Buena Vista: Tippe - KRO Kindertijd - vanaf 3 mei op DVD

Buena Vista Home Entertainment presenteert:

Tippe
NOMINATIE KINDERKAST TELEVISIEPRIJS
GESELECTEERD VOOR PRIX DANUBE 2005 - GESELECTEERD VOOR JAPAN PRIZE 2005

Een echte Nederlandse dramaserie voor kleuters! Bekend van KRO Kindertijd.
Met in de hoofdrollen de zesjarige Tippe en haar vier jaar oude buurjongetje Wander. Samen beleven ze kleine, maar voor kleuters de grootste avonturen.

Met Lisette Livingstone als Tippe en Marijn Bekkenk als Wander
Sam & Maud Kosterman, Silke van de Calseijde, David Radder

Camera: Pieter Huisman – Een KRO Televisie / IJswater Film productie
Geschreven en geregisseerd door Martine Nijhoff

Te koop op DVD vanaf 3 mei 2006

Voor kinderen in de kleuterleeftijd brengt Buena Vista Home Entertainment 3 mei een zeer bijzondere DVD uit. TIPPE, een echte Nederlandse dramaserie.

Op hartveroverende wijze brengt Lisette Livingstone de zes jaar oude Tippe tot leven. Tippe verwondert zich voortdurend over alles wat om haar heen gebeurt en vindt de gewone dingen niet altijd vanzelfsprekend. Ze heeft een grappige, héél eigen kijk op het leven. Naast haar woont de vier jaar oude Wander, die gespeeld wordt door Marijn Bekkenk.
Tippe en Wander zijn echt vriendjes van elkaar. Hun vriendschap staat altijd centraal. Samen beleven ze kleine, maar voor kleuters grootse en herkenbare avonturen. Dankzij hun vriendschap brengen ze alle avonturen tot een goed einde. En hoewel ze heel erg van elkaar verschillen, blijven ze altijd de beste vriendjes.

TIPPE is geschreven en geregisseerd door Martine Nijhoff. Achter de camera stond Pieter Huisman. IJswater Film produceerde de film in samenwerking met KRO Televisie en met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. TIPPE was het afgelopen jaar bij KRO Kindertijd op televisie te zien.

KORTE INHOUD 5 AFLEVERINGEN TIPPE
1. Wander
Tippe (6 jr) sluit vriendschap met het nieuwe buurjongetje Wander (4 jr) die net in de straat is komen wonen. Eindelijk iemand die haar niet uitlacht om haar bijzondere gedachten! Samen nemen ze wraak op Tippe’s pesterige tweeling zusjes Jana en Nena, als deze willen verraden dat ze op het landje zijn geweest.

2. Zwerfkind
Tippe heeft genoeg van het geplaag van Jana en Nena en besluit dat ze zwerfkind wordt, samen met Wander. Na een hele middag zwerven willen ze toch wel weer naar huis. Maar nu zijn ze verdwaald! Tippe zit in de put maar gelukkig heeft die dappere Wander een goed idee.

3. Scherven
Tippe heeft per ongeluk het mooie schaaltje van de buurvrouw gebroken. Ze gaat het in elkaar lijmen. De schaal wordt heel anders dan hij was, maar wel erg mooi, vinden Tippe en Wander. Maar zal de buurvrouw dat ook vinden?

4. Logeren
Tippe wil bij Wander logeren zodat ze thuis haar kamer niet hoeft op te ruimen. Als ze haar slaapspullen gaat halen raakt haar kamer op wonderbaarlijke wijze vanzelf opgeruimd...! Nu wil ze eigenlijk liever van het logeerplan afzien, ze is bang dat ze heimwee zal krijgen. Maar zal Wander dat niet flauw vinden?

5. Spelbreker
Tippe en Wander doen verstoppertje. Tippe heeft zich in een kast verstopt. Maar Wander vergeet helemaal om Tippe te zoeken. Hij is gewoon met Jana en Nena aan het spelen! ‘Je bent te klein om mijn vriend te zijn,’ zegt Tippe woedend. Wander gaat weg. Maar zonder Wander is er niks aan. Tippe wil het goedmaken, maar hoe...?

Buena Vista Home Entertainment - Genre: Kleuterdrama - Speelduur: 48’ - Kijkwijzer: Alle leeftijden Interactieve menu’s - Directe scènetoegang - Taalkeuze: Dolby surround 2.0 - Nederlands gesproken
1.85:1 / 16 x 9

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina