De resultaten 1 tot 11 van 11 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Passion of the Christ, The [Blu-ray Disc]

    Passion of the Christ, The

    De HD-versie van Mel Gibsons veelbesproken film over de laatste uren van Jezus.

    Lees dit artikel

  2. #2

  3. #3

    Standaard

    Ik denk dat er echt ruis bedoeld wordt. Dus negatief... Grain is bewust toegevoegd, maar als je de 2e screenshot bekijkt zie je idd gewoonweg ruis...
    LG OLED55E6V || Anthem MRX 720 || OPPO UDP-203 || Sony PS4 || Nvidia Shield

  4. #4

    Standaard

    Grain hoeft niet per se toegevoegd te zijn, het heeft ook te maken met de gebruikte film, de hoeveelheid licht en tal van andere oorzaken. Bij screenshot 2 is er duidelijk met weinig licht en misteffecten gefilmd en daardoor komt de grain dus meer naar voren. Gewoon bedoeld, dus.
    If you have a milkshake, and I have a milkshake, and I have a straw. And my straw reaches acrooooss the room and starts to drink your milkshake... I drink your milkshake!

  5. #5

    Standaard

    De donkere openingsscène van The Passion of the Christ is niet echt veelbelovend op beeldgebied. Het betreffende fragment oog namelijk nogal soft, met redelijk wat ruis, en bovendien is het schaduwdetail erg matig.
    Ik vroeg me ook even af wat je bedoelt met ruis? Ik neem aan grain? Of toch iets heel anders?


    De donkere openingsscène van The Passion of the Christ is niet echt veelbelovend op beeldgebied. Het betreffende fragment oog namelijk nogal soft, met redelijk wat ruis, en bovendien is het schaduwdetail erg matig. Dit alles resulteert in een HD-weergave die maar weinig indruk kan maken. Dit alles verbetert gelukkig flink in de (beter verlichte) rest van de film. Afgezien van de beginscène is de scherpte namelijk uitstekend en is van storende ruis geen sprake.
    Is die openingsscène op de Blu-Ray echt slechter in beeldkwaliteit dan de beeldkwaliteit van rest van de film? Of ligt het gewoon aan het bronmateriaal zelf? Als iets donker en 'korrelig' is geschoten, zal een getrouwe weergave op Blu-Ray dat ook zijn, lijkt mij tenminste. Digitaal 'oppoetsen' en kleuren bijwerken kan helpen, maar lijkt me bij zo'n recente film als deze niet van toepassing.



    De joodse priesters
    Joodse priesters? Die term is nogal ingeburgerd in katholieke kringen, maar misschien tijd om die term eens te laten vallen.

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Michael Hamers Bekijk bericht
    Grain is bewust toegevoegd, maar als je de 2e screenshot bekijkt zie je idd gewoonweg ruis...
    Wat bedoel je met 'grain is bewust toegevoegd.' Met de huidige technieken kan (bijna) alles natuurlijk, maar buiten eventueel grain van de film zelf (op celluloid dus), is er toch geen reden om aan te nemen dat dit 'bewust' is toegevoegd, of heb je dat ergens gelezen?

  7. #7

    Standaard

    Joodse priesters? Die term is nogal ingeburgerd in katholieke kringen, maar misschien tijd om die term eens te laten vallen.
    Ik zie de noodzakelijke link met het katholicisme niet, die is er namelijk niet.

  8. #8

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door MatrixTom Bekijk bericht
    Ik zie de noodzakelijke link met het katholicisme niet, die is er namelijk niet.
    Wat bedoel je nu? Je vindt de term 'Joodse priesters' ook wat ongelukkig, of juist niet?
    Laatst aangepast door Camera Obscura : 21-07-2009 om 21:36

  9. #9

    Standaard

    Jammer dat er geen extra's op staan. Wat mij op valt is dat er bij Blu-ray schijfjes steeds meer de extra's worden weggelaten. Ook zo'n voorbeeld is Patton, de usa uitgave boordevol extra's en hier helemaal niets. Dus toch maar weer over de grenzen.

  10. #10

    Standaard

    Poeh, ik hoef deze 2,5 uur durende marteling echt niet in HD te zien!

  11. #11

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •