De resultaten 1 tot 6 van 6 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard To Have and Have Not [DVD]

    To Have and Have Not [DVD]

    Debuutrol van Lauren Bacall in een passionele relatie met Humphrey Bogart.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Je hebt 2 threads aangemaakt voor deze recentie Arnold. :P

    Enne.. dit is de volgende die ik ga kopen in die "3 voor 33 euro" actie van FRS. Howard Hawks, Ernest Hemingway, William Faulkner, Humprey Bogard, Lauren Bacall. Allemaal namen die historie geschreven hebben in hun verschillende 'beroepsgroepen'. De film is ook niet verkeerd btw. The one-liners horen bij de beste uit de filmgeschiedenis.

  3. #3

    Standaard

    Ja, dit vond ik ook een hele goede. Maar dan ben ik natuurlijk wel bevooroordeeld, als Bogie fan... En het is dan ook geweldig te ervaren dat de films die nu uitkomen (kennelijk hebben Warner en ook Columbia ontdekt dat er een markt is voor oude films!) allemaal goed to zeer goed van kwaliteit zijn.
    High Sierra, The Treasure of the Sierra Madre, Dark Passage, To Have and To Have Not, They Drive By Night, Desperate Hours zijn juweeltjes en voor een habbekrats te koop.
    Daarnaast kan ik aanbevelen Gaslight (elders op deze site ook al besproken), Mrs. Miniver (een film uit de 2e WO, om de Engelse bevolking een hart onder de riem te steken) en Goodbye Mr. Chips (een erg aandoenlijke film).
    Hans :wink:

  4. #4

    Standaard

    Nou ik hem ook echt in m'n bezit heb viel ie me toch wel een beetje tegen. Het verhaal is een beetje ongeinspireerd en de film moet het teveel hebben van de 'starpower' van Bacall en Bogard. Zoals al eerder gezegd is heeft het allemaal wel veel weg van Casablanca maar daar kan deze film zich toch niet echt mee meten: het plot is daarvoor veel te 'plat'.

    Maar goed: de dialogen blijven leuk en het is ook zeker wel een spannende film. Het acteerwerk van de cast is ook zeker niet slecht. Voor fans van dit soort films is het dus zeker wel een aanrader maar diegenen die net beginnen met het verzamelen/bekijken van dit soort films kan ik bijv. The Maltese Falcon of The Big Sleep en natuurlijk Casablanca veel meer aanbevelen.

    Oh ja: de dvd-uitgave is verder prima. Goeie transfer en een paar kleine extra's voor een lekker lage prijs. Graag meer daarvan Warner!

  5. #5

    Standaard

    Dubbelpost, gaarne verwijderen

  6. #6

    Standaard

    Hmm, ik vind hem inderdaad ook niet super, alhoewel de rol van de dronkaard wel goed is, maar hij mist iets, toen hij afgelopen was dacht ik nog, ooh is dit dan het einde?

    Uiteraard verplichte kost voor de bogiefan, maar ik moet zeggen dat de treasure of high sierra tienmaal beter is.



    (en ook stukken tijdlozer, die vind zelfs een niet klassieke filmliefhebber goed) Het is mijn persoonlijke mening maar, ik vond de african queen ook zwaar tegenvallen en dat terwijl de filmnoteringen het tegendeel beweren. (the big sleep en maltese falcon, laatst genoemde zeer goed door Peter Lorre en Sydney, maar verhaal erg filmnoir , alleen die dame astor, een mooie dame? ik kan het er niet in zien, maar dat terzijde.)



    Beginners zal ik eerder keylargo aanraden en uiteraard casablanca en treasure of high siedra. Deze drie zijn bijna tijdloos gebleven. Dark passage is voornamelijk een aanrader voor het camerastandpunt.

    De bogiefan zal deze film kopen, maar voor wie kennis wil maken met bogie zal ik bovenstaande drie gaan bekijken/kopen.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •