De resultaten 1 tot 18 van 18 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Christiane F. - Wir Kinder von Bahnhof Zoo [DVD]

    Christiane F. - Wir Kinder von Bahnhof Zoo [DVD]

    Het aangrijpende en schokkende relaas van de aan heroïne verslaafde tiener Christiane.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik heb 'm direct na release aangeschaft, maar nog niet gekeken. Je moet in de juiste 'stemming' zijn om aan deze film te beginnen. Vroeger tijdens mijn middelbare schooltijd heeft deze film al flinke indruk gemaakt.
    Moet me er nu wel toe zetten om 'm te gaan bekijken.
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  3. #3

    Standaard

    24 jaar later is dit nog steeds een ijzersterke film.
    Ik heb vorig jaar november in het Berlijnse Filmmuseum de Duitse versie aangeschaft, omdat ik geen idee had of, en wanneer, deze in Nederland zou worden uitgebracht. De Duitse versie heeft geen DTS, en ook geen subs. Dat was aanvankelijk wel lastig vanwege de "slang".

  4. #4

    Standaard

    Van die [spoiler:590b14e361]afkick-scène[/spoiler:590b14e361] ben ik toch elke keer niet goed... Overigens ook zeer positief dat de originele monotrack er ook op staat, maakt de ervaring alleen maar authentieker.
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  5. #5

    Standaard

    Inhoudelijk nog steeds een sterke film , ondanks z'n leeftijd, maar wel jammer dat beeld en geluid beneden de maat zijn . Behoorlijk tegenstrijdig :x
    Of zingt Bowie gewoon zo beroerd? (Oei, ruzie met Dennis)
    Ah. Als ie eerlijk is zal ie toegeven dat Bowie in het Duits niet klinkt
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  6. #6

  7. #7

    Standaard

    Inderdaad een echte goede junkiefilm, triest ook, maar ga hem zeker aanschaffen en fantastische muziek van Bowie, heroes in het duits prachtig vond ik dat.
    Weet iemand misschien ook wanneer Barfly uitkomt en bij wie.

  8. #8

  9. #9

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door steven van dijk
    Weet iemand misschien ook wanneer Barfly uitkomt en bij wie.
    Goh, je maakt wel een vergelijking: Christiane F en Barfly. Afgezien van het feit dat alcohol ook een verslaving kan zijn zie ik geen overeenkomsten tussen deze twee films. Neemt niet weg dat Barfly een mooie film is. Heb 'm ook nog steeds op VHS. Een DVD release is volgens mij nog niet gepland.
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  10. #10

    Standaard

    Nou waarom ik deze twee films vergelijk is het volgende, ze gaan allebei door een verslaving naar de klote...en het speelt allebei niet in een vrolijke omgeving...maar goed misschien vind je mijn volgende vergelijking beter christina f met trainspotting...dat kun je niet ontkennen denk ik.

  11. #11

    Standaard

    De ironie is dat juist deze film, (mede vanwege de melancholische muziek, de deprimerende sfeer, de neiging tot zelfdestructie en mijn puberverliefdheid voor de hoofdrolspeelster) als geen ander heeft bijgedragen aan mijn toenmalige interesse voor drugs.

    Trainspotting vind ik trouwens way too funny voor een drugsfilm. Als je dan toch een ellendige vergelijking moet maken, kies dan Requiem For A Dream.

  12. #12

    Standaard

    Jammer toch dat er geen extra's aanwezig zijn. Dit is toch een onderwerp waar je volgens mij goede docu's op de DVD kunt zetten, en een interview met schrijfster een trailertje, vind ik toch altijd wat meer dan een kale versie.

  13. #13
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2002
    Woonplaats
    somewhere in time

    Standaard

    Het boek maakte destijds veel indruk op mij waarbij vooral het relativerende van Christiane erg opvallend was. Dat aspect zag je in de film een stuk minder terug, maar toch is het een uitstekende film die zeker door het ruwe karakter erg goed de deprimerende sfeer wist vast te leggen.
    Leuk detail is dat het gefilmde publiek bij het David Bowie-concert in feite is gefilmd tijdens een AC/DC concert.
    Of ik de film nog ga aanschaffen weet ik nog niet. Ik heb uiteindelijk toch betere herinneringen aan het boek dat nog steeds bij mijn de kast staat.
    "Fred, it's not quite dark enough, I can still see something"


  14. #14

    Standaard

    Lijkt me een fantastische film!! Als ik deze in de videotheek zie zal ik deze zeker huren! Weet iemand of het boek nog te koop is?
    Mr Fairbrother: 'Is Ted here?'
    Spike: No, he's doing the whocanputhisheadinabucketofwaterthelongest-competion!

  15. #15

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Maarten van Krimpen
    Weet iemand of het boek nog te koop is?
    Is in iedere Slegte voor een paar euro wel te vinden (zowel in het Duits als de Nederlandse vertaling).

    De soundtrack van deze film met nummers van Bowie is een paar jaar geleden trouwens opnieuw uitgebracht op cd, nu als midprice te koop. Past inderdaad erg mooi bij de sfeer van de film.

    David Bowie heeft ook aan de film meegewerkt, waarbij het concert nogmaals is gedaan en hij klassiekers als Heroes en Station to Station zong.
    Hm, dat klopt niet helemaal. Het stuk "concert" dat je ziet is gewoon in de studio opgenomen, waarbij Bowie playbackt op de versie van Station to Station die op zijn live-album Stage te vinden is. De publiek-scenes zijn inderdaad van een AC/DC-concert. Heroes is helemaal niet in de concert-scene te horen, maar alleen wanneer Christiane de LP ChangesOneBowie draait (waar Heroes/Helden overigens niet op staat...)
    Opstelling video/audio: Philips 65OLED803 / Denon AVR-X3500H / Sony UBP-X800 / Yamaha CD-S300 / Pro-Ject Debut II

  16. #16
    Dubliner
    Guest

    Standaard

    Aangezien ik in het buitenland verblijf... iemand enig idee waar ik deze dvd online kan aanschaffen (dus die met de nl ondertiteling??)

    Bedankt!

  17. #17

    Standaard

    Deze film voor het eerst gezien, en ik moet zeggen een enorm indrukwekkende film rauw en hard, en je vraagt je af waarom mensen hier toch willens en wetens aan beginnen aan die shit.....

    Als je kinderen hebt die de puber leeftijd bereiken deze film zeker laten zien, ondanks dat de film nu bijna 25 jaar oud is, is het verhaal nog steeds overduidelijk, als je hier aan begint dan sloop je jezelf......

    De rollen worden zeer levensecht gespeeld en soms lopen de rillingen over je lichaam als je ziet hoe "verrot" ze eruit zien, en dan is dit nog maar geacteerd.......

    Een indrukwekkende film waar je niet vrolijk van word maar die je wel gezien moet hebben.......


    PS
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Henk Heideveld
    maar wel jammer dat beeld en geluid beneden de maat zijn .
    Misschien dat ik hier een beetje bot op reageer, maar van dit soort opmerkingen word ik erg kriegelig, je kijkt toch niet naar dit soort films om een spektakel te verwachten qua beeld en geluid, ik vind dat met dit soort films totaal onintresant of het beeld en geluid wel goed zijn, het gaat hier om het trieste verhaal en dat is in dit geval veel belangrijker dan dat je je druk gaat zitten maken dat het geluid zo slecht is pffffff ik ben ook een echte beeld en geluidsfreak maar met deze film heb ik daar echt niet bij stilgestaan, zelfs niet 1 moment aan gedacht van goh wat is het geluid slecht.....dan is naar mijn idee de film een beetje aan je voorbij gegaan en dat je je meer focust of dat je geluid wel goed klinkt.........
    Grtz Ron

  18. #18

    Standaard

    Een erge goede film niet qua kracht nog niets heeft ingeleverd!
    UltraStartrader
    Aantal plussen : 411!!!!

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •