De resultaten 1 tot 10 van 10 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Bride of Frankenstein, The (1935) [DVD]

    Bride of Frankenstein, The (1935) [DVD]

    <i>The Monster demands a Bride</i> staat er op het affiche van The Bride of Frankenstein gedrukt. In dit vervolg op Frankenstein slaagde regisseur James Whale er nogmaals in om een absolute monsterhit te scoren. Natuurlijk was Boris Karloff als het monster van de partij...

    Lees dit artikel

  2. #2
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2002
    Woonplaats
    somewhere in time

    Standaard

    Ook wat mij betreft overtreft deze Bride Of Frankenstein het origineel. Niet alleen is er de geweldige filmmuziek, die op Frankenstein ontbreekt, maar ook de humor is veel verder uitgewerkt. Hoogtepunt voor mij is de scene waarin de 'bruid' tot leven wordt gewekt. Sublieme montage en ongewone camerastandpunten zorgen voor een geweldige climax. Voor liefhebbers van deze film (en van Frankenstein en The Invisible Man): er is een film gemaakt over de laatste dagen van James Whale, de regisseur van genoemde films, die erg de moeite waard is. Hij heet Gods And Monsters. De dvd hiervan is ook zeer goed verzorgd met een prima docu en zeer goed audiocommentaar.
    "Fred, it's not quite dark enough, I can still see something"


  3. #3

    Standaard

    Inderdaad echt een topper. Vooral dat haar van Elizabeth (Valerie Hobson). Fantastisch! Heb onlangs zo'n beetje de hele reeks voor €12,- /st. in Australie gekocht. Geen geld voor dit soort schitterende uitgaves.

    Eddy zal je tip opvolgen en ga maar eens op zoek naar deze "Gods And Monsters" DVD

  4. #4
    Super Member
    Registratie datum
    Jul 2002
    Woonplaats
    De Cirkel in Badhoevedorp

    Standaard

    Weer zo`n leuke film. Ik vind het fijn dat er zo veel beeldmateriaal van vroeger zo goed bewaard is gebleven. Er komen ook steeds meer oude films op DVD uit en als liefhebber van oude films ben ik er als de kippen bij als er eentje op regio 2 uit komt

  5. #5

    Standaard

    Klassieker in zijn genre en een aanrader voor genrefanaten en filmliefhebbers in het algemeen. Bijzonder sfeervol.

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Eddy
    Voor liefhebbers van deze film (en van Frankenstein en The Invisible Man): er is een film gemaakt over de laatste dagen van James Whale, de regisseur van genoemde films, die erg de moeite waard is. Hij heet Gods And Monsters. De dvd hiervan is ook zeer goed verzorgd met een prima docu en zeer goed audiocommentaar.
    Ik had er dus nog nooit van gehoord, van deze "Gods and Monsters". Ben dus even op zoek gegaan en zag ten eerste dat hij een 7,6 bij de IMDB kreeg wat ik al erg hoog vond en ten tweede dat hij ook nog in de prijzen bij de Oscars was gevallen. Mijn nieuwsgeirigheid was voldoende gewekt, gezien het onderwerp mij ook al erg interesseerd (tenminste zijn films dan). Ook de prijs viel reuze mee, dus maar snel een "blinde" aankoop gedaan. Ben zeer benieuwd!

    M.a.w.: bedankt voor de tip.

  7. #7
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2002
    Woonplaats
    somewhere in time

    Standaard

    Voor mij was het ook een blinde aankoop, maar wel een hele goede! Ik heb hem inmiddels een paar keer gezien en hij wordt steeds beter. Het acteerwerk is geweldig, niet alleen van Ian McKellen en Lynn Redgrave, maar vooral ook van Brendan Fraser. Zeker na het audiocommentaar te hebben beluisterd is het erg leuk om Bride Of Frankenstein en Gods And Monsters na elkaar te zien.
    "Fred, it's not quite dark enough, I can still see something"


  8. #8
    Super Member
    Registratie datum
    Jul 2002
    Woonplaats
    De Cirkel in Badhoevedorp

    Standaard

    Voor mij was het ook een blinde aankoop. Vaak huur ik films voordat ik ze koop maar oude films zijn vaak genoeg niet in videotheken te vinden, alleen de hele bekenden zoals Spartacus, Ben-Hur en Cassablanca. En ik houd van films van heel vroeger vandaar dat ik oude films vaak blind koop

  9. #9

    Standaard

    tip: bekijk ook eens Young Frankenstein van Mel Brooks en rapporteer de verschillen. :wink:

  10. #10

    Standaard

    Of ie zo goed is als het Frankenstein weet ik (nog) niet maar hij is onmisbaar als duo-aanschaf samen met het origineel.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •