Maïdan van Sergei Loznitsa vanaf 7 juni in de bioscopen

Maïdan van Sergei Loznitsa vanaf 7 juni in de bioscopen

 

De première van Maïdan is zaterdag 7 juni, 21.15 uur in EYE Amsterdam. Cinema Delicatessen vertoont de documentaire van Sergei Loznitsa, de enige Nederlandse coproductie op het Festival de Cannes 2014, vervolgens als losse voorstelling door het hele land. Maïdan gaat over de burgeropstand in de Oekraïne in de winter van 2013/2014. De film volgt de ontwikkeling van de revolutie vanaf de vreedzame demonstraties van een half miljoen burgers op het centrale Maïdanplein in Kiev tot de bloederige veldslagen tussen demonstranten en oproerpolitie. Maïdan is een portret van een land dat ontwaakt en zijn identiteit opnieuw ontdekt.

Sergei Loznitsa - de regisseur van internationaal bekroonde films zoals In the Fog, My Joy en The Settlement - richt zich niet op actuele politieke kwesties, maar kijkt naar de volksopstand als een sociaal, cultureel en filosofisch fenomeen. Maïdan toont het enthousiasme, de heroïsche strijd, angst, moed, hoop, solidariteit, volkscultuur, passie en zelfopoffering. Een overweldigende ervaring die klassieke filmtechnieken combineert met de urgentie van de documentaire.


The Hollywood Reporter: “This stunning, epic-scaled film harkens back to the heroic, journalistic roots of documentary-making and yet feels ineffably modern and formally daring.”
Variety: “An impressive, bold treatment of a complex subject.”

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  02-06-2014

Bioscopen? Zou het eerder Filmhuizen willen noemen. En het is een soort van evenement waar één kopie rondreist door Nederland.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina