Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 38 van 38 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    De ultieme uitgave van "Das Boot" in verkrijgbaar in de versie zoals ze werd uitgezonden als een mini-serie van zo gezegd 6-uur maar eigenlijk ging het over 6 afleveringen van 50min, maar met de reclame ertussen kwam men op een uur. Nu volledig geremastered .Was doendertijd en duurste film ooit vervaardigd in Duitsland en misschien ook wel één van de beste Duitse films ooit. Nu is een knappe uitgave met een aantal leuke extra's zoals foto's en een mooi boekje, alleen de extra's op de DVD laten een beetje te wensen over, die hadden beter gekund zeker de magere " making of ..." , amper een 6-tal minuten. Ben altijd al onder indruk geweest van het realistische en angstaanjagende beeld van , hoe het toendertijd het leven aan boord van een onderzeeër ten tijde van de tweede Wereldoorlog moet geweest zijn .
    liefhebber van de echt cinema en de echte grote klassiekers

  2. #27

    Standaard

    Ik heb de directors cut (niet de superbit), is het de moeite waard om deze te kopen?
    We stand alone together...Preciousss...And like that, he's gone...
    My Website Mijn verkoopthread

  3. #28

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Ron kars
    Ik heb de directors cut (niet de superbit), is het de moeite waard om deze te kopen?
    De geluidstrack is duidelijk beter. Je subwoofer krijgt echt werk te doen.
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  4. #29

    Standaard

    Gisteravond gezien en Das Boot behoort zeker tot de beste oorlogsfilms die ik gezien heb. Deze film geeft naar mijn mening een vrij realistisch beeld van hoe de bemanning van een duikboot zich gedurende WO 2 gevoeld moet hebben. Mooie plaatjes en een fantastisch geluid maken Das Boot tot een van mijn favoriete films ....
    Remember the posters that said "Today is the first day of the rest of your life"? Well, that's true of every day but one - the day you die.
    (American beauty)

    Mijn Collectie

  5. #30

    Standaard

    Fantastische film!!

    Mooi als ze in een storm aan de oppervlakte varen en dan op die uitgestrekte Atlantische oceaan een andere u-boot tegenkomen.
    " Das ist Thompsen!! "
    Die blijdschap. Gelijk weer wat moed, wat wel nodig was, want de zeelui v/d Duitse onderzeebootvloot hadden, afgezien v/d kamikazen natuurlijk, de kleinste overlevingskans van alle andere eenheden.

  6. #31

    Standaard

    [quote]

    Ik zie het zo:

    gewone superbit: eertse uitgave en bijna identiek aan superbit maar iets meer diepgang van bemanning [quote]

    Een Film over een onderzeeBoot hoort ook diepgang te hebben.

    Ik heb nu eindelyk vakantie dus tyd om m'n uncut versie te zien.
    forever you stay save and sound...........buried deep into the ground

  7. #32

    Standaard

    Deze versie is op DVD.nl gereviewed en zie je ook in de winkel regelmatig liggen.



    De versie die ik heb is hetzelfde op het plaatje aan de voorkant na. Daar zie je in plaats van het blauwe plaatje met het gezicht een groenig plaatje met een duikboot. Dat plaatje is vergelijkbaar met dat hieronder.



    Weet iemand het verschil of is dat alleen de buitenkant.
    - Jeroen -
    - Mijn te koop Blu-Ray's -
    - I've never been perfect, but neither have you - LP -

  8. #33

    Standaard

    Met recht een klassieker. Je zit echt 3 uur lang in het duikboot sfeertje. Zag er tegen op vanwege de speelduur maar heeft geen moment verveeld!
    Four-Star Trader (236)

  9. #34

    Standaard

    Weer gekeken ( de bijna 5 uur durende ) en werderom op 't puntje van mijn stoel gezeten. De verpakking is dan wel mooi, ook het geluid en het beeld zijn dik in orde, maar de extra's zijn zo bizar mager voor 'Der Keizer' onder de duikbootfilms.

  10. #35

    Standaard

    Dit blijft toch wel de absolute nummer 1 qua oorlog/onderzeebootfilms, wat een geweldige film is dit, die 5 uur vliegen voorbij en al had hij 6 of 7 uur geduurd dan had dat ook gemogen van mij.

    Je leeft zo verschrikkelijk mee met de bemanning, ook al zijn ze van het "verkeerde" kamp, maar uiteindelijk zijn het ook maar mensen die gestuurd werden, de acteurs leveren een voor een alle een topprestatie, en op sommige momenten zit je echt op het puntje van je stoel, of voel je je soms net zo wanhopig als hun, als ze een paar honderd meter water boven hun hoofd hebben.........

    Deze film raakt je, het is op sommige momenten zo emotioneel [spoiler:8e8b00ca96]zeker het moment als ze bij Gibraltar de boot "verliezen" en afzinkt en "nummer einz" de diepte aftelt en de wanhoop en schrik op zijn gezicht ziet, en ook via zijn stem hoort, als ze door de 200 meter diepte gaan, gaf me een brok in me keel, en dat heb ik niet veel bij films.......[/spoiler:8e8b00ca96] ook al heb ik de film al 10 keer gezien het blijft je bij je strot pakken.

    Deze film blijft bij mij absoluut nummer 1 staan qua alle films die ik heb, en ben erg blij met deze uitgave.

    Ik kan alleen maar zeggen twijfel niet en koop deze film, hetzij de korte versie of deze versie, het blijven absolute toppers.

    Heb deze film een 10 gegeven, vind het wel raar dat hij hier op DVD.nl niet het predikaat topper heeft, want als er 1 film dat wel verdiend is het deze wel, het geluid mag dan niet aan de hedendaagse norm voldoen en het beeld is af en toe ook niet helemaal 100% maar vind het in dit geval geen belemering om hem hier topper te geven.

    Nog een kleine tip voor eventuele liefhebbers om deze boot eens in het echt te zien, er ligt nog een puntgaaf exemplaar de U995 in Duitsland in het plaatsje Laboe op het strand, dat ligt net boven Hamburg, ben hier zelf ook geweest en dan zie je eigenlijk pas hoe krap en klein alles is, en deze word perfect onderhouden, ben er enkele jaren geleden geweest en had de mazzel dat er op dat moment een opvarende was met zijn kleinkinderen, je hing werkelijk aan die man zijn lippen........en het hoort bij een ereplaats voor alle omgekomen duitse opvarenden, en al hun namen staan daar opgeschreven op die gedenkplaats....daar word je wel stil van, zoals trouwens alle gedenkplaatsen, dan zie je weer hoe zinloos oorlog is en wat voor mensenlevens het allemaal moet kosten.......

    En als je dan toch die kant op gaat in diezelfde richting, in Bremerhaven bij het maritiem museum ligt ook nog en U boot van het type XXI, deze ligt er ook puntgaaf bij maar is niet helemaal orgineel meer, andere dieselmotoren liggen erin, is in de jaren 50 geborgen en heeft toen dienst gedaan als onderzoek/opleidingsboot maar ook dit is de moeite waard, zeker omdat alle na-oorlogse onderzeeboten hiervan zijn afgeleid, zeker de russen hebben goed naar dit ontwerp gekeken........deze ligt in het Wilhelm Bauer Museum vlak naast het Bremerhavense maritiem museum ook de moeite waard trouwens...
    Grtz Ron

  11. #36

    Standaard

    Ik heb deze versie aangeschaft maar nu ik hem heb bekeken denk ik dat de kortere directors cut de te prefereren versie is. Deze lange cut is iets te lang en voegt relatief weinig toe aan die eerdere versie behalve wat extra 'sfeer'. De superbit is de versie die ik aan anderen zou aanraden denk ik.

  12. #37

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Richard Boon
    Ik heb deze versie aangeschaft maar nu ik hem heb bekeken denk ik dat de kortere directors cut de te prefereren versie is. Deze lange cut is iets te lang en voegt relatief weinig toe aan die eerdere versie behalve wat extra 'sfeer'. De superbit is de versie die ik aan anderen zou aanraden denk ik.
    Ik vind deze versie juist wel veel meer toevoegen de karakters worden nog verder uitgediept, en het verhaal word nog intenser.

    Maar het is een lange zit is, in 1 keer is (bijna) niet te doen, toch prefereer ik deze boven de "normale" versie, omdat alles gewoon wat duidelijker en intenser word.
    Grtz Ron

  13. #38

    Standaard

    Complete versie van Das Boot, eigenlijk is dit de versie zoals ze als een televisie-serie werd gepresenteerd in 6 delen . Als bioscoopfilm op zichzelf vond hem al één van de beste Duitse films ooit gemaakt, maar deze un-cut versie is nog completer en met momenten nog intenser. De karakters worden inderdaad veel verder uitgediept en je komt meer over hen te weten. Het moet met momenten in zo'n U-boot bijna een dodelijke en beangstige sfeer zijn geweest. Wolfgang Petersen is nadien naar Amerika getrokken om daar ook regisseur door te breken. Moet wel toegeven ondanks vele latere commerciêle successen dat Petersen zou beleven, heeft hij zich op artestiek vlak nooit meer kunnen evenaren. Dit is een meesterlijke film die een verschrikkelijk beeld geeft hoe angstaanjagend het leven aan boord van een U-Boot tijdens WWII kon zijn. Kan enkel maar één kanttekening aan deze DVD is het te kort aan extra's, enkel wat trailer en een erg korte bijlage. De verpakking een de mooie foto's maken wel veel goed.

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •