Matrix, The - The Ultimate Matrix Collection

Recensent:
Arnold van Oostrum
31-12-2004

Totaalbeoordeling:

9.1
DVD

Matrix, The - The Ultimate Matrix Collection (DVD)
Samenvatting

The Ultimate Matrix Collection boxset bevat de drie Matrix films die samen The Matrix Trilogie vormen en de anime versie genaamd The Animatrix

The Matrix – 1999 (131 min)
Thomas Anderson (Keanu Reeves) is een computerhacker die bekend staat onder de naam Neo. Zijn leven verandert drastisch als hij met Morpheus (Laurence Fishburne) en Trinity (Carrie-Ann Moss) in contact komt, die hem vertellen dat de wereld waarin hij leeft een virtuele wereld is. Vanaf dat moment komt het leven van Thomas in een stroomversnelling en moet hij vechten voor zijn leven in een virtuele wereld waarin andere wetten gelden.

In 1999 verscheen The Matrix, een spectaculaire sciencefiction film geregisseerd door de broers Andy en Larry Wachowski (The Wachowski Brothers). The Matrix was een verrassende actiefilm met een zeer bijzonder doordacht en intelligent verhaal, die bol stond van baanbrekend visueel spektakel. De DVD versie van The Matrix was één van de eerste DVD schijfjes die liet zien waartoe het medium DVD in staat is en had daardoor direct een positieve impuls gegevens aan de acceptatie van de DVD.

Lees hier verder de recensie van de originele uitgave van The Matrix uit 1999.

The Matrix Reloaded – 2003 (133 min)
Ongeveer zes maanden na de gebeurtenissen uit The Matrix heeft Neo nachtmerries waarin Trinity wordt vermoord door een Agent. De ondergrondse stad Zion, de laatste veilige haven van de mensheid, wordt bedreigd door grote graafmachines en duizenden Sentinels. Neo zoekt hulp bij The Oracle, waar hij naast antwoorden, ook vragen meekrijgt. Neo moet op zoek naar de Keymaker, die hem de sleutel tot The Source kan bezorgen; het mainframe van The Matrix. Alleen dan kunnen de machines worden gestopt.

Na het succes van het eerste deel duurde het even voordat regisseurs Andy en Larry Wachowski met een vervolg kwamen. The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions vormen samen dit vervolg van wat bekend werd als The Matrix Trilogie. In The Matrix Reloaded ligt de nadruk op langere en uitgebreidere actiescènes, maar ook veel aandacht voor de filosofische overwegingen over te maken keuzes. The Matrix Reloaded is niet zo baanbrekend en vernieuwend als The Matrix, maar staat garant voor een adembenemend avondje actie en spektakel.

Lees hier verder de uitgebreide recensie van de originele uitgave van The Matrix Reloaded.

The Matrix Revolutions - 2003 (124 min)
Bij de strijd tegen de machines, die zich afspeelt zowel binnen als buiten de Matrix, is Neo in een soort coma geraakt. Hij bevindt zich in ‘het treinstation’, de schemerzone tussen de echte en de virtuele wereld. Ontsnappen lijkt onmogelijk, maar Trinity doet er alles aan om hem terug te halen. Ondertussen boren de machines hun weg naar de ondergrondse stad Zion. Nog 20 uur resten, dan bereikt een oneindige stroom allesverwoestende Sentinels de ondergrondse stad.

The Matrix Revolutions is het afsluitende deel van de Matrix trilogie. De film is een goed gemaakte sciencefiction actiefilm, maar bleek niet de alles verhelderende ‘revolutionaire’ afsluiting van de trilogie. Zwaartepunt van The Matrix Revolutions zijn de indrukwekkende actiescènes, waarbij het filosofische karakter nu nauwelijks aanwezig is. The Matrix Revolutions is de ultieme climax van The Matrix Trilogie.

Lees hier verder de uitgebreide recensie van de originele uitgave van The Matrix Revolutions.

The Animatrix – 2003 (123 min)
Regisseurs Andy en Larry Wachowski gaven zeven bekende anime regisseurs de vrije hand om The Matrix verhaallijn te visualiseren in korte animatiefilms. Het resultaat is een verkenningstocht in de wereld van The Matrix, vormgegeven in negen korte filmpjes in de vorm van een combinatie van computeranimatie en traditionele Japanse anime, die samen meer inzicht geven in het complexe Matrix universum.

Lees hier verder de uitgebreide recensie van de originele uitgave van The Animatrix.

Commentaar

Met de release van The Ultimate Matrix Collection boxset heeft Warner Brothers alles uit de kast gehaald om de complete Matrix Trilogie in optima forma te presenteren. Alle drie films hebben een nieuwe transfer gekregen, waarbij ook het kleurenpalet van de originele The Matrix is aangepast. Het kleurenpalet is zodanig veranderd, dat dit beter aansluit bij het gebruikte kleurenpalet van de beide vervolgdelen. Of het daarmee beter is geworden? Daarover verschillen de meningen nogal. De nieuwe transfer gaat op een andere manier om met de kleuren groen (in de matrix) en blauw (buiten de matrix). Bij de oude transfer had alles de betreffende kleurwaas (groen of blauw) gekregen, bij de nieuwe versie is het palet subtieler toegepast. Dit heeft als voordeel dat huidtinten en andere kleuren veel natuurlijker blijven, maar wel de benodigde waas (groen of blauw) hebben gekregen. Anderzijds maakt deze aanpassing dat de film een wat klinische uitstraling heeft gekregen en zeker iets van zijn oorspronkelijke sfeer is kwijtgeraakt. Want laten we wel zijn, totdat deze nieuwe transfer opdook, was iedereen meer dan tevreden met de originele uitgave van The Matrix. Voor beide versies valt iets te zeggen en een voorkeur wat het ‘beste’ is zal daarom door persoonlijke smaak worden bepaald. Vergelijkende screenshots kun je vinden in dit nieuwsbericht.
Het kleurenpalet van de beide vervolgdelen is verder onaangetast gebleven. En als je alle drie films direct achter elkaar bekijkt, moet je inderdaad toegeven dat de nieuwe versie van The Matrix qua kleur beter aansluit bij de vervolgdelen.
Naast de films staat de boxset bol van extra’s. Velen uren aan bonusmateriaal, te vinden op alle tien schijven, is in de set opgenomen. En dat alles heeft slechts één onderwerp: The Matrix. Deels zijn dit natuurlijk bestaande extra’s die terug te vinden zijn op de eerdere uitgaven, maar deels is hier ook nieuw materiaal aan toegevoegd. Alle DVD’s hebben nieuwe menuschermen gekregen, die over de hele set gelijk zijn. De DVD’s zijn daarmee qua samenstelling afwijkend van de eerder uitgebrachte losse versies. Uitzondering voor onze regio is de DVD waarop The Animatrix staat, deze is als enige ongewijzigd gebleven en daarmee exact gelijk aan de los verkrijgbare versie.
De boxset is in Nederland alleen verkrijgbaar in de luxe versie. Wat betekent dat de 10 DVD’s zijn verpakt in een bijzondere plexiglazen verpakking met daarbij een beeldje van Neo en een (klein) boekwerkje met artwork van The Matrix.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Science fiction
Regio: 2
Jaar: 1999
Speelduur: 515 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (2)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: -

Extra's

  • Commentaries by Critics and Philosophers
  • The Matrix Revisited
  • The Matrix Reloaded Revisited
  • The Matrix Revolutions Revisited
  • Roots of The Matrix
  • Burly Man Chronicles
  • Zion Archive

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De drie films hebben allen een 2.40:1 beeldformaat en staan uiteraard anamorf op de DVD. Zoals al gezegd, alle drie films hebben een nieuwe transfer gekregen. Bij The Matrix is de bitrate verhoogd van 5.4 naar 7.2 Mb/s. Direct valt een veel betere scherpte en detaillering van het beeld op. Ook het contrast is sterk verhoogd. Dat heeft als nadeel dat donkere delen qua beelddetail iets dichtslippen en door ‘overstraling’ van heldere delen ook daar het detailniveau iets minder is geworden. Positief is de duidelijke vermindering van filmgrain.
The Matrix Reloaded is opnieuw geremasterd, wat resulteert in een iets ander verloop van de bitrate. De gemiddelde bitrate van het beeld is nagenoeg gelijk gebleven. Toch biedt deze nieuwe versie iets meer detail. Ook het contrast is verbeterd, wat het detailniveau van donkere en heldere delen ten goede is gekomen.
Bij The Matrix Revolutions is de bitrate verhoogd van gemiddeld 6.2 naar 7.5 Mb/s. Ook hier is detaillering van het beeld iets beter geworden.
Bij alle films is de kleurverzadiging en het zwartniveau prima in orde. De scherpte van het beeld is uitstekend. Toch valt af en toe een licht gebruik van edge enhancement op. Filmgrain is minimaal aanwezig. Uiteraard wordt het beeld van deze nieuwe films niet geplaagd door beschadigingen.
Alle DVD’s zijn van het type DVD-9 (dubbellaags), maar bij geen van de films is de laagwisseling merkbaar. De optionele Nederlandse ondertiteling (wit) heeft een net lettertype en is nu geheel in het zichtbare beeldvlak geplaatst, boven de zwarte balk.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat bij alle films in Dolby Digital 5.1 op de schijf. Op dit gebied is er niets veranderd vergeleken bij de eerdere losse uitgaven. Dit betekent dat alleen The Matrix Revolutions de hogere 448 kb/s bitrate heeft en de andere films ‘slechts’ een bitrate van 384 kb/s. Bij alle films is ook een DD5.1 Franse nasynchronisatie aanwezig.
Zoals bij de eerdere releases van de films al was geconstateerd, het geluid klinkt uitstekend. Bij alle films heb je een actieve surroundmix, waarbij alle speakers intensief worden gebruikt. De goed ondersteunende muziek komt gedetailleerd met een mooi ruimtelijk geluidsbeeld uit de frontspeakers, waarbij de achterspeakers voor het ruimtelijke karakter zorgen. Verder worden de achterkanalen in split-surround (stereo) gebruikt voor de vele special effects en uiteraard voor de omgevingsgeluiden. Allemaal zijn het zeer dynamische soundtracks met een groot volumeverschil tussen harde en zachte geluiden. Het LFE kanaal wordt uiteraard veel gebruikt bij alle explosies, maar ook bij de baslijn van de muziek. De dialogen komen zoals gebruikelijk uit de centerspeaker en blijven te allen tijde goed hoorbaar, al klinken ze soms wat zacht.

Extra's

De nieuw vormgegeven breedbeeldmenu’s zijn voor alle DVD\'s (met uitzondering van The Animatrix) gelijk en bestaan uit filmgerelateerde animaties voorzien van achtergrondgeluid. De menuschermen zijn onder andere in het Nederlands beschikbaar.
Uiteraard staat deze 10 DVD set bol van de extra’s en overtreft daarmee de al zo uitgebreide Alien Quadrilogie boxset. Uren en nog eens uren aan bonusmateriaal, waarmee je alles te weten komt over The Matrix. Teveel in ieder geval om hier gedetailleerd te beschrijven. We beperken ons tot de hoofdlijn en geven hierbij ook aan of het een nieuw, nog niet eerder verschenen extra betreft.
Alle extra’s zijn Nederlands ondertiteld. Tenzij anders vermeld is het beeldformaat 1.33:1 standaard en is het geluid DD2.0.

Alle DVD’s hebben een DVD Rom optie, waarvoor installatie van de meegeleverde InterActual speler nodig is. Dit geeft toegang tot nog meer informatie op de website van The Matrix.

DVD 1, 3 en 5

Alle drie Matrix films hebben een dubbel audiocommentaar gekregen. In lijn met het bijzondere karakter van de film is ook het audiocommentaar bijzonder. Want het is geen commentaar van de regisseurs zelf of van andere cast- en crewleden. Neen, de beide audiocommentaren zijn zelfs volledig tegengesteld aan elkaar. De regisseurs hebben zich beperkt tot een geschreven commentaar.

Geschreven inleiding door de Wachowski Brothers
Een negental tekstschermen met enige uitleg van de beide regisseurs.

De Filosofen: Dr. Cornel West & Ken Wilber
De eerste track komt van de ‘filosofen’ Dr. Cornel West en Ken Wilber. Zij gaan dieper in op de gedachte achter The Matrix en alles wat daarbij te interpreteren is. Hun insteek is zowel cultureel, technisch, maatschappelijk als religieus van aard.

De Critici: Todd McCarthy, John Powers & David Thomson
De tweede track komt de ‘critici’ Todd McCarthy, John Powers en David Thomson. Bij de eerste film zijn ze tamelijk positief over het vernieuwende en natuurlijk het commerciële succes. Bij beide vervolgen zijn de heren minder positief.

Echt informatief zijn beide tracks niet, maar het is wel leuk om de zaken vanuit een ander perspectief te beluisteren. Alleen hierbij geen Nederlandse ondertiteling.

DVD 2: The Matrix Revisited

Het hoofditem van deze DVD is gelijk aan de eerder verschenen The Matrix Revisited en bevat een twee uur durende documentaire over The Matrix met een vooruitblik naar beide vervolgen.
Lees hier verder de uitgebreide recensie van de originele uitgave van The Matrix Revisited.

De extra’s op deze DVD zijn gelijk aan de eerdere uitgave en bevat daarnaast ook de extra’s van de originele The Matrix DVD.

De muziek uit Revisited
Was op de originele release een easter egg, nu dus gewoon op het menu. Met 41 vervolgkeuzen van korte muziekfragmenten, zonder beeld trouwens.

Achter The Matrix (17 min)
Bevat zes vervolgkeuzen die we al eerder zagen en die met de Alles Spelen optie in één keer te bekijken zijn:
- De Dans van de Meester: Yuen Wo Pings Gevechtsscènes
- Het Badkamergevecht en de Natte Muur
- De Code van de Rode Jurk
- De oude uitgang: Wabash en Lake
- Agent gewond
- Wacht, er is nog meer

Neem de Rode Pil (18 minuten)
Is afkomstig van de originele The Matrix release en is met Alles Spelen aaneengesloten te bekijken:
- Wat is ‘Bullet Time’?
- Wat is het Concept?

Volg het Witte Konijn (23 min)
Bij de originele The Matrix uitgave was dit een baanbrekende optie, waarbij je tijdens de film een wit konijnsymbool zag en dan een korte achtergronddocumentaire kon bekijken. Deze optie wordt tegenwoordig bij veel meer films toegepast. Hier vind je alle negen korte video’s die toen te selecteren waren.

DVD 4: The Matrix Reloaded Revisited

Ook hier weer veel herkenning met de tweede extra disc bij de oorspronkelijke The Matrix Reloaded uitgave.

Enter The Matrix (42 min)
Bestaat uit 23 filmfragmenten die de Wachowsky Brothers speciaal gemaakt hebben voor het videospel Enter The Matrix. Bestaat deels uit nieuw materiaal.

De Achtervolging (55 min)
De achtervolgingsscène in Reloaded was één van de belangrijkste stuntscènes in de film. Men heeft hiervoor zelfs een eigen snelweg aangelegd. Alles is te zien in deze documentaire die uit acht onderdelen bestaat. Bestaat deels uit nieuw materiaal.

Het Theehuisgevecht (7 min)
Met meer over het gevecht tussen Neo en Seraph (Collin Chou), als beschermer van Het Orakel. Twee vervolgkeuzen of een Alles Spelen optie.

Een flinke knokpartij (40 min)
Hier worden alle aspecten belicht over Neo’s gevecht met honderd Agent Smiths. Met vijf vervolgkeuzen of een Alles Spelen optie.

Ik pak ze wel aan (17 min)
Vier korte documentaires, met een Alles Spelen optie, die ingaan op het creëren van Neo’s gevecht in Merovingian’s hal.

De Ballingen (18 min)
Twee documentaires die meer vertellen over alle belangrijke nieuwe karakters in The Matrix Reloaded.

DVD 6: The Matrix Revolutions Revisited

Ook hier weer herkenning met de tweede extra disc van de oorspronkelijke The Matrix Revolutions uitgave.

Crew (25 min)
Vier documentaires over de mensen achter de schermen, zoals productie ontwerper Owen Paterson en Bill Pope. Aandacht voor alle setattributen en een aparte documentaire over de belichting. Uiteraard ook weer de optie Alles afspelen.

Hell (27 min)
Een zestal documentaires, met optie Alles Afspelen, die alle aspecten van de actiescènes van The Matrix Revolutions behandelen.

Supergevecht (17 min)
Vier documentaires over Neo’s finale gevecht met de meervoudige Agent Smith, waarbij ook de link wordt gelegd met de film Fight Club.

Nieuwe blauwe wereld (26 min)
Vier documentaires over de ‘echte wereld’ met de geografie van Zion, artwork van de schepen, een kijkje in de Neb, Matrix TV en Bewapening en Logos.

Belegering
Vijf documentaires over de aanval van de machines en de duizenden Sentinels op Zion. Deels bekend als CG Revolutions van de eerdere uitgave.

Nasleep (40 min)
Wederom vier documentaires nu met als onderwerp de activiteiten die plaats vinden nadat gefilmd is. Zo zie je onder andere Don Davis over de muziek, editor Zach Staenberg en de gebroeders Dane over de geluidseffecten.

DVD 7: The Animatrix

Deze DVD is exact gelijk aan de eerder uitgebrachte losse editie. Voor een beschrijving van de extra’s, zie onze eerdere recensie van de originele uitgave van The Animatrix.

DVD 8: Roots of The Matrix

Op deze DVD staan twee lange documentaires die ingaan op de diepere filosofie van de gehele trilogie. Zeer informatief en het geeft het nodige om over na te denken of met anderen over te filosoferen. Beide documentaires zijn in 1.78:1 anamorf beeldformaat.

Terug naar de bron (61 min)
De filosofische insteek, waarin dieper ingegaan wordt op de religieuze gedachten achter de films. Bekijk deze documentaire en je beschouwt de beide vervolgen meer dan alleen goede actiefilms.

Het lastige probleem: De wetenschap achter de fictie (61 min)
Het centrale thema in The Matrix is de dominantie van de machines over de mens. Hoe is het daarmee op dit moment gesteld. Hoe afhankelijk zijn wij van computers en machines? Dat is het onderwerp van deze documentaire.

DVD 9: The Burly Man Chronicles

Op deze DVD zien we (gelukkig) een bekend fenomeen terug, waar de originele uitgave van The Matrix zo bekend mee geworden is.

The Burly Man Chronicles (95 min)
Een zeer uitgebreide en informatieve achter de schermen documentaire over de realisatie van zowel The Matrix Reloaded als The Matrix Revolutions. Een chronologisch overzicht vanaf augustus 2000 tot aan de première van de films in 2003.

Volg het witte konijn
En hier zien we een bekende optie terug. Als je deze optie selecteert, wordt op gezette tijden tijdens The Burly Man Chronicles het bekende symbool getoond, waarachter dan een aanvullende documentaire zit. Je kunt de opties ook los kiezen op dit scherm, met keuze uit:

Pre-productie (33 min)
Een documentaire over de voorbereidingen die uit zeven verschillende onderdelen bestaat.

Opnames in Alameda (17 min)
Een viertal korte featurettes.

Opnames in Australië (34 min)
En nog eens tien korte featurettes.

DVD 10: The Zion Archive

Een DVD die bol staat van aanvullend statisch beeldmateriaal als foto’s, conceptueel werk, tekeningen, etc.

Het Zion archief
Een bijzonder uitgebreide set aan foto- en andersoortig beeldmateriaal, gerangschikt onder de onderwerpen Storyboards, Personages, Schepen, Machines en Sets. Elke keuze herbergt weer een groot aantal vervolgkeuzen. Goed voor honderden afbeeldingen, foto’s, tekeningen, storyboards en andersoortig beeldmateriaal.

De medio van The Matrix
Achter deze keuze vind je de bioscooptrailers, tv commercials en videoclips van de drie Matrix films. Netjes gerangschikt per film.

Filmspoel Rave (9 min)
Een videomontage met lekkere achtergrondmuziek, waarin je de verschillende stadia van de computer animatiebeelden voorbij ziet komen. Beeldformaat is 2.35:1 niet anamorf.

The Matrix Online voorproefje (10 min)
Een ‘sneak preview’ van de nieuwe (internet) speleditie van The Matrix, dat een soort vervolg is op The Matrix Revolutions.

De verpakking

De set is in Nederland alleen uitgegeven als een 10 DVD set in een plexiglazen verpakking, met als extra’s een buste van Neo en een klein formaat artwork boekje. De 10 DVD set met alleen de disc verpakt in een kartonbox met 10 single digipacks is door Warner in Nederland niet uitgebracht.

Conclusie

The Ultimate Matrix Collection boxset is de ultieme droom van elke verzamelaar. Warner heeft met deze 10 DVD boxset alles uit de kast gehaald om de complete Matrix Trilogie in optima forma te presenteren. De drie films die samen de Matrix Trilogie vormen worden in de, op dit moment, best mogelijke kwaliteit gepresenteerd. Opvallend hierbij is de nieuwe transfer van de originele The Matrix, waarbij het kleurenpalet is aangepast aan beide vervolgen. Of dit beter is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Feit is wel dat scherpte en detail van deze eerste film enorm zijn verbeterd. De beeldkwaliteit van de andere films was al bijzonder goed. De geluidskwaliteit is gelijk gebleven en laat weinig te wensen over. Alle drie films kunnen dienen als demonstratiemateriaal voor je surround geluidsinstallatie. Jammer is wel dat niet alle films de hoge Dolby Digital bitrate van 448 k/bs hebben gekregen.
Op het gebied van de extra’s zet deze set een nieuwe norm neer. Nog uitgebreider dan de vorig jaar verschenen Alien Quadrilogie leek niet mogelijk. Maar Warner laat zien dat meer zeker mogelijk is. En het is niet alleen meer dat telt, al het supplement is van hoge informatieve kwaliteit.
Kritiekpuntje is er eigenlijk alleen op de set zelf. Warner heeft er helaas voor gekozen in Nederland en België alleen de luxe boxset met plexiglazen verpakking, buste van Neo en artwork boekje uit te brengen. De editie met alleen de 10 DVD’s is hier niet verkrijgbaar. Maar de echte verzamelaar laat zich hierdoor niet tegenhouden. En wij geven deze set een verdiend DVD.nl topper predikaat.
Is deze speciale boxset de moeite van het aanschaffen waard? Om in de Matrix sfeer te blijven: het antwoord weet je waarschijnlijk al, het gaat erom of je weet waarom je de keuze maakt.

Laatste reacties

Richard B.  |  21-09-2006

Het antwoord op de vraag "kan een dvd teveel extra's bevatten?" kan ik na het bekijken van deze set met een duidelijk "ja" beantwoorden. :lol: Dat is ook 1...
Lees meer >

intexor  |  18-09-2006

Ik heb het bij de 5-disc box gehouden die kort na deze Ultimate box uitkwam, omdat ik niet al teveel om extra's geef en de plastic verpakking van die Ultimate b...
Lees meer >

Werner  |  17-09-2006

Het antwoord op de vraag "kan een dvd teveel extra's bevatten?" kan ik na het bekijken van deze set met een duidelijk "ja" beantwoorden. :lol: Dat is ook 1...
Lees meer >

Richard B.  |  17-09-2006

Het antwoord op de vraag "kan een dvd teveel extra's bevatten?" kan ik na het bekijken van deze set met een duidelijk "ja" beantwoorden. :lol: Het is gewoo...
Lees meer >

slindenau  |  04-08-2006

Je moet deel 2 en 3 als een groot vervolg zien op de Matrix, met veel antwoorden en een mooie eindknaller (Slag om Zion). Zo vind ik het één leuke film, maar id...
Lees meer >

Richard B.  |  04-08-2006

Van de eerste film (en da's nog altijd DE reden om je te interesseren in de Matrix-cyclus) heb ik al de beste versie in de vorm van de Revisited-set. De twee ve...
Lees meer >

Werner  |  04-05-2006

Regio 2, maar weet iemand of ik dan ook gewoon netjes mijn Nederlandse Sub's erbij hebt? Peter Neen, die staan er niet op.
Lees meer >

Jeroen vS  |  13-10-2005

Ik heb nu ook de box. Erg mooi! Maar hoe haal je praktisch een DVD uit die doos. :oops: Deurtje open, laatje eruit, disc pakken. Rekening volgt. :wink:
Lees meer >

mark9534  |  11-10-2005

FRS, Van Leest en bij MediaMarkt kunnen ze hem niet meer krijgen.
Lees meer >

Ganymede  |  11-10-2005

heb hem vandaag gekocht voor het bedrag van 40 euri. Mooie set voor een mooie prijs. Vanavond maar eens wat extra's gaan bekijken 8) Hij is nu toch bijna op...
Lees meer >

mark9534  |  01-10-2005

heb hem vandaag gekocht voor het bedrag van 40 euri. Mooie set voor een mooie prijs. Vanavond maar eens wat extra's gaan bekijken 8) Hij is nu toch bijna op...
Lees meer >

DannySheffield  |  21-05-2005

Deze box is wel mooi afgerond nu, de prijs is nu ook erg omlaag gegaan he. En nu verkoopt deze box ook erg goed, deze collectie heeft trouwens wel de vetste ext...
Lees meer >

Mark de Jong  |  09-05-2005

Hoe limited is die limited edition nu eigenlijk? Lijkt me eerder dat dit een term is die men gebruikt om gewoon meer te verkopen. Want nu nog steeds kan ik he...
Lees meer >

Kevin Rijm  |  09-05-2005

Hoe limited is die limited edition nu eigenlijk? Lijkt me eerder dat dit een term is die men gebruikt om gewoon meer te verkopen. Want nu nog steeds kan ik he...
Lees meer >

Henk van der Weerdt  |  06-05-2005

heb hem vandaag gekocht voor het bedrag van 40 euri. Mooie set voor een mooie prijs. Vanavond maar eens wat extra's gaan bekijken 8)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:10
9.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 542
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.