Kort nieuws: Bits en pieces

Verboden Paus cartoon op DVD
Een Britse tien-delige tekenfilmserie die al in 2002 goedkeuring kreeg voor uitzending op BBC3, bleek toen toch te controversieel te zijn. Na een storm van kritiek van gelovigen is de serie dan ook niet uitgezonden. De serie, Popetown genaamd, gaat onder andere over corrupte kardinalen, bestialiteit, een naar beroemdheid hunkerende non en een op een pogostok springende paus. Ondanks alle protesten komt de hele serie nu op DVD uit.

Japans succes voor Apple
 
Apple\'s Music Store lijkt een wonderproduct, want we horen er eigenlijk alleen maar positieve dingen over. Desondanks kunnen we je deze niet onthouden: In de eerste vier dagen na de lancering waren er in Japan al meer dan een miljoen liedjes verkocht. Sony, die een soortgelijke service biedt in Japan, verkoopt gemiddeld 450.000 liedjes per maand.

X-Box360 in November in Europa?
 
Vanuit Microsoft is uitgelekt dat de Xbox360 op 26 Novemeber naar Europa komt, en dat dit op 15 Augustus door Microsoft bevestigd zal worden. Voordat je meteen al je spaarcenten bijeengraait: Analisten hebben gemeld dat Sony\'s PS3 duurder zal gaan uitvallen dan verwacht, waardoor Microsoft de prijs van de Xbox360 wat zou kunnen opschroeven. Als het goed is weten we dat dus zeker op 15 Augustus.

Mini HT
Hoewel de gemiddelde digitale mediaspeler al niet echt groot is, hebben we er nu eentje gevonden die wel heel erg klein is, de MPIO. Deze heeft een één inch scherm, weegt slechts 35 gram en meet 32 x 55 mm. Hij ondersteunt MPEG4, DivX, AVI, WMV voor films, JPEG voor diavoorstellingen en OGG, WMA en MP3 voor audio. Met de batterij zou je vijftien uur kijkplezier moeten hebben.

Bewerking : Edgar Smit

Recente artikelen

Laatste reacties

Surya  |  09-08-2005

Waaw, een 1 inch scherm! Daar zal je wel verdomd veel detail op zien :)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina