De drie beste pokerfilms ooit gemaakt

De drie beste pokerfilms ooit gemaakt op een rijtje

Gokken in het algemeen en poker in het bijzonder is altijd al een dankbaar onderwerp voor Hollywood-regisseurs geweest. Er zijn door de jaren heen dan ook wel heel veel goede pokerfilms verschenen. De vraag is alleen, wat zijn nu eigenlijk de beste pokerfilms die ooit zijn gemaakt. Het is dan ook gelijk wel aantrekkelijk om te achterhalen waarom deze films eigenlijk zo goed zijn. De volgende drie zijn in ieder geval van uitzonderlijke klasse in dit genre te noemen.

Pokerfilms

1 The Cincinnati Kid

Een echte klassieker in het genre komt als beste uit de bus. Het gaat natuurlijk om The Cincinnati Kid. Een film die gaat over een jonge superster in de pokerwereld. Om echt te laten zien dat hij de beste van allemaal is, zal hij de grote ster van de stad moeten verslaan. Dit brengt natuurlijk de nodige spanning met zich mee. Om de film nog beter te begrijpen is het wel goed om wat kennis van de poker hand volgorde te hebben. Zo snap je het beter.

Cincinnati Kid

2 Rounders

Een meer moderne klassieker is Rounders. Dit gaat over twee jongens die een grote schuld hebben en die snel moeten zien terug te betalen. Hoe kan je nu beter het geld snel bij elkaar krijgen dan flink te scoren op een groot pokertoernooi? Je begrijpt natuurlijk al dat het allemaal niet zo makkelijk gaat als het lijkt. De film is door de jaren heen meer en meer uitgegroeid tot een cultklassieker. Eerst onder pokerspelers, maar tegenwoordig zijn ook echte filmliefhebbers het erover eens dat het een topfilm is.

Rounders

3 Maverick

Een film die ook gaat over de eeuwige roem en het grote geld van de grote pokertoernooien. In deze film is het Mel Gibson die wel weet hoe het spel gespeeld wordt. Hij denkt dan ook een grote slag te kunnen slaan. Je snapt waarschijnlijk al dat dit niet gaat zonder de nodige obstakels eerst uit de weg te moeten ruimen. De film laat een goed beeld zien van de pokerwereld in de tijd dat die nog niet zo inzichtelijk was als dit tegenwoordig is.

Maverick

Vele andere toppers

Dit zijn de drie beste pokerfilms die ooit gemaakt zijn. Het zijn echter natuurlijk niet de enige films waarin poker een belangrijke rol speelt. Er zijn al snel tientallen films te vinden waarin het geliefde spel een net zo belangrijke rol speelt als de hoofdrolspelers doen. Wil je echter goed beginnen, dan is het zeker wel aan te raden om met eerst deze drie films te beginnen. Dit geeft je de juiste basis. Bovendien zijn ze ook zeer geschikt voor kijkers die niet direct zelf het pokerspel goed machtig zijn.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina