OPNAMES SPEELFILM DE IDYLLE BEGONNEN

 
OPNAMES SPEELFILM
DE IDYLLE BEGONNEN
Deze maand zijn de opnames van DE IDYLLE, de tweede film van regisseur Aaron Rookus (GOODBYE STRANGER), begonnen. In de film zijn (hoofd)rollen weggelegd voor o.a. Hadewych Minis, Eelco Smits, Beppie Melissen en Nabil Mallat.

In de tragikomische mozaïekfilm DE IDYLLE komt Victor (vertolkt door recent Theo D'Or-winnaar Eelco Smits) eindelijk uit de kast, maar realiseert zich dat hij nu te oud wordt bevonden voor de datingmarkt. Zijn zus, operadiva Annika (Hadewych Minis), stelt zich voor wat voor ander leven ze had kunnen hebben nadat ze een terminale diagnose krijgt. Ondertussen lukt het hun grootmoeder Joke (Beppie Melissen) maar niet om een zelfmoordpoging te laten slagen, en vinkt de tienjarige Timo (Isacco Limper) zijn bucketlist af. Allemaal verschillende mensen, op zoek naar hetzelfde onmogelijke doel: de perfecte invulling van het leven.

De film wordt geproduceerd door Studio Ruba, het productiehuis van producenten Layla Meijman en Maarten van der Ven. Dit jaar ging hun coming-of-age roadfilm KIDDO van Zara Dwinger in wereldpremière op de 73ste editie van de Berlinale, werd op het Nederlands Film Festival zesmaal genomineerd, waaronder voor Beste Film, en nam twee Gouden Kalveren in ontvangst (Beste Sound Design, Beste Montage). De speelfilm FEMI van Dwight Fagbamila ging in 2022 in première op het Nederlands Film Festival en werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol.

DE IDYLLE is een coproductie met Vlaanderen (Polar Bear) en Estland (Allfilm) en kwam tot stand met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, BNNVARA, CoBO fonds, Creative Europe Media, Estonian Film Institute, Vlaams Audiovisueel Fonds en Belgium Tax shelter. 
 
Paradiso Filmed Entertainment zal DE IDYLLE eind 2024 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina