Twee seizoenen van LUTHER vanaf 17 april op 4 discs.

Bridge Entertainment

RUTH WILSON en IDRIS ELBA (The Wire) in:

LUTHER


DE COMPLETE BBC COLLECTIE | SERIE 1 & 2
Vanaf 17 april verkrijgbaar als 4 Disc DVD (510’ / 8.5 uur)

Na zijn glansrol in de TV-serie The Wire schittert Idris Elba (Londen, 1972) wederom in de toonaangevende BBC TV-crimeserie Luther, waarin hij Detective Chief Inspector John Luther speelt. Een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt. Maar ook iemand die gekweld wordt door demonen die in hem huizen.
Een andere belangrijke rol in deze succesvolle Britse crimeserie wordt gespeeld door de voor een BAFTA en een Golden Globe genomineerde Ruth Wilson (Jane Eyre). In Luther speelt zij Alice Morgan met wie detective Luther een speciale relatie onderhoudt. Ondanks het feit dat zij ooit een moord gepleegd heeft.

cover


Synopsis Seizoen 1:
Voor inspecteur John Luther is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega’s regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars... en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De enige met wie Luther over zulke zaken praat is Alice, de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt. Maar brengt zijn contact met Alice zijn persoonlijke omgeving niet in gevaar?

Synopsis Seizoen 2:
Luther is een gebroken man na een zwaar persoonlijk verlies en verraad. Hij keert terug bij het politiekorps in een nieuw team: de Serious & Serial Unit. Hij redt zijn oude maatje Justin Ripley van een saaie bureaufunctie en gaat ook samenwerken met de ambitieuze Erin Gray. Al snel dient de eerste zaak zich aan. De straten van Londen worden onveilig gemaakt door een gemaskerde man, die afschuwelijke rituele moorden pleegt op historische locaties in de stad. Luther en zijn team volgen het spoor van de moordenaar in de duistere straatjes en steegjes van de stad, maar kunnen niet voorkomen dat hij toewerkt naar een gruwelijk meesterwerk…

 

screenshots

 

Technische gegevens 4 DVD
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Engels
Ondertiteling± Nederlands
Speelduur: 510 minuten
Kijkwijzer: 16
Genre: Misdaad

Consumentenadviesprijs: € 24,99

Recente artikelen

Laatste reacties

MarcelS1  |  04-04-2012

Moet ik toch ook nog eens aan beginnen.
Lees meer >

rogue  |  26-03-2012

Erg geslaagde serie. Wat een nadeel lijkt (de beperkte lengte van elke seizoen) is juist het voordeel; het wordt nergens langdradig, maar er wordt toch genoeg o...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina