Drie releases op DVD vanaf 18 juli via Remain In Light

Remain In Light brengt in juli uit op DVD:

SPRAKELOOS

Synopsis:
Sprakeloos DVDHet leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Sprakeloos is de verfilming van de bestseller van Tom Lanoye in een regie van Hilde Van Mieghem.

Regie: Hilde Van Mieghem (Dennis van Rita, Smoorverliefd)
Cast: Stany Crets,Viviane De Muynck,  Flor Decleir, Hans Kesting, Rik van Uffelen

Genre: Drama
Land: België, 2017
Speelduur: 105 min.
Taal: Vlaams
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 18 juli op DVD

 

A QUIET PASSION

Synopsis :
A Quiet Passion DVDDe Britse regisseur Terence Davies maakt prachtige films over tragische zielen - getuige meesterwerken als 'Distant Voices, Still Lives', 'The House of Mirth', 'The Deep Blue Sea' en zijn voorlaatste film 'Sunset Song'. In deze deels in België opgenomen biopic, focust hij op de negentiende-eeuwse dichteres Emily Dickinson. In de Amerikaanse literatuur is Dickinson berucht en beroemd, maar ze werd pas na haar dood naar waarde geschat. En zoals bij vele geplaagde kunstenaars, ontsproot haar creativiteit niet uit zorgeloos happy wezen, maar uit een combinatie van zelfhaat en het verwerpen van de klassieke rolpatronen. In zijn gekende lyrische en schilderkunstige stijl serveert Davies het verhaal van een innerlijk getormenteerd personage dat barst van het talent, maar na een reeks tragische sterfgevallen in de familie een kluizenaarsbestaan leidt op het landgoed van haar upperclassfamilie. Naar buiten toe was Dickinson een proto-feministe, die zowel religieuze als sociale dogma's in vraag durfde te stellen en geregeld haar scherpe tong bovenhaalde; diep vanbinnen was ze een geblutste ziel. Gedurende haar vrij korte, ellendige leven - ze overleed al op 55-jarige leeftijd aan een ernstige ziekte -, vond Dickinson troost in woorden. Stiekem droomde ze ervan om het succes van haar contemporains Jane Austen, Elizabeth Barrett Browning en de zusjes Brontë te evenaren.

Regie: Terence Davies (The House of Mirth)
Cast: Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Keith Carradine

Genre: Kostuumdrama
Land: UK, 2016
Speelduur: 125 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 18 juli op DVD

 

TO STAY ALIVE: A METHOD

Synopsis :
To Stay Alive: A Method DVDVanuit zijn zonovergoten tuin in Miami of rijdend in zijn Rolls Royce cabrio, declameert ‘Godfather of Punk’ Iggy Pop met diepe, geleefde stem uit Michel Houellebecqs ‘To Stay Alive‘ (‘Leven, Lijden, Schrijven’) In 1991 schreef Houellebecq dit spraakmakende essay over waanzin, overleven en kunst en noemde het een zwak maar duidelijk signaal aan hen die op het punt staan het bijltje erbij neer te gooien.

Regisseur Erik Lieshout en coregisseurs Arno Hagers en Reinier van Brummelen filmen de ontmoeting van Houellebecq en Pop in de keuken van Houellebecq’s grootouders, en bezoeken de mensen met een psychiatrische ziekte wier levensverhalen de inspiratiebron vormden voor het essay. Pop spreekt rechtstreeks tot ons via de tegendraadse, begeesterende woorden van Houellebecq, die een oproep doet om onze ketens te breken en aan te vallen, ook al is eenzaamheid de prijs die we daarvoor betalen.

Regie: Erik Lieshout
Cast: Iggy Pop. Michel Houellebecq

Genre: Documentaire
Land: Nederland, 2016
Speelduur: 68 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 18 juli op DVD

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina