De resultaten 1 tot 6 van 6 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Parallax View, The [DVD]

    Parallax View, The [DVD]

    Een van de beste politieke thrillers.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik heb hem nog nooit gezien maar ik hoor veel positieve dingen over deze film. Als ie op het niveau van All the presidents men zit dan is dit er zeker eentje die nog wel eens in mijn collectie gaat belanden. Leuke titel om ooit eens als 'blinde aankoop' budget-dvd aan te schaffen.

  3. #3

    Standaard

    Fantastische film, maar niet geschikt voor iedereen. Het verhaal kent weinig aktie, en zal liefhebbers van een snellere film zeker irriteren. Wie echter kan genieten van een goed verhaal en niet gaat zitten wachten tot er wat schot in de film komt, zal zeker worden beloond. Een vergeten film, die tot mijn favorieten hoort.

    Pakula maakt met de beeldcomposities optimaal gebruik van het breedbeeldformaat en de muziekscore is ook geweldig.

  4. #4

    Standaard

    Inderdaad een hele goede film, maar toch ook weer niet meer van deze tijd. Pakula heeft een aantal zeer interessante films gemaakt en deze hoort daar zeker bij. Zie de Parallax view in het rijtje All the presidents men en -iets recenter- Pelican Brief.

    Dat de kwaliteit van de DVD niet al te best is verbaasd me niet zo veel. Ik had vroeger een VHS die ook te beroerd was om naar te kijken. Blijkbaar is het origineel nu eenmaal niet zo best.
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  5. #5

    Standaard

    Dit is een minder bekende film van Pakula die vaak door mensen als ondergewaardeerd wordt gezien. Twee jaar later maakte hij het meeslepende en zeer interessante All the President's Men over corruptie en complottheorieën. TPV is ook weer een film met een soortgelijke plot vanuit dezelfde invalshoek (journalist), maar wel anders opgebouwd en met veel andere aspecten. Ik moet zeggen dat ik vooral het eind sterk vond en de politieke lading die de film vooral destijds meegaf. De soms uiterst mooie en toepasselijke muziekale score en de sfeer is grandioos met veel (positieve) trage momenten en dan is er ook nog visueel genoeg moois aanwezig. Inhoudelijk vind ik TPV wel een stuk minder meeslepend dan Pakula's All the President's Men en is het plot ook minder sterk en interessant. Ondergewaardeerd is de film wel, maar dan moet je het mooie aan de film ook willen (kunnen?) zien.

    7.8

  6. #6

    Standaard

    The Parallax View (1974)
    Joe Frady is een verslaggever die samen met zeven anderen getuige is van een moord aanslag op een belangrijke politicus. Als er van de getuigen steeds minder mensen,die door ongevallen om het leven komen overblijven begint Frady te twijfelen aan de officiële verklaring die is afgegeven. Hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan die uiteindelijk zal leiden naar een verrassende en onvoorziene climax.

    Deze politieke triller van Alan J. Pakula die gebaseerd is op het boek van Loren Singer kan tot de beste in z,n genre gerekend worden. Pakula maakte al eerder de film Klute (1971) en later All the President's Men (1976) die in het zelfde straatje liggen. In de film zijn duidelijk verwijzingen naar de moord aanslag op J.F.K. en de conspiracy theorieën die er over bestaan te zien. Warren Beatty zet een van z,n beste rollen uit z,n carriere neer in een film die heerlijk paranoia aandoet en prachtig wide-screen geschoten en in beeld gebracht is. 8/10
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •