De psychologische thriller BEAST en de Australische western SWEET COUNTRY zijn vanaf nu op DVD te koop

Vanaf 23 oktober zijn de spannende Britse psychologische thriller BEAST, de debuutfilm van Michael Pearce en de Australische western SWEET COUNTRY, met Sam Neill (Jurassic Park), verkrijgbaar op DVD via Remain in Light.

BEAST

De spannende psychologische thriller

Beast DVDHet ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll (Jessie Buckley) haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder. Een eerste ontmoeting met de mysterieuze en vrijgevochten outsider Pascal (Johnny Flynn), brengt haar het hoofd op hol. Moll is onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Ook als hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een serie wrede moorden op jonge vrouwen, blijft zij onwrikbaar achter Pascal staan. Gaandeweg wordt duidelijk dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt. En de vraag rijst wie slachtoffer en wie dader is in deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller.
 
Beast is het sterke Britse speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce, met overtuigend samenspel van Jessie Buckley (War and Peace, Taboo) en Johnny Flynn (Lovesick, Clouds of Sils Maria). Deze donkere nagelbijter kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

Regie: Michael Pearce
Cast: Jessie Buckley, Geraldine James, Johnny Flynn

Genre: Thriller, Drama
Speelduur: 107 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 12

 

SWEET COUNTRY 

De Australische western

Sweet Country DVDAustralië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan een net van het front teruggekeerde militair om hem te helpen zijn buitenpost te renoveren. Harry Marsh blijkt een bittere, gewelddadige man te zijn die hen met minachting behandelt. Wanneer Sam zich bedreigt voelt, escaleert de situatie in een schietpartij. Harry komt daarbij om het leven en Sam slaat met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht.
Een posse onder leiding van sergeant Fletcher achtervolgt de van moord beschuldigde Sam en zijn vrouw in de uitgestrekte Australische wildernis.
 
Sweet Country is gebaseerd op een echte rechtszaak in de jaren 20 waar een Aborginal – Wilaberta Jack – werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man. Regisseur Warwick Thornton, die eerder het in Cannes bekroonde Samson & Delilah (2009) maakte, verwerkte deze geschiedenis in een spannend en prachtig gefilmd verhaal in de stijl van een western waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Hamilton Morris, Bryan Brown (Cocktail) en Sam Neill (Jurassic Park, The Piano). Sweet Country viel in de prijzen op de grote festivals van Venetië en Toronto, waar ook de internationale filmpers unaniem zeer positief was. In The Hollywood Reporter werd de film omschreven als ‘a drama of imposing breadth and emotional depth’ en Variety noemde Sweet Country een ‘majestic Outback western.’

Regie: Warwick Thornton
Cast: Gibson John, Sam Neill, Bryan Brown

Genre: Western/Thriller
Speelduur: 113 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 12

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina