Bridge: De Kleine Waarheid vanaf 15 maart op DVD

Bridge Entertainment Group presenteert samen met de NCRV

De Kleine Waarheid

Een van de mooiste en meest omvangrijke dramaseries uit de
Nederlandse televisiegeschiedenis.

Volledig digitaal gerestaureerd.
In twee luxe dvd-boxen, elk goed voor ruim 11 uur kijkplezier.
Aflevering 1 t/m 13 –11 uur – in luxe dvd-box (3-Disc) vanaf 15 maart
Aflevering 14 t/m 26 –11 uur – in luxe dvd-box (3-Disc) vanaf oktober

Bridge Entertainment Group brengt samen met de NCRV één van de mooiste en meest omvangrijke dramaseries uit de Nederlandse televisiegeschiedenis – ‘De Kleine Waarheid’ – opnieuw tot leven.

De serie, waarin Willeke Alberti haar acteerdebuut maakte, brak destijds alle records. Maar liefst 6 miljoen kijkers volgden wekelijks deze NCRV tv-serie en waardeerden de serie met een 8. Het was de duurste serie tot dan toe. Kosten noch moeite werden gespaard.
De productie en regie waren in handen van Willy van Hemert (o.a. Bartje). Harry de Groot, Hans van Hemert en Cor Lemaire componeerden de muziek. Naast Willeke Alberti schitterden vele andere grote Nederlandse acteurs, zoals John Leddy, Emmy Lopes Dias, Hans Hoekman, Jacques Commandeur, Sylvain Poons, Coen Flink, Caro van Eyck, Guus Verstraete en Ton Lensink.

De serie is gebaseerd op de trilogie De kleine waarheid van Jan Mens (Marleen (1960), Het heldere uur (1962) en Het kleine verschil (1964)).

De volledige serie wordt in twee delen, van ieder 11 uur, uitgebracht op DVD. Het eerste seizoen, bestaande uit 13 afleveringen van 50 minuten, verschijnt 15 maart in een luxe dvd-box (3-Disc).

Het tweede seizoen, eveneens 13 afleveringen van 50 minuten, wordt in oktober ook in luxe een dvd-box (3-Disc) uitgebracht.
Eind 2005 verschijnt er exclusief bij de NCRV een speciale uitvoering - Special Edition - van de complete serie op dvd.


KORTE INHOUD
BOX 1 – aflevering 1 - 13
De Kleine Waarheid vertelt het leven van Marleen Spaargaren, die opgroeit in Amsterdam bij haar moeder Martje, vader Jacobus en broertje Eppo. De naar vrijheid en onafhankelijkheid verlangende Marleen verfoeit de burgerlijkheid van het gezin. Ze ontvlucht op jonge leeftijd het huis om met Jan Engelmoer te trouwen.

Als blijkt dat Marleen met haar echtgenoot geen kinderen kan krijgen, is ze ontroostbaar. Want, zoals ze zelf zegt: “ Het is geen dierbare wens, maar een dwingende noodzaak. Ik moet een kind.” Ze vraagt de dokter om Jan het vreselijke nieuws niet te vertellen. En ze fluistert Jan een kleine waarheid in. Ze zegt hem dat ze toch kinderen zullen krijgen…

In de tweede box, met aflevering 14 t/m 26, gaat het levensverhaal van Marleen verder.

DE HOOFDROLLEN
Willeke Alberti - Marleen Spaargaren
Emmy Lopes Dias - Martje Spaargaren
Jacques Commandeur - Jacobus Spaargaren
Hans Hoekman - Eppo Spaargaren
John Leddy - Jan Engelmoer
Hetty Verhoogt - Alie Donkelaar
Sylvain Poons - Abraham Mossel
Coen Flink - Jos Boswinkel
Caro van Eyck - Mevrouw Scalonje
Lia Dorana - Katrien Boswinkel
Guus Verstraete - Dr. Bresser
Ton Lensink - Prof. Buwalda
Henk van Ulsen - Andreas Bleyleve
Joan Remmelts - Mr. Verdonk


JUBILEUMJAAR VOOR WILLEKE ALBERTI
Voor Willeke Alberti wordt 2005 een heel speciaal jaar.
Allereerst gaat haar grootste wens - de uitbreng van de tv-serie ‘De Kleine Waarheid’ op dvd - in vervulling. Maar meer feestelijkheden liggen in het verschiet.
3 februari a.s. viert Willeke haar 60e verjaardag, de Radio 2 Oeuvreprijs wordt aan haar uitgereikt (28 maart in Carré, Amsterdam) en ze schittert nog steeds tot half april in de musical ‘Hello Dolly’.

- Opnamen vonden plaats in de Egmondse Duinen, Amsterdam, Ouderkerk aan de Amstel, Blaricum en... Parijs.
- De NCRV zond de eerste serie uit in seizoen 1970-1971. Op Eerste Kerstdag, 25 december, zond de NCRV de eerste uitzending uit. De laatste uitzending was op 14 mei 1971.
- Het tweede seizoen, dat in oktober op dvd verschijnt, was op televisie te zien van september 1971 t/m maart 1972.
- Op 3 april 1971 ontving Willeke Alberti uit handen van Willy van Hemert De Gouden Televizierring voor haar rol als Marleen Spaargaren.
- Er verschenen drie boeken; twee LP’s, getiteld Liedjes van Marleen uit De Kleine Waarheid (seizoen 1) en Niet bang zijn (seizoen 2); en één single: Sla, tomaten en radijsjes / Madameke Verpoorte.

TECHNISCHE GEGEVENS

Speelduur: ± 650 minuten. Taal: Nederlands. Regio code: vrij (pal). Beeldformaat: 4:3. Audio: Dolby Digital 2.0 Keuring: AL. Consumentenadviesprijs: € 19,99 Beeld en geluid digitaal geremasterd

Recente artikelen

Laatste reacties

hitchberg  |  04-02-2005

niet tegen mijn vrouw zeggen dat ie uitkomt :wink:
Lees meer >

starbuck  |  01-02-2005

Nostalgie, al heb ik de serie nog nooit gezien, maar de stukjes die je wel eens op tv ziet maken me toch wel nieuwsgierig. een overweging waard, if the price i...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina