Dancing Queen vanaf 25 oktober in de bioscoop

PERSBERICHT
15 augustus 2023

Vanaf 25 oktober te zien in de filmtheaters
DANCING QUEEN


In première op Cinekid Festival

Dancing Queen is de nieuwe coming-of-age film over vriendschap, body positivity en doorzettingsvermogen van regisseur Aurora Gossé (Casper en Emma maken Theater). Wanneer de beroemde danser E.D.Win, iedereen uitdaagt voor een danswedstrijd schrijft de smoorverliefde Mina zich in. Maar dan ontstaat er een essentieel dilemma: ze kan niet dansen!  De film gaat in première op het Cinekid Festival (15-29 oktober, Amsterdam). In The Air Family Entertainment brengt Dancing Queen vanaf 25 oktober in de Nederlandse filmtheaters. Bekijk de trailer hier.

 

De hoofdrol van Mina wordt vertolkt door Liv Elvira Kippersund Larsson. Danser E.D.Win wordt gespeeld door acteur Viljar Knutsen Bjaadel (Fenris) en de andere grote rollen liggen in handen van Cengiz Al (Tre notter til Askepott, Hei Briskeby), Anne Marit Jacobsen (Norske buggeklosser, Weekend, Vildanden), Anders Baasmo (Welcome to Norway, Kon-Tiki) en Andrea Bræin Hovig (An affair, Hope).

Dancing Queen vertelt het verhaal van de 12-jarige Mina. Haar wereld komt op zijn kop te staan wanneer de beroemde danser E.D.Win naar haar stad en dus ook school verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd, en wanneer hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, ziet Mina haar kans schoon en schrijft zich in. Bedwelmd door liefde stort ze zich in de opwinding. Maar er is één essentieel ding dat ze vergeten is: Ze kan niet dansen! Een reis die ze onderneemt met de steun van haar pittige no-nonsense oma; een wijze dame wiens openhartige advies altijd tot veel hilariteit zorgt. Van een ongemakkelijke eerste auditie tot een zenuwslopende show, Mina leert hoe ze de demonen van zelftwijfel moet bestrijden.

Regie: Aurora Gossé | Cast: Liv Elvira, Kippersund Larsson, Anders Baasmo, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig | Land: Noorwegen | Taal: Nederlands ondertiteld en gedubd | Lengte: 90 minuten | Producent: Thomas Robsahm | Distributie: In The Air | Releasedatum: 25 oktober

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina