Dit is de trailer van de oorlogsfilm Grenzeloos Verraad

Logo

Dit is de trailer van de bijzondere oorlogsfilm GRENZELOOS VERRAAD 

UTRECHT - Dutch FilmWorks heeft vandaag de trailer gereleased van de oorlogsfilm Grenzeloos Verraad. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Noordoost-Nederland in de periode die voorafgaat aan Operatie Amherst; een luchtlandingsactie in april 1945 in heel Drenthe met als doel de bevrijding van de stad Groningen. De film gaat op 27 maart groots in premiere in het Atlas Theater in Emmen en is vanaf 30 maart te zien in de bioscopen.

Bekijk hier de trailer

Poster Grenzeloos Verraad

 

Over de film
De Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg, in het Duitse leger luisterend naar de bijnaam 'Der Fliegende Holländer', heeft steeds grotere moeite met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Na een persoonlijk drama wordt hij overgeplaatst naar Nederland en neemt hij het drastische besluit om in Drenthe te helpen bij het verbergen van onderduikers. Daarmee pleegt hij natuurlijk hoogverraad bij zijn eigen manschappen. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

De opnames van het Grenzeloos Verraad startten in december 2019 en werden vorig jaar met behulp van regisseur Dennis Bots (Storm Letters van Vuur, Oorlogsgeheimen) volbracht. Het is een project van ZOD Film (Zuidoost Drenthe Film) in samenwerking met CFX Studios; een groep jonge filmmakers uit de regio Drenthe, Van der Glas Producties en On Air Media.De regie is in handen van Thomas Nauw naar een scenario van Peter Nillesen en Rob Camies. Peter Nillesen, die het verhaal bedacht, speelt tevens de rol van Ludwig Mengelberg. De productie is in handen van Rob Camies en Manon Huizing voor ZOD Film en Anton van de Koppel voor On Air Media 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina