De Historie van het EK Voetbal - Vanaf 8 mei op DVD verkrijgbaar

DE HISTORIE VAN HET EK VOETBAL – Deel 1 & Deel 2
The story of the UEFA European Football Championships

Een uniek beeld van de heroïsche historie van het UEFA Europees Kampioenschap voetbal. Beleef en herbeleef de meest meeslepende momenten in 50 jaar topvoetbal. Op DVD verkrijgbaar vanaf 8 mei 2008

EK voetbal 2008 – Oostenrijk / Zwitserland – 7 t/m 29 juni

8 mei brengt House of Knowledge twee bijzondere DVD’s uit met de meest meeslepende momenten in 50 jaar topvoetbal. DE HISTORIE VAN HET EK VOETBAL Deel 1 & Deel 2 schetsen een uniek beeld van de heroïsche historie van het UEFA Europees Kampioenschap. Alle officiële beelden van de UEFA zijn beoordeeld door een groep internationale kenners. Zij hebben de mooiste momenten uitgekozen om een onvergetelijk portret te maken van 50 jaar kampioenschap. Beleef en herbeleef de meest meeslepende momenten in 50 jaar topvoetbal.

DE HISTORIE VAN HET EK VOETBAL – Deel 1
1960 Het eerste UEFA Europese Kampioenschap vind plaats in Frankrijk. Er doen slechts vier landen mee aan de eindronde. De Sovjet-Unie wordt de allereerste Europese kampioen.
1968 Het Europees Kampioenschap is voor het eerst uitgebreid op televisie te volgen. Gastland Italië haalt door een toss van de scheidsrechter de volgende ronde en wint de finale met een 2-0 overwinning op Joegoslavië tijdens een replay.
1976 Nederland kwalificeert zich voor het eerst voor de eindronde. Oranje, met Johan Cruijff in de gelederen, bereikt deze door een overwinning in de achtste finale op België. In een roerig halve finale waar 3 spelers het veld worden uitgestuurd, blijkt Tsjecho-Slowakije met 10 spelers te sterk voor Oranje met 9 spelers.
1980 Zowel Nederland als België plaatsen zich voor de eindronde. België haalt zelfs de finale maar moet in West-Duitsland zijn meerdere erkennen. West-Duitsland stuurt Nederland al tijdens de voorronde naar huis.
1988 Het toernooi van de legendarische volley van Van Basten. Oranje geeft in de finale de Sovjet-Unie het nakijken met een 2-0 overwinning. Nederland wint, onder leiding van ‘De Generaal’ Rinus Michels, zijn eerste (en enige) grote prijs tot nu toe.

Features 4:3 Full Frame [1.33:1] - Dolby Digital 2.0 - Speelduur: 101 Minuten
Engels Gesproken - Nederlands Ondertiteld
Kijkwijzer Alle leeftijden
Consumentenadviesprijs € 9,99 – Distributie House of Knowledge

DE HISTORIE VAN HET EK VOETBAL – Deel 2
1992 De Denen komen terug van vakantie als de Joegoslaven worden uitgesloten van deelname en weten het toernooi te winnen. Van Basten mist voor Nederland in de strafschoppenreeks tegen Denemarken in de halve finale. De Denen zijn daarna helemaal los en verslaan Duitsland in de finale
1996 Dramatische en passionele momenten in de bakermat van het voetbal, Engeland. Niet alleen was er de legendarisch gemiste strafschop van Seedorf, ook werd de finale beslist door een Golden Goal na een spectaculaire comeback van Duitsland.
2000 Nederland start als topfavoriet in het toernooi dat ze samen met België organiseren. Oranje lijkt zijn favorietenrol waar te maken. Zelfs tegen Italië domineren ze met wervelend voetbal. Helaas leert de realiteit dat je geen toernooi kunt winnen als je vijf strafschoppen mist in één wedstrijd. De finale (tussen Frankrijk en Italië) kent alweer een climax met een Golden Goal.
2004 Het toernooi van de trainers. Tactiek en techniek gaan met elkaar in de clinch. De verrassingen komen uit alle hoeken met als apotheose de fenomenale zegetocht van de Grieken.

Features 4:3 Full Frame [1.33:1] - Dolby Digital 2.0 - Speelduur: 40 Minuten
Engels Gesproken - Nederlands Ondertiteld
Kijkwijzer Alle leeftijden
Consumentenadviesprijs € 9,99 - Distributie House of knowledge

Recente artikelen

Laatste reacties

TJ Weissel  |  15-05-2008

Die liggen over 2 maanden weer voor een paar euro in de grabbelbakken. nu al ;) ... 2 halen 1 betalen bij FRS. btw die 2e dvd is wel echt je reinste afzetteri...
Lees meer >

Bettina  |  13-05-2008

Die liggen over 2 maanden weer voor een paar euro in de grabbelbakken. Precies en dan wil ik deel een misschien nog wel oppikken!
Lees meer >

Hugo R  |  10-05-2008

Die liggen over 2 maanden weer voor een paar euro in de grabbelbakken.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina