LG: Introduceert Borderless LCD en LED-TV

LG Borderless

LG LCD-TV SL8000:

uitzicht op een BORDERLESS™ wereld

Nieuwe LG LCD-TV: kunstwerk met ultieme combinatie van vorm en functie

LG Electronics (LG) lanceert de SL8000 BORDERLESS™ tv op de Internationale Funkausstellung Berlin 2009 (IFA). LG heeft de LCD-TV uitgerust met een single-layer-scherm zonder lijst – de toekomst op het gebied van tv-design. Met de strak vormgegeven SL8000 vergroot LG zijn aanbod van stijlvolle design-tv’s.

De nieuwste LG LCD-tv is BORDERLESS™, oftewel zonder lijst. In tegenstelling tot conventionele LCD-TV’s, waar de rand bovenop het beeldscherm ligt, heeft de nieuwe LG LCD-TV een ontwerp met één laag van polycarbonaat. De smalle kaderrand is verzonken in het volledig egale schermoppervlak. LG heeft de overige tv-componenten uitgevoerd in dezelfde diepzwarte kleur en stijl. Dit geeft de SL8000 een uniforme, elegante uitstraling, ook als hij uitstaat.

“De SL8000 is uniek in zijn soort, het is een waar kunstwerk”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics. “Met zijn BORDERLESS™ design lijkt de tv een raam dat uitzicht biedt op de nieuwe wereld van Full HD entertainment. Deze tv combineert design met geavanceerde beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke functionaliteit.”

Een uniek ontwerp vraagt om een aparte montagetechniek. LG heeft de nieuwe Injection Compression Molding Technology gebruikt voor het creëren van de tv-behuizing in plaats van het snijden en persen van onderdelen. Een meer uniforme en gestroomlijnde look is het resultaat. De tv is uiterst dun: slechts 4,5 cm op het dikste punt. Het BORDERLESS™ design zorgt bovendien voor een optisch grotere kijkervaring: het beeld lijkt groter dan het daadwerkelijk is.

LG SL8000 Lifestyle (1)Afgeronde hoeken en glossy materialen geven de SL8000 een strakke finishing touch. Ook deze designaspecten komen voort uit de Injection Compression Molding Technology, wat resulteert in een honderd procent egaal schermoppervlak. Met deze technologie kan LG ook in de toekomst verschillende innovatieve schermontwerpen creëren. Op die manier is het mogelijk rondingen of smalle, sierlijke vormen te maken. Een ander voordeel van de tv is zijn krasbestendigheid als gevolg van de LG-lamineertechnologie. In combinatie met Anti-Glare Filter-technologie vermindert dit de lichtreflectie van het scherm met maar liefst negentig procent. Dat maakt het kijken naar de SL8000 tot een waar genot, zelfs in een lichte ruimte.

De Full HD SL8000 blinkt eveneens uit qua beeldkwaliteit. LG heeft de tv voorzien van TruMotion 200Hz-technologie en Scanning Backlight-technologie, wat vervaging en streepvorming van snelle actiebeelden voorkomt. Dit verhoogt ook de responstijd tot 2 ms. De dynamische contrastratio van 150.000:1 voorziet elke scene van meer diepte – met gitzwarte en sprankelende kleurtinten.

Het slanke design van de SL8000 zit boordevol geavanceerde technologie. Zo biedt de tv Bluetooth-technologie voor de verbinding met mobiele telefoons – ideaal voor het bekijken van foto’s en afspelen van muziek op de tv. Daarnaast kunnen gebruikers luisteren naar tv-programma’s, films en games via hun draadloze koptelefoon. De tv biedt meer multimediaopties. Het is onder meer mogelijk om externe harde schijven en USB-sticks aan te sluiten via een USB 2.0-poort en te genieten van JPEG-, MP3- HD DivX- en MKV-bestanden in uitstekende kwaliteit.

De LG Smart Energy Saving Plus-technologie maakt de SL8000 bijzonder energiezuinig. Daarbij zorgt de technologie voor optimale beeldkwaliteit en maakt tv-kijken minder vermoeiend voor de ogen. Dit komt door de inzet van de LG Intelligent Sensor, die het omgevingslicht analyseert en de beeldinstellingen en het Backlight hierop aanpast. Dat resulteert in een energiebesparing tot wel zeventig procent in vergelijking met tv’s zonder Intelligent Sensor.

“De meeste mensen zijn zeer kieskeurig als het gaat om hun meubels en kunst in huis”, zegt De Jong. “Ze willen hun woning opfleuren met een stijlvol interieur, een uiting van hun persoonlijkheid. Dankzij de SL8000 LCD-TV met BORDERLESS™ design kunnen stijlbewuste mensen een tv kiezen, die aansluit bij hun interieur en verfijnde smaak, terwijl ze een uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit in huis halen.”

 

De baanbrekende SL8000 LCD-TV is vanaf september 2009 in Nederland verkrijgbaar vanaf een adviesprijs van 999 euro, incl. btw. Meer informatie is te vinden op www.lge.com.

Specificaties:

  • BORDERLESS™ Design
  • Dynamische contrastratio 150.000:1
  • TruMotion 200hz
  • Full HD (1920 x 1080p)
  • Picture Wizard
  • AV Mode
  • 24p Real Cinema (24p 5:5 pull down)
  • Expert Mode (ISF Ready)
  • Bluetooth
  • HD DivX
  • USB 2.0
  • Intelligent Sensor II
  • Smart Energy Saving Plus
  • Clear Voice II
  • Invisible Speaker

LG SL9000: slanke en spetterende BORDERLESS™ LED-TV

Uniek strak design in combinatie met overweldigende beeld- en geluidskwaliteit

LG Sl9000-designAmstelveen, 4 september 2009 – LG Electronics (LG) lanceert de SL9000, een Full HD LED-TV bijna zo dun als een glasplaat. LG heeft de tv voorzien van een BORDERLESS™ design – een strak en stijlvol ontwerp zonder opstaande lijst. Naast een strak ontwerp staat de tv garant voor hoogstaande beeldkwaliteit dankzij haar geavanceerde LED-technologie in combinatie met andere innovatieve LG-weergavetechnologieën. LG Electronics presenteert de tv op de Internationale Funkausstellung Berlin 2009 (IFA).

LG gebruikt bij de SL9000 lamineertechnieken waardoor beeld- en kaderrand naadloos op elkaar aansluiten. Een glasplaat zorgt voor een compleet egaal oppervlak van de SL9000 en een speciaal folie voorkomt dat er een zwarte rand zichtbaar is tussen het beeldkader en de uiterste rand van het beeldscherm. Een volledig vlak scherm zonder zichtbare rand is het resultaat. LG heeft het LED-televisiescherm en het smalle onderliggende kader voorzien van dezelfde diepzwarte kleur. De strakke vormgeving is ook doorgevoerd in de transparante standaard. Dat alles maakt dat kijkers met de SL9000 een nieuwe wereld van home entertainment ervaren.

“Deze BORDERLESS™ LED-TV valt op, of ze nu aan of uit staat. De tv vormt het artistieke hoogtepunt van elke woonkamer door kijkers aan te trekken met haar topkwaliteit LED-beelden”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics. “De SL9000 en onze andere BORDERLESS™  tv’s laten exact zien op welke manier LG vooroploopt in innovatief design en zich constant inzet om zijn merk te positioneren als het summum van geavanceerde entertainmenttechnologie.”

LG Sl9000-zij-02In deze unieke LED-TV huist technologie die garant staat voor uitstekende beeldkwaliteit en elke film en elk tv-programma tot een belevenis maakt. LED-technologie zorgt voor een hoge dynamische contrastratio van 3.000.000:1 voor de weergave van dieper zwart en meer variatie in grijstinten. Het Full HD 1080p-scherm minimaliseert schitteringen en weerspiegelingen die afleiden van de beelden. Hierdoor geniet iedereen in de kamer vanuit elke kijkhoek van de perfecte kijkervaring. Ook snelle actiebeelden geeft de LED-TV haarscherp en gedetailleerd weer dankzij de LG TruMotion 100Hz-technologie.

Qua audio biedt de SL9000 eveneens hoge kwaliteit. Zo heeft LG de tv uitgerust met de onlangs verbeterde Invisible Speaker. Dit audiosysteem biedt uitstekende geluidsweergave zonder zichtbare speakers die afbraak doen aan de esthetiek van de tv. De nieuwe slanke LG-speakers zijn verborgen in het BORDELESS™ design; ze maken een superstrak ontwerp mogelijk en bieden superieure geluidskwaliteit.

Een ander voordeel van de SL9000 is de mogelijkheid om de tv draadloos te verbinden met een complete digitale collectie. Foto’s komen vanaf compatibele mobiele telefoons en andere apparaten via Bluetooth op het grote scherm tot leven; hetzelfde geldt voor muziek via de Invisible Speakers. Via dezelfde technologie kunnen gebruikers draadloze koptelefoons koppelen aan de tv. Een USB 2.0-poort aan de achterkant van de SL9000 maakt het mogelijk om te genieten van digitale content, zoals JPEG-, MP3-, MPEG4- DivX HD- en MKV-bestanden. Deze zijn af te spelen op de tv met behulp van een externe harde schijf, geheugenkaarten of een USB-stick.

De SL9000 is zwart van buiten, maar ‘groen’ van binnen. De tv heeft vijf verschillende energiebesparende standen en gebruikt tachtig procent minder energie dan conventionele LCD-TV’s. Onder andere de LG Intelligent Sensor zorgt hiervoor. Deze technologie vermindert het energieverbruik door het tv-Backlight aan te passen aan het lichtniveau in de ruimte. Intelligent Sensor past eveneens de beeldinstellingen aan op het omgevingslicht en zorgt zo voor een betere beeldkwaliteit en meer contrast.

“Bij het ontwikkelen van de SL9000 hebben onze ontwerpers conventionele tv-richtlijnen laten varen en zijn blanco gestart aan het project”, zegt De Jong. “Dit is de eerste keer dat de lamineertechnologie is toegepast in een tv. Het resultaat hiervan heeft onze verwachtingen overtroffen. De eenvoudige en uitgebreide aansluitopties voor externe digitale media maken de entertainmentmogelijkheden van onze nieuwe tv net zo ‘BORDERLESS’ als zijn design.”

De LG Full HD SL9000 LED-TV komt in het vierde kwartaal van 2009 beschikbaar in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.lge.com.

Specificaties:

  • BORDERLESS™ Design
  • Dun: slechts 2,9 cm
  • 3.000.000:1 Mega Contrast Ratio
  • TruMotion 100hz
  • Full HD (1920 x 1080p)
  • Picture Wizard
  • AV Mode
  • 24p Real Cinema (24p 5:5 pull down)
  • Expert Mode (ISF Ready)
  • Bluetooth
  • HD DivX
  • USB 2.0
  • Intelligent Sensor II
  • Smart Energy Saving Plus
  • Clear Voice II
  • Invisible Speaker

Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van ’s werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 productielocaties en 82 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 84.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2008 bedroeg ruim 44,7 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv’s, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1™ en Technology Partner of Formula 1™. Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informatie: www.lge.com.

 

Over LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment is een vooraanstaande wereldwijde speler op het gebied van flatscreens, audiospelers en videoproducten. De productgebieden van deze divisie van LG omvatten onder andere LCD- en Plasma-televisies, home theater-systemen, Blu-ray spelers, audiocomponenten, videospelers en Plasma-displays. LG richt zich op de ontwikkeling van apparatuur met een brede functionaliteit, maar streeft ook naar een stijlvol design en het verleggen van technologische grenzen. Zo biedt het bedrijf een nog betere home entertainment-ervaring

Recente artikelen

Laatste reacties

Paul Tilburgs  |  08-09-2009

lees ik er nu overheen of staat er dus echt niet in hoe groot ze nu eigenlijk zijn? 37"? 42'? 50"?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina