Walt Disney Company neemt 21st Century Fox over voor ruim 52 miljard dollar

Walt Disney op het overnamefront:

Twenty-First Century Fox in handen van Walt Disney Company

The Walt Disney Company heeft Twenty-First Century Fox, Inc overgenomen voor een bedrag van 52,4 miljard dollar. Dat heeft Disney in een verklaring bekendgemaakt.

Onder meer de filmstudio’s Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures en Fox 2000, en de tv-zenders Sky, Fox Networks International en Star India komen in handen van Disney. Als onderdeel van de deal worden Fox Broadcasting, Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 en Big Ten Network afgestoten.

Met de overname wil Disney, met name via de tv-kanalen van Fox, consumenten directer kunnen bereiken en aansprekende content kunnen bieden. Onder meer de ip’s X-Men, Avatar, The Simpsons, FX Networks en National Geographic vallen nu onder het portfolio van Disney. Disney zal ook een schuldenlast van 13,7 miljard dollar van Twenty-First Century Fox overnemen.

De filmstudio’s van Fox hebben films geproduceerd als Avatar, X-Men, Fantastic Four, Deadpool, The Grand Budapest Hotel, Hidden Figures, Gone Girl, The Shape of Water en The Martian. Ook de tv-series The Americans, This Is Us, Modern Family en The Simpsons komen uit de koker van Fox.

Bron: Entertainment Business

Walt Disney Logo


Recente artikelen

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  15-12-2017

Voor de fans van het MCU is het uiteraard wel goed nieuws, aangezien (mede door de deal met sony) bijna alle marvel karakters in een film/serie mogelijk zijn. ...
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  15-12-2017

Ludo, Wat zijn ip's?
Lees meer >

Raymon  |  15-12-2017

Ik vermoed dat ze darom gewoon de naam Fox aanhouden, en daaronder wel gewoon R-Rated films blijven maken. Tenminste, ik hoop het..
Lees meer >

Hombre  |  15-12-2017

Persoonlijk vind ik dit een slechte zaak. Disney heeft een aantal jaren geleden al hun filmstudio's die films voor volwassen maakten en de distributie deals vo...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina