Pinnacle: PC media draadloos op je TV

Niet alleen Hauppauge probeert de PC met de huiskamer te verbinden, ook Pinnacle heeft deze markt ontdekt. Met de nieuwe ShowCenter heeft het bedrijf een apparaat gecreërd waarmee je via je televisietoestel en stereo naar de mediabestanden op je computer kunt kijken of beluisteren. Het systeem blinkt uit in de eenvoudige bediening.

Het apparaat wordt via een 802.11b WLAN-netwerk of bedraad Ethernetnetwerk met een netwerk verbonden. Via de slimme software op het apparaat kun je moeiteloos de computers waarop de speciale ShowCenter serversoftware is geïnstalleerd ontdekken en gebruiken als bron.

De ShowCenter is voorzien van een groot aantal aansluitingen zo biedt de achterzijde van de ranke kast ondermeer: Scart, component video, S-video en composiet, stereo geluid uit, coaxiaal digitaal uit, optisch digitaal uit, Ethernet en WLAN (802.11b). De ShowCenter biedt een standaard PAL-resolutie (25 fps / 720 x 576, interlaced). Het is mogelijk om bestanden met een pincode tegen ongeautoriseerd afspelen te beveiligen.

Ondersteunde formaten zijn ondermeer:

Muziek: MP3, PCM (incompatible files zoals WMA worden omgezet naar MP3)
Video: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, XviD (incompatible files zoals WMV en DV worden omgezet naar een compatible formaat)
Images: JPEG, BMP, PNG en GIF (portret georienteerde bestanden worden automatisch omgezet)

De Pinnacle ShowCenter is vanaf begin december exclusief verkrijgbaar bij Dixons tegen een prijs van € 299,-.

Op de foto is nog geen WLAN-kaart te zien, deze zal echter wel bij het apparaat worden geleverd, als deze in december bij Dixons leverbaar wordt.

 

 

Recente artikelen

Laatste reacties

MiKe__LL  |  28-10-2003

Ik hoop dat we binnenkort een review van dit apperaatje op dvd.nl kunnen lezen, lijkt me een leuk ding
Lees meer >

Frank Everaardt  |  28-10-2003

Ze maken gebruik van Universal PnP een steeds bredere standaard, voor dit soort producten. Je zult zien dat veel vergelijkbare producten van andere leveranciers...
Lees meer >

arno  |  28-10-2003

Leuk apperaat. Helaas dat er speciale serversoftware voor nodig is, zodat systemen als Mac OS en linux waarschijnlijk achter het net vissen...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina