The Bookshop en Mektoub, My Love van Cineart komen vanaf 12 oktober op DVD en VOD

Cinéart presenteert vanaf 12 oktober op DVD en VOD:

THE BOOKSHOP

Een film van Isabel Coixet

The Bookshop DVD

In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer o.a. The Party, Hugo, Shutter Island) haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson o.a. The Party, House Of Cards, Maze Runner) en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy o.a. Love Actually, The (Second) Best Exotic Marigold Hotel) die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. The Bookshop won de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.

De DVD bevat een uitgebreide making of en twee versies van Feeling Lonely van ALA.NI.

Cast: Emily Mortimer, Patricia Clarkson, Bill Nighy, Honor Kneafsey
Regie: Isabel Coixet
Genre: Drama, Romantiek

Beeldformaat 16:9 1.85:1
Geluidsformaat Dolby Digital 5.1- Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Speelduur: 113 minuten

 

MEKTOUB MY LOVE (CANTO UNO)

Een film van Abdellatif Kechiche

Mektoub My Love DVD

Na Gouden Palm-winnaar LA VIE D’ADÈLE keert Abdellatif Kechiche terug met MEKTOUB MY LOVE (CANTO UNO), een zonnige oe aan de schoonheid.

Het is 1994. Amin hoopt als scenarioschrijver een bestaan op te kunnen bouwen in Parijs. Maar in de zomer keert hij terug naar Sète in het zuiden van Frankrijk om vakantie te vieren met zijn familie en jeugdvrienden. In het gezelschap van zijn neef Tony en beste vriendin Ophélie slijten ze de dagen in het Tunesische restaurant van de familie, de kroegen in de buurt en op het strand waar de vakantievierende meisjes te vinden zijn. Vakantieliefdes, drank en hormonen stuwen de dagen voort.

Amin is gefascineerd door de verliefdheid en het bedrog van zijn vrienden en observeert de passie van een zomer waarin hij zijn eigen bestemming nog niet vindt. Zijn zoektocht is echter begonnen...

MEKTOUB, MY LOVE: CANTO UNO is de nieuwe film van Abdellatif Kechiche, die voor zijn vorige film LA VIE D’ADÈLEde Gouden Palm won op het Cannes Filmfestival.

Cast: Shaïn Bourmedine, Ophélie Bau, Salim Kechiouche, Hafsia Herzi
Regie: Abdellatif Kechiche
Genre: Drama, Romantiek

Beeldformaat 16:9 2.35:1
Geluidsformaat Dolby Digital 5.1- Frans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 170 minuten

Cinéart Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina