Martin Koolhoven verfilmt DE ENGELENMAKER van Stefan Brijs

 

Martin Koolhoven verfilmt DE ENGELENMAKER van Stefan Brijs


Martin Koolhoven gaat de langverwachte verfilming van DE ENGELENMAKER, de bestseller van Stefan Brijs uit 2005, op zich nemen. N279 Entertainment, het bedrijf van filmproducent Els Vandevorst en schrijver/regisseur Martin Koolhoven, heeft de rechten verworven van de epische roman. Koolhoven, die o.a. HET SCHNITZELPARADIJS, OORLOGSWINTER en de internationale western BRIMSTONE regisseerde, werkt momenteel aan het scenario, dat naar verwachting in de loop van 2024 klaar zal zijn.

DE ENGELENMAKER (Atlas Contact, 2005) van Stefan Brijs vertelt het verhaal van Victor Hoppe, een geniale wetenschapper die, in een poging God het nakijken te geven, zich verliest in gewaagde en verleidelijke experimenten om leven te scheppen.
Een indringende roman over obsessie, wetenschap, religie, goed en kwaad. Het veelbekroonde boek is verschenen in 17 talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Arabisch en Chinees. In Vlaanderen en Nederland zijn inmiddels ruim 200.000 exemplaren  verkocht. Stefan Brijs werkt momenteel aan DE ENGEL VAN WOLFHEIM, het vervolg op DE ENGELENMAKER. 
De film zal worden gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment, dat eerder succesvol Koolhovens westernthriller BRIMSTONE uitbracht voor N279 Entertainment.
 
Producent Els Vandevorst: "In 2012 las ik voor het eerst DE ENGELENMAKER van Stefan Brijs. Ik was verpletterd en werd volledig meegezogen in de wereld van Victor Hoppe. Dit is een film, dat wist ik zeker. Dat ik mijn vriend en zakenpartner Martin Koolhoven wist te verleiden het boek ook te lezen, waardoor hij net zo overtuigd raakte, heeft het vuur om De engelenmaker te realiseren alleen maar groter gemaakt."
 
Scenarioschrijver/regisseur Martin Koolhoven: "DE ENGELEMAKER van Stefan Brijs is een prachtig, spannend en uitdagend boek dat soms grappig en op andere momenten gruwelijk is. Het is een episch verhaal met geweldige personages en een waanzinnig plot. Het wordt een hele klus om dit indrukwekkende boek naar het witte doek te vertalen, maar de opmerkelijke structuur, de excessieve geloofsovertuiging van de hoofdpersoon en de visuele mogelijkheden zijn allemaal elementen die goed bij mij passen, dus ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken."
 
Auteur Stefan Brijs: "Na meerdere vergeefse pogingen om DE ENGELENMAKER te verfilmen had ik me erbij neergelegd dat mijn boek onverfilmbaar was. Tot Martin Koolhoven zich meldde. Zijn palmares had al eerder indruk op me gemaakt, maar het was vooral zijn lange brief waarin hij zijn visie op mijn roman en zijn ideeën voor een verfilming met me deelde, die me ervan overtuigde dat hij als scenarist en regisseur de onmogelijke opdracht mijn boek naar het scherm te brengen zou kunnen klaren. Dat hij daarbij kan samenwerken met een gedreven producent als Els Vandevorst maakt de kans op succes in mijn ogen alleen maar groter."

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina