afgrijzen….
Black Swan is een aangrijpende thriller die dankzij de wonderlijke prestaties van Natalie Portman met een Oscar® werd bekroond.


Darren Aronofsky: De regisseur van de waanzin:
Een neutrale of vrijblijvende film moet je van de hoogst eigenzinnige Newyorkse regisseur niet verwachten. Ook bij ‘Black Swan’ verwacht Aronofsky een inspanning van zijn publiek. Wie bereid is om te investeren en mee te gaan in zijn verhaal, wordt beloond. Aronofsky heeft intussen al een oeuvre op zijn naam : hij maakt films die diep gaan, die in het vlees snijden. Er zijn vele emotionele momenten die koude rillingen opwekken. Je kunt niet onbewogen blijven bij een film van Aronofsky, de grootste auteur van de Amerikaanse film sinds David Lynch. De levens van zijn personages breken moeiteloos uit het scherm waarop ze geprojecteerd worden. Zowel ‘Pi’, ‘Requiem for a Dream’, ‘The Fountain’ als ‘The Wrestler’ zijn films die je meerdere keren kunt bekijken om ontdekkingen te blijven doen.

coversNatalie Portman: Een jonge vrouw die alles kan.
Aronofsky was al jaren fan van Portman en zocht al lange tijd een project dat hij samen met haar kon doen. Toen hij hoorde dat haar agent een oude vriend van hem was, was een afspraak snel geregeld, maar het bleek veel moeilijker dan aanvankelijk gedacht om dit project van de grond te krijgen. Oorspronkelijk was het verhaal in het milieu van het theater gesitueerd. Maar Aronofsky liet het herschrijven toen hij bezeten geraakte van het ballet. Alleen zat de balletwereld helemaal niet te wachten op een film. En Portman moest natuurlijk kunnen dansen, wilde ze de hoofdrol vertolken. Tot haar twaalfde volgde Portman balletlessen. Daarna hing ze haar tutu aan de haak. Maar voor Darren Aronofsky wou Natalie Portman het onmogelijke doen. Bijna een jaar aan een stuk volgde ze intensieve trainingen om voor een professionele ballerina te kunnen doorgaan. Ze liep daarbij verschillende blessures op en werd voortdurend door een kinesietherapeute begeleid die uiteindelijk ook in de film te zien is, in een scène waarin haar Nina Sayers ook medische verzorging nodig heeft. Nina Sayers is niet alleen een personage die zeer zware fysieke inspanningen van Portman vergde, ook mentaal heeft ze diep moeten gaan. Een zeer zware rol die ze met glans heeft vertolkt. De Oscar en de vele andere prijzen zijn geen toeval.

Een Echte Winnaar
Zelfs de weinigen die niet betoverd waren door ‘Black Swan’, waren het erover eens dat Natalie Portman een waanzinnige en vooral heel erg indrukwekkende vertolking leverde. Ze had dan ook geen concurrentie bij de uitreiking van de Oscars en ze kaapte ook een Golden Globe mee en tientallen andere prijzen. De film werd ook genomineerd voor een Oscar, net als de regie van Aronofsky en het scenario van de heren Andres Heinz, John J. McLaughlin en Mark Heyman. Mila Kunis, de jongedame die de concurrente van Nina Sayers speelde, kreeg op het Festival van Venetië de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol. Clint Mansell, de vaste componist van Darren Aronofsky, wiens soundtrack van ‘Requiem for a Dream’ intussen een regelrechte klassieker is, mocht vele keren het podium beklimmen voor de geweldige manier waarop hij het thema van Tsjaikovski’s Zwanenmeer bewerkte. Maar de man die samen met Natalie Portman en Darren Aronofsky het vaakst bekroond werd was ongetwijfeld Matthew Libatique die de waanzin van het verhaal en de personages op een briljante manier in beelden wist om te zetten.

PRODUCTINFORMATIE

KOOP-BLU-RAY DISC/DVD COMBOPACK
RELEASEDATUM: 29 JUNI 2011
GENRE: DRAMA | MYSTERY | THRILLER
LEEFTIJD: 16
LENGTE: 108 MIN.
AUDIO: ENGELS 5.1 DTS HD MA, FRANS 5.1 DTS
ASPECT RATIO: 16:9 (2.40:1)
MENU: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
ONDERTITELING: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
EXTRA'S:
• BLACK SWAN METAMORFOSE
• BIOSCOOPTRAILER
• BALLET
• PRODUCTIE-ONTWERP
• KOSTUUMONTWERP
• PROFIEL : NATALIE PORTMAN & DARREN ARONOFSKY
• VOORBEREIDING OP DE ROL
• DANSEN MET DE CAMERA
• DOCUMENTAIRES
ADVIESPRIJS: 29,95 EURO

KOOP-DVD
RELEASEDATUM: 6 JULI 2011
GENRE: DRAMA | MYSTERY | THRILLER
LEEFTIJD: 16
LENGTE: 104 MIN.
AUDIO: ENGELS 5.1 DOLBY DIGITAL, FRANS 5.1 DOLBY DIGITAL
ASPECT RATIO: 16:9 (2.40:1)
MENU: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
ONDERTITELING: NEDERLANDS, ENGELS, FRANS
EXTRA'S: BLACK SWAN METAMORFOSE
ADVIESPRIJS: 21,95 EURO

HUURVERSIE VERKRIJGBAAR VANAF 28 JUNI.

Recente artikelen

Laatste reacties

rogue  |  16-06-2011

Hoe ging die ook al weer;-) Haha, hij zit in mijn geheugen gegrift (y)....
Lees meer >

peptalk  |  16-06-2011

Hoe ging die ook al weer;-)
Lees meer >

rogue  |  16-06-2011

En het einde vergeet je nooit meer.....
Lees meer >

peptalk  |  16-06-2011

Eensch en de dansscènes zijn ook zo prachtig in beeld gebracht.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina