De resultaten 1 tot 15 van 15 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Cube 2: Hypercube [DVD]

    Cube 2: Hypercube [DVD]

    Dit vervolg op de cult-hit uit 1997 gaat uit van hetzelfde concept als zijn voorganger en probeert dit op een bijzondere manier uit te bouwen. Deze nieuwe kubus heeft geen regels, geen beperkingen van tijd en ruimte en… geen verhaal.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik vind hem wel aardig. Inderdaad niet zo origineel meer.

  3. #3

    Standaard

    Heb eergisteren deel 1 en 2 achter elkaar gezien. Erg sterk verhaal is het niet, voor zover je inderdaad over een verhaal kan spreken. Net als deel 1 heeft deel 2 ook geen verhaal, hoewel ze hier wel iets meer laten zien wat zich buiten de cube afspeelt. Het open einde geeft eigenlijk al aan dat er een deel 3 zal komen.

    Conclusie, een lekkere film om te kijken na een dag hard werken, waarbij je je verstand op 0 kan zetten (voor zover dit al niet het geval is )
    Freddy Krueger: [to Jason] Penny for your thoughts?

    (updated on 24-08-2002)

  4. #4

    Standaard

    Er zit wel degelijk een verhaal in, zij het dat het nogal lijkt op het vorige deel . Wat betreft de vierde dimensie: deze heeft niets met tijd te maken. Het betreft hier een hyperkubus. De drie dimensies die wij in ons dagelijks leven kennen (lengte x breedte x hoogte) worden in The Cube als projectie van een vier dimensionaal object gebruikt: de hyperkubus dus. Deze heeft naast lengte x breedte x hoogte nog een extra ruimtelijke dimensie. Omdat in onze wereld maar drie dimensies zijn is het ontzettend moeilijk voor te stellen hoe een dergelijke kubus er uit zou moeten zien (helemaal op tv c.q. film daar er daar maar eigenlijk maar drie dimensies kunnen worden geprojecteerd). Ik denk dat de filmmakers er redelijk in geslaagd zijn om dit te laten zien. (Als analogie zou je een wereld kunnen voorstellen waar maar twee dimensies bestaan: plat wereld. Alleen lengte en breedte bestaan in deze wereld. Hoe zouden mensen uit die wereld naar onze 3d wereld kijken?)

    De boobytraps zijn anders dan in het eerste deel: misschien iets minder qua opzet maar ze leveren toch een redelijk resultaat op.

    De wanden in de kamers hadden wel wat mooier gekund, het eerste deel is wat dat betreft beter: toch stoorde het mij niet echt.

    Het leukste en tegelijk het meest vreemde van de film was de variatie in tijd in de verschillende kamers (soms zelfs in één kamer). Het maakt het lekker abstract allemaal. Het einde was trouwens perfect, maar hier verklap ik verder niets over.

    Cube2 is een aparte film die waarschijnlijk niet een groot publiek zal aanspreken (maar dat deed het eerste deel ook al niet). Als je de film met het eerste deel vergelijkt dan is hij wel iets zwakker, maar niet veel. Ik zou hem zeker aan een ieder aanraden die het eerste deel gezien heeft.

    N.B. Uit de review maak ik op dat deze keer DFW wel een behoorlijk product heeft afgeleverd? Dus beter dan het eerste deel? Want die heb ik maar uit Frankrijk laten overkomen gezien de allerbelabberdste staat waarin de Nederlandse versie verkeerde.
    Enemies make dangerous friends

  5. #5

    Standaard

    Minder sterk, en vooral minder verassend en beklemmend, dan de 1ste, maar toch het bekijken waard
    - I want peace on earth and good will toward man.
    - We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
    Strips? stripinfo.be | Drum 'n' Bass? drumnbass.be

  6. #6

    Standaard

    Mooi vormgegeven maar belachelijk afgietsel van het geniale origineel... Karakterloos geregisseerd.
    StarTrader

  7. #7

    Standaard

    Erg irritante en slechte acteurs
    Computer graphics waren ook niet al te geweldig..

    Zonde... het had veel mooier kunnen zijn.

  8. #8

    Standaard

    Het origineel was ijzersterk, het vervolg emotieloos en karakterloos.

  9. #9

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door T'Pol
    N.B. Uit de review maak ik op dat deze keer DFW wel een behoorlijk product heeft afgeleverd? Dus beter dan het eerste deel?
    Yes, zeker weten. (Het eerste deel heb ik een tijd terug ook geïmporteerd, inderdaad vanwege de niet zo geweldige Nederlandse uitgave.)

    Zoals uit de review blijkt zit het technisch wel snor met de DVD.

  10. #10

    Standaard

    Ik heb hem laatst gehuurd, ben blij dat ik hem niet gekocht heb. Ben nl. in slaap gesukkeld, zo spannend was de film, NOT!
    Wel een paar leuke scene's gezien, maar daar blijft het ook bij.
    Deel I was gewoon stukken beter.

  11. #11

    Standaard

    Toch lijkt het me een aardige film, ga hem van de week ff kijken.

  12. #12

    Standaard

    Zo'n slechte films vond ik het niet. Toegegeven, deel 1 was natuurlijk beter, maar ik vind het echt een goede film. Het is inderdaad niet aan iedereen besteed en als je deel 1 niks vond dan moet je zeker niet aan deze film beginnen.

    Ik hou wel van dit soort films en vond vooral het einde erg goed. De vallen vond ik wel wat minder, maar voor de rest echt wel een goede film. Ik hoop zelfs nog op een deel drie.

  13. #13

    Standaard

    Alleen zo verrekte klote dat er in nederland geen fatsoenlijk versie van the Cube 1 is, eerst was er die ontzettend slechte versie van Hom vision, die had ik teruggebracht.
    Nu is er een maand of 2 ofzo geleden ook een rcv versie uitgekomen, nieuw hoesje, nieuwe opdruk op de dvd, maar het was gewoon dezelfde klote versie (was ook die van HOM..).. beeld is ECHT slecht van die dvd, je moet je brightness echt omhoog pompen om nog wat te kunnen zien..

    film op zich was wel goed ja.. de 2e heb ik nog niet gezien, maar wel al liggen..

  14. #14

    Standaard

    Idd stom dat er geen goede release van is. In het buitenland vind je die wel...

    Ben eens benieuwd wat voor leuks ze nu weer bedacht hebben voor Cube 3...
    - I want peace on earth and good will toward man.
    - We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
    Strips? stripinfo.be | Drum 'n' Bass? drumnbass.be

  15. #15

    Standaard

    Er wordt in deze thread gesproken over "het origineel".... dat suggereert dat deel 2 een remake is. ...het is dus leltterlijk een vervolg ..... "Fase 2 is completed"

    Het aardige van deze film is dat Cube 1 was gebaseerd op logica en hoofdzakelijk (qua relaties tussen personages) op game-theory .... als je keuzes moet maken om uiteindelijk te overleven in een voor eenieder bedreigende situatie is het in een hypothetisch geval het beste (als je een optimale uitkomst wil bereiken, lees: iedereen uit de kubus wil krijgen) compromissen sluit en samenwerkt....ofwel niet geheel zelfzuchtig bent (denk vooral aan de donkere man in Cube 1).

    Deel 2 ging echter ook meer uit van hypergame-theory. Deze theorie is gebaseerd op verschillende percepties van de waarheid... niet iedereen ziet hetzelfde op hetzelfde moment. De interpretatie van wat er gebeurt is persoonlijk en iedereen heeft andere kennis over de situatie. Hypergame theory zegt eigenlijk ook dat game-theory te theoretisch is. De boodschap van deel 2 is daarmee dus eigenlijk dat de eerste Cube eigenlijk te rationeel was opgebouwd en als experiment mislukt. Vandaar de wat wazige redeneringen in deel2. Het had iig allemaal wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •