Het nieuwe deel van het adembenemende BLUE PLANET is vanaf 20 februari op DVD en BD

Ontdek het leven onder de golven in
BBC’s adembenemende zevendelige hitserie

BLUE PLANET II

A natural history of the oceans

Blue Planet II DVD digipack

Vanaf 20 februari verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Op 20 februari 2018 presenteert Just Entertainment de prachtige zevendelige BBC documentaireserie Blue Planet II op Blu-ray en DVD samen met de complete boxset Blue Planet I en Blue Planet II. Het vervolg op Blue Planet uit 2001 neemt de kijker in zeven afleveringen mee in het grootste leefgebied van de wereld: de oceaan. De ontdekkingsreis door dit overweldigende habitat is vastgelegd met behulp van de nieuwste technologieën en met de laatste kennis van de natuur. Blue Planet II wordt gepresenteerd door Sir David Attenborough en bevat gecomponeerde muziek van Hans Zimmer.

De aarde bestaat voor 70% procent uit water, toch zijn de oceanen het minst onderzochte deel van de planeet. Dat er wereldwijd grote interesse is in de zeeën blijkt uit de ruim 43 miljoen views van de trailer van Blue Planet II. De opnames van deze bijzondere documentaire namen ruim 4 jaar in beslag. Het team van natuurfilmers van BBC’s Natural History Unit nam deel aan 125 expedities in 39 verschillende landen. Ruim 6.000 uur aan videomateriaal werd verkregen dankzij meer dan 4.000 duiken.

Blue Planet II still

Het Blue Planet avontuur startte twintig jaar geleden toen een team van natuurfilmers van BBC’s Natural History Unit een serie wilde produceren over het leven in het meest indrukwekkende leefgebied ter wereld: de oceaan. Een gebied waarvan de omvang en inhoud nog nooit eerder zo adembenemend mooi in beeld waren gebracht. Opnieuw excelleert BBC met deze bijzondere reeks. Op intieme wijze laat de documentaire het leven onder water en langs de kust zien, gebruikmakend van de nieuwste technieken voor onderwateropnamen.

Haal diep adem en duik in de wereld van de betoverende bossen onder water, waar sprookjesachtige wezens leven en reis af naar ongekende dieptes waar ’s werelds best bewaarde geheimen zich verbergen. Maak kennis met de koraalriffen, de open oceaan en de groene kusten. Wees getuige van dierengedrag zoals nooit eerder vertoond, maar ontdek ook dat de gezondheid van de oceaan wordt bedreigd.

Blue Planet II still

De gevierde documentaire Blue Planet II verschijnt op 20 februari op Blu-ray en DVD en als boxset met Blue Planet I en deel II. De Nederlandse versie van de documentaire wordt momenteel uitgezonden door EO op NPO1

Aflevering 1: One Ocean
In deze aflevering reizen we helemaal van de intense hitte van de tropen naar de bevroren polen van onze planeet. Het leven heeft zich verspreid over vrijwel alle delen van de oceanen, maar de blauwe wateren herbergen veel verschillende werelden. Elke wereld kent zijn eigen unieke uitdagingen.

Aflevering 2: The Deep
We maken een spannende reis naar het onbekende; een wereld van verpletterende druk, ijzige kou en totale duisternis. Dit is het grootste leefgebied op aarde, en vandaag de dag gaan wetenschappers ervan uit dat er meer leven is dan waar ook. Welkom in het laatste onontdekte deel van onze planeet.

Aflevering 3: Coral Reefs
Een kwart van alle soorten zeedieren en -planten leeft in koraalriffen. Overleven in deze supersteden onder het zeeoppervlak brengt allerlei uitdagingen met zich mee.

Aflevering 4: Big Blue
De ‘Big Blue’ is een waterwoestijn die heel ver uit de kust ligt. De zee is er kilometers diep en er is vrijwel niets te eten. Toch leven hier enkele van de grootste en meest spectaculaire wezens die er op aarde te vinden zijn.

Aflevering 5: Green Seas
In onze groene zeeën is de strijd om het bestaan ongekend hevig. Het zonlicht vormt de bron van energie voor uitgestrekte oerwouden van zeewier, mangroven, prairies van zeegras en bloeiende algen. De dieren vechten hier verwoed om ruimte en voedsel.

Aflevering 6: Coasts
Bij elke kust komen twee werelden met elkaar in botsing. Dit is het verhaal van hoe het leven overleeft in deze eeuwig veranderende wereld. Een pure achtbaanrit vol adembenemende actie en schokkend drama, met personages die variëren van beeldschoon tot bizar.

Aflevering 7: Our Blue Planet
In de voorgaande afleveringen ging Blue Planet II op verkenning in delen van de oceaan waar nog nooit iemand is geweest. We hadden ontmoetingen met ongelooflijke dieren en ontdekten nieuwe inzichten over het leven onder het zeeoppervlak. In deze laatste aflevering onderzoekt Sir David Attenborough de impact van de mens op het leven in de oceaan.

Bonusmaterialen Blu-ray en DVD: Making of

Releasedatum: 20 februari 2018
Speelduur: 7 afleveringen van 50 minuten
Kijkwijzer:
6 jaar

Just Entertainment Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina