Philips ontwikkelt nieuwe draadloze HIFI-techniek

Philips ontwikkelt nieuwe draadloze techniek

Tegewoordig zijn er diverse goede draadloze technieken, zoals BluTooth en Wi-FI, maar voor HT gebruik komt daar nu Ensation bij. De techniek is ontwikkeld door Philips om digitale audio signalen van PC\'s, HT sets of andere audio apparatuur naar meerdere luidsprekers of draadloze koptelefoons te sturen. Volgens Rutton Ruttonsha, vice president en general manager voor Personal Entertainment Solutions bij Philips Semiconductors, is Ensation speciaal voor audio ontwikkeld en is het ontworpen om ook de high-end liefhebbers de draadloze streep over te trekken. Het Ensation systeem werkt op frequencies tussen de 800 en 900 MHz, genereerd een robuust, CD-kwaliteitsgeluid en heeft een groot bereik. Daarnaast is de vertraging, volgens Philips, minder dan 20ms. 200ms is de grens waarbij de gemiddelde consument de vertraging zal merken (Lip-Sync). Met deze vertraging is Philips de enige fabrikant die een draadloze technologie heeft die door de Dolby eisen is gekomen.

Wat meer technische gegevens:
- een instelbare bitrate (afhankelijk van de gewenste kwaliteit) tussen de 150 en 500 kbits/seconde,
- ondersteuning voor een oneindig aantal passieve slaves (alleen receivers) en zeven actieve slaves met retoursignaal,
- een datakanaal voor bi-directionele communicatie,
- continue monitoring van storingen en dynamische aanpassingen daarop,
- minder dan 20ms vertraging (BluTooth heeft 40-50ms, Wi-Fi 100ms of meer),
- bereik binnenshuis van 30 meter met 10-mW transmit power.

Nu al zijn de chips beschikbaar voor fabrikanten en de verwachting is dat rond kerst dit jaar de consument zelf Ensation thuis kan ervaren omdat meerdere fabrikanten de chips reeds besteld hebben.

Bewerking : Edgar Smit

Recente artikelen

Laatste reacties

El Barto  |  04-06-2005

Mijn voorkeur gaat uit naar het kabeltje omdat deze bij een juiste keuze veelal een positieve invloed heeft voor dat lekkere analoge soundje. Ik wil juist geen ...
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  04-06-2005

Mijn voorkeur gaat uit naar het kabeltje omdat deze bij een juiste keuze veelal een positieve invloed heeft voor dat lekkere analoge soundje. Ik wil juist geen ...
Lees meer >

El Barto  |  03-06-2005

Dit klinkt allemaal heel erg stoer! Nu nog een paar jaar wachten tot het betaalbaar wordt... want ik gok op een stevige startprijs!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina