De resultaten 1 tot 6 van 6 worden weergegeven.

Discussie: Dolmen

  1. #1

    Standaard Dolmen

    Vandaag starten ze op Vitaya (België) met een nieuwe reeks, Dolmen. Er wordt nogal veel promo voor gemaakt (op radio ook), dus denk dat ik vanavond toch maar eens ga kijken.
    Kent iemand deze reeks ?
    Dit vond ik er over van info op tvvisie.be :
    TOPREEKS 'Dolmen' nieuw bij Vitaya
    14 april 2006

    'Dolmen' (Vitaya)Ty Kern is een ruig, rotsachtig eiland vlak voor de kust van Bretagne. Het is een wereld apart met eigen regels en wetten. De tijd lijkt er stil te staan, want de inwoners hebben banden die ver teruggaan in het verleden.

    Maar plots wordt Ty Kern het theater van een aantal dramatische en vreemde gebeurtenissen… De inwoners van het eiland komen één voor één op een tragische en mysterieuze manier aan hun einde en worden gedood volgens een ritueel dat herinnert aan een oude Keltische legende…

    Marie Kermeur is officier bij de gerechtelijke politie van Brest en ze keert terug naar Ty Kern, het eiland waar ze geboren werd, om er te trouwen met Christian Bréhat, haar jeugdliefde. Maar dan gebeuren de vreemde en gruwelijke moorden…Marie’s broer Gildas is maar één van de vele slachtoffers die de mysterieuze moordenaar maakt.

    Lucas Fersen, een gemotiveerde agent van de gerechtelijke politie van Parijs, zakt naar het eiland af om de zaak uit te pluizen. Daarnaast is er Marie die haar eigen onderzoek start om uit te vissen wie de moordenaar is van haar broer. Haar uitstekende kennis van het eiland en zijn inwoners maken haar zo goed als onmisbaar voor Lucas.

    Wat is de betekenis van het bericht dat de moordenaar van Ty Kern op het lichaam van de slachtoffers achterlaat? Bijgeloof? Voorspelling? Het zou best kunnen, want uit de menhirs loopt het bloed van de slachtoffers die enkele uren daarvoor gruwelijk vermoord werden. Zegels van was, verschijningen van geesten, bovennatuurlijke gebeurtenissen… In deze gemeenschap waar het bijgeloof zegeviert, groeien de veronderstellingen en roddels. Het ritueel dat in verband staat met de moorden doet immers denken aan een legende uit de 18e eeuw die nauw verbonden is met de geschiedenis van het eiland… Terwijl de autoriteiten proberen een logische verklaring te vinden voor de geheimzinnige gebeurtenissen, hebben de eilandbewoners al hun eigen bovennatuurlijke interpretatie van de feiten.

    Door toedoen van een moordenaar en een anonieme briefschrijver worden de inwoners één voor één betrokken in het onderzoek van agent Lucas Fersen, en wordt het eiland nog meer afgesloten van de buitenwereld. Beetje bij beetje worden de geheimen van Ty Kern en zijn inwoners ontsluierd…

    De legende van de strandrovers

    Op Ty Kern viert het bijgeloof hoogtij, en net zoals in andere Keltische plaatsen heerst er een ver doorgedreven rationalisme.

    In deze streek, waar de doden spreken of hun woede de wind van de druïden aanwakkert, leeft sinds jaren de legende van de strandrovers… Deze legende vertelt het verhaal van het schip, de Mary-Morgane, dat in de 18e eeuw voor het levensonderhoud van Ty Kern zorgde. Tot op de dag dat het schip niet terugkeerde van de visvangst en de inwoners van het eiland ten prooi vielen aan de hongersnood. Om ervoor te zorgen dat iedereen kon overleven, besloten zes van de inwoners om de schepen die voorbij vaarden op de klippen te laten lopen en hun lading te stelen. Ze hingen lantaarns aan de hoorns van de koeien die rondwandelden op de hellingen van het eiland om de schepen te misleiden. De schepen liepen vervolgens op de klippen en de strandrovers stalen de lading en keelden de overlevenden.

    Steeds meer gedreven door hun winstbejag, lieten de inwoners van Ty Kern een groter aantal schepen op de klippen lopen. Tot op de nacht dat de strandrovers onwetend het verloren gewaande schip Mary-Morgane op de klippen lieten lopen en de bemanning ombrachten… De weduwen en moeders van de vermoorde zeelieden kruisigden de zes strandrovers op de menhirs van Guénoc en lieten hen daar voor dood achter…

    Wanneer nu de volle maan over het eiland schijnt, krijgen de menhirs een rode gloed, en de legende zegt dat deze gloed afkomstig is van het bloed van de strandrovers. Op het eiland is het een publiek geheim dat Erwan-Marie de Kersaint, niemand minder dan de voorvader van de vermaarde familie op het eiland, de aanvoerder was van de strandrovers.

    Met de terugkeer van Marie Kermeur naar haar geboorte-eiland start een nieuwe reeks van moorden, en ook nu beginnen de menhirs in het maanlicht te bloeden… Onmiddellijk wordt de link gelegd met de meest recente schipbreuk, die dateert uit 1968. In dat jaar werd het lichaam van de onbekende van Molène uit de zee opgevist… Opnieuw komt het eiland in de greep van de legende en het bijgeloof…

    Aflevering 1

    De avond voor haar huwelijk vindt Marie tijdens het passen van haar bruidsjurk een dode, met bloed doordrenkte meeuw in haar sluier…Ze is totaal geterroriseerd door deze gebeurtenis die ze ziet als een slecht voorteken en hoopt dat ze zich na een goede nachtrust beter zal voelen. Maar het wordt alleen maar erger, want tijdens haar slaap heeft ze verschrikkelijke nachtmerries.

    Wanneer ze de volgende dag tijdens haar ochtend jogging langs de klippen van het eiland loopt, wordt haar aandacht getrokken door tientallen meeuwen die zich rond een levenloos lichaam scharen… Als ze dichterbij komt merkt ze dat het haar broer Gildas is die dood op het strand ligt. In zijn hand vindt Marie een briefje met een Bretoense tekst die haar doet huiveren… Iedereen denkt dat het om een spijtig ongeval gaat, behalve Marie.

    Enkele uren later begint één van de menhirs spontaan te bloeden en bij nader onderzoek blijkt het bloed afkomstig te zijn van Gildas! Eens de eerste shock voorbij is, begint Marie aan haar eigen onderzoek… De eerste opzoekingen brengen haar bij de mysterieuze Patrick Ryan, een Ierse schrijver die gespecialiseerd is in de Keltische legenden. Vervolgens komt ze terecht bij de familie Perec en uiteindelijk komt ze in contact met Lucas Fersen, een politieagent die door de recherche van Parijs naar het eiland gestuurd werd om de zaak te onderzoeken.

    ‘Dolmen’, vanaf dinsdag 2 mei 2006 om 21.10 uur op Vitaya.

  2. #2

    Standaard

    Ik was afgelopen 'weekendje weg' in Leuven en zag onderweg billboards voor de serie Dolmen. Door de poster en lettertype was gelijk geïntrigreerd. Op de hotelkamer heb ik later een teaser gezien op Vitaya (lijk in een watertje vol krabben!!). Zoals ik het heb begrepen is het een Franstalige serie. Op Vitaya wordt deze Nederlands ondertiteld, maar in Nederland kunnen wij deze serie niet zien.
    Daarom natuurlijk gelijk op zoek gegaan (prachtig dat WWW) en inmiddels komt er iets met het comeetje binnen. Als er geen ondertiteling in zit en deze niet te vinden is, ben ik in de aap gelogeerd. Ik versta nl. geen woord Frans...

  3. #3

    Standaard

    Ik heb hem wel opgenomen, nog niet gekeken... Dus ik kan je hier eventueel wel uit de nood helpen

  4. #4

    Standaard

    yep... ik heb drie afleveringen binnen en het is geheel franstalig. Helaas geen ondertiteling.
    Nutbushgirl, ik zou het heel tof vinden als je mij kan helpen. Maar hoe? PM mij anders even over hoe je het hebt opgenomen. Misschien kunnen we iets regelen. Hehe toevallig ben ik morgen in Antwerpen... misschien lopen wij wel langs elkaar heen en weten we het niet van elkaar :wink:

  5. #5

  6. #6
    longa007
    Guest

    Standaard

    Heeft er ondertussen al iemand nederladse ondertitels gevonden voor deze reeks?

    Ik zou echt niet meer weten waar ik nog moet zoeken.

    greetz

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •