A-Film DVD en Blu-ray Disc releases in februari


A-FILM DVD & Blu-ray Disc releases in februari 2012.

In februari komt A-Film met drie zeer uiteenlopende Nederlandse producties.

De eerste Nederlandse dansfilm BODY LANGUAGE komt uit op Blu-ray en DVD. De film trok ruim 130.000 bezoekers naar de bioscoop.  Voor regisseur Jeffrey Elmont is BODY LANGUAGE zijn regiedebuut op het gebied van een lange speelfilm.

PATATJE OORLOG, van Nicole van Kilsdonk , was de openingsfilm tijdens de laatste editie van Cinekid en won tevens de juryprijs voor Beste Film. De film draait ook op het Berlinale Filmfestival in februari, is opgenomen in de Generation Kplus sectie en maakt kans op een Kristallen Beer.

De telefilm BON VOYAGE werd twee keer genomineerd voor een Gouden Kalf. BON VOYAGE vertelt het verhaal van een gezin dat worstelt met een ongeneeslijke zieke opa.


BODY LANGUAGE (DVD & Blu-ray Disc)

covercoverNet als de vijf beste Nederlandse danscrews naar een wedstrijd in New York vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt definitief niet door te gaan. Vijf diehards, allen uit totaal verschillende danscrews, besluiten als enige toch te gaan. Pas in New York beseffen ze wat ze hebben gedaan. Ze zitten zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Ze zijn natuurlijk gekomen om te dansen, dus er zit maar één ding op…

Regisseur   Jeffrey Elmont
Cast   Ingrid Jansen , Ruben Solognier , Lorenzo van Velzen Bottazzi, Floris Bosveld, Sigourney Korper, Boris Schreurs  
Speelduur   100 min

Releasedatum: 9-02-2012

PATATJE OORLOG (DVD & Blu-ray Disc)

covercoverDe negenjarige Kiek maakt zich zorgen wanneer haar vader als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels! Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in de vreemdste bochten…

Patatje Oorlog is een spannende, humoristische en originele kinderfilm met verrassende invalshoeken en een actuele thematiek.

In Patatje Oorlog wordt de fantasie van de hoofdpersoon met stop-motion animatie verbeeld.

Regisseur   Nicole van Kilsdonk
Cast   Johnny de Mol, Rifka Lodeizen, Ruben van der Meer, Pippa Allen  

Releasedatum: 23-02-2012


BON VOYAGE (DVD)

coverJuist als de familie Verbeek op vakantie gaat, komen ze er achter dat opa zijn terminale ziekte heeft verzwegen. Ze blijven thuis en iedereen gaat op zijn eigen manier om met de naderende dood van opa en met de vakantieplannen die in het water zijn gevallen.

Regisseur   Margien Roogaar;Thijs van Marle 
Cast   Hans Croiset, Reinout Bussemaker, Anneke Blok, Mirre Balke, Casper van Rijnberk, Scyler Eijgermans  

Releasedatum: 16-02-2012

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina