Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards

PERSBERICHT 
27 september 2023

 

Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards
‘European Feature Film Selection 2023’

European Film Awards maakt vandaag bekend dat Sweet Dreams van Ena Sendijarevi? is geselecteerd voor de European Film Awards. Daarmee dingt de film onder andere mee voor een award in de categorie Beste Speelfilm. Deze week werd al bekend dat Sweet Dreams op het Nederlands Film Festival maar liefst 8 Gouden Kalf-nominaties kreeg waaronder die voor Beste Film, Beste Regie en Beste Hoofdrol. Daarmee kreeg de film, die tevens de Nederlandse inzending voor de Amerikaanse Oscars is, de meeste nominaties op het NFF toebedeeld. In augustus jl. werd Renée Soutendijk op het filmfestival van Locarno ook al bekroond met de award voor Beste Actrice. Sweet Dreams ging vrijdag 22 september feestelijk in première als openingsfilm van het Nederlands Film Festival en is vanaf 28 september te zien in de bioscoop via Gusto entertainment.

De European Film Awards zijn de belangrijkste Europese filmprijzen en worden gezien als de Europese Oscars. Op 9 december worden in Berlijn de awards uitgereikt. De winnaars van de Gouden Kalveren worden a.s. vrijdag op het Nederlands Film Festival in Utrecht bekend gemaakt.

Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Nederlandse kolonialisme in Indonesië. Het eigenzinnige drama met in de hoofdrollen Renée Soutendijk, Lisa Zweerman, Florian Myjer, Hans Dagelet, Hayati Azis, Rio den Haas, Muhammad Khan en Peter Faber.

Over Sweet Dreams
Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Azis) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

Sweet Dreams is geproduceerd door Lemming Film, in coproductie met Plattform Produktion, Film Ï Vast, Talamedia en in samenwerking met VPRO. De film is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBo, Swedish Film Institute, CNC Tax Rebate International Productions en Creative Europe Media tot stand gekomen. 

Op de hoogte blijven van alle releases van Gusto Entertainment?
www.gusto-ent.com | Facebook | Instagram 

Recente artikelen

Laatste reacties

Pastichio Rocker  |  30-09-2023

De film heeft flink wat gouden kalveren in de wacht gesleept.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina