De resultaten 1 tot 9 van 9 worden weergegeven.

Discussie: Nachtrit [DVD]

  1. #1

    Standaard Nachtrit [DVD]

    Nachtrit [DVD]

    Uitstekende film over de taxi-oorlog in Amsterdam met Frank Lammers als taxichauffeur.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Dit is oprecht een uitstekende film.
    Ik was van het eerste tot het laatste moment geboeid.

  3. #3

    Standaard

    Ik sluit me erbij aan. Inderdaad een uitstekende film van eigen bodem. Humoristisch en grimmig/realistisch tegelijkertijd. Zelfs als je niet veel hebt meegekregen van de Amsterdamse taxi-oorlog is deze film boeiend en "insightful".

    Frank Lammers speelt normaal gesproken al sterke bijrollen, maar als hoofdrolspeler doet hij het ook top, dat heeft hij hier wel bewezen.
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  4. #4

    Standaard

    De film is zeker een aanwinst voor mijn collectie. Een duidelijk en boeiend verhaal, goed acteerwerk en een lach en een traan op zijn tijd maken de film compleet.

    Het beeld en geluid komen heel goed overeen met het karakter van de film.
    Geef geluid de ruimte.
    Mijn HT

  5. #5

    Standaard

    Misschien kwam het door mijn moeheid, maar deze film kon me eigenlijk niet boeien. Het kabbelt allemaal maar wat voort, en tot een hoogtepunt lijkt het niet te komen ondanks dat er toch best heftige en zelfs eigenlijk spannende dingen gebeuren.

    Maar over één ding kan ik het absoluut eens zijn: het acteerwerk is uitermate goed.

  6. #6

    Standaard

    Vond hem ook niet meer dan aardig. Wel uitstekend spel van de gehele cast, prachtig camerawerk van Bert Pot en sfeervolle muziek van Han Otten, maar helaas doet het zwakke scenario de film richting het einde steeds meer de das om. DVD is wel weer erg goed van A-Film.
    "Het is allemaal anders gelopen. Alles loopt voortdurend anders"

    NeerlandsFilmdoek.nl - dé website over Nederlandse film en tv-series

  7. #7

    Standaard

    Ik vond het een zeer goeie film, met een cast die zeker niet verkeerd is. Deze op het Nederlands filmfestival gezien en deze overtuigde mij meer dan het zo geprezen Ober.
    Erg jammer dat het bioscoop publiek deze film niet op waarde geschat heeft, maar hopelijk zullen de DVD verkopen veel goed maken. Er komt steeds meer kwaliteit van Nederlandse bodem!

  8. #8

    Standaard

    Deze film verdient echt een tweede kans op dvd. Na Lek en Van God Los eindelijk weer eens een grimmig verhaal dat laat zien dat een Nederlandse misdaadfilm niet per se van een gezapig Baantjer-niveau hoeft te zijn. Vooral die scene waarin Dennis koffie zet voor die twee bodyguards, en ze heel intimiderend doen naar zijn kat . Er gebeurt niks maar de sfeer is om te snijden.

    Petje af voor Frank Lammers en Fedja van de Huet. Vooral Lammers is na zijn jolige vertolkingen bij Kopspijkers en Koppensnellers een openbaring in een serieuze rol (ik moet eerlijk bekennen dat ik De Dominee, waarin hij ook al zo goed schijnt te zijn, nooit heb gezien).

    Ik hoor wel meer verhalen dat Nederlandse films het commerciëel zo slecht doen, maar dat heeft volgens mij ook direct met de beschikbaarheid te maken. Zo'n film als Nachtrit of Slachtnacht draait hier in amper 20 zaaltjes verspreid over het hele land. Dan kan je ook niet verwachten dat daar veel publiek speciaal voor naar toekomt. Kijk naar Zwartboek: die draaide in elke grote en kleine bioscoop in Nederland en die werd een dikke hit (al speelde de grote buzz vooraf natuurlijk ook een rol). Dus bioscoopexploitanten moeten eens wat meer vertrouwen tonen in producties van eigen bodem en ze niet direct in achterafzaaltjes van alleen de grote bioscoopcomplexen duwen.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  9. #9

    Standaard

    Ik heb de film in de bioscoop gezien,

    ik zelf vond het echt een saaie film,
    niet de moeite waard.

    maar goed ieder zijn mening

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •