Disney: Bambi SE vanaf 23 februari te koop

Walt Disney Pictures presenteert:

De Speciale Uitvoering van BAMBI
Disney’s 5e Classic.
De meest vertederende en één van de meest gevraagde Disney Films.
Tijdloze klassieker uit 1942 - Drie Academy Award® Nominaties.
Op spectaculaire wijze digitaal gerestaureerd.
Met superbeeld en geluid (DEHT 5.1 Dolby Digital).
Na vijf jaar eindelijk weer verkrijgbaar op Video en voor het allereerst op DVD


Vanaf 23 februari 2005 te koop op DVD (2-Disc Speciale Uitvoering) en Video
Vanaf 22 februari te huur op DVD en Video

Misschien wel de meest geliefde Disney Classic is BAMBI, de tijdloze animatiefilm uit 1942. Jaren zijn voorbij gegaan. In al die jaren was dit ontroerende en door miljoenen bewonderde meesterwerk, over de “Prins van het Woud”, nergens meer verkrijgbaar. Vanaf 23 februari 2005 brengt Buena Vista Home Entertainment daar verandering in. Vanaf die datum is de met drie Oscars® genomineerde Classic voor de allereerste keer verkrijgbaar op Disney DVD. Deze 2-Disc Speciale Uitvoering bevat heel veel, compleet nieuw bonusmateriaal. Naast spellen en activiteiten voor de kleinsten ook prachtige achtergrondreportages, aantekeningen van Walt Disney zelf, het restauratieproces, een vooruitblik op de nieuwe film Bambi (voorjaar 2006) en nog veel meer. Op spectaculaire wijze is de film digitaal gerestaureerd en beschikt het over superbeeld en geluid (DEHT 5.1 Dolby Digital).

Geniet van dit grootse avontuur vol humor, liefde, adembenemende animatie en voor een Oscar genomineerde muziek.

In het diepst van het woud zet Bambi zijn eerste wankele stapjes en ontdekt hij de wereld samen met zijn vriendjes – het schattige konijn Stamper en het schuwe stinkdier dat Bloem wordt genoemd. Tijdens hun avonturen schaatsen ze op ‘heel hard” water, dartelen ze door het bos, en maken ze kennis met alle andere bosbewoners. Geleid door zijn goede vriend Uil leert de jonge prins ook waardevolle lessen over liefde en volwassen worden.


HET VERHAAL
Het is feest in het woud. Terwijl de zon langzaam opkomt vieren de dieren en de vogels de geboorte van een hertenjong. Bambi zet zijn eerste onzekere stapjes. Het brutale, ondeugende, nieuwsgierige konijntje Stampertje brengt direct Uil op de hoogte van het schitterende nieuws. Alle dieren van het woud feliciteren de moeder en bewonderen de nieuwe prins.

Stampertje wordt direct de beste maatjes met Bambi. Hij laat hem het woud zien en leert hem praten. Ze ontmoeten het verlegen stinkdier Bloempje en hebben de grootste pret. Ze glijden op spiegelglad ijs en knabbelen aan verse bloemen.

Op een dag loopt Bambi pardoes het jonge hertje Feline tegen het lijf. Aanvankelijk is hij heel verlegen en verschuilt hij zich achter zijn moeder. Maar al snel spelen ze samen de hele dag in de wei.

Een ontmoeting met een reusachtig hert, dat plotseling aan de horizon verschijnt, maakt diepe indruk op Bambi. Het is de “Grote Prins van het Woud”, een echte koninklijke verschijning.

De “Grote Prins van het Woud” ruikt onraad. Er zijn jagers in de buurt! Hij probeert direct alle dieren in het woud te waarschuwen. In de paniek die daarop volgt raakt Bambi de weg kwijt, maar wordt gered door de Grote Prins.

Het wordt winter en de tijd van spelen is voorbij. Alle dieren verzamelen voedsel om daarmee de koude, donkere maanden door te komen. Weer verschijnen jagers in het woud en Bambi en zijn moeder proberen te schuilen in het struikgewas...
In de winterse mist komt langzaam de Grote Prins aanlopen. Hij vertelt Bambi het trieste nieuws. De jagers hebben Bambi’s moeder meegenomen. Bambi moet vanaf nu dapper zijn en voor zichzelf zorgen.

Het is weer lente en tijd voor liefde. Vriend Uil waarschuwt Bambi, Stampertje en Bloempje niet te hard van stapel te lopen. Maar Bloempje heeft haar hartje al verpand. En Stampertje volgt al snel. Bambi vindt het maar niks. Maar dan ontmoet hij weer Feline en ook hij krijgt vlinders in zijn buik.

Het is feest in het dierenwoud. Stampertje en zijn familie wekken vriend Uil. Ook Bloempje en haar zoon volgen. In het struikgewas ligt Feline. Naast haar liggen twee piepkleine hertjes. Ze zijn net geboren. Vanaf een heuvel kijken de grote Prins en Bambi toe. Waardig neemt de Grote prins afscheid om zijn plaats af te staan aan de nieuwe machtige “Prins van het Woud”, Bambi....

DVD: 2-DISC SPECIALE UITVOERING
Naast de Disney Classic BAMBI in 5.1 Disney Enhanced Home Theater Mix is ook magisch BONUSMATERIAAL toegevoegd.

DISC 1
BAMBI – De Film
Bonusmateriaal Disc I: BAMBI: Aantekeningen van Walt

BONUSMATERIAAL DISC 2
NIET EERDER VERTOONDE SCÈNES
Wintergras
Bambi’s eerste sneeuw
SPELLEN EN ACTIVITEITEN
Het avontuur in het bos
Het avontuur in het bos – LENTE
Bloeiende bloemen: Pret met kleuren en tellen
Lentebuitjes: Muzikaal geheugenspel
Het avontuur in het bos – ZOMER
Twijgonometrie: Cijferspellen
Weetjes van de natuur: Zomer
Het avontuur in het bos – HERFST
Eikeltjesjacht
Weetjes van de natuur: Herfst
Het avontuur in het bos – WINTER
Vallende vlokjes: het smeltende sneeuwspel
Rennen en glijden met Bambi
EncyclopeDisney
Bambi’s vriendjes in het bos
Wat is jouw seizoen?
Karakterprofiel
Disney’s verhalenboek – Stamper op ontdekking
Lees- en luistercollectie
Het verhaal zelf lezen
Virtueel bos
ACHTER DE SCHERMEN BIJ DISNEY.
Achtergrondreportage van BAMBI “The making of” - De prins is geboren
Verhaal: het sprookje wordt doorgegeven
Personages: Naar de natuur getekend
Acteurs: De dieren krijgen een stem
Artwork: beelden uit het bos
Muziek: De symfonie van de natuur
Geschiedenis: Terug naar het begin
Het restaureren van Bambi
De legende gaat verder - Een vooruitblik op de gloednieuwe film BAMBI
Disney tijdcapsule - 1942: het jaar van BAMBI

Artwork van BAMBI
Ruwe schetsen, verhaalschetsen, kleurtonen en achtergronden, posters,..
Ontwerp personages: Bambi, Bambi’s vader en moeder, Bloempje, Vriend Uil, Stamper, Feline
Productiebeelden
Tricks of Our Trade (fragment)
Uit de Disney-archieven
De oude molen – Korte animatiefilm (1937)

Deze met een Oscar onderscheiden korte film diende om diverse productietechnieken te testen die van invloed konden zijn op de productie van BAMBI. Het was de eerste film die gebruikmaakte van de innovatieve multiplane-camera. Bovendien gaf hij de Disney-animators de mogelijkheid hun talenten ten volle te benutten bij het creëren van natuurgetrouwe dieren en te experimenteren met natuurverschijnselen zoals wind, regen en bliksem – alle artistieke elementen die zo essentieel zijn voor Walts visie op de wereld van BAMBI.
Originele bioscooptrailer (1942)
Beeldengalerij
Galerij diavoorstelling – Met en zonder gesproken uitleg


TECHNISCHE SPECIFICATIES
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE

* Engels Dolby Digital 5.1 - Disney Enhanced Home Theater Mix
* Engels Restored – Original Mono Theatrical Soundtrack
* Nederlands Dolby Digital 5.1 - Disney Enhanced Home Theater Mix
* Frans Dolby Digital 5.1
* Frans – Original Mono track

ONDERTITELING
• Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
BEELDFORMAAT
• 4 x 3 / 1:33:1
SPEELDUUR
• 68 minuten (exclusief bonusmateriaal)



DE STEMMEN Van jong tot oud
Bambi Jessica Rodenburg, Marco Haanschoten, Bas van Wessem
Stampertje Sander van Zijl, Eric van ‘t wout
Bloempje Jan Joost van Gangelen, Theo Trommelen Jr.
Robert van ‘t Wout
Feline Manon Dirksen, Maria Paula Majoor
Uil Carol van Herwijnen
Bambi’s moeder Maria Lindes
Stampertjes moeder Marijke Merckens
Grote prins Kees Koolen
Eekhoorn / Mol / Kikker Aart Staartjes

Teksten van de liedjes zijn geschreven door: Harry Geelen
Dialogen: Aart Staartjes
Productie Nederlandse bewerking: Meta Sound


DE GESCHIEDENIS

Van alle Classics neemt BAMBI wel een heel speciale plaats is. Het bekende en hartverwarmende levensverhaal over het hertje Bambi dat we vanaf zijn geboorte zien opgroeien en volwassen zien worden. Niet alleen de wonderen en de schoonheid in de natuur, maar ook de wreedheid ervan trekken aan ons voorbij. Ook voor de mens is een rol weggelegd... De film is lief en grappig, maar ook realistisch en dramatisch. Ruim 60 jaar na de première op 13 augustus 1942 wordt BAMBI nog steeds wereldwijd door iedereen bemind en neemt het legioen bewonderaars na iedere release toe.

Vijf jaar lang werkten de beste animatietekenaars aan de film. Vanwege de Tweede Wereldoorlog vielen de bezoekersaantallen aanvankelijk nogal tegen. Inmiddels heeft BAMBI maar liefst zeven bioscoopreleases gehad en staat de film prominent in de top 5 van best bezochte Classics.

Toen Walt Disney is 1935 Felix Salten’s boek over Bambi las was hij direct verkocht. Dit verhaal had na SNEEUWWITJE EN DE ZEVEN DWERGEN alles in zich om ook weer succesvol te zijn. Maar de filmrechten waren al verkocht aan een zekere Sidney A. Franklin. Na lang onderhandelen verkreeg Walt Disney alsnog de rechten. Sidney A. Franklin kreeg als dank een speciale credit op de titelrol.

Voor BAMBI werden de beste animators uitgekozen. Onder leiding van Frank Thomas, Ollie Johnston, Eric Larson en Milt Kahl, allen behorend tot de beroemde “nine old men”, maakten ze de eerste schetsen. Aan de hand van filmopnamen van echte dieren, brachten ze Bambi tot leven. Alleen al de wijze waarop Bambi zijn eerste stapjes zet, was een hels karwei. Om niets aan het toeval over te laten werden zelfs twee echte hertenjongen de studio binnengebracht, al snel gevolgd door stinkdieren, vogels, konijnen,...

Om het woud zo realistisch mogelijk in beeld te brengen werd Maurice “Jake” Day op safari gestuurd om ieder detail van een naburig woud te fotograferen. Op die wijze werden meer dan 450 achtergronden gemaakt.

David D. Hand deed de regie. Frank Churchill en Edward Plumb componeerden de muziek. BAMBI kreeg 3 Oscar Nominaties in de categoriëen Beste Lied, Beste Geluid en Beste Filmmuziek.

BAMBI wordt gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD’s.

Recente artikelen

Laatste reacties

Shorty  |  04-02-2005

Komt Cinderella in oktober 2005 uit??? :lol: Nog beter!! ik dacht dus dat in okt Jungle book uit zou komen, dan in 2006 the little mermaid en cinderella. Ik ...
Lees meer >

Nandor  |  04-02-2005

En op Dombo staat een trailer voor Dombo 2. Bedenk wel dat je over Disney praat, en dat daar niets meer zeker is.
Lees meer >

Mark Knoop  |  04-02-2005

In de recensie van Bambi op, jawel, DVD-Home staan de trailers die je aan het begin van de disc te zien krijgt. Daar staat Cinderella bij.
Lees meer >

Nandor  |  04-02-2005

Volgens dvd-home niet meer. Disney snapt zichzelf niet meer. Eerst kwam Little Mermaid in oktober, toen Cinderella en nu Jungle Book.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina