Nieuwe DVD-variant na 8 tot 60 uur onleesbaar

'Q' het technische brein uit de James Bond serie heeft een nieuwe uitvinding gedaan: DVD's die zichzelf binnen 8 tot 60 uur na opening van de verpakking onleesbaar maken. De Amerikaanse pers kreeg onlangs namelijk een DVD met scènes uit de nieuwste Bondfilm, Die Another Day. In de begeleidende brief die zogenaamd door 'Q' was geschreven werd gewaarschuwd dat de disk 36 uur na opening niet meer leesbaar zou zijn.

Deze nieuwe technologie is ontwikkeld door Flexplay en maakt gebruik van chemicaliën die met zuurstof of licht reageren. Afhankelijk van de hoeveelheid chemicaliën wordt de disk 8 tot 60 uur na het openen uit de luchtdichte verpakking langzaam donkerpaars waarna deze niet meer te lezen is.

De nieuwe disks zijn uiteraard voorzien van koperbeveiliging en zullen vooral gebruikt worden voor promotiedoeleinden, maar ook een nieuwe vorm van 'verhuur' is mogelijk met deze disks. Of en wanneer de technologie ook in Nederlands toegepast zal worden is nog niet bekend.

Met dank aan Chickendorp

Recente artikelen

Laatste reacties

ashwin911  |  26-11-2002

volgens mij werkt het net als een fotorolletje dus je moet de dvd in het donker laten
Lees meer >

Acinony  |  26-11-2002

Ik dacht dat Q dood was. You Only Live Twice !! :D
Lees meer >

Marcel den Haan  |  26-11-2002

Ik dacht dat Q dood was.
Lees meer >

Tim Weisselberger  |  25-11-2002

paperclip op de dvd plakken.. probleem opgelost :D lijkt me dat deze schijfjes gewoon te rippen zijn op je pc, als het aan de dvd standaard voldoet tenminst...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina