Agatha Christie’s And Then There Were None op BBC First in september, met seizoen 3 van Luther en meer

Verdachte verdwijningen en mysterieuze sterfgevallen in Agatha Christie’s And Then There Were None op BBC First in september

Plus het derde seizoen van Luther, seizoen 8 van Midsomer Murders en de première van Our Girl - Nigeria Tour

Zet je in september schrap voor And Then There Were None, de serie gebaseerd op Agatha Christie’s bestverkochte boek. Wereldwijd gingen er 100 miljoen exemplaren over de toonbank. Onlangs werd het boek nog verkozen tot 's werelds favoriete werk van Christie. In samenwerking met een ongelofelijk sterke cast hebben productiemaatschappijen Mammoth Screen en Agatha Christie Productions een driedelige miniserie van het meesterwerk geproduceerd, in samenwerking met scenarioschrijver Sarah Phelps (The Casual Vacancy, Great Expectations) en de bekroonde regisseur Craig Viveiros (The Liability, Ghosted).

Ook in september gaat het derde seizoen van Our Girl in première op BBC First. Fans zullen blij zijn met het nieuws dat seizoen 3 terugkomt met de Nigeria Tour. De ambitieuze legerarts en het heroïsche team van soldaten worden geconfronteerd met gevaarlijke missies, ingewikkelde relaties en beslissingen die van levensbelang zijn. Het inspirerende verhaal toont aan dat heldendaden en hard werk op constante weerstand kunnen rekenen, maar ook dat de groep voor de ultieme persoonlijke keuze wordt gezet: hoofd versus hart.

Deze maand komt Idris Elba terug als John Luther in de met een Golden Globe bekroonde serie. Luther seizoen 3 gaat over de obsessieve, geniale detective die zijn eigen strijd tegen misdaad aangaat. Gepassioneerd, toegewijd en op het randje van meedogenloos keert John Luther terug, dwalend door Londen is hij op zoek naar het kwaad dat schuilt in de vele donkere straten van de hoofdstad.

And Then There Were None gaat in première op BBC First op zondag 23 september om 22.00 uur

And Then There Were None

And Then There Were None is de bestverkochte misdaadroman van Agatha Christie, waarvan er wereldwijd 100 miljoen exemplaren zijn verkocht. Bekroonde regisseur Craig Viveiros (The Liability, Ghosted) nam de drieledige aanpassing van Christie's meesterwerk voor zijn rekening. Deze serie volgt een groep van uiteenlopende individuen, bestaande uit een roekeloze playboy, een versleten rechter, een zenuwachtige zakenman, een Harley Street-dokter die een beetje de kluts kwijt is, een godvrezende oude vrijster, een gesloten gouvernante, een generaal met een gigantisch schuldgevoel, een meedogenloze huursoldaat en twee bezorgde dienaren.

Deze tien onbekenden worden uit hun normale leventje gerukt en geleid naar Soldier Island, een afgelegen rots aan de kust van Devon. Terwijl ze wachten op de komst van de gastheren, merken ze dat verder van de beschaving worden gedreven. Volgens de regels van het kinderliedje 'Ten Little Soldier Boys', verdwijnen de gasten één voor één,  ... ‘and then there were none’. Zou het waar kunnen zijn dat zich een moordenaar schuilhoudt in de groep?

In deze verfilming zien we onder andere Douglas Booth (Great Expectations, The Riot Club), Charles Dance (Game of Thrones, Imitation Game), Sam Neill (Peaky Blinders, The Tudors) en Noah Taylor (Peaky Blinders, Game of thrones).

Luther seizoen 3 gaat in première op zaterdag 22 september om 22.00 uur

Luther Seizoen 3

Nadat de eerste twee series eerder dit jaar al werden uitgezonden zal BBC First Luther seizoen 3 uitzenden in september. Idris Elba (Thor, Mandela: Long Walk to Freedom, The Wire en Guerrilla) keert terug en spoort een ziekelijke fetisjist op die jonge vrouwen in de hoofdstad vermoordt. Een zaak die wel erg lijkt op een onopgeloste zaak uit de jaren tachtig… Hoewel het team er alles aan doet om de moordenaar op te sporen, heeft Luther niet de onverdeelde focus omdat een terughoudende vrouwenverslinder hem leidt naar een andere mysterieuze zaak van een vermoorde internet troll. Luther wordt in verschillende richtingen getrokken en zijn geduld geraakt op. Gemakkelijk is het nooit voor hem. Het grootste gevaar zou overigens wel eens dichter bij huis kunnen liggen, wanneer blijkt dat zijn collega's bereid zijn om alle regels te overtreden om hem in de steek te laten.

Our Girl - Nigeria Tour gaat in première op BBC First op woensdag 5 september om 22.00 uur

Our Girl - Nigeria Touch

Als vrouwelijke dokter in het Britse leger bestaat het leven van Georgie Lane uit een hele reeks gevechten – zowel fysieke als persoonlijke. Our Girl - Nigeria Tour volgt de buitengewone avonturen van Georgie en de hechte groep soldaten terwijl ze proberen te overleven op één van de gevaarlijkste missies in hun leven.

Georgie keert terug naar de frontlinie op een trainingsmissie in Nigeria, naast de befaamde 2-section. Het Britse leger helpt lokale eenheden om de strijd tegen terrorisme aan te gaan, terwijl Georgie lokale medici opleidt en toezicht houdt op een lokaal gezondheidsinitiatief voor vrouwen. Al snel wordt ze op scherp gezet nadat ze een lokale bendeleider en een groep meedogenloze huursoldaten tegen het lijft loopt in een dorp waar een groep schoolmeisjes eerder al werden ontvoerd.

Luke Pasqualino (The Musketeers, Skins) keert terug als Special Forces officer Elvis Harte en Ben Aldridge (Lark Rise To Candleford, Fleabag) als Kapitein James. De groep 2-section bestaat onder meer uit Rolan Bell (EastEnders), Sean Sagar (Top Boy), Simon Lennon (Grantchester) en Sean Ward (Coronation Street). Nieuwe gezichten zijn Rudi Dharmalingam (Rellik) en Harki Bhambra (Two Doors Down). Our Girl seizoen 3 werd geproduceerd door BAFTA Award winnende Carline Skinner (The Fades, Doctor Who).

Seizoen 8 van Midsomer Murders gaat in première op BBC First op maandag 10 september om 21.00 uur 

Midsomer Murders Seizoen 8

De gezellige dorpjes van Midsomer County onthullen hun meest onheilspellende geheimen in serie acht van Midsomer Murders. In de serie, geïnspireerd op de romans van Caroline Graham (die als moderne meester van de Engelse dorpsmysteries wordt gezien), schittert John Nettles als de onverstoorbare detective inspecteur Barnaby samen met zijn nieuwe arrogante rechterhand Dan Scott (John Hopkins). De serie werd geregisseerd door de voor een BAFTA genomineerde Peter Smith en Sarah Hellings, en omvat gaststerren als William Gaunt (Doctors, EastEnders), Keith Barron (Law & Order, Doctors) en Margery Mason (Love Actually, Harry Potter and the Goblet of Fire).

Series die vervolgd worden in september
Wil je meer zien van wat BBC First te bieden heeft? In september kunnen fans er nog steeds terecht voor de volgende series:

  • Picnic At Hanging Rock - Elke zondag om 21:00 uur, eindigt op 16 september
  • Unforgotten seizoen 3 - Elke donderdag om 21:00 uur, eindigt op 4 oktober
  • Luther seizoen 2 - Elke zaterdag om 21:00 uur, eindigt op 15 september

BBC First is in Nederland beschikbaar via:

  • Caiway kanaal 17 
  • Ziggo kanaal 22
  • KPN kanaal 25
  • T-Mobile Thuiskanaal 110
  • Telfort kanaal 25
  • XS4ALL kanaal 25
  • Kabelnoord kanaal 165
  • Plinq kanaal 65S
  • KV kanaal 47
  • Stichting Kabeltelevisie Pijnacker kanaal 22
  • TriNed kanaal 130
  • Kabelnoord kanaal 139
  • Delta (zeelandnet) kanaal 20
  • Breedband Helmond kanaal 16

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Ludo Keeris  |  27-08-2018

Bijzonder dat men nu pas komt met And Then There Where None. Die werd 1,5 jaar of misschien zelfs nog eerder al uitgezonden door de BBC. Overigens wel zéér de m...
Lees meer >

deweb  |  27-08-2018

Bijzonder dat men nu pas komt met And Then There Where None. Die werd 1,5 jaar of misschien zelfs nog eerder al uitgezonden door de BBC. Overigens wel zéér de m...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina