Buena Vista: Nieuwe Disney titels in november en december

Winnie de Poeh – Een Gelukkig Poeh-jaar
Een Gloednieuw avontuur in de beste Disney animatie traditie
Een hartverwarmend verhaal over het belang om kerstfeest én oudjaar te vieren
met je aller, allerbeste vriendjes.
Met een nooit eerder vertoonde versie van “Jingle Bells”
Verkrijgbaar op KOOPVIDEO en -DVD met bonusmateriaal
vanaf 20 november 2002

Belle en het Beest – Een Betoverend Kerstfeest

De betovering van Disney’s tijdloze meesterwerk “Belle en het Beest” gaat verder... DVD met sprankelend nieuw beeld en geluid.
Verkrijgbaar op KOOPVIDEO en -DVD met bonusmateriaal
vanaf 20 november 2002

’T is bijna Kerstfeest
Al je favoriete Disney-figuren schitteren in deze avondvullende animatieschat.
Verkrijgbaar op KOOPVIDEO en -DVD met bonusmateriaal
vanaf 9 december 2002
 

De Kerstperiode wordt dit jaar nóg magischer met de Kersttitels die Walt Disney Home Video in november en december zowel op KOOPVIDEO als –DVD (met bonusmateriaal) uitbrengt.

Geniet van Winnie de Poeh – Een Gelukkig Poeh-jaar, een gloednieuw avontuur van Winnie de Poeh en zijn liefste vriendjes Knorretje, Konijn, Iejoor, Kanga, kleine Roe, Teigetje en Janneman Robinson. Ze zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor de feestelijkehedn van Kerstmis en Nieuwjaar. Dagen die je het liefst doorbrengt met diegenen die je het meest dierbaar zijn. Met vier vrolijke nieuwe liedjes.
De betovering van Disney’s tijdloze meesterwerk Belle en het Beest gaat verder in Belle en het Beest – Een Betoverend Kerstfeest. Opnieuw uitgebracht met sprankelend beeld en geluid. Beide titels zijn vanaf 20 november 2002 verkrijgbaar.
In ’T is bijna Kerstfeest schitteren Mickey, Donald en vele andere Disney vriendjes. Ruim anderhalf uur kijkplezier. Verkrijgbaar vanaf 9 december 2002.


Winnie de Poeh – Een Gelukkig Poeh-jaar
Vanaf 20 november verkrijgbaar op KOOPVIDEO en -DVD
HET VERHAAL
Het is Kerstavond. Winnie de Poeh is druk in de weer. Alleen de boom moet hij nog versieren. Hij heeft lekkere honingkoekjes gemaakt om in de boom te hangen. Teigetje, Knorretje, Konijn, Kanga en kleine Roe kunnen ieder moment binnenkomen met kadootjes. Poeh heeft ook een kadootje voor Knorretje. Maar dat moet nog een verrassing blijven. Daarom verstopt hij het.
Poeh herinnert zich nog heel goed het jaar dat de Kerstman hen oversloeg. Dat er bijna geen kadootjes waren...
Poeh had honing op zijn verlanglijstje staan. Iejoor wilde een paraplu, waaronder hij kon schuilen. Sneeuwschoenen om lekker te stuiteren in de sneeuw waren de grootste wens van Teigetje. Konijn wilde een vliegenmepper en de liefste wens van Janneman Robinson was een slee.
Ze besloten al hun wensen in een brief naar de Kerstman te sturen. Maar de wind blies de brief de verkeerde richting op. Poeh had iets verkeerds gedaan. Hij besloot toch iedereen te verrassen. Zo eenvoudig was dat niet. Door de snijdende kou ging Poeh op weg. Niemand begreep waar Poeh gebleven was. Het zou toch niet de eerste Kerst worden zonder Poeh? Gelukkig kwam alles toch nog goed en waren er kadootjes voor iedereen.

Nu besluiten ze de laatste dag van het jaar met zijn allen feest te vieren. Het huis van Konijn is daarvoor het meest geschikt. Maar Konijn is doodmoe van al zijn vriendjes die van zijn huis een verschrikkelijke rommel maken. Hij besluit weg te gaan. Poeh en zijn vriendjes blijven beduusd achter. Oud Jaar vieren zonder Konijn kan echt niet. Misschien komt hij terug als ze beloven dat ze allemaal een beetje veranderen.
Teigetje belooft nooit meer te stuiteren, Knorretje dat hij nooit meer bang zal zijn, en Poeh besluit nooit meer honing te eten. Janneman Robinson moet er erg om lachen. Iedereen in het Honderd Bunderbos houdt juist van elkaar omdat ze allemaal anders zijn. Met zijn allen vieren ze feest. En gelukkig vindt Winnie ook, na lang zoeken, het kadootje voor Knorretje. Het is een speeldoosje met muziek. Met zijn allen zingen ze uit volle borst. Samen kunnen ze de hele wereld aan, want ze zijn de liefste vriendjes van elkaar.

DVD VERSIE
De DVD bevat naast het gloednieuwe avontuur ook nog extra’s:
BONUSMATERIAAL
• “Een gelukkig Poeh-jaar” - spelletjes
• Disney’s liedjesselectie
• Zing mee met de film
• Betoverende omgeving
• “Bedekt met sneeuw” - spelletje
• “Oud en Nieuwfeest” - spelletje


INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNETOEGANG
TAALKEUZE
• Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Nederlands
ONDERTITELING
• Engels, Frans, Nederlands
1.33:1 / 4x3 Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 61 minuten (exclusief bonusmateriaal).


LIEDJES
Veel nieuwe liedjes zijn in dit gloednieuwe avontuur opgenomen.
Winnie de Poeh
Gezongen door Lisa Boray en Kick Stockhuyzen

Belletjes
Gezongen door Kees van Lier, Kick Stockhuyzen, Beatrijs Sluijter, Veerle Burmeister, Reinder van der Naalt, Paul Klooté en John de Winter.

Sneeuw, Sneeuw
Gezongen door Kick Stockhuyzen

Een gelukkig Poeh-jaar
Gezongen door Kick Stockhuyzen

Ik eet echt geen honing
Gezongen door Kick Stockhuyzen

Jouw vriendschap in mijn hart
Gezongen door Kees van Lier, Kick Stockhuyzen, Beatrijs Sluijter, Veerle Burmeister, Reinder van der Naalt, Paul Klooté, John de Winter, Edward Reekers en Lisa Boray.

DE NEDERLANDSE VERSIE
DE STEMMEN Nederlandse versie
Winnie de Poeh Kick Stockhuyzen
Janneman Robinson Bart Fennis
Iejoor Paul Klooté
Graver Reinder van der Naalt
Kanga Beatrijs Sluijter
Knorretje John de Winter
Konijn Hein Boele
Roe Veerle Burmeister
Teigetje Kees van Lier
Verteller Kees Coolen

Vertaling: John Tak. Regie: Maria Lindes. Techniek: Eddy Worsteling. Produktie: Tenna S Hornehøy, Barry Worsteling. Opnamestudio: SUN STUDIO A/S Holland.


Belle en het Beest – Een Betoverend Kerstfeest
Vanaf 20 november verkrijgbaar op KOOPVIDEO en -DVD
HET VERHAAL
Dit verhaal speelt zich af in een tijd dat het er voor Belle nog niet zo prettig uitziet. Belle zit nog gevangen in het grote koude kasteel van het Beest. Het zijn de dagen voor Kerst. Eenzaam maar heel positief besluit ze een daad te stellen en het kasteel in kerstsfeer om te toveren. Zo kan ze wellicht het schuwe Beest weer een beetje opvrolijken en hem de betekenis van Kerst leren.

Ze roept de hulp in van Mevrouw Tuit en alle andere betoverende vriendjes. Allemaal zijn ze razend enthousiast en opgewonden bij het idee om samen weer echt Kerst te vieren met ballen, kaarsen, kadoos en natuurlijk een prachtige boom. Alleen Pendule reageert gelaten. Hij blijft erop hameren dat het Beest uitdrukkelijk gezegd heeft dat hij niet wil dat het Kerstfeest gevierd wordt. Maar Belle is ervan overtuigd dat dit feest zijn hart kan laten smellen.

Tot de kerstversiering behoort ook het kerstengeltje Angelique, dat ooit de taak had om het kasteel te decoreren. De vrolijke piccolofluit Pieps, die zichzelf niet te hoog aanslaat, is ook direct voor het idee gewonnen en informeert meteen het pijporgel Maestro Forte. Maar deze vroegere huiscomponist besluit op alle fronten tegen te werken. Hij wil hoe dan ook voorkomen dat Belle verliefd wordt op het Beest en van hem gaat houden.

Geen Kerstfeest zonder kerstboom. Dat brengt Forte op een duivels plan. Hij vertelt Belle dat het Beest heel erg houdt van reusachtige kerstbomen, en dat de mooiste en grootste bomen groeien in het verafgelegen en gevaarlijke Zwarte Woud. Zo breekt Belle haar belofte om het kasteel niet te verlaten. Samen met Barstje, de hond Sultan, de bijl Ax, die altijd last heeft van hoofdpijn, en het trouwe paard Philippe gaat ze op zoek naar de mooiste boom. Maestro Forte lacht in zijn vuist. Hij zal er voor zorgen dat Belle niet levend naar het kasteel terugkeert.

Belle is inmiddels met een prachtige boom op de terugweg. Plots worden ze opgeschrikt door Pieps, waardoor het paard Philippe stijgert en het ijs waarop ze lopen scheurt. Als Barstje in het ijskoude water onder het ijs verdwijnt duikt Belle hem direct achterna. Ook Belle dreigt te verdrinken omdat ze verstrikt raakt in een touw. Gelukkig verschijnt op dat moment het Beest en redt Belle. Met zijn allen gaan ze terug naar het kasteel. Belle voelt zich terurig. Het Beest is in haar teleurgesteld. Hij zal haar nooit meer vertrouwen en het Kersfeest wordt afgeblazen.

Als het Beest echter het kerstkado ziet dat Belle voor hem heeft ingepakt realiseert hij zich dat ze echt om hem geeft. Het is een prachtig boek met een verhaal dat ze speciaal voor hem heeft geschreven. Het Beest kondigt aan dat voor Belle en iedereen het mooiste Kerstfeest ooit zal plaatsvinden. Terwijl de sneeuwvlokken neerdwarrelen geniet iedereen van een van de mooiste en gezelligste feesten van het jaar; het Kerstfeest.

DVD VERSIE
De DVD bevat naast het onweerstaanbare sprookje ook nog extra’s:
BONUSMATERIAAL
• “Klik de muis” Achter de schermen reportage
• Forte’s uitdagingsspel
Melodie 1. Melodie 2. Melodie 3.
• Betoverende omgeving
Muziek en geluidseffecten
Alleen muziek
Alleen geluidseffecten
• “Zolang er een kerst is” muziekvideo met Play
• Disney’s liedjesselectie
• Zing mee met de film
Zing mee met al je lievelingsliedjes. De woorden komen op het scherm.
• Vooruitblik
Belle en het Beest
101 Dalmatiërs II
Lilo & Stitch


INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNETOEGANG
TAALKEUZE
• Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Nederlands. Dolby Surround 2.0: Bulgaars
ONDERTITELING
• Engels, Frans, Nederlands.
1.33:1 / 4x3 Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 68 minuten (exclusief bonusmateriaal).


LIEDJES
Vijf nieuwe liedjes werden speciaal voor de film gecomponeerd door Oscarwinnaars Rachel Portman en Don Black.

Wordt nooit verliefd
... waarin het duistere pijporgel Maestro Forte het Beest probeert te overtuigen om nooit verliefd te worden. Gezongen door Victor van Swaay.

Zolang er een Kerst is
.. waarin Belle en al haar betoverde vriendjes enthousiast de warmte, de pracht en de glorie van een geslaagd Kerstfeest bezingen. Gezongen door Joke de Kruijf, Luc Lutz, Henni Orri, Arnold Gelderman, Willem Rebergen en Bernadette.

Verhalen
... waarin Belle iets van haar eigen karakter, haar wensen en haar goede bedoelingen toont. Gezongen door Joke de Kruijf.

Beter dan de rest
Een schitterend komisch duet tussen Pendule en Lumière. Gezongen door Arnold Gelderman, Luc Lutz, Joke de Kruijf en Bernadette.

Kom de zaal met hulst versieren
Gezongen door Willem Rebergen, Arnold Gelderman, Luc Lutz, Bernadette en Henni Orri.

Het koor bestaat uit Marjolein Spijkers, Esther Teule, Paul Erkamp en Paul Passchier.

DE NEDERLANDSE VERSIE
DE STEMMEN Nederlandse versie
Belle Joke de Kruijf
Het Beest Rob Fruithof
Lumière Arnold Gelderman
Pendule Luc Lutz
Pieps Bram Bart
Mevrouw Tuit Henni Orri
Angelique Bernadette
Maestro Forte Victor van Swaay
Barstje Willem Rebergen
Ax Wim van Rooij
Tovenares Maria Lindes

Vertaling: John Tak. Regie: Maria Lindes. Muziekregie: John Roos en Maria Lindes. Creatieve Supervisie: Kirsten Saabye. Geluidstechniek: Peter Oskam. Produktie: Karin Bakker. Nederlandse versie geproduceerd door: Disney Character Voices International.


’T Is bijna Kerstfeest
Vanaf 9 december verkrijgbaar op KOOPVIDEO en -DVD
HET VERHAAL
Al je favoriete Disney-figuren schitteren in deze heerlijke, avondvullende animatieschat. Of het nu Mickey is die een koninkrijk redt, Donald die achter zijn neefjes aanzit, Goofy die leert skieën, of een hele belangrijke ezel die The Small One heet, deze film is gevuld met zóveel fantasie, avontuur en humor dat je het hele jaar die vrolijke kerstsfeer bewaart!

Met o.a. de volgende verhalen:
• De Prins en de Bedelknaap
• De kunst van het skieën
• Bergbeklimmers
• Donalds sneeuwgevecht
• Wynken, Blynken & Nod


DVD VERSIE
De DVD bevat naast de film ook...:
BONUSMATERIAAL
• Sleewedstrijd-Spel
Help je Disney vriendjes dwars door de stad wanneer ze op de slee hun Kerstpresentjes rondbrengen.
• Wereldwijd Kerstfeest-Spel
Een fantastisch leuk spel waarbij je heel veel te weten komt over hoe men wereldwijd het Kerstfeest viert. Natuurlijk zijn alle Disney vriendjes ook van de partij. Bij ieder goed antwoord gaat een “luikje” open, met als beloning een betoverende Disney kerstafbeelding.


INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNETOEGANG
TAALKEUZE
• Surround 2.0: Engels, Frans. Dolby Digital 5.1: Nederland.
ONDERTITELING
• Engels, Frans, Nederlands
1.33:1 / 4x3 Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 96 minuten (exclusief bonusmateriaal).

Recente artikelen

Laatste reacties

Oakey  |  10-11-2002

Behalve de xtra's op de DVD (die niet echt noemenswaardig zijn)zijn de nieuwe releases ook 5.1 i.p.v. 2.0 voor de oude ;) De oude Alice In W. was in DD 5.0...
Lees meer >

Euphoria  |  09-11-2002

Dit was ook al het geval met Alice in Wonderland en Dombo.Behalve de xtra's op de DVD (die niet echt noemenswaardig zijn)zijn de nieuwe releases ook 5.1 i.p.v....
Lees meer >

Tim Weisselberger  |  09-11-2002

Lion King is uit 94 komt uit 2003... dat betekend negen jaar.. Aladdin is uit 92 komt uit 2004... dat betekend twaalf jaar.. het milestone idee was toch 10...
Lees meer >

Frank  |  09-11-2002

en aladdin 2 jaar uitgesteld? Nee, Aladdin is een jaar uitgesteld en The Lion King een jaar vervroegd.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina