Kort nieuws

Toshi-soft of Micro-ba
Microsoft en Toshiba hebben een overeenkomst gesloten om audio, video en computertechnologie en kennis met elkaar te gaan delen. Een van de te verwachten resultaten is een HD-DVD drive in de nieuwe X-Box 360. Hoewel dat wel pas in een later stadium zal gebeuren, want de huidige X-Box 360 heeft nog een conventionele DVD speler. Wat dit pact voor de HD-DVD en Blu-Ray oorlog gaat betekenen moeten we afwachten.

Mission overgenomen
De International Audio Group (IAG) heeft Mission overgenomen. Ook heeft zij de merknaam Mission overgenomen. Ondanks dat Mission een goed product levert en ook goed verkoopt, was zij afgelopen jaar in financieel slecht weer terecht gekomen. Met de overname door IAG kan Mission zich blijven handhaven en met de toegang tot alle IAG faciliteiten zich nog verder verbeteren, zowel op innovatief als technisch gebied.

Harry Potter voor blinden en slechtzienden
Het Royal National Institute of the Blind in Engeland is hard aan het werk om Harry Potter en de Halfbloed Prins in zowel braille als grootschrift te verwerken. Hierbij wordt nauw samengewerkt met JK Rowling, auteur van de Harry Potter reeks. De bedoeling is om alle versies van het boek, dus inclusief de braille en grootprint versies, tegelijk uit te brengen, een unicum voor de boekenwereld.

War of the Worlds geen recordopbrengst
Volgens Paramount bracht de film in de eerste vijf dagen in de USA $101.7 miljoen op. Het record van $152 miljoen blijft onaangeroerd staan op naam van Spiderman 2. De nieuwste Spielberg was wereldwijd goed voor $204.2 miljoen sinds hij is uitgekomen, de film zelf kostte "slechts" $135 miljoen.

Italiaanse Neo-realitische regisseur overleden
De Italiaanse regisseur Alberto Lattuada, is op 90-jarige leeftijd overleden. Zijn Neo-realistische films hadden thema\'s als racisme, werkloosheid en stakingen na de tweede wereldoorlog. Zijn meest controversiele werken zijn onder andere Dolci Inganni (Sweet Deceits) uit 1960 en Cosi Come Sie (Stay as You Are) uit 1978. Zijn film Il Mafioso uit 1962 was een van de eerste films die de wereld van de Siciliaanse mafia in beeld bracht.

Godfather script levert veel op
Het originele script van de Godfather (uit 1972) is geveild, tesamen met nog een aantal andere eigendommen van de in 2004 overleden Marlon Brando. Alles was afkomstig uit zijn huis in Los Angeles, waar hij van 1960 tot aan zijn dood woonde. Het script bracht $ 312.800 op en is daarmee het script waar het meest voor is betaald. Andere geveilde items waren onder andere: Een brief van Mario Puzo waarin hij Marlon vraagt voor de rol van Godfather ($132.000) en een telegram van Brando aan Marilyn Monroe uit 1961 ($36.000). De totale opbrengst van de veiling was meer dan 2.3 miljoen dollar.

Bewerking : Edgar Smit  

Recente artikelen

Laatste reacties

jasmin1  |  05-07-2005

kleine corectie star wars episode 3 heeft 182.7milioen in de eerste vijf dagen opgebracht
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina