THE LOOMING TOWER vanaf 1 maart exclusief te zien bij Amazon Prime Video - bekijk de trailer

THE LOOMING TOWER

Vanaf 1 maart in Nederland exclusief te zien bij Amazon Prime Video

The Looming Tower

De tiendelige serie THE LOOMING TOWER, met in de hoofdrollen Emmy Award winnaar Jeff Daniels (The Martian, The Newsroom) en Golden Globe, Emmy en Screen Actors Guild Award winnaar Alec Baldwin (30 Rock, The Departed), is gebaseerd op het gelijknamige, met een Pulitzer Price bekroonde boek van Lawrence Wright.

The Looming Tower kijkt terug op de groeiende dreiging van Osama Bin Laden en Al-Qaida en werpt een controversiële blik op hoe de rivaliteit tussen de CIA en de FBI mogelijk onbedoeld de weg vrij maakte voor de aanslagen op 11 september 2001 en de Irakoorlog. De serie volgt leden van het I-49 Squad in New York en de unit Alec Station in Washington, D.C., de antiterrorisme-afdelingen van respectievelijk de FBI en de CIA, terwijl deze de wereld over gaan op zoek naar informatie met slechts één doel: het voorkomen van een dreigende aanval op Amerikaans grondgebied.

De serie is verfilmd door Academy Award winnaar Dan Futterman (Foxcatcher, Capote) en geregisseerd door Academy en Emmy Award winnaar Alex Gibney (Going Clear: Scientology and The Prison of Belief, Taxi to the Dark Side en We Steal Secrets: The Story of Wikileaks). De hoofdrollen worden vertolkt door Jeff Daniels, Tahar Rahim, Peter Sarsgaard, Bill Camp, Michael Stuhlbarg, Virginia Kull, Sullivan Jones, Wrenn Schmidt en Alec Baldwin.

The Looming Tower still

Amazon Prime Video logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina