De resultaten 1 tot 17 van 17 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Dolce Vita, La [DVD]

    Dolce Vita, La [DVD]

    ‘La Dolce Vita’, is een knappe verfilming zonder gekunsteldheden van het decadente nachtleven van Rome uit de jaren ’60. Centraal in de film staat Marcello, een columnist die het ‘zoete leven’ beschrijft van de high society van Rome.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Mag de dvd-release karig zijn. Je haalt wel een klassieker in huis!
    Voor de prijs hoef je het niet te laten.

    € 7.99 bij de Freerecord

  3. #3

    Standaard

    Gezien de lovende reacties elders op dit forum heb ik hem toch maar aangeschaft en gekeken inmiddels. Ik heb wat belangrijke aanvulligen op de besperking alhier:

    1) de ondertiteling valt "buiten beeld" op een breedbeeldtv (toch erg belangrijk om te melden lijkt me aangezien het uitscahkelen van de OT niet echt een optie is gezien de taal)
    2) het geluid is ab-so-luut niet lipsynchroon, wat BEHOORLIJK irritant is op den duur.

    Dan de film: traag, langzaam en onbegrijpelijk. Misschien mis ik iets, maar deze film trek ik echt niet. Het is niet de lengte alleen waar ik iets op tegen heb, maar het totale gebrek aan verhaal. De personages konden mij ook niet echt boeien. Geen aanrader. En dit is dan Fellini's meest toegankelijke film

    Het is niet dat ik wat tegen Europese cinema heb, integendeel. Maar ik merk wel steeds meer dat films voor 1968 (ongeveer) toch een heel ander publiek voor ogen hebben!
    Opstelling video/audio: Philips 65OLED803 / Denon AVR-X3500H / Sony UBP-X800 / Yamaha CD-S300 / Pro-Ject Debut II

  4. #4

    Standaard

    Over de film ben ik het niet met je eens. Maar wel de beroerde uitgave. Synchroom loopt hij idd niet. Het probleem van de ondertiteling wist ik niet. Ook de slechte lagenwisselingen en de overdreven filmruis spelen parten.

  5. #5

    Standaard Synchroon

    Het geluid is waarschijnlijk niet lip-synchroon omdat de film zoals zoveel europese films
    (slecht) ingesproken is achteraf.

  6. #6

    Standaard

    Ik hoorde al over dat geluidsprobleem en heb er tot nu toe daarom nog vanaf gezien om hem aan te schaffen. Jammer dat zo'n klassieker niet de behandeling krijgt die het verdient.

  7. #7

    Standaard Synchroon

    Het niet synchroon zijn van het geluid heeft niets te maken met deze DVD uitgave, maar simpelweg met het feit dat de film na de opnamen opnieuw ingesproken is door de acteurs, wat in veel (europese) films gebeurd.

  8. #8

    Standaard

    Triest dat zo'n wereldklassieker zo onder de maat (beeld- en geluidskwaliteit) op de markt wordt gemieterd.
    Cultuurbarbaren.
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  9. #9

    Standaard

    het is een mooie film. alleen jammer dat er zo;n bagger release is uitgebracht in ned

  10. #10

    Standaard

    Ik vond dat het beeld ook nog wel wat te lijden heeft door aliasing.

  11. #11

  12. #12

  13. #13

    Standaard

    Er ligt momenteel een nieuwe dvd in de winkels uit de Essential Cinema serie (met de witte hoezen). Ik neem aan dat dit een gewone reissue is van de oude dvd? Weet iemand dat?

  14. #14

    Standaard

    Het is - helaas - de schijf uit 2001. Ben er dus een beetje ingestonken door de "Essential Cinema" outfit. Geld en moeite is door DFW slechts besteed om de verpakking op te leuken. Aan de ondertitels heb je dus niks, want die vallen - omdat beeld niet anamorphisch is zoals op de achter cover vermeld - weg bij uitvergroting.
    En ik spreek en versta toch al zo slecht Italiaans. Zonde van het geld, als was het maar uit de 3 v. 25,00- bak.
    Laatst aangepast door Herman ter Lingen : 23-09-2007 om 15:29

  15. #15

    Standaard

    Jammer. Binnenkort toch maar eens een betere versie importeren dan.

  16. #16

    Standaard

    Gisteren zag ik (bij FRS) een box liggen van DFW met de titel "and the Winner is" met daarin 3 films. Uitgave is volgens mij vrij recent. Ook La Dolce Vita zit er in. En wat denk je dat er op de box aan de achterzijde voor Dolce Vita staat vermeld: ja hoor.. 2:35:1 anamorf.

    Kennelijk raakt DWF niet van dit wanprodukt af (ook niet via de 'essential' serie), en stopt nu maar opnieuw dezelfde dvd in weer een ander doosje.

    Bij Bart Smit zag ik trouwens wat 'verhuisdozen' liggen ook van DFW o.a. met iets over WWII.
    4 dvd's in een doos voor 8 dvd's; voor de helft gevuld met lucht dus.

    DFW heeft eind vorig jaar beterschap beloofd aan de consument, maar wat ze nu weer doen schaar ik onder BEDRIEGLIJKE PRAKTIJKEN.

  17. #17

    Standaard

    Ik hem eindelijk gezien, en ik moet zeggen dat deze film me nog niet gegrepen heeft. Het kabbelende tempo van de film maakte het lastig voor me om echt in het verhaal te komen. En ook het feit dat de hoofdkarakters weinig sympathiek zijn maakt het lastig om je echt betrokken te voelen bij wat hen overkomt. La Dolce Vita is visueel mooi en is ook heel sfeervol met de beelden van o.a. het nachtelijke Rome, maar al met al ben ik nog niet onder de indruk van deze film. Ik denk dat ie voor mij nog wat meer kijkbeurten nodig heeft.

    Ik ben het trouwens eens met een eerdere commenter dat dit zeker niet Fellini's meest toegankelijke films is. Sterker nog: ik vind het juist z'n meest ontoegankelijke. 8 1/2 en Roma vond ik bijvoorbeeld veel directer en makkelijker te waarderen.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •