‘Apple leidt de dans met DVD branders’

Apple heeft maandag bekendgemaakt dat ze inmiddels bijna een half miljoen computers heeft verkocht met een DVD recorder aan boord.

Volgens gerenommeerd onderzoeksbureau Gartner zijn in 2001 meer dan 600.000 DVD recorders verkocht. Hiervan zijn ongeveer 400.000 DVD recorders afkomstig van Pioneer, de fabrikant die de recorders voor Apple computers levert. Tevens maakte de in Cupertino (Californie) gevestigde computerfabrikant bekend dat men inmiddels meer dan 2 miljoen lege DVD schijfjes heeft verkocht.

“We leiden de markt ten aanzien van het branden van DVD’s via de computer” zegt senior hardware directeur Greg Joswiak. Hij vervolgt: “Onze oplossing biedt de beste compatibiliteit en de laagste prijs in een goed doordacht systeem en hiermee lopen we ver voor op onze concurrenten.”

Apple begon met het uitrusten van Apple computers met een DVD-RAM drive. Maar de firma stapte reeds begin 2001 over op DVD-RW drives omdat de RAM-schijven op veel conventionele DVD spelers niet konden worden afgespeeld.

DVD’s die op een DVD-R/RW brander zijn vervaardigd zijn afspeelbaar op 90% van de DVD spelers volgens Gartner. DVD+RW schijven werken daarentegen slechts op 60% van de DVD spelers. DVD+R schijfjes geven gehoor in een hoger percentage DVD spelers.

Mary Craig van Gartner verwacht echter dat de voorsprong van Apple niet lang zal duren. Volgens de analist zal de prijzenoorlog binnenkort losbarsten en met PC giganten als Dell en HP sinds vorig jaar in de (DVD+R/RW) markt kan het nog wel eens lastig worden voor het DVD-R/RW formaat.

Recente artikelen

Laatste reacties

Mark S  |  11-04-2002

Ik koop pas een DVD-recorder als er één standaard formaat beschikbaar is, de media niet beperkt is tot 5 GB, en de prijzen rendabel worden. Op dit moment is het...
Lees meer >

Erwin 78  |  11-04-2002

heren, heren, Ook een goed geconfigged systeem onder bijv. W2K is rete-stabiel. (hate to admit this...) Inderdaad, het kán... mits een goede config......
Lees meer >

Mark S  |  10-04-2002

heren, heren, voordat hier een moddergevecht begint a la tweakers.nl... Ik wil de boel even een beetje nuanceren. Ook een goed geconfigged systeem onder bijv....
Lees meer >

Erwin 78  |  10-04-2002

AAAMÉN, brotha! :p
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina